- 2 Temmuz 2012
- 581
- 302
- Konu Sahibi biradamavisi
Arkadaşlar oğlum 3 yaş olmak üzere . Bu zamana kadar genelde ben yedirdim yemeklerini önüne koyunca kendisi oynar bırakır hep ilgisi başka yöne dağılırdı. Ben yedirirken bile kitap okuyarak sohbet ederek yediririm. Ama bir arkadaş geldi artık büyüdü mama sandalyesinde oturtma masada oturt kendi kendine yesin dedi. Deniyorum deniyorum ama olmuyor. Kendi bi iki kaşık yiyor sonra başlıyor oyun oynamaya. En sevdiği şeyleri bile yemiyor. Ara öğünler hariç meyve önüne koydum mu anında bitirir. Mesela pankek falan da kendi kendine yediği şeyler var böyle. Ama çorbalar sulu yemekler döküldüğü an vazgeçip bırakıyor. Sonra ben devam ediyorum. Kendimi çok suçlu hissediyorum. Daha önce blw denemiştim öyle devam etmek istemiştim ama pek olmamıştı. Zaten inanılmaz seçiciydi mesela yoğurdu son 6 aydır reddetmiyor. Sebze yemeklerini de öyle çoğunu yemezdi şimdi ben yedirince yiyor .Peynir zeytin hala yemez.
Tam bir oyun çocuğu aklı fikri oyun oynasın dağıtsın. Yemeğe hiç kendini vermiyor . Ben napabilirim. Geç kalmış hissediyorum kendi kendine yemeyi öğrenmesi konusunda neler yapabilirim? Yoksa endişelenmeyip yediği kadar kendi yesin devamını ben yedireyim mantığıyla mı ilerleyeyim.
Tam bir oyun çocuğu aklı fikri oyun oynasın dağıtsın. Yemeğe hiç kendini vermiyor . Ben napabilirim. Geç kalmış hissediyorum kendi kendine yemeyi öğrenmesi konusunda neler yapabilirim? Yoksa endişelenmeyip yediği kadar kendi yesin devamını ben yedireyim mantığıyla mı ilerleyeyim.