• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yemek problemi

Ben de dışarıda yemeye üşeniyorum,işten gelip eve girince dışarı çıkasım gelmiyor.Sabahtan akşama öğrenci gürültüsü beynimi zonklatıyor ve televizyon sesi bile bazen çekilmez oluyor ki restaurant ya da avm düşünemiyorum bile.
Mutfakta pratiklik önemli.
Soğanı doğrarım,doğrama tahtasını yıkarım bıçağı yıkarım,salçayı tencereye atıp salçayı hemen buzdolabına kaldırır ve kaşığı yıkar kenara kaldırırım.Tezgah kirli değilse aynı anda 5 yemek bile pişirebilirim.
Benim takıntım düzenli mutfak.

buzluk var ya o süper bir kurtarıcı benim için. yemeklerimi fazla yapıp, ikiye bölüp buzluğa atıyorum. kıyma aldık mı ilk iş yarısı ile köfte yapıp, 15 15 sarıp, buzluğa atmak oluyor. sonra parça et alınca direkt düdüklüde haşlayıp, yemeklik sarıp, buzluğa, yufka alındı mı hemen börek yapıp, buzluğa. zaten pazar günü 1-2 çeşit yapıyorum. salıya kadar kurtarıyorum, bir iki gün buzluk, bir gün de kahvaltılık filan ohh mis.
dışarısı hem sağlıksız hem de yemek acaip pahalı olmuş yahu dışarda, yazık.

Birden her aksam yemek yapmaya baslamayin esekten düşmüş gibi hissedersiniz:) haftasonu yapin aaa bu pazartesi de yenir sunun yanına şunu yapayim salı da yenir derken işleri buyutursunuz..

çocuk olunca ev yemeği olmalı şimdiden pratiklik kazanın.. hem bebek hem yemek mutfak idaresi aynı anda ogrenilince daha zor..

Gece bulasik makine çalıştırıp sabah boşaltma alışkanlığı edinin eve gelince rahat olur temiz mutfak ile..

Haftalık alışveriş yapın 3 sebze yemeği kurun kafanızda zaten 3 yemek 5 gün Yenir öğlen yoksunuz evde..2 günde makarna et balık derken oldu bitti.. bi gün de dışarda yersiniz oh bitti..

İnanın bi başlayınca neler yapıyorsunuz sasarsiniz.. el alışkanlığı pratiklik yapa yapa oluyor..

Kolay gelsin..

Ya ben bişeyleri doğrayıp soymayı hiç sevmiyorum yamuk yumuk oluyo hep

Yapa yapa düzgün olacak.
Yemek konusunda söyle bir kolaylık yapabilirsiniz. 1lt lik 6-7 tane kavanoz alin. 2 seçim çorba pişirin. 1 çorbayı 2 ye bölün. Diğerinin yarısını ilk gün yiyin, kalanı da 1 kavanoz. 3 günlük Çorba hazır olur.
Aynı şekilde sebze yemeği de pişirip kavanozlayabilirsiniz. Hiç açılmadığı ve dolaptan beklediği için taptaze kalıyor yemekler.
Bunun yanında Kuşbakışı et pişirip dondurucuya atın, sonra soğan, biber, mantar domates siteler karistirirsiniz.
Bir de köfte yapıp buzlu atarsanız aksamları 15-20 dk da yemeğinizi hazır edersiniz.
Ispanak, pırasa gibi sebzeleri ben yıkar hazırlar dondurucuya atarım. Sonrasında yemeğini yapmak çok kolay olur.
Bir de fırın poşetine tavuk sosları sebzelerle atın fırına 30-40 dk da mis gibi yemeğini hazır olur
Ara sıra da balık alıp yağlı kağıda sarıp sebzelerle pişirin fırında koku da olmaz hem.

Yemek yapmak çok uzun zaman almıyor aslında soğan doğradın mı bitiyor herşey. At tencere pişsin sen geç tvni izle.
Akşamdan yaparsan senin için pratik olabilir belki.
Bende 6 buçuk 7 arası evde oluyorum. Yorgunsam sadece çorba yaparım değilsem yanına bişeyde ilave ederim. 15 dk sadece sonra kendi pişiyor zaten. Birde 2 günlük yapıyorum.
Bir gıda mühendisi olarak söylüyorum ne kadar güvendiğiniz yerler olsada dışarda hergün yemek çok sağlıksız. Evinizdeki kalitede ürünler kullanılmıyor malesef evinizdeki hijyende sağlanmıyor.

Dişardaki hicbir yemek tencere yemeginden saglikli ve lezzrtli olamaz.aliştirin kendinizi hayatiniz boyunca dişardami yemek yiyeceksiniz.?

Pratik yemeklerden başla sebze yemekleri çok basit ya da sizi sevdirecek fırın tarifleri de olur soslayıp ya da düz şekilde bir çok et tavuk yemekleri var yanına bir pilav salata iş tamamdır her gün dışarı da yemek olmaz ileri de çocuk olduğunda çok sıkıntı yaşarsınız. Ben 1 gün yaparım 2 gün yeriz sonra ara veririm çay menüsü oluştururum sonra ki akşam aynı şekilde devam eder yani hafta da 2 kere bile yapmam kurtarır o haftayı ama sağlıklı en azından gönlümüzce ev yemeği yemiş oluruz:KK59:Bende çalışıyorum saat 7 de evdeyim tezgahın üzerindeki bardaklar içinde sürekli pis olanları makineye hemen koyarsanız kolaylık olur sonraki akşama kalmaz en azından :KK53:

geceden yap yemeği ertesi güne yenir. yada yaparken çok yap 2 gün fln gtsin.. çook zordur eminim. bn bi gün çıksam evden o gün yemek pişirmiorm.

Gece yatmadan önce mutfağa uğrayıp tezgah üstü dağınıklığı toparlayın makineyi doldurun yada yıkama bittiyse boşaltın, bunu alışkanlık edinirseniz boş ve temiz tezgahta yemek yapmak hiç zor gelmez, bu arada internette instagramda falan bu tür sayfalar var insanı çok gaza getiriyor tavsiye ederim. Herkes yapıyor siz niye yapamayasınız?

Bir de akşama kadar insanın kafası muşambaya dönüyor dışarda bir de yemeği dışarda yemek çok saçma hem de ekonomik değil

İyi akşamlar hanımlar sessiz kalmış bir konu ama, yazmak istedim birileri çıkar sohbet uzar dedim... :) bende çok zorlanıyordum. Sonra bizim evin altında kurulan pazardan pazı, ıspanak, semizotu, fasulyeyi fazlaca alıp, temizleyip buzdolabına porsiyon porsiyon bölüp attım dolaba. Bazen çok yorgun olabiliyorum, ya da hasta oluyorum bir sorun oluyor salça domatesi kavurup hemen sebzeyi atıp sıcak suyu ekleyip pişiriyorum. Bana yarım saate hadi bilemedik 45 dkya mal oluyor. Hem pratik ve hepsinden evvel sağlıklı. Bugün çocuk yokken kolay gelir, ama çocuk olunca o paralar beze, mamaya gitmeye başlayınca biranda hem bebeğe uyum hem yemeğe derken iyice tükenir insan. Şimdiden başlamak gerek... :) hepinize yuvanızda mutluluklar bayanlar:))))

kızlar çalışıyorum akşam 6 da işten çıkıyorum evliyim Çocuğum yok.sorunum şu Eve gidince yemek yapmak hiç ama hiç istemiyorum inanılmaz üşengecim bu konuda hergün dışarda yiyoruz eşim sesini çıkarmıyor ama kendime çok kızıyorum buna rağmen eve bi gidiyorum tezgahın üstü bardak dolu yani bu sefer onları toplayıp yemek yapmak hiç işime gelmiyo sizler nasıl yapıyorsunuz kızlar SOĞAN Doğramayı dahi sevmiyorum bana biraz akıl verin
öncelikle bulaşıklarımümkün olduğunca yıka, yoksa yemek yapamzsın,bir doğrayıcı al, domates ve soğanı karıştırarak düdüklü tencere ile yarım saatte her yemek yapılır

en basiti 10 dakka kaşar peynirli erişte
30 dakkamercimek
bu aralar fırında sebzeli palamut
çorbalar:yayla, mercimek, tarhana(20 dakka)

gittikçe pratikleşecesin

öncelikle bulaşıklarımümkün olduğunca yıka, yoksa yemek yapamzsın,bir doğrayıcı al, domates ve soğanı karıştırarak düdüklü tencere ile yarım saatte her yemek yapılır

en basiti 10 dakka kaşar peynirli erişte
30 dakkamercimek
bu aralar fırında sebzeli palamut
çorbalar:yayla, mercimek, tarhana(20 dakka)

gittikçe pratikleşecesin

Merhaba canım, konu sahibine yazmışsın gerçi ama, atlamış olmak istemedim:) düdüklü kullanmıyorum ben, korkumdan. Eşim alalım bu çileye ne gerek var diyor... Nasıl kullanılır bilmem bile klipsolu artık gerçi ama annemin elinde patlamıştı yıllar evvel rahmetli kadın Allahtsn bir şey olmamıştı. Kolay mı yahu :)

hergun disarda yemek yemek nedir yahu?
restoranlar icin calisiyorsunuz ozaman...
mesela bolca pilav bolca fasulye yafa nohut yada kofteli patates yemegi yapip dolaba koyup 2 gun falan yeseniz olmazmi...bi gun gelin melemen yapin bigun gelin sucuklu yumirta bigun makarna ..cocoukda yok ..usenmeden bu ise care bulmalisiniz...derin donduruculara bos vaktinizde yemek yapip atabilirsiniz ..etli patlican oturtma mesela...en fazla 10 dk beklersiniz pismesini o surede de pilavi koyarsiniz esinizde salataya girisir...dolma biber de buzluga atabilirsiniz onu da en fazla 10 dk beklersiniz bu sirada yanina salata yogurt ..

Merhaba canım, konu sahibine yazmışsın gerçi ama, atlamış olmak istemedim:) düdüklü kullanmıyorum ben, korkumdan. Eşim alalım bu çileye ne gerek var diyor... Nasıl kullanılır bilmem bile klipsolu artık gerçi ama annemin elinde patlamıştı yıllar evvel rahmetli kadın Allahtsn bir şey olmamıştı. Kolay mı yahu :)
düdüklüden ben de korkardım ama muhteşem bişi, marka alın tefal,karaca hisar şefır, bunlarda sorun olmaz, en sert eti bile 1 saatte haşlıyor, zaman tasarrufu, 2düdüklüm var ve bizim evde ddüklükullanıyorum ben

düdüklüden ben de korkardım ama muhteşem bişi, marka alın tefal,karaca hisar şefır, bunlarda sorun olmaz, en sert eti bile 1 saatte haşlıyor, zaman tasarrufu, 2düdüklüm var ve bizim evde ddüklükullanıyorum ben

Çok teşekkür ederim canım, tefaldem alırım aslında ama temizlemesi vs kolay di mi korkulacak bişi var mı? :)

Back
X