- 11 Ocak 2018
- 239
- 231
- 53
- Konu Sahibi sassyassyy
-
Istegüzel mercimek çorbasının sırrı mercimeğin kendisidir
birde yağıdır
ikisi iyi ve doğruysa en acemi aşçının elinde bile güzel olur :)
Normalde bende sizin gibi yapardim. Haslamak derken 5 dk falan. Sonra iyice suyunu elimle sıkıp sogana salcaya ekleyince daha guzel kavrulmus tadi oluyor yani bence. Kavrulan sogana salcaya ekleyince ispanak suyunu birakinca salcanin falan tadini bozuyor.Zaten bende once sogani kavurur sonra salca ekleyip devaminda da ispanagi koyarim icine neden once hasladiniz acaba cok kolay pisen bir sebze
vitamini suyla gidiyor ama tadı konusunda haklısınız direkt pişirince acı olur yemeğiIste
Normalde bende sizin gibi yapardim. Haslamak derken 5 dk falan. Sonra iyice suyunu elimle sıkıp sogana salcaya ekleyince daha guzel kavrulmus tadi oluyor yani bence. Kavrulan sogana salcaya ekleyince ispanak suyunu birakinca salcanin falan tadini bozuyor.
Evet dogru. Ama yemegini yaparken oyle yapmiyorum. Direk ekliyorum kavurmasini o sekilde yaparim. Direk kavurunca o tadi ben sevemedim aynen aci bir tat olusuyor.Aslinda soyle kaynayan suya ekleyip 3 dk. Sonra cikariyorum. Soklama gibi bir nevi. Sonra iyice elimle sıkıyorum.vitamini suyla gidiyor ama tadı konusunda haklısınız direkt pişirince acı olur yemeği
yemekleri kavurmaya yağı az koyun bir de zeytinyağı olsun hakiki ya da gerekırse terayağı.pişmeye yakın tekrar yağ ekleyin o zaman daha lezzetli olur.20 yıldır yemek yaparım içli köfteden mantıya sarmaya böreğe kadar
20 yıllık tecrübelerime dayanarak diyorumki
1 salça konusunda cimri davranın çoğu yemeğin tadını bozar
2 soğan ve sarmısak yemeğe lezzet katan en önemli sebzelerdir cömert olun o konuda
3 her sebzeyi mevsiminde kullanmaya özen gösterin
4 yağlarınız kaliteli olsun
5 etler konusunda belli bir kasabınız güvendiğiniz bir yeriniz olsun soslar ve dinlendirme etlerde en önemli unsurdur
6 olmadı demeyin önünüze tahtayı ve bıçağı alıp emek vermişseniz olmuştur zaten
kuru patlıcan biber dolması canım çekti gece geceEl becerisi zamanla kazanılır. Çok kasmayın bence.
Herkesin damak tadı da farklı. Ben Güneydoğu mutfağına alışkın olduğum için bazı yemekleri sadece vitamin olsun diye yapıyorum.
Şimdi Allah var,Urfada Antep'te Diyarbakır'da yediklerimden sonra düdüklüde pişmiş pırasaya da içim gitmez yani
Sen Ankara'da değil misin? Gel bak sana lahmacun yapayım,eşim de çiğköfte yoğursun. Yanına ezme salata oh mis
Kayserili adam Urfalı gibi yoğurur hale geldi :)
Anteplioffice nerdesin gel yemek tarifi ver.
El lezzeti zamanla oturur yemek yaparken ayri bir kasikla tadina tuzuna bakin tarifede tam uymayin bazen un yag salca degisiklik gosteriyor tadina bakarak yapin bende oyle tam yapar tadina bakmazdim sonra annem soyledi ayri bir kasikla tadina vakmaya basladim tuz vs eksikse suyu tatsizsa salca ekledim oyle ogrendim yemek yapmayi. .Ben babasiz buyudum annemde calisirdi inanirmisin kadin bir sene kabuklu yumurta yedi kuzum hepde guzel olmus diye yalan soylerdi o yuzden bende fazla yumurta yemiyorum tiksindim .Yemeklik bulgurla kisir yapmaya calismisligim var simdi annemden sonra ailede en iyi ben yemek yaparim pes etme devamli yapinca elin alisiyor goz karari yapiyosun yapmaya devam etnot: benim yine çenem düşmüş uzun yazmışım okumak istemeyenler yorum yapmazsa tartışmayız. :)
hanımlar herkese merhaba,
daha önce de yemekle ilgili bir şeyler sormuştum size ama şimdiki derdim bambaşka. benim ne beter ne kötü bir elim varsa cidden el lezzeti denilen şey bende yok. her şeyi harfiyen tarife uygun yapıyorum ama yok olmuyor.
normalde evde yemek yemezdik ama ben tedavi gördüğüm için dışarıdan yememeye özen gösteriyorum. yemekleri genelde sevgilimle yapıyoruz.
yemekleri yapıyorum, yiyoruz da ama yani nasıl desem mutlu değiliz. biz yemek yemeyi inanılmaz severiz ama artık resmen akşam yemeklerini mecburiyetten yiyoruz. hani yaptığım yemeği yersin ama durduk yerde de canın istemez olsa da yesek demezsin o tarz bir yemek oluyor.
sevgilim hiçbir şeyi yemezlik etmez zaten geneli yenilebilir şeyler oluyor o da yiyor kalkıyor ama ben resmen sürünüyorum masada. "ben bunu yemesemmm, pizza söyleseekkk" diye kendi yemeğimi yemek istemiyorum resmen. anlatamıyorum ya cidden mutlu değilim yemeklerimden.
kahvaltı için sevgilim annesinin yaptığı bir şey var ondan istedi. annesinden ben tarifini almıştım gayet de basit duruyordu aslında o uyanınca beraber yapacaktık ama ben kendimce sürpriz yapmak istedim. bence berbat oldu yani yumurta tadı geliyordu hep. sevgilim yumurta sevdiği için yedi ama ben sevmem o yüzden resmen üstüne kalıp kalıp peynir koyarak anca yedim. ama onun annesi yaptığında öyle değildi tadı yumurta değil sadece domates tadı geliyordu.
veya balkabağı çorbası mesela. annemden tarif almıştım onu yaptım. sonra cancağızım @Milana22 ile konuştuk ve ben onun içindeki patatesin suyu çekeceğini bilmiyorum, kremayı dökerken suyla inceltmem gerektiğini bilmiyorum, o söyleyince öğrendim.ama benim çorba mama oldu bir kere.
işte böyle, her şeyi tarife göre yapıyorum, telefonuma nefis yemek tariflerini indirdim ordan yapıyorum ama yok hep bir şey eksik.
birincisi herkes mi en başta böyleydi yani pes etmeden yapmam mı lazım ama cidden artık kusucam normal bir çorba içmek istiyorum yani. ikincisi de eğer "ben herkesten farklı olarak şunu yaparım şu tarifte, güzel olur" dediğiniz bir şey varsa noolur söyleyin. teşekküüürler şimdiden.
not: benim yine çenem düşmüş uzun yazmışım okumak istemeyenler yorum yapmazsa tartışmayız. :)
daha önce de yemekle ilgili bir şeyler sormuştum size ama şimdiki derdim bambaşka. benim ne beter ne kötü bir elim varsa cidden el lezzeti denilen şey bende yok. her şeyi harfiyen tarife uygun yapıyorum ama yok olmuyor.
normalde evde yemek yemezdik ama ben tedavi gördüğüm için dışarıdan yememeye özen gösteriyorum. yemekleri genelde sevgilimle yapıyoruz.
yemekleri yapıyorum, yiyoruz da ama yani nasıl desem mutlu değiliz. biz yemek yemeyi inanılmaz severiz ama artık resmen akşam yemeklerini mecburiyetten yiyoruz. hani yaptığım yemeği yersin ama durduk yerde de canın istemez olsa da yesek demezsin o tarz bir yemek oluyor.
sevgilim hiçbir şeyi yemezlik etmez zaten geneli yenilebilir şeyler oluyor o da yiyor kalkıyor ama ben resmen sürünüyorum masada. "ben bunu yemesemmm, pizza söyleseekkk" diye kendi yemeğimi yemek istemiyorum resmen. anlatamıyorum ya cidden mutlu değilim yemeklerimden.
kahvaltı için sevgilim annesinin yaptığı bir şey var ondan istedi. annesinden ben tarifini almıştım gayet de basit duruyordu aslında o uyanınca beraber yapacaktık ama ben kendimce sürpriz yapmak istedim. bence berbat oldu yani yumurta tadı geliyordu hep. sevgilim yumurta sevdiği için yedi ama ben sevmem o yüzden resmen üstüne kalıp kalıp peynir koyarak anca yedim. ama onun annesi yaptığında öyle değildi tadı yumurta değil sadece domates tadı geliyordu.
veya balkabağı çorbası mesela. annemden tarif almıştım onu yaptım. sonra cancağızım @Milana22 ile konuştuk ve ben onun içindeki patatesin suyu çekeceğini bilmiyorum, kremayı dökerken suyla inceltmem gerektiğini bilmiyorum, o söyleyince öğrendim.ama benim çorba mama oldu bir kere.
işte böyle, her şeyi tarife göre yapıyorum, telefonuma nefis yemek tariflerini indirdim ordan yapıyorum ama yok hep bir şey eksik.
birincisi herkes mi en başta böyleydi yani pes etmeden yapmam mı lazım ama cidden artık kusucam normal bir çorba içmek istiyorum yani. ikincisi de eğer "ben herkesten farklı olarak şunu yaparım şu tarifte, güzel olur" dediğiniz bir şey varsa noolur söyleyin. teşekküüürler şimdiden.
Nasil yapiyorsunuz mesela? En azından bu tarifteki hatayı bulmanın en kolay yolu tarifi sizin vermeniz :)salça bulamadık konserve domates kullanıyoruz genelde yani salçamız var ama her yemeğe kullanamayız çok az :)
ya fırında patates tavuk mesela o bile bir garip oluyor ben kafamda öyle mi alıştırdım kendimi bilmiyorum ama tadını alamıyorum.
aynen canim yemekten anliyorsun.:)Aynen farklı türleri var. Buğdayla yapıyorum bazen. Buğdayla birlikte de çok yakışıyor nohut. Bazen yeşil mercimek. Bazen kırmızı mercimek. Hepsini de çok seviyorum. Bunlarla yapınca önceden haşlamak gerekiyor tabi bakliyatlari.
Videolu tariflerden yürünot: benim yine çenem düşmüş uzun yazmışım okumak istemeyenler yorum yapmazsa tartışmayız. :)
Benim kekler de hep videolardaki gibi ozenince sorunlu oluyoraaa bu üyeler olmayan whatsap gurubumuzdan değil mi ha ha ha.bu arada yemeklerim çok lezzetlidir ama kek pasta da sınıfta kalırım gecen hafta kızıma kek yapayım dedim netten terifle hamurunu hazırladım fırına koyacaktım çalıştırınca deterjan kokusu geldi içime sinmedi iyi temızlenmemiş diye mikrodalgaya koydum ben de fırın ayarına camdan baktım kabardı sevındimm ne kek yaparmışım diye ama bir çıkardım abartısı yok beton gibiydi resmen kafa yarardı mübarek.kızımla güldük mecbur çöpe atıp marketten kek aldık
Tüm vitamini suyla gitti zaten .Zaten bende once sogani kavurur sonra salca ekleyip devaminda da ispanagi koyarim icine neden once hasladiniz acaba cok kolay pisen bir sebze
Yumurtanin sarisini sekerle ,beyazini çooook az tuzla krem santi gibi yapin .Hamurun tum malzemeleri karıstiktan sonra bu beyazi kaşikla ekleyin .2 katı ve pamuk gibi kek oluyor.Benim kekler de hep videolardaki gibi ozenince sorunlu oluyorbende önce sıvı malzemeyi ekleyip çırpıyorum yeterince sonra unu kabartma tozu vanilya ne lazımsa katıp çırpıyorum iyi oluyor anlamış değilim neden böyle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?