- 12 Temmuz 2023
- 23
- 1
- 30
-
- Konu Sahibi Malefiz4557
Merhaba inanin makarna ve pilav yememesi bence daha iyi hicbir faydasi yok. Benim yegenimde sabah kahvalti yapmaz 4 yasnda peynir zeytin yemez öğürür. Sevdigi seyleri yedirin buyuyunce zaten yiyecej.Merhabalar.
3 buçuk yaşında bir oğlum var. 2 yaşına kadar herşeyi yiyen oğlum son 1,5 senedir inanılmaz yemek seçmeye başladı. Kahvaltısını gayet güzel yapar ama öğle ve akşam yemekleri bizim için işkence. Telefonla yedirmeye çalışıyorum ama nafile. İşin en tuhaf yanı bütün çocuklar makarna ve pilava bayılır öyle değil mi? Benim çocuğum asla ama asla ağzına makarna, pirinç pilavı, bulgur pilavı sürmüyor. Sütlaç da yemiyor içinde pirinç var diye. Üstelik kandırarak bi şekilde bunlardan birini verdiğimizde öğürüyor. Yemeklerle alakalı onu iğrendirecek yahut travma yaratacak hiç bir durum yaşanmadı. Sevdiği yiyecekleri her çocuk gibi severek yiyor ama makarna ve pilav görünce öğürüyor.
Bir de sürekli aynı şeyleri yemek istiyor. Mesela gün boyu kurabiyeyle beslenebilir ya da elma yiyebilir. Sebze ya da et yemeklerini telefon açarak yediriyorum bazı zamanlarda telefon açıkken bile reddediyor hemen su ver diyor.
Özetle makarna ve pilav gibi taneli yiyeceklere karşı bu kadar tepkili olması sizce neden olabilir ? Çocuğuma pilavı ve makarnayı nasıl sevdirebilirim ?
Şart olup olmaması değil problem. Dokusundan rahatsız olduğunu hissediyorum. Taneli yiyeceklere karşı bir hassasiyeti var gibi.Ben tecrübeli değilim de çocukların makarna ve pilav yemesi şart mı?
Et,tavuk,balık yemesi yeterli değil mi?
Ekran konusunda bir bilgim yok.
Her besinin illa ki faydası vardır. Mesela yeğeniniz her gün aynı şeyi yemek istiyor mu ?Merhaba inanin makarna ve pilav yememesi bence daha iyi hicbir faydasi yok. Benim yegenimde sabah kahvalti yapmaz 4 yasnda peynir zeytin yemez öğürür. Sevdigi seyleri yedirin buyuyunce zaten yiyecej.
Günaydın arkadaşım.Şart olup olmaması değil problem. Dokusundan rahatsız olduğunu hissediyorum. Taneli yiyeceklere karşı bir hassasiyeti var gibi.
Et tavuk balık bunları da aman aman yemiyor ama reddetmiyor.
İnanın 1 gün boyunca aç bıraktım sırf telefonla alışmasın diye. Sofraya beraber oturmadığımız için o gün bütün öğünleri atladık. Ama bana mısın demiyor. 1 dakika oturuyor. Sonra alıyor başını gidiyor. Zaten çok hareketli bir çocuk.Makarna pilav tahıl kaynağıdır, özellikle b vitaminleri açısından zengindir ve çocuklar çok enerji harcadığı için iyi bir karbonhidrat kaynağıdır hiçbir faydası yok demek doğru olmaz. Yemesi gerektiği kadar yemesi lazım.
Önce telefonla yedirmeyi bırakmalısınız. Bütün gün kurabiye elma yiyebilir demişsiniz onları da istediğinde vermemelisiniz. Sadece öğün saatinde sizinle sofraya oturarak yemeli yemiyorsa bir sonraki öğün saatini bekleyin. Yeterince acıktığında önüne 3 seçenek sunun bunlardan 2si sevmediği 1i sevdiği besin olsun ve 2 tanesini seçerek yiyebileceğini söyleyin.
Makarna pilava gelince bunları ilk olarak yemeklerin içinde sunmayın bu şekilde diğer yemeklerden de soğur. Makarnayı farklı soslarla deneyebilirsiniz pilavı yemiyorsa şimdilik çok zorlamanıza gerek yok.
Günaydın canım.Günaydın arkadaşım.
O hassasiyet konusunda doktorlar ne diyor
Açıkçası pek izin vermedim. Şu an da bazen kendisi yiyor bazen de ben yediriyorum.Kendisinin yemesine izin vermis miydiniz daha kucukken? Ve simdi de kendi mi yiyor siz mi yediriyorsunuz?
MaşallahBende küçükken böyleydim . Nedenini bilmiyorum ama hatırlıyorum da bütün gün aç gezer ama yinede yemek yemek istemezdim . Midemi bulandırırdı hep . Ergenliğe girene kadar küçücüktüm. Yaşıtlarımdan hep 2 yaş gerideydim. Ergenlikte bir haller oldu birden iştahım açıldı. Şimdi ne bulsam yiyorum
Sağlık olarak sıkıntısı yoksa zorlamayın bence .Maşallahoğlum yaşıtlarına göre uzun ama zayıf. Doktoru kilosunda sıkıntı olmadığını söyledi.
Anladım.Günaydın canım.
Onun için doktora götürmedim henüz.
Merhabalar.
3 buçuk yaşında bir oğlum var. 2 yaşına kadar herşeyi yiyen oğlum son 1,5 senedir inanılmaz yemek seçmeye başladı. Kahvaltısını gayet güzel yapar ama öğle ve akşam yemekleri bizim için işkence. Telefonla yedirmeye çalışıyorum ama nafile. İşin en tuhaf yanı bütün çocuklar makarna ve pilava bayılır öyle değil mi? Benim çocuğum asla ama asla ağzına makarna, pirinç pilavı, bulgur pilavı sürmüyor. Sütlaç da yemiyor içinde pirinç var diye. Üstelik kandırarak bi şekilde bunlardan birini verdiğimizde öğürüyor. Yemeklerle alakalı onu iğrendirecek yahut travma yaratacak hiç bir durum yaşanmadı. Sevdiği yiyecekleri her çocuk gibi severek yiyor ama makarna ve pilav görünce öğürüyor.
Bir de sürekli aynı şeyleri yemek istiyor. Mesela gün boyu kurabiyeyle beslenebilir ya da elma yiyebilir. Sebze ya da et yemeklerini telefon açarak yediriyorum bazı zamanlarda telefon açıkken bile reddediyor hemen su ver diyor.
Özetle makarna ve pilav gibi taneli yiyeceklere karşı bu kadar tepkili olması sizce neden olabilir ? Çocuğuma pilavı ve makarnayı nasıl sevdirebilirim ?
Tavsiyeniz için teşekkürlerDiline yapıstıgı için refleks olarak öğürme olabılır. Buda onda svmeme duygusu gelıstırır. Pirinç vermeyın. Sutlac yapınca blendardan gecırın. Sarma dolma yıyorsa osekıl verın. Makarnada spagettı yada iri makarnaları deneyın. Sehrıye yıyorsa onlarla devam edın 1,2 seneye yer. Ustune gıtmeyın cok