evet başlık konusunda hata yaptım sanırım. sanırım ben değiştiremiyorum. öğretmeniyle henüz konuşmadık ama okulda da aynı şeyi yaparsa diye de endişeliyiz aslında.
Arkadaşlar cevaplarınız için çok teşekkür ederim, pedagoga götürme fikri aklımıza yatıyor. Önerebileceğiniz iyi ve fiyatı uygun bir pedagog var mı? Ayrıca pedagog fikrini yeğenime nasıl anlatabiliriz bu konu hakkında da önerileriniz varsa çok sevinirim.
çok sert bir tepki verilmedi hiçbir zaman, sakince sorduk bunlar senin mi nereden buldun anlatmak istermisin gibi sorularla ama ilk tepkisi ağlamak. biz konuyu kapatmadan da susmuyor.cok sasırdım
cok kucuk baya kucuk yanı bunun ıcın
bır keresınden oglum okuldan yanlıslıkla 2 araba getırmıstı 1 kendı arabası dıgerı ıse kendı arabasının aynısı fakat bır arkadasının cantadan cıkardıgı anda fark etıtk
hemen cok bozuldu kaldı sasırdı ben bısı demedım anlamadım bıle bunu cantama koyalım ben kımse gormeden bırakacagım yerıne fılan dedı
aılenın tepkısı ne pekı
psikolojik danışmanım demişsiniz, pedagog musunuz acaba ya da önerebileceğiniz bir pedagog var mı?bence bir an önce konuşmalısınız belki de çocuk okulda bir sorun yaşıyor bunu bilemezsiniz.belki dışlanıyor,dalga geçiliyor,öz güvenini sarsacak şeyler yaşıyor.
bakın alıp eve getiriyor siz fark ettiğinizde ise kendisini bile savunmadan ağlıyor ise yapmaması gereken bir davranış yaptığının farkında bu çocuk.ama yanlış olduğunu bilerek devam etmesi bir sorun yaşadığının göstergesi.
psikolojik danışmanım ve böyle bir öğrencim olsa ilk araştıracağım şeyler bunlar olrudu.
geçmiş yıllarda bir öğrencim vardı evdeki kibritleri bulup bulup yakıyordu hatta bir keresinde halıyı tutuşturmuş.araştırdık ve anladık ki anne-baba çocuğun yanıda sigara içiyor ve çocuk bundan öyle rahatsız ki kibritleri yok ederse içmezler diye düşünüyor.
yani problem davranışların altında hiç ummadığımız şeyler olabilir.
psikolojik danışmanım demişsiniz, pedagog musunuz acaba ya da önerebileceğiniz bir pedagog var mı?
peki maddı durum nasılçok sert bir tepki verilmedi hiçbir zaman, sakince sorduk bunlar senin mi nereden buldun anlatmak istermisin gibi sorularla ama ilk tepkisi ağlamak. biz konuyu kapatmadan da susmuyor.
ne zamandır bunu yaptığını bilmiyoruz sadece aldıklarına bakarak birkaç ay olduğunu tahmin edebiliyoruz. Bunlar bulabildiklerimiz tabi sakladığı başka şeyler var mı onu da bilmiyoruz. öğretmenine bu konuyu nasıl anlatabiliriz çocuğumuz incinsin de istemiyoruz. Çok arada kaldık.hayır pedagog değilim, maalesef istanbulda yaşamıyorum o yüzden önereceğim kimse yok.ama ben uzman yardımı almadan önce okul ile görüşmenizi tavsiye ederim.bir sonraki adım pedagog olabilir.
peki ne zamandır bu davranışları var? gün,hafta?
merhaba,başlığı ben değiştirebilirim,siz değiştiremiyorsunuz... ne yazmamı istiiyorsunuz?Bir de başlığı nasıl değiştirebilirim yardımcı olabilecek bir arkadaş var mı?
maddi durum ortalama. her istediği alınamıyor ne yazık ki ama gerçekten çok istediği şeyler gecikmeli de olsa alınır. Zaten bir şeyleri diretme tutturma huyu da yok. Bunu alabilecek durumda değiliz deyince anlayabiliyor.peki maddı durum nasıl
anne baba ona ıstedıgı seylerı alamıyor mu? ya da almıyor mu? ve anne baba cocuga ılgılılermı yeterınce?
yeğenim başkalarının eşyalarını izinsiz alıyor, gibi bir şey yaparsanız çok sevinirim. Teşekkürler şimdiden.merhaba,başlığı ben değiştirebilirim,siz değiştiremiyorsunuz... ne yazmamı istiiyorsunuz?
ne zamandır bunu yaptığını bilmiyoruz sadece aldıklarına bakarak birkaç ay olduğunu tahmin edebiliyoruz. Bunlar bulabildiklerimiz tabi sakladığı başka şeyler var mı onu da bilmiyoruz. öğretmenine bu konuyu nasıl anlatabiliriz çocuğumuz incinsin de istemiyoruz. Çok arada kaldık.
pekı ya aldıgı seyler baskalarından ıstedgıı seyler olabılırmımaddi durum ortalama. her istediği alınamıyor ne yazık ki ama gerçekten çok istediği şeyler gecikmeli de olsa alınır. Zaten bir şeyleri diretme tutturma huyu da yok. Bunu alabilecek durumda değiliz deyince anlayabiliyor.
Çocuklarda bu tarz hareketler olabiliyor.Çalma olarak görmeyin.Gittiğiniz yerden çıkarken fark ettirmeden üstünü arayın,sakladığı bir eşya varsa,o eşyanın kime ait olduğunu anlatın ve kendi eliyle o kişiye geri iade etmesini sağlayın.5 yaşında erkek yeğenim var. Son zamanlarda çalma alışkanlığı edindiğini fark ettik. Arkadaşlarının oyuncaklarını ya da gittiğimiz bir yerdeki kaşık çatal vs. şeyleri kimseye göstermeden alıp eve getiriyor. Biz fark edip sorunca da ağlama krizine giriyor. Nasıl davranmalıyız, ne yapmalıyız, daha önce böyle bir şey yaşayan var mı aranızda?
kleptoman belirtileri sanki pedagoga gitseniz en sağlıklı yöntemi o öğretir..5 yaşında erkek yeğenim var. Son zamanlarda çalma alışkanlığı edindiğini fark ettik. Arkadaşlarının oyuncaklarını ya da gittiğimiz bir yerdeki kaşık çatal vs. şeyleri kimseye göstermeden alıp eve getiriyor. Biz fark edip sorunca da ağlama krizine giriyor. Nasıl davranmalıyız, ne yapmalıyız, daha önce böyle bir şey yaşayan var mı aranızda?