Yeğenim başkalarının eşyalarını izinsiz alıyor !

cok sasırdım
cok kucuk baya kucuk yanı bunun ıcın

bır keresınden oglum okuldan yanlıslıkla 2 araba getırmıstı 1 kendı arabası dıgerı ıse kendı arabasının aynısı fakat bır arkadasının cantadan cıkardıgı anda fark etıtk
hemen cok bozuldu kaldı sasırdı ben bısı demedım anlamadım bıle bunu cantama koyalım ben kımse gormeden bırakacagım yerıne fılan dedı
aılenın tepkısı ne pekı

evet başlık konusunda hata yaptım sanırım. sanırım ben değiştiremiyorum. öğretmeniyle henüz konuşmadık ama okulda da aynı şeyi yaparsa diye de endişeliyiz aslında.

bence bir an önce konuşmalısınız belki de çocuk okulda bir sorun yaşıyor bunu bilemezsiniz.belki dışlanıyor,dalga geçiliyor,öz güvenini sarsacak şeyler yaşıyor.

bakın alıp eve getiriyor siz fark ettiğinizde ise kendisini bile savunmadan ağlıyor ise yapmaması gereken bir davranış yaptığının farkında bu çocuk.ama yanlış olduğunu bilerek devam etmesi bir sorun yaşadığının göstergesi.

psikolojik danışmanım ve böyle bir öğrencim olsa ilk araştıracağım şeyler bunlar olrudu.

geçmiş yıllarda bir öğrencim vardı evdeki kibritleri bulup bulup yakıyordu hatta bir keresinde halıyı tutuşturmuş.araştırdık ve anladık ki anne-baba çocuğun yanıda sigara içiyor ve çocuk bundan öyle rahatsız ki kibritleri yok ederse içmezler diye düşünüyor.

yani problem davranışların altında hiç ummadığımız şeyler olabilir.

Arkadaşlar cevaplarınız için çok teşekkür ederim, pedagoga götürme fikri aklımıza yatıyor. Önerebileceğiniz iyi ve fiyatı uygun bir pedagog var mı? Ayrıca pedagog fikrini yeğenime nasıl anlatabiliriz bu konu hakkında da önerileriniz varsa çok sevinirim.

Ben kızımı 6,5 yaşında götürmüştüm, bir abla var onu ziyarete gideceğiz, çocuklarla sohbet etmeyi çok seviyor. Seninle sohbet etmek istiyor demiştim.

cok sasırdım
cok kucuk baya kucuk yanı bunun ıcın

bır keresınden oglum okuldan yanlıslıkla 2 araba getırmıstı 1 kendı arabası dıgerı ıse kendı arabasının aynısı fakat bır arkadasının cantadan cıkardıgı anda fark etıtk
hemen cok bozuldu kaldı sasırdı ben bısı demedım anlamadım bıle bunu cantama koyalım ben kımse gormeden bırakacagım yerıne fılan dedı
aılenın tepkısı ne pekı
çok sert bir tepki verilmedi hiçbir zaman, sakince sorduk bunlar senin mi nereden buldun anlatmak istermisin gibi sorularla ama ilk tepkisi ağlamak. biz konuyu kapatmadan da susmuyor.

bence bir an önce konuşmalısınız belki de çocuk okulda bir sorun yaşıyor bunu bilemezsiniz.belki dışlanıyor,dalga geçiliyor,öz güvenini sarsacak şeyler yaşıyor.

bakın alıp eve getiriyor siz fark ettiğinizde ise kendisini bile savunmadan ağlıyor ise yapmaması gereken bir davranış yaptığının farkında bu çocuk.ama yanlış olduğunu bilerek devam etmesi bir sorun yaşadığının göstergesi.

psikolojik danışmanım ve böyle bir öğrencim olsa ilk araştıracağım şeyler bunlar olrudu.

geçmiş yıllarda bir öğrencim vardı evdeki kibritleri bulup bulup yakıyordu hatta bir keresinde halıyı tutuşturmuş.araştırdık ve anladık ki anne-baba çocuğun yanıda sigara içiyor ve çocuk bundan öyle rahatsız ki kibritleri yok ederse içmezler diye düşünüyor.

yani problem davranışların altında hiç ummadığımız şeyler olabilir.
psikolojik danışmanım demişsiniz, pedagog musunuz acaba ya da önerebileceğiniz bir pedagog var mı?

Bir de başlığı nasıl değiştirebilirim yardımcı olabilecek bir arkadaş var mı?

psikolojik danışmanım demişsiniz, pedagog musunuz acaba ya da önerebileceğiniz bir pedagog var mı?

hayır pedagog değilim, maalesef istanbulda yaşamıyorum o yüzden önereceğim kimse yok.ama ben uzman yardımı almadan önce okul ile görüşmenizi tavsiye ederim.bir sonraki adım pedagog olabilir.

peki ne zamandır bu davranışları var? gün,hafta?

çok sert bir tepki verilmedi hiçbir zaman, sakince sorduk bunlar senin mi nereden buldun anlatmak istermisin gibi sorularla ama ilk tepkisi ağlamak. biz konuyu kapatmadan da susmuyor.
peki maddı durum nasıl
anne baba ona ıstedıgı seylerı alamıyor mu? ya da almıyor mu? ve anne baba cocuga ılgılılermı yeterınce?

hayır pedagog değilim, maalesef istanbulda yaşamıyorum o yüzden önereceğim kimse yok.ama ben uzman yardımı almadan önce okul ile görüşmenizi tavsiye ederim.bir sonraki adım pedagog olabilir.

peki ne zamandır bu davranışları var? gün,hafta?
ne zamandır bunu yaptığını bilmiyoruz sadece aldıklarına bakarak birkaç ay olduğunu tahmin edebiliyoruz. Bunlar bulabildiklerimiz tabi sakladığı başka şeyler var mı onu da bilmiyoruz. öğretmenine bu konuyu nasıl anlatabiliriz çocuğumuz incinsin de istemiyoruz. Çok arada kaldık.

peki maddı durum nasıl
anne baba ona ıstedıgı seylerı alamıyor mu? ya da almıyor mu? ve anne baba cocuga ılgılılermı yeterınce?
maddi durum ortalama. her istediği alınamıyor ne yazık ki ama gerçekten çok istediği şeyler gecikmeli de olsa alınır. Zaten bir şeyleri diretme tutturma huyu da yok. Bunu alabilecek durumda değiliz deyince anlayabiliyor.

ne zamandır bunu yaptığını bilmiyoruz sadece aldıklarına bakarak birkaç ay olduğunu tahmin edebiliyoruz. Bunlar bulabildiklerimiz tabi sakladığı başka şeyler var mı onu da bilmiyoruz. öğretmenine bu konuyu nasıl anlatabiliriz çocuğumuz incinsin de istemiyoruz. Çok arada kaldık.

öğretmene aranızda kalması gereken bir durum olduğunu söylerek başlarsınız o da anlayışla karşılar zaten.bu süredir böyle bir durum yaşadığınızı aynı buraya yazdıklarınız gibi anlatın.kreşten de eve bir kaç şey getirdiğini belirtin.öğretmen zaten kendini bilen biri ise tepki vermez anlayışla karşılar yardımcı olur.eğer kreşle ilgili birşey ise bunu da öğrenmiş olursunuz.

ama öğretmene güvenmiyorsanız o kısmı bilemiyorum işte.

Ben de o yaşlardayken gittiğimiz misafirlikte çanta karistirmisim hatta çantadan bir şeyler almışım
Annemler eve gelince farketmis benimle güzellikle konusmuslardi
Ve o eve gidip insanlardan ozurdilemistim
Tabiki bir daha tekrarlanmadi
Çocuk aklı hırsızlığı bilmiyordur belki de yanlış olduğunu bilmiyordur
Hirsizlikla nitelendirmeyin
Eger çocuğa nasıl yaklasicaginiz konusunda şüpheniz varsa bi uzmandan yardım almak en iyisi:)

maddi durum ortalama. her istediği alınamıyor ne yazık ki ama gerçekten çok istediği şeyler gecikmeli de olsa alınır. Zaten bir şeyleri diretme tutturma huyu da yok. Bunu alabilecek durumda değiliz deyince anlayabiliyor.
pekı ya aldıgı seyler baskalarından ıstedgıı seyler olabılırmı
ya ne bılım tabıkı sımartmamak lazım ama cocugun bazı fızıksel zıhınsel ıhtıyaclarının materyal olarak gıdırılmesı gerektıgını dusunuyorum .
okullarda oyuncak gunlerı oluyor ve orada turlu turlu oyuncakda gorebılıyor olabılır
tutturmaması guzel bısı ama dedıgım gıbı bılemedım
peki ya anne babanın tutumları nasıl cocuga yeterınce ılgılelermı

o yaşlarda olabilen bi durum, bunun yanlış olduğu güzel bir dille anlatılıp aldığı şeyi beraberce geri verirseniz sorun kalmayacağını düşünüyorum. 5 yaşındaki çocuk bunun yanlış olduğunu anlayabilecek yaşta. tabi kızmadan tatlı bir dille kısa ve net ifade edin. komşumuzun oğlu bizde oynarken kardeşimin arabasını almıştı akşam zil çaldı annesi çocuğun yanında; oynarken cebinde kalmış araba bize gelmiş kusura bakmayın geri getirdik dedi göz kırptı bize. önemli olan bunun sürekli hale gelmemesi, ilk olaydaki tepki önemli yani

5 yaşında erkek yeğenim var. Son zamanlarda çalma alışkanlığı edindiğini fark ettik. Arkadaşlarının oyuncaklarını ya da gittiğimiz bir yerdeki kaşık çatal vs. şeyleri kimseye göstermeden alıp eve getiriyor. Biz fark edip sorunca da ağlama krizine giriyor. Nasıl davranmalıyız, ne yapmalıyız, daha önce böyle bir şey yaşayan var mı aranızda?
Çocuklarda bu tarz hareketler olabiliyor.Çalma olarak görmeyin.Gittiğiniz yerden çıkarken fark ettirmeden üstünü arayın,sakladığı bir eşya varsa,o eşyanın kime ait olduğunu anlatın ve kendi eliyle o kişiye geri iade etmesini sağlayın.

acaba bu yaptığı hareketi başkasından görmüş olabilir mi..çünkü hadi oyuncak aldı diyelim ama çatal ne yani...bunu alışkanlık haline getirmeden büyük bir sabırla konuşun anlatın

5 yaşında erkek yeğenim var. Son zamanlarda çalma alışkanlığı edindiğini fark ettik. Arkadaşlarının oyuncaklarını ya da gittiğimiz bir yerdeki kaşık çatal vs. şeyleri kimseye göstermeden alıp eve getiriyor. Biz fark edip sorunca da ağlama krizine giriyor. Nasıl davranmalıyız, ne yapmalıyız, daha önce böyle bir şey yaşayan var mı aranızda?
kleptoman belirtileri sanki pedagoga gitseniz en sağlıklı yöntemi o öğretir..

X