• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

💛💜🧡 2023 Mart Ayı Gebelik Planlayanlar 💛💜🧡

Saglıkşa gelsin bitanem. Bizde aynı duymdaydık canım eve geçeli 15 gün oldu kalamıyorduk evde ee malum bebek çalışmalarıda ertelendi bu ay bakalım inşallah bizde hamil haberi veririz. İsmi çok güzel düşünmüşsünüz bayıldım kuzum
Allah bir daha yaşatmasın canım uzak etsin hepimizden... Hayırlı zamanda olsun inşallah ama bekletmesin de Kurban Olduğum... İsim için çok seçenek oldu ama evdeki herkesin içi bu isme ısındı :) Güneş gibi doğsun evimize diye :)

Ben gecen ay adetim bittigide sogan kürü yaptim 5 6 gun yapabildim, sonra tarlusal kullandim suan adet oluyorum basit onemsiz kist var dedi doktor nasil eritebilriim acaba
Ben soğan kürü ile yok eden duydum, başka birşey gelmiyor aklıma. Onu bir araştır. Bende iki hafta yaptım ama bende miyom vardı sadece. İltihap gibi şeyleri söküp atıyormuş. Bende akıntı birşey olmayınca bıraktım.

Evet canım çok teşekkür ederim ☺️ amin inşallah dualarına ihtiyacım var. Doktorum pazartesi tekrar kan ver dedi. Sonrasında inşallah artışa göre muayeneye çağıracak sanırım 🙏🏽
İnşallah herşey yolunda gidecek merak etme 😊 diğer kanı verdiginde de için rahatlar. Sen de bizlere dua et 🙏🏻😌

Merhaba arkadaşlar ilk önce umarım bebek isteyen herkes en yakın zamanda bebiş haberi alırlar tabi bende :anneadayı: daha yeni evliyim ve bebek istiyoruz. Bu süreçte çok acemiyim sizlerin fikir ve yardımlarına ihtiyacım var, ovulasyon testi ile mi takip edim doktora gidip muayene olmam gerekiyor mu folik asit kullanan varmış kullanmam gerekiyor mu bilmiyorum işte siz bana yardım edin :KK48::KK54:
Folik asit başla canım bence
peki ovülasyon testi ile pik görüldüğünde yumurta döllenmeye hazır olan mı olıyor
Evet canım onu gördüğün zaman birliktelik olursa şansın yüksek oluyor

Ben derdimi anlatamadım sanirim benim amacım gidin gebeliği erkenden öğrenin tez canlı olun degildi. Sürekli bi savunma içindesiniz ve çok net konuşuyorsunuz. Niye iğne olmayayım,niye muayene olayım diyorsunuz. Ben size yanlış birşey yaptığınızı söylemek için değil kafamdaki soru işaretlerini gidermek için soru soruyorum ayrıca doktoruma da güvenmek zorundayım ama burdaki bilgi paylaşımları da çok onemli. Anlıyorum durumunuz farklı ilerlemiş ama burda yazılanlar çoğu kişiye ulaşıyor. Siz 1 buçuk saat sonra çatladı derseniz ister istemez bi sorgulama başlar insanlarda. Bu yüzden muayene olsaydiniz dedim yoksa tabi ki beni ilgilendirmez. Kalkıp doktora bı arkadaşın 1.5 saatte yumurtası çatlamış benimki de çatlar mi acaba dersem herhalde tedavimi yarıda bırakır. Yerinizde olsam 'gerçekten bu kadar kısa sürede çatlamış mi' sorusuna cevap almak için bile giderdim en azından sonraki aylar için veya başka birine bildiklerimi doğru aktarmak için. Zaten yumurtanın yaşadığı 24 saat ( diyorlar) 1 buçuk saat sonra çatlasa elinde kalan 25-26 saat. Bu durumda doktorların 36. saat ilişki olsun dediği de çöpe direkt. Çoğu doktor 12. Saat veya iğneden önce ilişki olsun demiyor geneli 36.saat diyor. Son olarak progesteron değerim >40 çıktığı zaman bile gebe değildim ve baktirdigimda çatlamadan sonraki 9.gundu. Bu değere baktırmak için illa çatlamadan sonraki 7.gun gitmeye gerek yok
Ben size anlatamıyorum galiba siz tedavinizi sorguluyorsunuz sorgularken herkesi kendiniz gibi görüp cvp veriyorsunuz niye erken çatladı dercesine . En başından beri söylüyorum herkeste farklı sonuc doğurur her hamilelik bile farklılık yaratıyor siz yumurta niye erken çatlıyor diyorsunuz ben sizi anlamış değilim . Buradaki herkes KENDİNCE kendi belirtilerini yazıyor ben burada herkeste aynı olacak demiyorum . Progesteron örneğini verince de aynı şeyi anlatmışız aslında dikkatli okursanız . Zaten çoğu kişiye ulaşıyor ama bu demek değildir ki ben kesin konuşuyorum benim dediğim gibi olacak ben kendimle bedenimle alakalı kısımda kesin konuşurum çünkü bedenimi çok iyi tanıyorum kaldı ki yeni yaptığım iş değil bu . Bildiklerim kısmına gelince çoğu doğru ve zaten araştırırsanız hem Google'da hem doktorlar sitesinde hem de bu sitede bir sürü başlık var ben hepsini okudum bir sürü örnek var . Bilmeyen çok doktora da denk geldim kaç farklı şehirde de gittim doktora çoğu doktor söylemez 12. Saati ama bilenlerin çoğu hamile kalır kaldı da çevremde . Doktorunuz söylemiyorsa siz doktorunuzu sorgulayın bence . Yumurta 24 saat canlı kalıyorsa 36. Saat biraz gec olmaz mı yumurta boyutu daha büyük olan için ? Bi de bunu düşünün isterseniz . Nisan ayı gebelik planlar başlığında bir arkadaş da 3. Saatte ve 6.saatte ilişki yapıp hamile kalmış yumurtası erken çatladı için onu da okuyun isterseniz. Ben burda deneyimlerimi de yazdım yardımcı olmak adına . Sanırım hormonlarınız tam olarak düzelmemiş ne desem kesinlik ve savunma olarak algılayacaksınız o yüzden herkes birşeyler yazıyor işinize gelen bilgiyi alın tavsiyem . İyi günler . Rabbim herkese nasip etsin kimsenin kucağını boş bırakmasın .

Napcaz hocam benim bu araba kullanamama fobimi ,🙈 oraya oturunca alev basıyor beni. Hep o an aklımda. Araba pert oldu airbagler falan hep açıldı baya ciddi kazaydı atlatamıyoruö 4 sene geçti
Canım fobinin tek çözümü üstüne gitmektir.
En büyük sıkıntılardan bir tanesi böyle olaylar yaşadıktan sonra bireyin bunu kabul edip buna ikna olması.
O olaydan sonra o koltuğa oturman gerekiyordu.
Ama yapılmamış üzerine dört sene eklenmiş ve fobin artık senin bedenin de yer etmiş durumda.
Araba ile kısa mesafelere gitmekle başla işe.
Hatta istersen ilk etapta sürücü kursundan bir hoca ile başla.
Sanki acemi bir soförmüssün gibi.
Sonra kısa mesafeler, trafiğin yoğun olmadığı alanlarda kullan.
Bunu zamana yayarak aşamalı tedavi yöntemini kullanarak çözebilirsin.
Ama kendine inan önce yapabileceğini düşün.

Ben size anlatamıyorum galiba siz tedavinizi sorguluyorsunuz sorgularken herkesi kendiniz gibi görüp cvp veriyorsunuz niye erken çatladı dercesine . En başından beri söylüyorum herkeste farklı sonuc doğurur her hamilelik bile farklılık yaratıyor siz yumurta niye erken çatlıyor diyorsunuz ben sizi anlamış değilim . Buradaki herkes KENDİNCE kendi belirtilerini yazıyor ben burada herkeste aynı olacak demiyorum . Progesteron örneğini verince de aynı şeyi anlatmışız aslında dikkatli okursanız . Zaten çoğu kişiye ulaşıyor ama bu demek değildir ki ben kesin konuşuyorum benim dediğim gibi olacak ben kendimle bedenimle alakalı kısımda kesin konuşurum çünkü bedenimi çok iyi tanıyorum kaldı ki yeni yaptığım iş değil bu . Bildiklerim kısmına gelince çoğu doğru ve zaten araştırırsanız hem Google'da hem doktorlar sitesinde hem de bu sitede bir sürü başlık var ben hepsini okudum bir sürü örnek var . Bilmeyen çok doktora da denk geldim kaç farklı şehirde de gittim doktora çoğu doktor söylemez 12. Saati ama bilenlerin çoğu hamile kalır kaldı da çevremde . Doktorunuz söylemiyorsa siz doktorunuzu sorgulayın bence . Yumurta 24 saat canlı kalıyorsa 36. Saat biraz gec olmaz mı yumurta boyutu daha büyük olan için ? Bi de bunu düşünün isterseniz . Nisan ayı gebelik planlar başlığında bir arkadaş da 3. Saatte ve 6.saatte ilişki yapıp hamile kalmış yumurtası erken çatladı için onu da okuyun isterseniz. Ben burda deneyimlerimi de yazdım yardımcı olmak adına . Sanırım hormonlarınız tam olarak düzelmemiş ne desem kesinlik ve savunma olarak algılayacaksınız o yüzden herkes birşeyler yazıyor işinize gelen bilgiyi alın tavsiyem . İyi günler . Rabbim herkese nasip etsin kimsenin kucağını boş bırakmasın .
Kendinizi savunurken karşıdaki insanın hormonlarına laf edecek kadar had'de sahip oldugunuzu düşünmüyorum👎🏻 cevap yazarsam burada sabaha kadar yazışırız. Bilgisiz olduğumu asla düşünmüyorum. Farkındaysanız size karşılık yazarken direkt size bir söylemde bulunmadım. Hormonlarım gayet yerinde tedaviyi bırakalı 5 ay oldu. Asıl ben size iyi günler dilerim.

Merhabalar arkadaşlar.
Sürekli buraları okuyordum en sonunda yazmak istedim. Beklenen adet tarifim 10 Mart'tı. 1 gün gecikti ve kaset test yaptım negatif gördüm. Erken gebelik testi yaptım negatif gördüm. 20 Mart'ta doktoruma gidicem. Direkt kan testi yapsın diye. Normalde zamanlarda göğüs sancısı çekerdim o yok. Ara ara kasıklarım ağrıyor. Şu ana kadar hiç gecikme yaşamadık. En fazla birkaç gün. Plentyfert ve folidays kullanıyorum. Sizce bir umut var mı? Böyle olan var mı?

Back