Yapmayın etmeyin...
Ben çok üzülüyorum böyle konulara...
Daha önce bir arkadaş daha açmıştı böyle bir konu orda da yazmıstım...
Kopyalıyorum aynen...
'''Tam da bu konudan muzdaripken denk geldi yazınız...
650 lira maas alıyorum, 2 yıldır zamsız çalışıyorum...
Çamaşır makinesinden bulaşık makinesine, bütün mutfak gereçlerinden incik cinciğe kadar aileme tek kuruş harcatmadan, hem de en iyisinden aldım bütün çeyizimi...
Toplamda 2,5 yıl sürdü, hala da bitmedi o ayrı...
Ha bu arada kredi borçlarımız için aileme destek oldum, sadece son 6 aydır falan maaşımın tamamını alıyorum...
Unutmadan bu süreç içinde kardeşime bir laptop kendime de yürüyüş bandından notebookuma kadar da aldım...
Bütün bunları neden anlatıyorum...
Bu zamanda 1250 gibi bir rakamdan bahsediyorsunuz...
Neler neler yapardım o para benim elimde olsaydı...
Nacizane tavsiyem lütfen kıymetini bilin, eminim kolay kazanmıyorsunuzdur...'''
Belkı yıne aynı seylerı yazıyor gıbı olacagım ama gurur duyuyorum cunku azcık parayla bunları basarabıldıgım ıcın...
Kaldı kı bu arkadas 1250 alıyordu sız 2000 gıbı bır rakamdan bahsedıyorsunuz, ne kadar sanslı oldugunuzu unutmayın lutfen...
İnşallah genç yaşta bu kadar da güzel bir rakam kazanıyorken hayırlı birikimler yaparsınız![]()
650 maş ila nasıl bu kadar şey alabildiniz anlayamadım.Ailenizle yaşıyorsanız ve küçük bir şehirde yaşıyorsanız ve kira,faturalar gibi masraflarınız yoksa olabilir ama aile geçiniyorsanız ve büyük bir şehirde yaşıyorsanız bu maşla bunları almak için imkansız,yarısı zaten yol parası gider.
Ben kenarda kötü günde,sağlık için,allah korusun işsiz durum için,ilerde yaşlanınca kimseye muhtaç olmamak için para biriktirilir diye düşünüyorum yoksa imkanı varken para biriktireceğim herşeyden kısarak, gençken güzelken,almak isteğin varken istediğin bir şey almamak,istediğin giymemek,gezememek,herşeyden kısarak çok saçma buluyorum. Bugün varız yarın yokus.