• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yedi yıldır çalışıyorum kenarda beş kuruş param yok

valla para biriktirmek elinize geçen parayada bağlı arkadaşlar
biz 7 yıllık evliyiz bende eşimde sürekli çalıştık ve birkimimiz yok
istanbul gibi biryerde yaşıyorsunuz kirada oturuyorsunuz
maaşlarınızda kuş b...ku kadar olunca anca boğazınızı doyuruyorsunuz
haa birde ev sahiplerini:37:

Toki var abim yazıldı babamda kiptaşdan aldı tavsiye edrim hem kira bedelin düşük hemde kendi evini ödersiniz

:53:ev krdisi hariç elinize kalan paramı 1500 lira
iyiymiş beşyüzlirasını atın kenara ozaman her ay
başka masraflar yoksa

canım ne farkeder ki ben altın alsam kalan para bana yetmez eşimden zaten para alıyorum +500 daha alırım anck bu olur. yani şımarıklık gibi gözükebilir ama hastalık gibi bu, durduramıyor insan...

Yedi yıldır çalışıyorum ama kenarda beş kuruş param yok. üstelik altı yıl Van'da çalıştım maaşımı harcayacak ortam olmuyordu hep biriktiriyordum ama Ankara'ya geldiğimde ihtiyacım olan olmayan her şeyi alıyordum. Ankara'ya geldiğimde sadece araba aldım zaten paranın yarısını babam verdi kalanını da kredi çekmiştim. Ev alayım diyorum birikmiş olmayınca da hepsini kredi çekmeye cesaret edemiyorum. Toki konutlarına baktım şu an Ankara'da satışta olan yerler mamak ile gültepe semti kırk yıllık çin çin semtinin adını gültepe koymuşlar. Ankara'nın en güvensiz semtleri çin çin'de ki evlerin camlarını tabanca ile taramışlar. Onun için buralardan ev almaya cesaret edemedim. İki bin ytl civarında maaşım var 600 ytl kredi taksidi ödüyorum kalanı da kartımdan yapmış olduğum gereksiz harcamalara gidiyor. Benim alış veriş merkezlerine gitmemem lazım. Babam ucuz olursa kamyon lastiği de al diye dalga geçiyor. Kendi kendime kitap dışında para harcamayacağım diyorum ama olmuyor. Hatta bir kere bilerek kredi kartımı almadan gittim mağazada gördüğüm şeylere kafam takıldı eve gidip kartımı alıp mağazaya geri geldi düşünün artık bende ki manyaklığı. Şöyle kaba taslak bir hesap yaptım bugüne kadar resmen şöyle orta halli bir ev parası harcamışım. Sizler nasıl para biriktiriyorsunuz?:26:

arkadaşım bekarmısınız evlimi ben okulumu bitirdikten 1hafta sonra işe başladım ve 2yıl boyunca paramı aileme gönderdim kardeşime gönderdim harcadım kenara bara koymadm 2010 yılında karşıma evleneceğim insan çıktı ve evlenirken kenarda param yoktu çok zorlandım eşimin durumu iyiydi ama ben kendi kendime çok içerledim öncesinde ise para biriktirmeyi severdim alışkanlık haline gelmişti bozukları kenara koyardım lise 1de ailemden ayrıldım okul kazandığım için öğrenci olduğum içinde eve gittiğimde aile fertlerinden harçlık veren olurdu kendi masraflarımı karşılardım onlarla herşeyimi alırdım paralarımıda ozamnlar dolar olarak biriktirirdim neden dersen harcamayayım diye tl olsa harcıyordum herzamn kenarda param olurdu şuan evliyim 1sene olacak nerdeyse yeni yeni kenara para atmaya başladım çom cüzi miktarlarda ama damlaya damlaya göl olur sende zorlanmamak için artık savurganlığı bırakıp paranı biriktirmen lazım :)

canım ne farkeder ki ben altın alsam kalan para bana yetmez eşimden zaten para alıyorum +500 daha alırım anck bu olur. yani şımarıklık gibi gözükebilir ama hastalık gibi bu, durduramıyor insan...

bence kendini öyle şartlandırmışısnız
aldıklarınıza bakın hepsini kullanıyormusunuz
yada hepsini aa buda çok gerekli diyerekmi alıyorsunuz
kusura bakmayın ama ben kızıyorum böyle şeylere
vallahi billahi 900 tlyle geçiniyoruz bu maaşla insanlar çocuklarını oktuyorlar
ben ne bekarken nede evliyken gereksiz bir harcama yapmadım yoktu yapmadın diyeceksiniz belki :))
ama olsaydıda yapmazdım alacağım şeyi 10 kere düşünür öyle alırım gerçekten ihtiyacım varmı diye
zaten tüketen bir millet olduk çıktık gençler marka tutkkunu benim 30 lira verdiğim pantolonu 100 e alıyorlar hatta geçen biri buralarda konu açmış kızlaaar bilmem ne marka marka çantaların çakmaları bilmem nerde 200 tl diye:53:
duyanda bedava veriyolar sanıcak okadar sevimçle yazmışki
ben 200 tlye kaç tane çanta alırım yazık günah ya

ben ne bekarken nede evliyken gereksiz bir harcama yapmadım yoktu yapmadın diyeceksiniz belki :))
ama olsaydıda yapmazdım alacağım şeyi 10 kere düşünür öyle alırım gerçekten ihtiyacım varmı diye
zaten tüketen bir millet olduk çıktık gençler marka tutkkunu benim 30 lira verdiğim pantolonu 100 e alıyorlar hatta geçen biri buralarda konu açmış kızlaaar bilmem ne marka marka çantaların çakmaları bilmem nerde 200 tl diye:53:

belki de alışveriş yapmayı bilmiyoruz, yani ben kendimi savunmuyorum yanlış anlaşılmasın, normal olmadıgını ben de biliyorum...
mesela 30 liraya pantolonu nerden alabilirim gercekten bilmiyorum, marka takıntım yoktur, neyi beğenirsem onu alırım. genelde kıyafete değil hobi malzemelerine harcarım zaten, etek elbise vs kendim dikiyorum.

............................................................................................

Son düzenleme:
Para biriktiremeyen arkadaşlara bir kaç tavsiyem var

1.Kredi kartınız varsa iptal edin. Onun yerine banka kartı kullanın ( banka kartınızda en fazla 50 TL olsun ki harcayamayasınız :) )

2.Evinizde bir kumpara olsun altın alabilcek güçte olanlar içine her ay bir çeyrek altın atsın. Alamayacak durumda olanlar günde 1 TL içine atmaya gayret gösterin

3.Kıyafetlerde "aa sezon başladı" demeyin sezon bitimlerinde bir sonraki sezon için tam 1 sezonluk alışveriş yapın mesela yazdan sonra sonbahar ve kış var tüm kış ve sonbaharda giyebileceğiz ucuz giysilerinizi alabilirsiniz. benim bu şekilde nereden baksam 1000-2000 TL karım oluyor :D

4.gördüğünüz ayakkabıya yapışmayın :1::1: kadınların en hassas noktası takı,çanta ayakkabı zaten :D

5.kendinize gelir getirebilecek küçük hobilerle ilgilenin. Ben çalışıyorum akşam eve gittiğimde de temizlik yemek vs. derken iyice yoruluyorum ama takı sanatıylada ilgiliyim sattığım bir kaç parça olduğunda çok ciddi ihtiyaçlar haricinde dokunmuyorum

6.yatırımlara yönelin biriktirin altın alın veya fon hesabı açın böylece 3-5 kuruş paranızda değerlenmiş olur :)

7.Eski kıyafetlerinizi "ayy bu üstüme olmuyor" deyip atmayın. kıyafetlerinizi yeniden yaratabilirsiniz başka şeylerle kombine edebilirsiniz zaten bu da başlı başına hobidir :) ben geçen kış çok eskiyen kazaklarımdan minderler ve takıda kullanabileceğim objeler yapmıştım şimdi minderler balkonda hem çok dekoratif duruyorlar hemde değerlenmiş oldular :D :34:

son olarakta kızlar 1TL yi bile hafife almayın atın kenara dursun :) ben kendi kumparamda tabi elime 5 TL de geçiyor 10 TL 'de atıyorum içine 2 ayda bir açıyorum kumparayı evvelki ay 500 lira birikmiş :D gittim altın aldım mesela :)):75::75::75:

Para biriktiremeyen arkadaşlara bir kaç tavsiyem var

1.Kredi kartınız varsa iptal edin. Onun yerine banka kartı kullanın ( banka kartınızda en fazla 50 TL olsun ki harcayamayasınız :) )

2.Evinizde bir kumpara olsun altın alabilcek güçte olanlar içine her ay bir çeyrek altın atsın. Alamayacak durumda olanlar günde 1 TL içine atmaya gayret gösterin

3.Kıyafetlerde "aa sezon başladı" demeyin sezon bitimlerinde bir sonraki sezon için tam 1 sezonluk alışveriş yapın mesela yazdan sonra sonbahar ve kış var tüm kış ve sonbaharda giyebileceğiz ucuz giysilerinizi alabilirsiniz. benim bu şekilde nereden baksam 1000-2000 TL karım oluyor :D

4.gördüğünüz ayakkabıya yapışmayın :1::1: kadınların en hassas noktası takı,çanta ayakkabı zaten :D

5.kendinize gelir getirebilecek küçük hobilerle ilgilenin. Ben çalışıyorum akşam eve gittiğimde de temizlik yemek vs. derken iyice yoruluyorum ama takı sanatıylada ilgiliyim sattığım bir kaç parça olduğunda çok ciddi ihtiyaçlar haricinde dokunmuyorum

6.yatırımlara yönelin biriktirin altın alın veya fon hesabı açın böylece 3-5 kuruş paranızda değerlenmiş olur :)

7.Eski kıyafetlerinizi "ayy bu üstüme olmuyor" deyip atmayın. kıyafetlerinizi yeniden yaratabilirsiniz başka şeylerle kombine edebilirsiniz zaten bu da başlı başına hobidir :) ben geçen kış çok eskiyen kazaklarımdan minderler ve takıda kullanabileceğim objeler yapmıştım şimdi minderler balkonda hem çok dekoratif duruyorlar hemde değerlenmiş oldular :D :34:

son olarakta kızlar 1TL yi bile hafife almayın atın kenara dursun :) ben kendi kumparamda tabi elime 5 TL de geçiyor 10 TL 'de atıyorum içine 2 ayda bir açıyorum kumparayı evvelki ay 500 lira birikmiş :D gittim altın aldım mesela :)):75::75::75:

canım önemli olan almaya engel olabilmek, almak istememek...

böyle olunca cok farklı. ben cebimde 50 lirayla cıksam eve döner para alırım begendiğim seyi yine alırım geri gidip, al sana 2 kere benzin parası :27:
yani yatırım yapsam kumbaraya parayı atsam, kalan bana yetmez, ya ordan alırım ya eşimden yine alırım
konu sahibinin bahsettiği bu mu bilmiyorum, ama benim sorunum çok farklı
arkadasta bana yazmış ama silmiş sonra neden ki :26:

Son düzenleme:
arkadaşlar merhaba bende 3 senedir çalışıyorum benimde köşede 3 bin liram var sadece.. maaşım falanda güzel ama aileme çok yardımediyorum hala.. ee kolay değil bu zamanda tek maaşla çocuk okutmak. beni ve kardeşlerimi okuturken zor durumda kaldılar borçlandılar evimize tamirat yaptıramadılar.. bende işe başlayınca aileme 10 bin civarında yardım ettim . şu anda evlensemde içim çok rahat aileme elimden geleni yaptım ama aileme yardım etmeseydim kendimi kötü hissedecektim . şimdi çok huzurluyum şükür ailemde bana Allah razı olsun diyor onlarda farkında elimden geleni yaptığımın .. ama şükür evimizin ihtiyacı yok artık ufak tefek dışında artık 3 ay sonra falan kendime birikim yapmaya başlayacağım inş.. paramızın değerini bilelim arkadaşlar tabikii harcayacağız bunun için kazanıyoruz ama zamanın ne getireceğini bilemeyiz..

Kızlar benim konu hortlamış ben bu konuyu açtıktan sonra bir ara düzellr gibi oldum sonra yine aynı tas aynı hamam:14: gerçi bir 3000 lira biriktirdim ama doğru dürüst harcama yapmadım birde hastaneden verilen ek ödeneği arttırmışlar ona rağmen kendimi frenleyemiyorum çok mutsuz oluyorum. ben bunu huy edinmişim cemreeylül'ün dediği gibi olmayınca olmuyor. İki aydır az da olsa lhtlyacı olan kişilere para gönderiyorum gerçekten bu insanı manevi olarak rahatlatıyor. Kısmet olursa bu yaz evlenebilirim kenarda hiç param yok sevgillminde arabasından başka bir şeyi yok valla nasıl ev kuracağız bilmiyorum. Bir ara birlikte ev baktık Tokinin evleri berbat ödemeleri de hiç öyle gözüktüğü gibi değil.

Ben geçen arkadaşımla öğle tatilinde Hamamönün'de geziyorduk. Bir çantacıya girdik marka çantaların bire bir orjinalini satıyordu fiyatları da 150 200 arasıydı bir de sonuçta çakma. Orjinal olmayan bir çantaya o kadar para vermek saçma geldi arkadaşım 170 liraya aldı alma dedim senin dediğln gibi nasıl sevinerek aldı çok gülmüştüm.

Kızlar benim konu hortlamış ben bu konuyu açtıktan sonra bir ara düzellr gibi oldum sonra yine aynı tas aynı hamam:14: gerçi bir 3000 lira biriktirdim ama doğru dürüst harcama yapmadım birde hastaneden verilen ek ödeneği arttırmışlar ona rağmen kendimi frenleyemiyorum çok mutsuz oluyorum. ben bunu huy edinmişim cemreeylül'ün dediği gibi olmayınca olmuyor. İki aydır az da olsa lhtlyacı olan kişilere para gönderiyorum gerçekten bu insanı manevi olarak rahatlatıyor. Kısmet olursa bu yaz evlenebilirim kenarda hiç param yok sevgillminde arabasından başka bir şeyi yok valla nasıl ev kuracağız bilmiyorum. Bir ara birlikte ev baktık Tokinin evleri berbat ödemeleri de hiç öyle gözüktüğü gibi değil.

konuyu açtığınızdan beri 3000 lira biriktirmişsiniz, bence harika! çok sevindim sizin adınıza, gerçekten :) tüketim toplumuna bir hayli karşı olduğum için bir kişi bile gereksiz tüketmeyi bırakınca seviniyorum.

evliliğe gelince, ben 4 ay önce evlendim. her şeyin hem kaliteli hem de uygun fiyatlısını aramak ve illa bulmak gibi bir takıntım var. gereksiz bir şey almadım, hiç açılmadım ama ortaya çıkan masrafı hiç söylemeyim, gözünüz korkar. evlenmek gerçekten çok masraflı. bunu düşünseniz zaten eliniz harcamaya gitmez. elinize bir kıyafet aldınız diyelim, satın almaya niyetlendiniz onu hemen bir buzdolabı bir koltuk olarak görmeye çalışın. şaka değil, gerçek :) hangi şehirde yaşıyorsunuz bakmadım ama biz ankara'dan tokiden bir ev aldık, içinde kiracı var taksidinin yarısı kiradan geliyor. çok cüzi bir fiyata ev sahibi olacağımız için çok seviniyorum mesela. gayrımenkul bence süper bir yatırım. aldığımız kıyafetleri, takıları, arabaları paraya çeviremeyiz ama aldığımız ev, arsa bize ileride sandığımızdan da fazla yarar sağlayabilir bence ;)

konuyu açtığınızdan beri 3000 lira biriktirmişsiniz, bence harika! çok sevindim sizin adınıza, gerçekten :) tüketim toplumuna bir hayli karşı olduğum için bir kişi bile gereksiz tüketmeyi bırakınca seviniyorum.

evliliğe gelince, ben 4 ay önce evlendim. her şeyin hem kaliteli hem de uygun fiyatlısını aramak ve illa bulmak gibi bir takıntım var. gereksiz bir şey almadım, hiç açılmadım ama ortaya çıkan masrafı hiç söylemeyim, gözünüz korkar. evlenmek gerçekten çok masraflı. bunu düşünseniz zaten eliniz harcamaya gitmez. elinize bir kıyafet aldınız diyelim, satın almaya niyetlendiniz onu hemen bir buzdolabı bir koltuk olarak görmeye çalışın. şaka değil, gerçek :) hangi şehirde yaşıyorsunuz bakmadım ama biz ankara'dan tokiden bir ev aldık, içinde kiracı var taksidinin yarısı kiradan geliyor. çok cüzi bir fiyata ev sahibi olacağımız için çok seviniyorum mesela. gayrımenkul bence süper bir yatırım. aldığımız kıyafetleri, takıları, arabaları paraya çeviremeyiz ama aldığımız ev, arsa bize ileride sandığımızdan da fazla yarar sağlayabilir bence ;)

Canım Ankara'dayım. Tokinin evlerine baktık ama alınacak gibi değil semt çok kötü zaten mamak ve çin çin'de var Ankaradaysınız bilirsiniz bu semtler çok iyi değil. Ben de herşeyin iyisini almak isterim sonuçta bir kere alnıyor ama elde birikmiş olmayınca zor. Ben iyi bir semtten küçük de olsa bir daire alalım diyorum ama bakalım kısmet.

İki ayda 3000 llra biriktirdim gerekirse evliliği bir yıl erteleyip para biriktirmek bana daha mantıklı geliyor ya bakalım.

kızlar ben ist dayım ve tokinin evleri bence çok güzel nesi var anlamadım doğrusu.orada oturmuyorum ama orada kirada dairem var.küçük aileler için ideal diye düşünüyorum.neden berbat gelid size aceba merak ettim gerçekten:26:.para biriktiremeyen kızları da şuraya davet ediyorum
http://www.kadinlarkulubu.com/ekono...di-hanimlar-ayda-1-ceyrek-aliyoruz-nasil.html :40:

Canım belki seninki farklıdır. Şöyle diyim Ankara'da yapılan son konutlar berbat ötesi ev iki günde elinde kalır, apartmanın kalitesi de öyle düşük. Yanlız Tokinin ilk yapılan konutları KC tarafından yapılmış mesela onlar bayağa kaliteli eryamandı heralde gölün orada oturan arkadaşım tokiden evi 100 bin tl falan aldı şimdi o sitede evler 200 bin tl civarı. Toki ev yapım ihalesini bir taşeron firmaya vermiş kalite sıfıra düşmüş. Belki sizinki farklıdır.

hmm bilemicam o zaman.ama ist tokide şöyle bir durum var geri dönüşüm projesi kapsamında olan bloklar deprem konutları vb. bunlarda işçilik hakikaten çok kötü duvarlar falan yamuk o kadar yani.ama toplu konut kapsamındakiler çok iyi.mesela kayabaşı diye konutlar var işçilik malzeme kaliteli

Canım Ankara'dayım. Tokinin evlerine baktık ama alınacak gibi değil semt çok kötü zaten mamak ve çin çin'de var Ankaradaysınız bilirsiniz bu semtler çok iyi değil. Ben de herşeyin iyisini almak isterim sonuçta bir kere alnıyor ama elde birikmiş olmayınca zor. Ben iyi bir semtten küçük de olsa bir daire alalım diyorum ama bakalım kısmet.

İki ayda 3000 llra biriktirdim gerekirse evliliği bir yıl erteleyip para biriktirmek bana daha mantıklı geliyor ya bakalım.

canım bizimki gölbaşında. biz de oturmak için değil ama yatırım olarak bir kenarda durması amacıyla aldık. teslim aldığımızda gezmiştik ve ben içinin güzelliğine çok şaşırmıştım. işçilik de iyiydi, duvarların boyandığı renk (kesekağıdı), çelikkapı, banyolardaki karolar falan çok güzeldi. sıfır haliyle kiraya verecek olmamıza üzüldüm yani. mamak'ta da dünyanın en büyük kentsel dönüşüm projesi olarak lanse edilen bir yapılanma var. oraların da çok değişeceğine eminim çünkü şehir merkezine çok yakın, yani konumu müsait. mesela, toki turkuaz evleri de bundan 2 sene önce 100bin liraya satılmıştı, şu anda 200 hatta bazıları 300 bin lira değerinde. 1, 1.5 senede %100 kazandıran (ve riski bu kadar düşük) başka yatırım yok. yani, oturmak için değil de yatırım amacıyla demiştim. evliliğe gelince, 2 ayda bu kadar biriktirebiliyorsan zaten 1 senede evlilik için büyük oranda para biriktirmiş olursun. bence sende umut var, hatta buradan herkese para biriktirme tavsiyeleri verirken görebiliriz seni yakında :1:

Herkesin yazdıklarına göz attım okudum bende yazmak istedim...
Bende yaklaşık 3 yıldır çalışıyorum ve şuan vadeli hesabımda 6.000 TL biriktirmiş durumdayım.. Ve kendime çok özen gösteren kaliteli ve markalı giyinen biriyim kıyafetten tutun ayakkabılarıma kadar markalı alırım.. Ama güzel ve her zaman giyinebilcek güzel şeyler alırım hani almak için bişey almam çok sık sıkta almam ama aldımmı tam alırım..
Ve size bir ipucu bişey gördüğünüzde şunu geçirin içinizden "Buna şuan ne kadar ihtiyacım war???" eğer evt almalıyım çünkü buna gereksinimim var diyorsanız alın ama olmasada gayette yaşarım ve erteleyebilirim diyorsanız almayın...
Modaya asla yetişilmez ve ihtiyacınız olmayan şeyleri almayın, çok aklınız kaldıysa da indirimi bekleyin.. Ben ne markaları yarı fiyatına aldım :)
139 TL'lik çantayı 50 TL ye aldığımı söyleyerek bunu ispatta edebilirim hemde marka :))

uff bu topic çok iyi olmuş
tam ablamlık aslında o da 5 yıldır çalışıyor
2 yılda resmen dolabı düzdü bin çeşit kıyafet dolu ev hastalık gibi alıyordu öyle ki ben beğendiğim şeyleri almıyordum artık onun aldıklarından giyeyim diye sanırım bir araba parası verdi kıyafetlere
şuan ablamla birlikte yaşıyoruz ikimiz de bekarız inanın küçük odayı elbise odası yaptık yine de kıyafetler sığmıyor, bazen aldığı kıyafeti unutup aynısının tıpkısını tekrar alıyor inanmazsınız aynısının tıpkısı 3 tane mor tişört gördüm geçen gün. üstelik çok kaliteli ürünler de almıyor öyle alsa giyse de bıkmayacak ama 10 milyona bi tişört alıp bi kez giyiyor hatta bazen giymiyor, o kadar çok kıyafeti hiç giymeden sezonu kapattı ki ben bazen ondan gizli alıp giyiyorum fark etmiyor bile gerçekten yazık ki ben de çok alışverişi severim ama ihtiyacımdan fazlasını aldım mı rahatsız olurum uzun süre alışveriş yapmam, inanın 10 tane topuklu uzun siyah çizmesi var ablamın onun ayakkabılarından kendiminkileri bulamıyorum ayak numaramız denk değil tüh bi de denk olsaydı sanırım ayakkabı da almazdım asla :))
neyse 1 senedir artık annemin ısrarlarıyla biriktirmeye başladı şimdiden bir 10 milyara yakın biriktirdi sanırım ablam öğretmen kendi evimizde kalıyoruz mutfak masrafımız çok olmuyor zaten hatta onu ablam karşılıyor çoğunu tabi annemler de yardım ediyor ama inanın olmayacak şey değil bence.
ben de öğrenciyim ama mutlaka her ay bi 50 milyon dahi olsa arttırır bi köşeye koyarım geçen sene euro yaptırmıştım bi kutuda saklıyordum sevgili annem kutuyu beğenmemiş olacak ki çöpe atmış 1,5 milyarım çöpe gitti nası canım acımıştı :( neyse cana geleceğine mala gelsin diyorum ama o zamandan beri para biriktirme şevkim kaçtı herkes altın demiş ama altın bi çıkıyor bir düşüyor şuan coşmuş durumda euro da çok iyi artmış ama kafam karıştı, yarım altınlarla başlasam yavaş yavaş diye düşünüyorum biraz birikmişim var onları altına çevirmek mantıklı geliyor şuan bakalım biraz beklicem düşmesini aşırı arttı çünkü daha da düşmezse alıcam yine de köşede duracağına en azından değerlenir ya da fiyatı düşmez.

1 ay önce Tokinin Turkuaz vadisindeki 2+1 evlerinden aldım. 20 yıl vadeli. Peşinat 10,000 TL. aylık ödemeleri ise 603 TL. :16:

Back
X