Aile Planlaması Yazz 24+4 Doğum Kontrol Hapı Kullananlar

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
doktorun sigara kullandığın için önermemiş olabilir.hiç bi doğum kontrol hapı sigara kullananlara önerilmez.bence bu fırsatı değerlendirip sigarayı da bırakıver

ya bu ilaç bende acayip sinir stres yapıyor..öbürlerini de kullanmaya korkuyorum çünkü en az hormon içereni buysa diğerlerinin yapacağını düşünemiyorum..
bunun için bir öneriniz olur mu acaba? gece yatarken içiyorum sabah bildiğin barut fıçısı olarak kalkıyorum, sevmiyorum bu halimi..

kızlar polikistik over cıktı bende onun icin doktor 1 sene düzenli olarak bu hapı alıcaksın dedi bu 3.kutum ayın 1inden beri adetliyim neredeyse 27 gün oldu bu normal mi sizce ???

MERHABA
benım size bir sorum olucak.2 ay sonra düğünüm var ben yaz ilacı kullanıyorum suan için bir sıkayetim yok fakat benı dusunduren benım adet duzensızlıgım var bazen 2-3 ay olmuyorum.beyaz ilacı içmeye başlayınca olmama durumum olabılırmı? diğer kutuya geçtığımde kesın olurmuyum?boyle bır durumla karsılasan oldumu ?yoksa 21+7 olan doğum kontrol ilaçlardanmı kullansam kafam karıstı...

yaff kimse yok mu ( kendim yazıyorum, kendim cvp veriyorum( neyse biri görür de cevaplar belki diye yazmaya devam...

hapı 8 gündür kullanıyorum. alt üst etti ruh dengemi( sebepsiz ağlama krizleri oluyor. saçma sapan. durup dururken ve durduramıyorum. yine sebepsiz öfkelenmeler yaptı. gün içerisinde sürekli nefes darlığım var ( hapa başladıktan sonra sigarayı çok azalttmama rağmen), gece yatağa yatıyorum aşırı huzursuzluk yüzünden duramıyorum geri kalkıyorum :/

hapı aldığım eczaneyi aradım. bir adam çıktı. "vucüt hapa alıştıktan sonra bu yan etkiler geçiyomu yoksa hep mi devam ediyo " diye sordum, "hapı 1 ay kullanın geçmezse bırakırsınız" dedi :/ şaka gibiydi adam.

kullananlar arasında, bu etkileri gören varmı? geçici bir süreylemi oluyo?

arkadaşlar ben yaklaşık 7 aydır yazz tablet kullanıyorum.okuduğum kadarıyla bıraktıktan sonra kısırlık vb yapmıyormuş.ama uzun süre kullanınca korkuyorum.ne kadar süre içinde hormonlar normal hale geliyor ve hamile kalınıyor?tecrübelerinizi paylaşır mısınız?
ben çalışmaya başlayacağım için aralık ayına kadar kullanmayı düşünüyorum yani yaklaşık 14 ay gibi olacak..ondan sonra uzun süre olmazsa ne olacak diye düşünüyorum?ne dersiniz?

Dogum kontrol hapları kısırlık yapmaz tatlım. Bırakır bırakmaz hamile kalan arkadaşım var üstelik ben ikinci kızıma kullanırken hamile kaldım . 1 gun bile unutsan gebe kalabilirsin. Gönlünü ferah tut. Hapı bıraktıktan sonra hamile kalabilmen için tek önemli unsur yumurtlama gununü yakalayabilmek.

cevap için teşekkür ederim
ne bileyim herkes yazmış 9-10 aydır uğraşıyoruz olmuyo diye ben de eşime diyorum hemen oluyormuş diye..bir de öyle bi durum olursa kendimi suçlu hissedeceğim:2:
benim adetlerim zaten düzensiz zaten oks ile yoluna girdi bıraktıktan sonra adetlerim düzenli devam ederse ovulasyon günümü bilirim ama düzensiz olursa ne yaparım bilmiyorum .

bende kullanıyorum yaz 24 artı 4 kullanıyorum bi kutu bitti ikinciye başlıcam adet düzensizligim var hep ilaçla görüyordum doktora gittim doktor üç ay düzenli kullanmamı söyledi ven ondan sonra düzenli adet görecegimi söyledi baklaım kısmet herşy hayırlısı

canım B6 vitamini takviyesi alabilirsin duygusal durumların için , ben alıyorum iyi geliyo,,

kızlar bu hapı adetimin ilk günü almaya başladım korumaya hemen başlıyo dimi ilk bir hafta ya da ilk bir ay ek koruma falan gerekmiyo dimi lütfen cevap yazın bilen varsa....

Korumaya hemen başlamıyı canım ilk ay ek korunma kullanıyorsun

cevabın için teşekkür ederim arkadaşım sağlık ocağındaki ebe eğer adetin ilk günü alırsan hemen başlıyo dedi ilacın içindede öyle yazıyo yoksa ben mi öyle anladım adetin 2-5 . günü başlarsanız ilaç alımının ilk yedi günü ek koruma gerekli , ilk günü başlarsan gerekmiyo diye okudum ayyy aklım karıştı şimdi

arkadaşlar ben bu hapı 1 aydır kullanıyorum. kutu bitmek üzere. bırakma kararı aldım. hormonları da etkileyen başka bir ilaç daha kullanıyorum, ikisi bir araya geldiği için bu kadar yan etki gördüm belki bilemiyorum. ama ben çok kötüyüm. ilk günden beri ağlama ve sinir krizlerim geçmedi. en zoru, sürekli mutsuzluk veriyor. ağır bunalıma soktu. yataktan çıkmak istemiyorum. evden çıkmak istemiyorum. hiçbir şeyden keyif alamıyorum. aşırı mutsuzum. hiçbir şeyden mutlu olamıyorum. ( tüm bunların başka hiçbir sebebi yok, yani hayatımda şu an kötü birşey yok çokk şükür). yüzüm hep asık en az 3 haftadır bunlar böyle. ayrıca reflümü aşırı azdırdı. midem delinecek neredeyse. 1 ay bekle, en fazla 1 aya etkileri geçer dediler ama geçmiyor. dediğim gibi, diğer ilaçla bir araya geldiğinden bende böyle olmuş olabilir. tek sorun yazz'ın değildir tabi.cinsel yönden aşırı istekliyken, şimdi asla istemiyorum. eşimi üzüyorum. sebepsiz yere kızıyorum ona..herşeyim bıçak gibi kesildi. en zoru verdiği mutsuzluk hissi işte. ben bırakma kararı aldım. zaten 4-5 ay için kullanacaktım, başka yollarla korunmaya karar verdim. daha fazla kendime bunu yapamıcam.eşim de bendeki ağır değişimi gördüğü için bırakmamı istiyor.

tecrübemi paylaşmak adına yazıyorum bunları. ama şunun altını özellikle çiziyorum; "farklı bir amaç için kullandığım diğer ilaç, hormonlarımı çok etkiliyor, tavan yaptırıyor. yumurtlamayı arttırıyor." yazz kullanarak ise tam tersi etki yapmaya çalışıyorum. o yüzden ben aşırı yıpranmış olabilirim. sizde böyle etki gösterecek diye bir şart yok...eğer başka ilaçlar kullanıyorsanız, doktorunuza danışmadan yazz başlamayın derim..

kızlar merhaba ben 1,5 ay sonra evlenicem bugün jinekologa gittim saolsun hiç ilgilenmedi sinir oldum aile planlamaya gönderdi onunda saat dokuzda eğitimi varmış çıktım geldim eczanedeki bayana danıştım ve bu ilacı verdi sizler tahlille mi aldınız bu ilacı herhangi bi tahlil yaptırmam gerekir mi eczacı kız yan etkisi olmaz kilo falan yapmaz dedi ben ne zaman başlamalıyım bu ilaca adet olunca mı? yardımcı olursanız çok sevinirim

aynen dediğiniz gibi.bu forumda ilk ay korumadığını söylerler genelde niyeyse.isteyen ilk ay ekstra bi yöntem kullanabilir tabi ama buna gerek yok.

aynen dediğiniz gibi.bu forumda ilk ay korumadığını söylerler genelde niyeyse.isteyen ilk ay ekstra bi yöntem kullanabilir tabi ama buna gerek yok.

Niye korunmaya gerek yok diyerek yalnış bilgi veriyosunuz ben ikinci kızıma doğum kontrol hapına başladığım ay kazayla hamile kaldım o zaman öğrendim kinekoloğumdan ilk ay korumadığını. Hemde ilk kızım 15 aylıkdı daha .

arkadaşlar ben adetimin ilk günü yazz doğum kontrol hapı kullanmaya başladım. 17.inci hapı içtiğimde midem bulandı ve çok afedersiniz az bişey çıkardım. 17.güne kadar da ilacı saatleri aksatmadan yani düzenli olarak kullandım. o gece eşimle birlikte olduk tam olarak ve korunmadık. aradan 12 saatten fazla bir zaman geçtikten sonra yani 20 saat fln geçmişti farkettimki istifra ettiğim için ilacı tekrar içmem gerekiyodu ve hemen ilacı tekrar içtim. akşam ikinci kez düzeni bozmıyim diye tekrar içtim. bugün 19.ilacımı içtim eşimle de bu iki gün içinde ilişkim olmadı. ilacın koruyuculuğu devam ediyormudur? lütfen yardım edin. böyle bir sorunum olduğu için buraya kaydoldum lütfen bilen biri yardım etsin kafayı yicem çünkü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…