• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yemek pişirme derdi...

aslinda yemek yapmak cok güzel olabiliyor.....
ama menü uyumunu veya herseyin mükemmel olmasini ben eskisi kadar umursamiyorum artik.
ne gerek var ki cesit cesit herseyin olmasina.
sonrasinda bürsürü problem...tek cesit yemek en güzeli. Kilo sorunu icin de ideal olan bu.

ama misafir icin ayni seyi söyliyemiyecegim tabiki... ben bos zamanlarimda yemek programlarina bakmayi severim.
ama sanirim bu bir tarz hobby gibi benim icin. zorla sevilirimi bilmem.

Aynısııı
Bilmiyorum aklıma bise gelmiyor dediğimde de kızar. Bi kere de siz söyleyin ben yapayım bıktım her akşam ne yapcam diye düşünmekten der sonra babamı arar ne yapayım akşama canın ne istiyor diye babamda yap kafana göre biseler deyince iyice çıldırır :deli::rolleyes:
Ahaha Hayatımın geri kalan devamını yazdın :D

Evde 2etcil,2 otcul var .Herkese menü zor oluyo .Bende bıktım .Yemek isi olmasa günüm ne kadar verimli olacak.

Benim annem çalışan kadın olduğundan kurtarıcısı buzluktaki şeyler ve kurutmaliklar oluyordu

Örneğin bamyanin kurutulmusu hem farkli hem çabuk bir tarif oluyor
Buzluktaki sigara böreği yemeğin yanına çeşit oluyor
Yazdan kozlenmis patlicanla 3 farkli tarif biliyorum mesela
Ben de hep sarar sarar atarm buzluga sigara boregini biri filan geldi mi mikrodalgada hemen cozduruyorum cok pratik oluyo

Haftada demeyeyimde sırayla diyeyim çünkü mutlaka ertesi güne yemek kalıyor ve yanına çorba yapıp yiyoruz onun haricinde 2 gün et köfte vs.
1 gün balık
1 gün sebze
2 gün bakliyat nohut fasülye makarna falan
1 günde Allah ne verdiyse yapıyorum dediğim gibi ertesi güne kaldıysa aynı yemeği yiyoruz bakliyat dolma falan kalır genelde.. ben çok severim yemek pişirmeyi değişik tarifler uygulamayı bu yüzden misafirlerimede bol çeşit sunarım..

Mesela bugün sizler ne pişirdiniz kızlar bana fikir olur...???
İki kisiyken makarna yap ,yanina tavuk sote mantar sote,yada guzel soslu makarna.
Hicbirsey yoksa tost yap,icine kornison dilimle,ketcap mayonez,offf yanina sicak cay,tabi biraz aciliysa daha guzel.
Saka biryana.
En guzrl yaptiginiz yemekleri listeleyin.yanina uygun ne varsa ekleyin.salata,yogurt,tatli falan.sonra bunlardan 7 gunluk 4 farkli liste yapin.her liste bir haftalik olur.mutfakta uygun bir yere iliştirin listelerinizi.
Mesela birgun hamurisi,borek,makarna
Birgun kurubaklagillerden
Birgun balikl,tavuk,kirmizi et
Birgun kahvaltilik
Birgun sebze.,mantar
Birgun dolma,sarma gibi.
Haa nette nefisyemek tarifleri tavsiye

Dün akşam yazdan kızartıp dolaba attığım patlıcanlardan karnıyarık yaptım. Yanına şehriyeli pirinç pilavı.

Bugün zeytinyağlınpırasa yapacağım yattığım yerden kalkabilirsem. Yarım paket de makarna haşlarım peynir maydonoz. Allah bereket versin.

Back
X