Para biriktiremeyen arkadaşlara bir kaç tavsiyem var
1.Kredi kartınız varsa iptal edin. Onun yerine banka kartı kullanın ( banka kartınızda en fazla 50 TL olsun ki harcayamayasınız :) )
2.Evinizde bir kumpara olsun altın alabilcek güçte olanlar içine her ay bir çeyrek altın atsın. Alamayacak durumda olanlar günde 1 TL içine atmaya gayret gösterin
3.Kıyafetlerde "aa sezon başladı" demeyin sezon bitimlerinde bir sonraki sezon için tam 1 sezonluk alışveriş yapın mesela yazdan sonra sonbahar ve kış var tüm kış ve sonbaharda giyebileceğiz ucuz giysilerinizi alabilirsiniz. benim bu şekilde nereden baksam 1000-2000 TL karım oluyor
4.gördüğünüz ayakkabıya yapışmayın

kadınların en hassas noktası takı,çanta ayakkabı zaten
5.kendinize gelir getirebilecek küçük hobilerle ilgilenin. Ben çalışıyorum akşam eve gittiğimde de temizlik yemek vs. derken iyice yoruluyorum ama takı sanatıylada ilgiliyim sattığım bir kaç parça olduğunda çok ciddi ihtiyaçlar haricinde dokunmuyorum
6.yatırımlara yönelin biriktirin altın alın veya fon hesabı açın böylece 3-5 kuruş paranızda değerlenmiş olur :)
7.Eski kıyafetlerinizi "ayy bu üstüme olmuyor" deyip atmayın. kıyafetlerinizi yeniden yaratabilirsiniz başka şeylerle kombine edebilirsiniz zaten bu da başlı başına hobidir :) ben geçen kış çok eskiyen kazaklarımdan minderler ve takıda kullanabileceğim objeler yapmıştım şimdi minderler balkonda hem çok dekoratif duruyorlar hemde değerlenmiş oldular
son olarakta kızlar 1TL yi bile hafife almayın atın kenara dursun :) ben kendi kumparamda tabi elime 5 TL de geçiyor 10 TL 'de atıyorum içine 2 ayda bir açıyorum kumparayı evvelki ay 500 lira birikmiş

gittim altın aldım mesela :))