Yemek seçen anaokulu çağı çocuklarınız var mı

Loresima8989

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2021
796
1.762
63
Merhabalar.. Ek gıdaya geçeli beri zeytin peynir yoğurt kahvaltılık ağzına sürmez sadece süt içer et tavuk balık bunları sever her çocuk gibi kızartma patates köfte.. günde bi tane yumurta yer Allahtan.. Sebze yemeği yemez karışık gördüğü yemekleri yemez şeftalinin içi kırmızı diye yemez takıyor kafaya.. Ve akşama kadar da bir şeyler yemek istiyor ama aç da olsa beğenmiyor bu saydığım şeyler dışında..
Kreşte çok zorlandım hep aç kalıyordu şimdi anasınıfına gidecek bu defa beslenmeye ne koyacağım diye düşünüyorum yumurtayı vs ben vermezsem yemez
Benim gibi anneler nasıl aştınız bu durumu

Pinterestte ve instagramda birkaç sayfa görmüştüm yemekleri süslüyorlardı örnek ekledim bu şekilde sevdirirsiniz belkii.
Evde böyle yapa yapa yemeye alışırsa okulda sorun olmaz bence

Bir arkadaşım beslenme çantasını önceden almıştı. Zaten konuşarak sürekli bak okula başlayacaksın, orada herkesle aynı anda koyduğum yemekleri yiyeceksin vs gibi alıştırıyordu. Sanki okula gidiyormuş gibi beslenme hazırlayıp, hadi bakalım yemek saati gelmiş, okulda nasıl diyeceksin göster bana da diye onu serbest bırakıyordu. Hatta peluş ayıları masanın etrafına dizip onları da arkadaşı yapıyordu.
Asla müdahale yok, okuldaki gibi kendi çıkarıyor, yemek bitince kendi topluyor falan... Bu şekilde bir süre evde prova yaptılar.
İnstagram, youtube, vb videoları falan izliyordu. "School lunch box" , "lunch box ideas kids" , "kindergarten lunch" gibi yabancı videolara bakın. Gerçekten dikkat çekici güzel örnekler var. Kolayca yiyebileceği, krep arası tarifler vs..
Eğer işe yarayacağını düşünürseniz beslenme çantasını, küçük kapları vs kendisi seçsin. Severek kullanacağı ürünler daha çok heveslendirebilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…