Kalk iş yap demiyo ama ekmek almaya gitmez, cani birşey ister onuda almaya erinir, arkadaşi ailesiyle gelir pasta börek yapilir yardim etmez ve kaprisli diyo ee bu gelin ayakcimi pekiYani şimdi kusura bakmayın ama bu yaşına kadar annesi kıyamayıp iş yaptırmadıysa size laf düşmez bana hiç yardım etmiyor yada elini birşeye sürmüyor fln... Sürmek zorundada değil zaten.
Gelinlere el kızı olarak bakılmasını bende çok kınıyorum ki kendimde taktir edersinizki günün birinde bende gelin olucam Allahın izniyle..
Ama aileye sonradan katılmışsınız da ailenin 17 yaşındaki kızına laf edebiliyorsunuz..
Yani afedersiniz ''dağdan gelmiş bağdakini kovuyor'' sözü vardır ya biraz öyle olmuş..
Ki 17 yaş ergen bir yaştır daha asilik hırçınlık çoktur karakterindede dik başlılık varsa tamamdır..
Açıkçası dedğim gibi geline el kızı olarak bakılmasını sevmem ama benim abimin karısı bana ay kalk bi iş yap dese ''gelin değilmisin işin ne'' cevabını yapıştırıveririm..
o yapmasın canım ama kıza yap diyemez.olay orda zaten.görümcesinin ebeveyni değil ki..Kalk iş yap demiyo ama ekmek almaya gitmez, cani birşey ister onuda almaya erinir, arkadaşi ailesiyle gelir pasta börek yapilir yardim etmez ve kaprisli diyo ee bu gelin ayakcimi peki
canlarim annesinede aynisini yapiyo ama o artik kabullenmis huyu bu degismiyo diyo okuldan geliyo aciktim diyo ya mutfak orda git ye dimi ama ama yok sanki gorumcem degil kaynim var ilac meseleside ataturkculugu savundu ne oldugunu bilmeden bende peygamber efendimizdrn ornek verince masadan kalkti odaya kitledi kendini filan bilmiyom ne olacak ya cok sinirlerim bozuluyo
Kalk iş yap demiyo ama ekmek almaya gitmez, cani birşey ister onuda almaya erinir, arkadaşi ailesiyle gelir pasta börek yapilir yardim etmez ve kaprisli diyo ee bu gelin ayakcimi peki
Gelinsin haklisin diye birşey yok bende diyorum ki bunu yengesine yapamaz annesine yapabilir. Ben hem gelinim hem de görümceyim. Gelinim diye saygisizlik yapma hakkim yok görümceyim diye de herşey benim istedigim gibi olucak deme lüksüne sahip degilim ki :)Arkadaşım evlenmeseymiş o zaman...
Evin kızına şimdiye kadar birşeye el sürdürmemişler dışardan gelen gelin hanımda evin kızına laf söyleme hakkını kendinde buluyor.. Ne garip.. Gelin olunca her zaman biz haklıyız anlamına gelmiyor..
Ben gelinim hoşlanmadığım birşey olunca kendime göre ayar çekicem mantığı olmuyor işte...
Bence böyle bir hakkı yok o kız şimdiye kadar böyle yetiştiyse böyledir yani...
Burda eksik anlatim var siz okuldan geldiginizde ben kirt gibi aciktim demediniz mi? Caniniz bir sey cektiginde soyleyip aman usendim simdi demediniz mi?Kalk iş yap demiyo ama ekmek almaya gitmez, cani birşey ister onuda almaya erinir, arkadaşi ailesiyle gelir pasta börek yapilir yardim etmez ve kaprisli diyo ee bu gelin ayakcimi peki
Gelinsin haklisin diye birşey yok bende diyorum ki bunu yengesine yapamaz annesine yapabilir. Ben hem gelinim hem de görümceyim. Gelinim diye saygisizlik yapma hakkim yok görümceyim diye de herşey benim istedigim gibi olucak deme lüksüne sahip degilim ki :)
Ne güzel işte siz hem yerinde bir gelin hemde yerinde bir görümcesiniz:)
Yalnız ben şeyi merak ediyorum kocasının kardeşi kız değilde erkek olsaydı acaba yine konu açarmıydı
yoksa çocuk okuldan gelince koştura koştura önüne yemek mi koyardı
Kız evlat diyince illa evde dört dönecek diye birşey yok ki evin kızı işte sanki evin hanımı
ki bakın kaç tane arkadaş var diyen annem elimi sürdürmedi hiçbirşeye diye..
Kız olunca iş bekleniyor niyeyseee..
Ama 17 yaşında bir ergen kız olsun erkek olsun önceliği okuldur okuluna gider gelir evine gelir dinlenmek tabiri caizse soyunup dökünüp yayılmak için
Erkek olsaydı bu kardeş acıktın mı diye bile sorulurdu daha kapıdan girer girmez ama işte adı ''görümce'' ya muamele başka
canlarim annesinede aynisini yapiyo ama o artik kabullenmis huyu bu degismiyo diyo okuldan geliyo aciktim diyo ya mutfak orda git ye dimi ama ama yok sanki gorumcem degil kaynim var ilac meseleside ataturkculugu savundu ne oldugunu bilmeden bende peygamber efendimizdrn ornek verince masadan kalkti odaya kitledi kendini filan bilmiyom ne olacak ya cok sinirlerim bozuluyo
yine gorumceciler dolusmus. hem gelinim hem gorumceyim bu arada.
ayni eve girdi diye butun isler geline yuklenirken sorun yok, gorumce kendi isini yapmiyor diyince rahat bozma oluyor demek.
daha cok gorecegiz bu kafayla kkda ev isi yapamiyorum diye konu acanlari. geleceginn annelerinin mentalitesi buysa yandik. kendi sorumlulugunu yapmamasi annesine naz yapmasi olarak algilaniyor.
o anne de o gelin de evin sorumlu hizmetcisi degil efendim. herkes kendi uzerine dusen gorevi yapacak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?