- 10 Aralık 2007
- 84
- 2
-
- Konu Sahibi Zeynep28 maras
Dogum kontrol hapları kısırlık yapmaz tatlım. Bırakır bırakmaz hamile kalan arkadaşım var üstelik ben ikinci kızıma kullanırken hamile kaldım . 1 gun bile unutsan gebe kalabilirsin. Gönlünü ferah tut. Hapı bıraktıktan sonra hamile kalabilmen için tek önemli unsur yumurtlama gununü yakalayabilmek.
yaff kimse yok mu( kendim yazıyorum, kendim cvp veriyorum ( neyse biri görür de cevaplar belki diye yazmaya devam...
hapı 8 gündür kullanıyorum. alt üst etti ruh dengemi( sebepsiz ağlama krizleri oluyor. saçma sapan. durup dururken ve durduramıyorum. yine sebepsiz öfkelenmeler yaptı. gün içerisinde sürekli nefes darlığım var ( hapa başladıktan sonra sigarayı çok azalttmama rağmen), gece yatağa yatıyorum aşırı huzursuzluk yüzünden duramıyorum geri kalkıyorum :/
hapı aldığım eczaneyi aradım. bir adam çıktı. "vucüt hapa alıştıktan sonra bu yan etkiler geçiyomu yoksa hep mi devam ediyo " diye sordum, "hapı 1 ay kullanın geçmezse bırakırsınız" dedi :/ şaka gibiydi adam.
kullananlar arasında, bu etkileri gören varmı? geçici bir süreylemi oluyo?
canım B6 vitamini takviyesi alabilirsin duygusal durumların için , ben alıyorum iyi geliyo,,
kızlar bu hapı adetimin ilk günü almaya başladım korumaya hemen başlıyo dimi ilk bir hafta ya da ilk bir ay ek koruma falan gerekmiyo dimi lütfen cevap yazın bilen varsa....
Korumaya hemen başlamıyı canım ilk ay ek korunma kullanıyorsun
aynen dediğiniz gibi.bu forumda ilk ay korumadığını söylerler genelde niyeyse.isteyen ilk ay ekstra bi yöntem kullanabilir tabi ama buna gerek yok.cevabın için teşekkür ederim arkadaşım sağlık ocağındaki ebe eğer adetin ilk günü alırsan hemen başlıyo dedi ilacın içindede öyle yazıyo yoksa ben mi öyle anladım adetin 2-5 . günü başlarsanız ilaç alımının ilk yedi günü ek koruma gerekli , ilk günü başlarsan gerekmiyo diye okudum ayyy aklım karıştı şimdi
aynen dediğiniz gibi.bu forumda ilk ay korumadığını söylerler genelde niyeyse.isteyen ilk ay ekstra bi yöntem kullanabilir tabi ama buna gerek yok.