• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anket yemek pisirirken...

Yemek pisirirken eldiven kullanir misiniz????

• Evet, hijyen bakimindan kullaniyorum.

OY: 5 4,9%
  • Evet, kullaniyorum cünkü...... (belirtin lütfen)

OY: 6 5,9%
  • Hayir, kullanmam!

OY: 93 91,2%

• Ankete Katılan
    102
ben de çoğu zaman kullanırım.hem mesleğimden dolayı(gıdacıyım) olsa gerek hem de elimi suya sokunca çok tahriş oluyor o yüzden kullanırım çoğu zaman

Hayir, kullanmam!
beğenmeyen yemesin :dilcikar:

ellerimi çok fazla yıkadığım için hijyenden dolayı kullanmam.
elim bulaşmasın diye kullanabilirim ama gerek duymadım şimdiye kadar.

Yemek yaparken eldiven kullanmam,zaten tırnaklarım her zaman kısadır ve mutfakta yemek yaparken sürekli el yıkama hastalığım vardır,eldiveni birtek köfte ve hamur yoğururken kullanma ihtiyacı duyarım o kadar.

tırnaklar kısa eller temiz olduktan sonra eldivene hiiç gerek yok,yaptığım her yemeği kendi ellerimle yaparım eldivenle değil anladınız siz onu...

Kesinlikle takmam.......zaten taksam yapıcam işi şaşırırm....zaten defalarca yıkıyorum elimi..........

hayır asla kullanmam ne o ameliyatmı yapıyorum yemekmi?yemek yapmaya başlamadan ellerimi yıkarım.zaten yemek yapma esnasında defalarca suya giriyor elim.dokunduğumu hissetmeliyim.yemeğime benim elim değmeli...cokacimcoook

herzaman değil ama tırnaklarım uzun olduğu için köfte yuğururken yada tırmağımın içine girecek birşeyler yapacaksam takarım

Köfte, hamur yada başka birşeyi yoğurucaksam mutlaka takarım. Tırnak uzatmıyorum ama yinede ellerimin kıyma, hamur vs.... olmasına alışamıyorum. Birde yeni evliyken ellerim soğan kokmasın diye soğan doğrarken eldiven takardım :asigim:
Onun haricinde her yemek yaptığımda sebze doğradığımdada eldiven takamam. Ellerimin temizliğinden emin olmayan ve güvenmeyen yemesin :icecream:

Sadece balık temizlerken yıkarken takıyorum...benneyaptımki

Oda balığı düşündüğümden değil, ellerimi düşündüğümden kokmasın diyee kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3

Sarımsak dograrken bılhassa,kullanırım:delphin: Hanı boyle elıme kokusu bulasacak seylerde kullanmak ııyı oluyor..:ecrin_bebek:
Ama saçlarıma mutlaka dikkat ederim yani minik bir tülbent olsun bone olsun ya da aynı işlevi görecek birşey...Takarım buna da çok dikkat ederim..Takıntılııyımbenneyaptımki
:1closedeyes:

tırnaklarım uzunken kullanıyorum yani arasına girmesin diye ama kestiğim zamanlar yani bakımsız olduğum zamanlar kullanmıyorum

Sadece balık temizlerken yıkarken takıyorum...benneyaptımki

Oda balığı düşündüğümden değil, ellerimi düşündüğümden kokmasın diyee kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3

Aynen bende balık temizlerken kullanıyorum :lepi:

tırnaklarım uzun olduğu için kullanıyorum.

bir de elim balığa,soğana filan değdi mi defalarca sabunlasam da,limonla ovsam da alıyorum onun kokusunu.psikolojik midir nedir artık:delphin:

o yüzden de kullanıyorum.ama hijyen açısından kullanmaya gerek olduğunu düşünmüyorum.elleri yıkadıktan sonra yapılan yemekten de tiksinecek adam yemesin zaten:dilcikar:.

Back