• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yemek pişirme derdi...

Bir haftalık yemek menüsü hazırlayıp,buzdolabının üstüne asın.
En azından bir hafta boyunca ne pişireceğiniz belli olur.
Ertesi hafta tekrar yeni bir liste yaparsınız.
İnternette pratik ve güzel tarifler var.Oradan faydalanabilirsiniz listenizi oluştururken.

Kızlar şuan çalışmıyorum ama çalışıyor olsam da evde olsam da yemek pişirmek daha doğrusu hergün ne pişircem düşüncesi çok can sıkıcı :110:
Bir buçuk yıllık evliyim şimdiden sıkıldım yani arada kahvaltı hazırlarken bile üşengeçlik yaşıyorum off keşke hep önüme hazır gelse diyorum :eek::halay:
Hadi kahvaltı yemek hazırlaması sıkıntı değil de ne pişircem diye düşünmek özellikle misafirler geleceği zaman elim ayağıma dolaşıyo :KK12:
Hep aynı yemekleri yapıyor gibiyim
Kuzum benim ev hanımı ya da çalışmakla ilgisi yok bunun bende kısır döngü yaratıyorum yemek konusunda. Nefis yemek tarifleri var ordan tarif bulabilirsin videolarda mevcut hem izleyerek yaparsın. Bu arada denetim ben nick değiştirdim

Evli değilim ama o dert beni bitiryo
Mesela annemin hergün gelip aksama ne yapim demesi gibi :bicak::duduk::skandal::işsiz:
Aynısııı
Bilmiyorum aklıma bise gelmiyor dediğimde de kızar. Bi kere de siz söyleyin ben yapayım bıktım her akşam ne yapcam diye düşünmekten der sonra babamı arar ne yapayım akşama canın ne istiyor diye babamda yap kafana göre biseler deyince iyice çıldırır :deli::rolleyes:

Valla ben yemek yapmayı seviyorum ama ne pişireceğim diye düşünmek işkenceydi. Aylık liste yapıyorum epeydir. Yemekleri zaten iki günlük yaptığım için sıkıntı olmuyor. Hafta sonu da pratik şeyler yeriz. Makarna, patates kızartması, pizza, mantı, tavuk göğsü, köfte gibi. Eksik malzemeleri de listeme göre alırım.

Bugünün yemeğini dün yapmıştım. Pırasa, garnitürlü kuskus, yoğurt çorbası. Çarşamba günü işe gitmeden tavukları terbiye sosuna koyup gideceğim. Akşam da fajita yapacağım, bir de pilav yaparım, salatayla tarhana yanına da. Onu da eşim yapar. Cuma günü de musakka, bulgur, cacık var listede. Aylık listeler size uymuyorsa, sık sık yaptığınız yemekleri koyun o listeye. Hem dengeli besleniyor insan. Sebze, et, baklagil dağılımı iyi oluyor.

Kafama ne eserse onu yapıyorum
O günkü psikolojim önemli yani
(:

Valla aynen hepimizin birinci derdi o :)

Ben en güzel çözümü haftalık yemek listesi yapmakta buldum; alın eve güzel bi yazı tahtası, asın güzel bi yere, atın bi başlık; “sosyalbilimcinin mutlu mutfağı” diye :) yazın haftalık menünüzü, İnanın pişecek yemeği bulmak yapmaktan daha zor (şahsen benim için öyle)

Kızlar şuan çalışmıyorum ama çalışıyor olsam da evde olsam da yemek pişirmek daha doğrusu hergün ne pişircem düşüncesi çok can sıkıcı :110:
Bir buçuk yıllık evliyim şimdiden sıkıldım yani arada kahvaltı hazırlarken bile üşengeçlik yaşıyorum off keşke hep önüme hazır gelse diyorum :eek::halay:
Hadi kahvaltı yemek hazırlaması sıkıntı değil de ne pişircem diye düşünmek özellikle misafirler geleceği zaman elim ayağıma dolaşıyo :KK12:
Hep aynı yemekleri yapıyor gibiyim

2.5 yıllık evliyim bende öyleydim Canım. Artık alıştım galiba düşünmüyorum korkmuyorum. Mesela pazar günü çorba yapıyorum 3 gün içiliyor. pazartesi üşeniyorum soslu makarna yoğurt çorba yaptım. Salı günü iÇin biber dolması çorba aksata. Çarşamba da biber dolması yoğurt. Perşembe balık (eşim yapar) cuma günü yemeği dışarda yeriz herhalde çünkü hastane randevum var. Cumartesi basit bir şeyler yaparım mesela köfte gibi :) Al sana hafta bitti ;) asıl iş alışveriş yapmadan haftalık yemekleri düşünüp alışveriş yapmak.. hem malzeme artmaz hem de düşünüp durmazsın. Nefis yemek tarifleri uygulaması var Elif ataların yaptığı her yemek çok iyi :)

Eşinle sevdiğiniz sebzeleri, çorbaları vs yaz kombinle haftalık liste yap her günün yemeği iki gün yetiyorsa 15 günlük menü eder
Burada yemek bölümü var orada menü önerileri vardı sanırım bi bakıver

Bu nefis yemek tarifleri seysini cok duyorum.Telden mi indiriyoruz google da mi?

Back
X