• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yemek pişirme derdi...

aynı dertten muzdaribim:olamaz:

yeni evliyim çalışıyorum 7 de evde oluyorum durum böyle olunca da ne halim kalıyor ne vaktim :KK58:

sürekli başa dönüyorum aynı şeyleri yapıyorum .zahmetli olmasın pratik olsun ama farklı şeyler değişik şeyler olsun istiyorum fakat olmuyor :KK53:

bende yemekleri 2 günlük yapıyorum . genelde hafta sonları evde yemiyoruz . kimi zaman kahvaltı hazırlamak bile zor geliyor.

sıkıldım ne pişirsem olayından .Allahtan eşim seçmiyor yemek filan :KK51:
Benim annem çalışan kadın olduğundan kurtarıcısı buzluktaki şeyler ve kurutmaliklar oluyordu

Örneğin bamyanin kurutulmusu hem farkli hem çabuk bir tarif oluyor
Buzluktaki sigara böreği yemeğin yanına çeşit oluyor
Yazdan kozlenmis patlicanla 3 farkli tarif biliyorum mesela

Cesit cok aslinda evdeki herkes herseyi yiyosa :)))

Misafirler farkliysa menum bellidir benim hep.. benzer seyler olur..

Hergün sorarım iş arkadaşlarıma bugün ne yapıyorsunuz die :) bugün utandım sormadım. İş arkadaşım bana sordu :KK45:
Bugün köfte pilav salata mercimek çorbası yaptım. Yarına muhtemelen karnabahar yemeği yapıcam

bır aydır kv.ler bende
her gun yemek pişir sofra kur kaldır
yıka yerıne kaldır tekrar kur
simdi herkesı gonderdım de rahatladım valla
eşimde iş seyehatınde ohhh yan gelıp yatıyorum

Bir haftalık yemek menüsü hazırlayıp,buzdolabının üstüne asın.
En azından bir hafta boyunca ne pişireceğiniz belli olur.
Ertesi hafta tekrar yeni bir liste yaparsınız.
İnternette pratik ve güzel tarifler var.Oradan faydalanabilirsiniz listenizi oluştururken.
Ben liste yapmistim ramazanda, ama hic uyamanistim valla :)

Evet kolay duduklude sadece 8,5 dk :) sogan bende koyarim
gercekten 8,5 dk.da pişiyo mu ben 25 dk tutuyorum ama dıbıne yapışıyo. az tutarsam da pişmez dıye korkuyorum. bende az tutayım bundan sonra. kımyon koyuyor musun koymuyorsan dene acayıp lezzet katıyor oyle az koyma bolca koy

gercekten 8,5 dk.da pişiyo mu ben 25 dk tutuyorum ama dıbıne yapışıyo. az tutarsam da pişmez dıye korkuyorum. bende az tutayım bundan sonra. kımyon koyuyor musun koymuyorsan dene acayıp lezzet katıyor oyle az koyma bolca koy
Dudukluden dudukluye fark eder.. benimki fissler. Evet 8,5 dk pisiyor.. patates hasliyorum 10 dk.. yesil fasulye 10dk.. kuru fasulye nohut 20 dk:) kuru dolma 15 dk.. altina tutmasi altini cok acmandan olabiliyo..

Ben buyuk gozunde kaynamasini beklerim, kaynayinca kucuk goze alip orta seviyeye getiririm.. o sekilde 8,5 dk. Jimyon koymadim hic nane severim ama:) kimyonda deniim..

Buarada baska ne yemekler yapiosunuz duduklude bi anlativerin hele:)

Biz erkek arkadaşımla ayrı yaşıyoruz ama evlerimiz yakın sık sık birbirimize gidiyoruz, o da çok sever yemek yapmayı, hazırladıklarımızın bazılarını söyleyeyim size tariflere bir bakın belki hoşunuza gider.
Domatesli şehriyeli tavuk suyuna çorba
Bulgur Köftesi (Sosyete, Fellah, Kürt Köftesi olarak da biliniyor)
Yoğurtlu tavuk salatası -bu üçünü menü şeklinde yanına salatayla birlikte hazırlıyorum şehriye ve bulgur o kadar doyurucu oluyor ki tavuğa çok gerek kalmıyor bile-
Ton balıklı salata (taze soğan, havuç, marul, salatalık, kırmızı kapya biber, mısır, dere otu, zeytinyağı, ton balığı, bin ada salata sosu, az sirke) hem doyuucu hem sağlıklı
Ton balıklı makarna
Sebzeli makarna (havuç, soğan, sarımsak, domates, kapya biber, kırmızı toz biber, biberiye)
Köri soslu tavuk
Kremalı tavuklu mantarlı makarna (bazen sadeve krema tavuk veya krema mantar da yapılabiliyor)
Bulgur pilavı (yanına barbunya veya köri soslu tavuk)
Brüksel lahanası ve brokoliyi de çok seviyoruz
Sebzeli ızgara tavuk (kapya biber, brüksel lahanası, kabak, balkabağı, patlıcan vs)
Kahvaltıya çift peynirli omlet, peynirli lokma böreği, krep tarzı şeyler hazırlıyorum genelde, 2 öğün yiyoruz arada acıkırsak atıştırmalık bişiler yiyoruz
İki haftada bir de peynirli baharatlı kek ya da lokma böreği yapıyorum

Sayiyorum o zaman yemekleri :)
Ispanak
Kurufasulye
Nohut
Bezelye yemegi
Tavuk-et sote
Firinda tavuk
Kofte
Balik
Pirasa
Yesil mercimek
Ciger patates kizartmasi
Sebzeli bulgur pilavi
Kabak yemehi
Dolmalar boyle liste yap kulturune gore yemekleri ekle pisirirsin.
Artk hamur isi yogurtlu yemekler corbalar vs vs :)

Dudukluden dudukluye fark eder.. benimki fissler. Evet 8,5 dk pisiyor.. patates hasliyorum 10 dk.. yesil fasulye 10dk.. kuru fasulye nohut 20 dk:) kuru dolma 15 dk.. altina tutmasi altini cok acmandan olabiliyo..

Ben buyuk gozunde kaynamasini beklerim, kaynayinca kucuk goze alip orta seviyeye getiririm.. o sekilde 8,5 dk. Jimyon koymadim hic nane severim ama:) kimyonda deniim..

Buarada baska ne yemekler yapiosunuz duduklude bi anlativerin hele:)
ben genelde kuru baklıyatları pişiriyorum. ve evet çok açık ocakta yapıyorum bundan sonra kucuk ocaga alayım.

Togukasi deriz biz yoresel corbamiz Ankaranin, sonra manti, makarna, kuskus, patates,makarna salatasi :)

Back
X