- 27 Eylül 2013
- 4.237
- 8.119
- 248
Ben mi yanliş anladim bilmiyorum ama orda kötüleme yok Atatürk icin orda ifade edilen konunun ne oldugunu anlamadan savundu diyo sanirim. Ve ayrica benim kizimin sorumluluğunu benim gelinim alamaz. O benim sorumluluğumdur ve nasil bi düşünce siZinki o ev görümcenizin ne demek o ev artik görümcesi kadar onunda evi. Benim kiZimda 14 yaşinda ev işimi yapıyo hayir ama yemegini tabagina koyabiliyo. Bir kadinin yaptigi hizmet kocasina mecburiyeti degil ikramidir. Bir gelinin görevi görümceye hizmet degildir
Peki bir kiz evlenip gittikten sonra kocasiyla kavga edince anne babasinin yanina sigininca hadi kizim sen kocanin evinede diyen cok eee o ev kızın evi degilmiydi peki
Mutlu mesut olun ne diyimbak arkadaşım konu sahibinin tam da istediği şey buydu zaten görümce falan hikaye yani. .düşünüp bulduğun kişi ŞU AN NERDE BEN ÇOK İYİ ANLADIM BİR KERE DAHA SÖYLÜYORUM.sana ve senin gibi düşünlere.. BENİM ATAM ÇOK BÜYÜK İNSANDI VE BU ÜLKE İÇİN SENİN GİBİLER İÇİNDE OLSA ÇOKKKKK ŞEYLER YAPTI ..BİR KADIN OLARAK ONUN GİBİ BİR LİDERİN GÖLGESİNDE YAŞAMAKTAN ONUR DUYUYORUM...
Ya bazi insanlar dini kitaplara inanmiyolar tarih arsivine inanmayani hic yadirgamamr. Herkes o anlatilan tarihe inanmak zorunda mi yada inandi diyelim memnun olmak zorunda mi ben bunu anlatmaya calisiyorum
Bak canım. Dini kitap, adı üzerinde dini kitap. Göndereni yaratıcıdır. Yaratıcı diyorum, çünkü bir sürü din ve inanış var dünya üzerinde.
Yaratıcı, dini kitabı parça parça gönderir, dünya üzerindeki elçisi onu yaymakla, anlatmakla yükümlüdür. Bu açıdan din sorgulanır. Çünkü görmediğin, dokunamadığın bir şeye inanırsın. Yüzyıllar önce yaşamış, varlığını bilmediğin, gözünle görmediğin insanlara güvenirsin. Belki değiştirilmiştir ayetler, belki karışmıştır, belki eksik yazılmıştır. Genel anlamda tüm dinler için söylüyorum bunu. Fotoğrafla, olaylara şahit olmuş insanların konuşmalarıyla, insanlar arası yazışmalarla, kısaca hiçbir şeyle belgeleyemezsin. Eğer inanıyorsan, inanırsın kayıtsız şartsız.
Fakat tarih ispat edilebilir. Belgeler vardır, kağıt üzerine yazılmış, altında tarihi aktörlerin mühürleri olan mektuplar, duvarlara çizilmiş resimler, fotoğraflar, şahitler, kanunlar, yasalar, ülkeler arası yazışmalar, arşivlerde çeşitli kitaplar vardır. Kısaca bilimsel gerçekler vardır, tarihsel gerçekler vardır. Sen bunları okursun, araştırırsın, karşıt görüşleri elindeki delillerle çürütürsün. Bu açıdan bakıldığında tarih ispat edilir. O yüzden inanmayan yoktur, inanmamayı seçen insan vardır.
Neyse anlatamiyorum ben.. herkes istedigine inansinBak canım. Dini kitap, adı üzerinde dini kitap. Göndereni yaratıcıdır. Yaratıcı diyorum, çünkü bir sürü din ve inanış var dünya üzerinde.
Yaratıcı, dini kitabı parça parça gönderir, dünya üzerindeki elçisi onu yaymakla, anlatmakla yükümlüdür. Bu açıdan din sorgulanır. Çünkü görmediğin, dokunamadığın bir şeye inanırsın. Yüzyıllar önce yaşamış, varlığını bilmediğin, gözünle görmediğin insanlara güvenirsin. Belki değiştirilmiştir ayetler, belki karışmıştır, belki eksik yazılmıştır. Genel anlamda tüm dinler için söylüyorum bunu. Fotoğrafla, olaylara şahit olmuş insanların konuşmalarıyla, insanlar arası yazışmalarla, kısaca hiçbir şeyle belgeleyemezsin. Eğer inanıyorsan, inanırsın kayıtsız şartsız.
Fakat tarih ispat edilebilir. Belgeler vardır, kağıt üzerine yazılmış, altında tarihi aktörlerin mühürleri olan mektuplar, duvarlara çizilmiş resimler, fotoğraflar, şahitler, kanunlar, yasalar, ülkeler arası yazışmalar, arşivlerde çeşitli kitaplar vardır. Kısaca bilimsel gerçekler vardır, tarihsel gerçekler vardır. Sen bunları okursun, araştırırsın, karşıt görüşleri elindeki delillerle çürütürsün. Bu açıdan bakıldığında tarih ispat edilir. O yüzden inanmayan yoktur, inanmamayı seçen insan vardır.
konuyu acanda kendi ailesinin evinden ayrilmiş beraber yaşama karari almalari demek artik o evin insani demek yarin öbür gün görümce evlenip gitsin kocasiyla arasi bozulsun geri döndügünde gelin de bu sefer burasi benim evim gibi davransin görümcesine bumu olay. Ve hamile bir kadin cok daha hassas davranilmasi gerekmiyomuDeğil. Evlendikten sonra, çiftlerin açtığı, kurduğu ev kadının ve erkeğin evidir. Ailelerinin evinde artık misafirdirler. Ayrılma sürecinde, sorumlu olan kimse, hatalı olan kimse, evden ayrılması gereken odur.
Genelde erkekler çok ciddi hatalar yaptıkları için evden ayrılan kişi erkekler olmalı. Kadınlar evlerini terketmemeliler. Zaten yasalarda bu açıdan kadından yana.
Ee konu
konuyu acanda kendi ailesinin evinden ayrilmiş beraber yaşama karari almalari demek artik o evin insani demek yarin öbür gün görümce evlenip gitsin kocasiyla arasi bozulsun geri döndügünde gelin de bu sefer burasi benim evim gibi davransin görümcesine bumu olay. Ve hamile bir kadin cok daha hassas davranilmasi gerekmiyomu
Ev konusu haric katiliyorum sana ama yine söylüyorum benim kizimin hizmetini sorumluluğunu benim gelinim üstlenemez annesi yapicak bunu.Bak canım, evlenmişler, ailesinin evinden ayrılmış ama kendi evlerini kurmamışlar. Sorun burada. Başkasının evine gitmiş. Başkasının düzenine gitmiş. Sonradan gelen bir insan yani. O evin düzeni var, illa ki bizim anladığımız şekilde olması gerekmiyor. Kayınvalidesi gelinine haklısın dese de kızına kıyamaz. Öğretseydi baştan öğretirdi. Görümcesini değiştiremez. Orası en başta o kızın evi. Konu sahibinin değil.
Ayrıca görümce evlenip giderse, kendisine ev kurarsa, artık o kurduğu ev onundur. Baba evi değil. O şartlar altında da, beraber oturdukları ev kv ve kpindir, konu sahibi ve kocasının değil.
Ha haklısın, hassas davranılması gerekir ama madem böyle insanlar, konu sahibi de geri çekecek kendini. Hizmetçi değil sonuçta. Yapmasın, güzel bir dille de söylesin bunu. Ama tartışma çıkarmadan. Çünkü kimse böyle bir durumda sen haklısın demez konu sahibine.
Davranişini tabiki degiştirmek zorunda degil ama bu davranişlarini yemgesinin üzerinde uygulama hakkida 17 yaşindada olsa o kizda yok.Okuldan gelen bi kiza zaten bu zamanda dip bucak temizlik yaptirmiyo hiç kimse emin olun ama bir yemek hazirlanirken iki tabak sofraya koymak da zor olmasa gerek. İnternet basinda gecircegi yarim saatini evin icinde dolaşarak harcasa bile cok daha saglikli olur :)Kusura bakmayında 4 aylık bir gelinin görümcesiyle itişmesi olarak gördüm
1 Bu siz o eve geldiniz siz geldiniz diye kız davranışlarından vazgeççek degil... Hep böyleymiş ailesi birşey demektikden sonra size laf düşmez
2, Kız okuyormuş okuldan gelip bide size yardım mı edecekti...Şuan okul stresi felan zaten kıza yeter
3,Peygamber efendimiz ile Atatürk 'ü kıyaslamanız çok çirkin... Atatürkçüyüm ama müslümanım peygamberime de inanıyorum .... Bazı kalıplaşmış düşünceler var o düşüncelerden nefret ediyorum....
4, Kızı bilerek aynı evde oturuyorsunuz, eşinizde biliyorsur kardeşinin yapısını o zaman hiç o eve gelmiycekdiniz düzen değişmeye calışmıyacaktınız
5,Ergenlik döneminde olan bir bireyden bahsediyorsun... Bu anlattıkların doğal kişiliği oturmamış bir kız...O yaşdaki genç bir kızdan pasta , börek yapmak gibi işler beklemeniz tuhaf.....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?