• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yemek problemi

esraylmz03

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2012
2.305
565
163
- Yurtdışı
kızlar çalışıyorum akşam 6 da işten çıkıyorum evliyim Çocuğum yok.sorunum şu Eve gidince yemek yapmak hiç ama hiç istemiyorum inanılmaz üşengecim bu konuda hergün dışarda yiyoruz eşim sesini çıkarmıyor ama kendime çok kızıyorum buna rağmen eve bi gidiyorum tezgahın üstü bardak dolu yani bu sefer onları toplayıp yemek yapmak hiç işime gelmiyo sizler nasıl yapıyorsunuz kızlar SOĞAN Doğramayı dahi sevmiyorum bana biraz akıl verin

Ben de sevmiyorum ama yapıyorum
Ben de 6 da işten cıkıyorum bir bucuk saat trafiktenn snr evde oluyorum

vallahi ben 3 aylık evliyim daha 1 kere yaptım :) eşimde bırak dışarda yiyelim diyor.bir gün annemlere bir gün kayınvalideme diğer günlerde dışarıda yemek çay nargile :) eşin sıkıntı çıkarmıyorsa ve sen rahatsız olmuyorsan sıkıntı yapma bence

Yapmak zorundaysanız işinizi pratik hale getirmeye bakın.
Nicer dicer diye bir mutfak gereci var, aşırı pratik.
bütün sebzeleri bir dakikada atıyorsunuz tencereye misss.

bende çalışıyorum 7çeyrek te evdeyiz yemekleri ısıtırken yarının yemeğinide ocağa koyuyorum ben bigün önceden yapıyorum yarının yemeğini iki günde yetiyo bikere pazar günü bir haftalık yemek yapmıştım ama hem tadını bozdu hemde insan bıkıyo aynı yemekleri yemekten en mantıklısı bu bence buarada bulaşıklarıda eşim gel oturalım zaten bütün gün görüşmüyoruz dio bende o namazını kılarken kalkıp yıkıyorum iki dk bazen üşendiğimde bırakıyorum sadece normalde pek bırakmam

Eşim rahatsız değil ben sinir oluyorum kendime Saçma sapan para harcıyoruz üşengeçliğim Yüzünden
Çalıstıgınız parayı yemeye veriyorsunuz
Bütün gün aksam yemegini dısarda yemek için mi calısıyorsunuz böyle düşünün
Madem üşengecsiniz pratik seyler hazırlayın evinşzde düzeniniz olsun

Eşim rahatsız değil ben sinir oluyorum kendime Saçma sapan para harcıyoruz üşengeçliğim Yüzünden
evt hem çok sağlıksız.
aşırı kilo alırsınız üstelik.
alıştırmışssın kendini hazıra.
gece de yapabilirsin.
senelerdir gece yaparım yemeğimi.
çocuk olunca ne yapacaksın?
bir an önce düzenini kur tembellik yapma:))
açıkcası ben bile yapabiliyorsam 3 çocukla ki sonuncular ikiz ve bebekler henüz herkes yapar geceden yemeğini.:))

Ne zamana dek disarida yiyeceksiniz ki?..

Ileride cocuk olacak ya da maddi anlamda kisitlamaya gideceksiniz.hergun disarida yemek ay bazinda ciddi rakamlara tekabul eder o parayla birikim yapabilirsiniz.

Pratiklik biranda olan birsey degil zaman lazim.
Mutfaginizi sevin ya da seveceginiz hale getirin.
6guzel bir saat. 2cesit yemek yapabilirsiniz ya da yemegi fazla yapip 2gun tuketebilirsiniz.

evlendiğim ilk zamanlar çalışıyordum. sonra hamilelik, çocuk falan. Ama her gün yemeğimi yaparım.
Niye mi?
Kendim sıcak yemek severim de ondan.
:)
yani yapmak için kendinize bir sebep bulun bence.

Bende çalışıyorum hafta sonu topluca yapıyorum yada yapınca fazla yapıp buzluğa atıyorum sabah işe giderken çıkarıyorum dolaba akşama hazır oluyor :kahve:

bende aynı koşullarda çalışıyorum ve 1 çocuğum var.
ne kadar zor olduğunu ama yapmam gerektiğini biliyorum.
bir haftasonu epeyce soğanı rondodan yemeklik geçirip tek kullanımlık paketliyorum.
bu acayip kolaylık oluyor.sebze yemeklerini çiğden yaptığım için sırasıyla tencereye koymam fazla vaktimi almıyor.
ben genelde pazar günleri 4-5 çeşit yapıyorum.haftaiçi sırasıyla yiyoruz.
bazen vakit bulduğumda sebzeleri ayıklayıp yıkayıp dondurucuya atıyorum onlarda hazır oluyor.
hatta domatesi bile doğrayıp atabilirsin,iz dondurucuya.
böylece tüm malzemeler hazır olunca yağını tuzunu koy pişsin oluyor.
makarnayı bile bazen haşlayıp süzüp kaplara koyuyorum.yiyeceğim zaman istediğim kadarını yağlıyorum.
zamanla pratiklik kazanıyorsunuz.
1 gün kahvaltı günü,2 gün annelerde yeme 1 gün dışarıda yeme yaparsanız kalan 3 gün için zorlanmazsınız.
mutluluklar.

Dışarıda yemeğe verilen paraya acırım ben ya o yüzden evde yapmaya çalışırım. Severim bir de mutfakla uğraşmayı.
Ama çalışan kadın için zor kabul ediyorum. İnsan zamanla pratikleşiyor, zaten her gün 4 çeşit yemek çıkarmak çok zor o kadar kasmaya gerek yok. Ben haftada 3 kez falan yapıyordum evliyken tüm hafta yetiyordu, eski eşim de yardım ederdi zaten. Şimdi de annem yapıyor yemekleri sağolsun :KK53:

kızlar çalışıyorum akşam 6 da işten çıkıyorum evliyim Çocuğum yok.sorunum şu Eve gidince yemek yapmak hiç ama hiç istemiyorum inanılmaz üşengecim bu konuda hergün dışarda yiyoruz eşim sesini çıkarmıyor ama kendime çok kızıyorum buna rağmen eve bi gidiyorum tezgahın üstü bardak dolu yani bu sefer onları toplayıp yemek yapmak hiç işime gelmiyo sizler nasıl yapıyorsunuz kızlar SOĞAN Doğramayı dahi sevmiyorum bana biraz akıl verin
tezgahin usttu neden bardak dolu ?kim dolduruyor orayı?

Pazar günü 2-3 küçük tencereye farklı yemekler yapıp dolaba koyun. Annem öyle yapardı. İşten gelince de yiyeceğiniz kadarını ısıtırsınız. Hatta bir bakmışsınız birgün o hazır yemeğin önüne bir çorba bile yapıvermişsiniz :KK49: Alışmakla oluyor bazı şeyler. Düşünün ki bebeğiniz olduğunda dışardan yediremezsiniz, mecbur kalkıp birşeyler pişireceksiniz. Ufak ufak kendinizi alıştırın.

haftasonu 3-4 tencere yemeği yapılır atılır dolaba haftada bi gün balık bi gün dışarda tamadır bence en rahatı bu şekilde düzen

benım kadar üşengeç değilsindir ama bir yapmaya başladınmı önünü alamıyorsun heleki senı takdir eden bir eşe sahipsen deyme keyfine

bende akşamdan yaprdım ertesi günü eşim gelene kadar yarının yemeği ...

şimdi cafede paris soslu biftekler bile yapıyorum .

Back
X