• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeme Bozukluğu

arkadaşlar genelde bu başlıkta bahsedilen yeme bozukluğunun adı "binge eating disorder"dır. yani aşırı yeme bozukluğu. bundan başka anoreksiya ve bulimia vardır. bir de gece yeme bozukluğu var. hepsi birbirinden kötü ve birbirini tetikleyen şeyler. bir aşırı yiyici insan (binge eating) zamanla bulimia olabilir o da zamanla anoreksiya olabilir.

aşırı yeme bozukluğu genelde dürtü kontrol bozukluğundan ve obsesif hareketlerden kaynaklanır. kendimden biliyorum da konuşuyorum :) kilo ile takıntılı olma, sürekli tartıdan inmeme, sürekli yemek düşünme, hesap kitap yapmak... mesela hangi yiyecekte ne kadar kalori var, kaç gram karbonhidrat protein yağ içerir artık ezberledim. aşırı yemek yiyip bundan suçluluk duymak... hayatı zindana çeviren şeylerden biri. bu yüzden birine şişko demeden önce iyi düşünün. birine şişko demek onu zayıflatmaz aksine yeme bozukluğu oluşturmasına neden olur. insanlar benim 3-5 kiloma bu kadar takıp bana laf etmeseydi belki bugün bu durumu yaşamıyor olacaktım. arkadaşlar size tavsiyem psikiyatr, terapi veya kendinize bir meşgale bulmak, duygusal yemenin önüne geçmeye çalışmak. gerçekten aç mıyım yoksa sıkılıyor muyum sorusunu kendinize sorun. ben hala savaşıyorum ve muhtemelen ömür boyu bunu üzerimde taşıyacağım.

normal bir insan gibi olmak istiyorum, ne yersem zayıflarım ya da şişmanlarım diye düşünmek istemiyorum :(

Son düzenleme:
kızlar aslında benim ki sadece içimdeki yeme isteğini baskılayamamak hepsi bitene kadar yemek istiyorum öğütücü bi canavar gibi yedikten sonra pişmanlık duymuyorum bi rahatlama hissediyorum ohhh yedm sonunda durumları.. kalori hesabıda yapmıyorum düşünmüyorum ne kadar ne aldığımı sadecee yemek istiyorum bunun önüne gecemezsemde kilo alıyorum dün aksam yine uçtum taze ekmek yapmıstım onu yedim baya baya yedim.. ee pişmanmıyım hayır çünkü rahatladımm.
ama pişmanlık tartıda gördüklerimden sonra olucak biliyorumm henüz tartılmadımm :50:

arkadaşlar genelde bu başlıkta bahsedilen yeme bozukluğunun adı "binge eating disorder"dır. yani aşırı yeme bozukluğu. bundan başka anoreksiya ve bulimia vardır. bir de gece yeme bozukluğu var. hepsi birbirinden kötü ve birbirini tetikleyen şeyler. bir aşırı yiyici insan (binge eating) zamanla bulimia olabilir o da zamanla anoreksiya olabilir.

aşırı yeme bozukluğu genelde dürtü kontrol bozukluğundan ve obsesif hareketlerden kaynaklanır. kendimden biliyorum da konuşuyorum :) kilo ile takıntılı olma, sürekli tartıdan inmeme, sürekli yemek düşünme, hesap kitap yapmak... mesela hangi yiyecekte ne kadar kalori var, kaç gram karbonhidrat protein yağ içerir artık ezberledim. aşırı yemek yiyip bundan suçluluk duymak... hayatı zindana çeviren şeylerden biri. bu yüzden birine şişko demeden önce iyi düşünün. birine şişko demek onu zayıflatmaz aksine yeme bozukluğu oluşturmasına neden olur. insanlar benim 3-5 kiloma bu kadar takıp bana laf etmeseydi belki bugün bu durumu yaşamıyor olacaktım. arkadaşlar size tavsiyem psikiyatr, terapi veya kendinize bir meşgale bulmak, duygusal yemenin önüne geçmeye çalışmak. gerçekten aç mıyım yoksa sıkılıyor muyum sorusunu kendinize sorun. ben hala savaşıyorum ve muhtemelen ömür boyu bunu üzerimde taşıyacağım.

normal bir insan gibi olmak istiyorum, ne yersem zayıflarım ya da şişmanlarım diye düşünmek istemiyorum :(

Su yazdıklarını son 2 aydır bende yasıyorum eskisi gibi 45 kilo olucam diye abur cuburu keseyim dedim ama ben kestikce acıkmasam bile aklım sürekli yemekte! Özellikle de geceleri birseyler yemek istiyorum uyuyamayınca canım sıkılıyor ve yedigim zaman can sıkıntım geciyo sankii ( ne sacma bir düsünce ) ekmek arasına nutellayı sürüp yiyordum simdiler de pek yemiyorum cünkü kendimi cok tutuyorum yada su iciyorum olmadı salata , domates , elma gibi seyler yiyorum.

Bir de yemek yedigim de kendimi suclu hissetmeye basladım hersey bana kilo yapıcakmıs gibi düsünüyorum hatta yardım almayı bile düsünüyorum cünkü sürekli aklımda bunlar hic gitmiyo , hic gitmiyooooo...:59:

Son düzenleme:

Ben de seninle aynıyım.

Bu soruları kendime soruyorum, ama bana mısın demiyo, gözüm hiçbirşeyi görmüyor bu tip anlarda... sağlığımı bozacak kadar çok yiyorum... sonra karar veriyorum, bir süre herşey harika gidiyo, ve yine öyle bir an geliyo ki... devamı da öyle bir geliyor ki... onca çaba heba...

Bilmiyorum nasıl geçecek :59:

5 gündür hatam yok, bakalım nereye kadar görücem.

Son düzenleme:
kızlar aslında benim ki sadece içimdeki yeme isteğini baskılayamamak hepsi bitene kadar yemek istiyorum öğütücü bi canavar gibi yedikten sonra pişmanlık duymuyorum bi rahatlama hissediyorum ohhh yedm sonunda durumları.. kalori hesabıda yapmıyorum düşünmüyorum ne kadar ne aldığımı sadecee yemek istiyorum bunun önüne gecemezsemde kilo alıyorum dün aksam yine uçtum taze ekmek yapmıstım onu yedim baya baya yedim.. ee pişmanmıyım hayır çünkü rahatladımm.
ama pişmanlık tartıda gördüklerimden sonra olucak biliyorumm henüz tartılmadımm :50:

Seninki de farklı bir versiyon. Ben pişman oluyorum, herşeyin kalorisini biliyorum ve sık tartılıyorum. rahatlamanın akabinde geliyor pişmanlık. hatta bazen yerken aynı anda pişmanlık oluşuyor ama daha bi inatla o anki pişmanlığımı da bastırırcasına daha fazla, daha fazla yiyorum. Sanki böyle yaptığım takdirde düşmanın (kilolar) kazanacağını bile bile onun kozuyla onunla savaşıyorum. çünkü düşmanın bu kozu aslında çooook sevdiğim ve mahrum kaldığım bir şey.

Böyle olup terapiye gidenbir kişi yok mu? deneyimleri çok merak ediyorum çünkü.

Dün akşam yemeğini az yedim diye mi yoksa yine psikolojik mi bilmiyorum ama mini bir atak geldi yine... 1 paket kakao kremalı bisküvi, 1 kase beyaz leblebi, 1 eti sticks çikolata, 1 lovely çikolata, 3 dolu tatlı kaşığı nutella :59:

Çok kötü değil ama iyi de değil....

Bugün atak günü...

Öğlene kadar herşey güzelken öğleden sonra cozutma başladı.

Tatlı ve tuzlu kuru pasta 15 tuzlu 15 tatlı yemişimdir, 1 koca paket carte door light dondurma. 550 gr hepsini bir oturuşta tek başıma yedim. 100 gr beyaz leblebi. 2 kutu light meyveli yoğurt, 6 tane madlen çikolata, 150 gr lor, 4 tane zeytin.

midem kocaman oldu, rahatsız hissediyorum.

Neden, ne gerek vardı?

canim ben bu onuyu çok ara$tirdim, çünkü bende bi ara böyleydim, sana çok yardimci olmak isterim, eger soru sormak istersen, destek veririm sana, ben 3 haftadir yeme krizi geçirmiyorum zaten kriz geldigindede o kadar fazla yemezdim, bu krizlerin en büyük sebebi, yemegi kismak oldugunu biliyorsundur, bu ÿüzden kismadan yiceksin, mesela genelde benim durumum $öyle oluyordu, evde pasta var herkes yiyor ben yemiyorum kilo alirim diye, sonra ertesi gün oluyor yine o pastayi görünce tabiki kriz geliyor ve 2 dilim yiyordum ama artik öyle degil Allah'a $ükür pasta olunca herkesten az yiyorum ama yinede yiyorum öyle öylede krizler bitiyor zaten,
birde ben eminimki kilon boyuna göre çok az veya normal, yanilmiyorum dimi?

canim ben bu onuyu çok ara$tirdim, çünkü bende bi ara böyleydim, sana çok yardimci olmak isterim, eger soru sormak istersen, destek veririm sana, ben 3 haftadir yeme krizi geçirmiyorum zaten kriz geldigindede o kadar fazla yemezdim, bu krizlerin en büyük sebebi, yemegi kismak oldugunu biliyorsundur, bu ÿüzden kismadan yiceksin, mesela genelde benim durumum $öyle oluyordu, evde pasta var herkes yiyor ben yemiyorum kilo alirim diye, sonra ertesi gün oluyor yine o pastayi görünce tabiki kriz geliyor ve 2 dilim yiyordum ama artik öyle degil Allah'a $ükür pasta olunca herkesten az yiyorum ama yinede yiyorum öyle öylede krizler bitiyor zaten,
birde ben eminimki kilon boyuna göre çok az veya normal, yanilmiyorum dimi?

Evet yemeği kıstığım için olduğunu tahmin ediyorum, hayatımda yediğime içtiğime dikkat ettiğim ilk dönemden sonra ortaya çıktı çünkü (2,5 sene kadar önce) bir daha da hayatımdan gitmedi...

Kilom boyuma göre şu anda iyi, ama bu ataklar üstüste gelip ben dur diyemediğimde hızla kilo alıyorum ve istediğim kilonun üstüne çıkıyor sonra da çok üzülüyorum. Sonra yine kendimi bir süre kısıyorum ve yine ataklar geliyor.

Kısır bir döngü gibi...

Son düzenleme:
Allah kahretsin!!!

Midem yine sonuna kadar dolu, inadına dilim dilim ekmek yer mi insan onca yediği bir çok şeyin de üstüne?

ne oluyor bana?

nasıl geçecek?

selam iyi sabahlar bende sizinle aynı durumdayım
işten ayrıldım ve bikaç sorundan dolayı morel bozukluğu içerisindeydim
işten ayrıldığımda 62 kiloydum bir ayda 8 kilo aldım sürekli yemekten
yiyorum yiyorum pişman oluyorum sabah diyete başlıyorum akşama doğru ipler kopuyor
çatlarcasına yiyorum bende ilk başlarda tadımlık yiyeyim diyorum
ama bir lokma alınca devamı geliyor :59:

selam iyi sabahlar bende sizinle aynı durumdayım
işten ayrıldım ve bikaç sorundan dolayı morel bozukluğu içerisindeydim
işten ayrıldığımda 62 kiloydum bir ayda 8 kilo aldım sürekli yemekten
yiyorum yiyorum pişman oluyorum sabah diyete başlıyorum akşama doğru ipler kopuyor
çatlarcasına yiyorum bende ilk başlarda tadımlık yiyeyim diyorum
ama bir lokma alınca devamı geliyor :59:

evet ya pandoranın kutusu gibi tıpkı, bir açmaya bir dilini deydirmeye gör :59:

Balık batmış diye yan gitmesin, düzelsin yine...

Düzelir, düzeldi geçmişte yine düzelir...

Yapma bunu kendine:59: Deymez.

Meyvenull ben de karar verdim yine.

Ama akşama kadar kararlı durup akşam sermeyelim ikimiz de, olur mu. Hadi bakalım hayırlısı :34:

yok canım yok cok kararlıyım inş basarıcam ..

sabah yulaf ezmesi yedim yoğurtlu
ara yeşil elma
öğlen tavuklu salata yoğurt soslu(yağsız)
ara yeşil elma
aksam cok ac olursam salata yğurt
ara yeşil elma

ac olmazsam salata yemem yoğurt yerim sadece..

sende bırakma sakın.. :66::66::66:

Back