Yemeğe davet edip yemek yapmayan kv.

Yemege davet eden kendisi ama 😁bana yemege gelın ne demek yemek hazır demek gidince yemek hazırlıcaksam bana gelsinler de adı "aksam gelinde yemek yedim" olsun 😊
Bence de öyle olması gerekir yemek hazır olur sofra kurulur yenir kaldırılır kapanış. Ama olmuyormuş işte kadın yemek hazırlamıyor :D Bunu bile bile haftada 2 gün yemeğe gidip yemek hazırlanana kadar öyle beklemek çok tuhaf geldi bana açıkçası. Misafirliğe gitmiyorlar neticede hizmet beklemesi çok garip konu sahibinin.

Merhaba arkadaşlar,
Evlendiğimiz günden bu yana ayda 1 en fazla 2 kez yemeğe davet ediliriz. Ama beni hicbizaman aramazlar eşimi arayip çağırırlar. Neyse isten çıkar gideriz ortada ne sofra ne yemek var. Biz gidince kv kalkar corba yapayim der. Salatami yapayim yoksa domates mi dograyayim diye bize sorar. Biz eşimle kalkar sofrayi hazırlarız yardim ederiz. 7de orda oluruz ama sofraya 8 buçuktan once oturulmaz. Bu her defasinda böyle devam ettigi icin artik bende gidince hicbiseye yardim etmiyorum. Sadece yemekten sonra sofrayi toplayip bulasiklari yikiyorum ama sofra kurmaya yardim etmiyorum. Sonuçta yemeğe davet ediliyoruz işten çıkıyoruz yorgun argin bunlari ben evimdede yaparim. Eşimde annesine bikac kez biz 7de geliyoruz hazir olsun diye soyledi ama değişen birşey olmadi. Kp de artik yardim etmediğim icin laf sokuyo. Beni arasalar soylucem zaten siz gec yiyosunuz biz yemege degil caya geliriz diye ama eşimi arayip cagiriyolar durduk yerede birsey soyleyemiyorum. Haksizmiyim 1 seneyi gecti her yemege davet ettiginde 1 kez olsun sofra hazir olmaz mi ?
Yemeğe çağırıp yemek yapmamak bombaymış yalnız 😂😂 bence de gitmeyin söz veriyorsa eşiniz kendisi gitsin...

Sekerim sen Avrupalisin 😁orda oyle alismissin diyecem daha cok guleceksin bana. E bura Turkiye :KK66: bizde mutlaka kavga olmali,o sofrada millet birbirine falan girmeli bence :KK66:

yok bu Turkiyedeyken,
dusun cuma is cikisi aksam yemegine gideriz, ki ben 3 saat yazdim, trafige gore degisiyordu, ve sofra yok,
ilk zamanlar sasirir ve de uzulurdum, hani yazik kadin onemli bir sebepten yapamamis yetistirememis demek ki diye falan dusunurdum,
baktim kadin senin pilavin guzel olur diye seni bekledim Alys diyor, yersen :-)
eltilerim tabi cakallar, biz adimimizi atmadan gelmiyorlardi, sanirsin on dakikalik yoldan onlar gelmiyor :KK70:

O yemeğe davet değil de Akşam yemeği olabilir mi ?

Tabi yine de Evde ne varsa sofraya birlikte konup yenebilir.Yada en azından bir çeşit yemek yapılîr..

Ben olsam sorun yapmazdım..Eğer ki birlikte olmaktan zevk alıyorsam..
O an kahvaltılık bir şeyler bile hazırlayıp yiyebilirm..
Haz almıyorsanız arada onlar çağirmadan size çaya gelmek istiyoruz dersiniz.

Merhaba arkadaşlar,
Evlendiğimiz günden bu yana ayda 1 en fazla 2 kez yemeğe davet ediliriz. Ama beni hicbizaman aramazlar eşimi arayip çağırırlar. Neyse isten çıkar gideriz ortada ne sofra ne yemek var. Biz gidince kv kalkar corba yapayim der. Salatami yapayim yoksa domates mi dograyayim diye bize sorar. Biz eşimle kalkar sofrayi hazırlarız yardim ederiz. 7de orda oluruz ama sofraya 8 buçuktan once oturulmaz. Bu her defasinda böyle devam ettigi icin artik bende gidince hicbiseye yardim etmiyorum. Sadece yemekten sonra sofrayi toplayip bulasiklari yikiyorum ama sofra kurmaya yardim etmiyorum. Sonuçta yemeğe davet ediliyoruz işten çıkıyoruz yorgun argin bunlari ben evimdede yaparim. Eşimde annesine bikac kez biz 7de geliyoruz hazir olsun diye soyledi ama değişen birşey olmadi. Kp de artik yardim etmediğim icin laf sokuyo. Beni arasalar soylucem zaten siz gec yiyosunuz biz yemege degil caya geliriz diye ama eşimi arayip cagiriyolar durduk yerede birsey soyleyemiyorum. Haksizmiyim 1 seneyi gecti her yemege davet ettiginde 1 kez olsun sofra hazir olmaz mi ?
Üç buçuk senelik falan evliyim beş kez davet edilmedim.İlk davette bayağı sofra donatmıştı nişanlıydım o zaman sonrasında çok özensizdi açıkçası gitmemek işime geliyor evimde yaptığım en basit yemek bile daha özenli bence eşine söyle yemek yiyip çaya gidin zahmet etmesin falan de

Bence de öyle olması gerekir yemek hazır olur sofra kurulur yenir kaldırılır kapanış. Ama olmuyormuş işte kadın yemek hazırlamıyor :KK70: Bunu bile bile haftada 2 gün yemeğe gidip yemek hazırlanana kadar öyle beklemek çok tuhaf geldi bana açıkçası. Misafirliğe gitmiyorlar neticede hizmet beklemesi çok garip konu sahibinin.
Haftada degil. Ayda 1 en fazla 2 kez :)

Son zamanlar yapmiyorum dedim. Ayrica aksama kadar evde yatmiyorum isten gidiyorum. Siz sadece bazi yerleri aliyosunuz
Yoo yazdıklarınızı alıyorum sadece. Pek çok kadın gibi siz de çalışıyorsunuz onu anladım mesela :) Kayınvalidesinde yemek yiyen evine geçen pek çok insan da var sizin beklentiniz de bu onu da anlıyorum. Ama 1 senedir durum değişmediğine göre gidip yemek hazırlanana kadar oturmanın sorununuzu çözemediğini neden anlamıyorsunuz inatla onu anlamıyorum. Haftada iki kez gidip misafir gibi oturup hem kendinize laf söyleteceğinize hem kendinizi sinir edeceğinize gitmeyin olsun bitsin. Neden bu ısrar?

Üç buçuk senelik falan evliyim beş kez davet edilmedim.İlk davette bayağı sofra donatmıştı nişanlıydım o zaman sonrasında çok özensizdi açıkçası gitmemek işime geliyor evimde yaptığım en basit yemek bile daha özenli bence eşine söyle yemek yiyip çaya gidin zahmet etmesin falan de
E yani gitmemem daha mantikli evde daha erken yiyoruz. Eşim kirmak istemiyor herdefasinda gidiyoruz ama bikac kez soyledi erken geliyoruz hazir olsun diye degisen bisey olmadi

Yoo yazdıklarınızı alıyorum sadece. Pek çok kadın gibi siz de çalışıyorsunuz onu anladım mesela :) Kayınvalidesinde yemek yiyen evine geçen pek çok insan da var sizin beklentiniz de bu onu da anlıyorum. Ama 1 senedir durum değişmediğine göre gidip yemek hazırlanana kadar oturmanın sorununuzu çözemediğini neden anlamıyorsunuz inatla onu anlamıyorum. Haftada iki kez gidip misafir gibi oturup hem kendinize laf söyleteceğinize hem kendinizi sinir edeceğinize gitmeyin olsun bitsin. Neden bu ısrar?
Ozaman konumu tekrar okuyun. Haftada degil ayda 1 kez. Ayrica son zamanlar yapmiyorum dedim.

E yani gitmemem daha mantikli evde daha erken yiyoruz. Eşim kirmak istemiyor herdefasinda gidiyoruz ama bikac kez soyledi erken geliyoruz hazir olsun diye degisen bisey olmadi
Tamam işte ikna et anne yorulma çaya geliriz falan desin yada sen de ne bileyim en son çare açıkça söyleyin işten geliyoruz açız beklemek istemiyoruz diye bunda kırılacak birşey yok bence

Merhaba arkadaşlar,
O zaman esin soylesin yemege degil caya geliriz diye

Ozaman konumu tekrar okuyun. Haftada degil ayda 1 kez. Ayrica son zamanlar yapmiyorum dedim.
Off cidden inatla anlamanız. E tamam ayda 2 gidin gidip oturunca ne geçiyor elinize susunca ne geçiyor. Cidden anlamıyorum bu pasif tavırları. Her ay gidip kayınvalidenizin salonunda size yemek hazırlaması için bekleyin o halde ne diyeyim. Dilerim bu şekilde bi aydınlanma yaşatırsınız karşı tarafa. Afiyet olsun.

Bence eşinizin size sormadan telefonda söz vermesi bile tuhaf... Size sormadan "geleceğiz" dememeli.
Arkadaşların dediği gibi "annene de zahmet oluyor yemeğe gitmeyelim" diyip ikna etmekten başka çare gözükmüyor. Kayınvalidenin rahatlığı ve vurdumduymazlığına da bişey diyemedim. Yaptığı terbiyesizlikten başka bir şey değil

"Her geldigimizde yoruluyorsun sevgili kayinvaldecigim biz seni artik bu denli(!) Yormayalim da sen bize çay yap biz çaya gelelim" cumlesini kurarark hem hafif de igneleyerek bi daha yemege diye gitmeyin derim.

Bence davetli olduğunuz gün bir gün önce arayın anne ben gelirken getireyim mi akşam yapması çok uzun sürüyor de :)

o zaman gitmeyin. esiniz kırmak istemiyosa kendisi gitsin takmayin ya cozum gitmemek evinizde 2yumurta kırıp yiyin daha iyi kafanz rahat olur

Arkadasim konumu daha dikkatli okursan sevinirim. 1. Si calisiyorum 6 bucukta isten cikiyorum. 2.si yapiyordum bu boyle devam ettigi icin artik yapmiyorum dedim. Calismasam zaten erken giderim birlikte yapariz. Ayrica akrabalarina cocuklar calisiyo bizde faydamiz olsun diye yemege cagiriyoruz diye anlatiyor. Bu fayda mi oluyo bana
Çalıştığın için sana hak verdim insan yoruluyor. Calismasaydiniz
gider yaparsınız beraber eline mi yapisacak kvnin evi olduğu kadar senin de evin orası ama kv şu durumda haksiz hani yemeği pisirse ufak tefek şeyleri sende yaparsin da sıkıntı yani.gitmeyin.

Haftada degil. Ayda 1 en fazla 2 kez :)
Ayda 1 ise sorun olmamalı..Konuyu öyle yazmışsınız ki haftada 2 başınız geliyormuş gibi..

Demek ki Kayınvalide çağirmassa Ayda 1 bile gidip onları görmeyi çok görüyorsunuz..Böyle olmamalı:(

Back
X