Aile Planlaması Yazz 24+4 Doğum Kontrol Hapı Kullananlar

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
Kızlar 2 hafta sonra düğünüm olacak.bu hapı yeni kullanmaya başladım.en son 7.hapı içtim.şu ana kadar adetin uzaması,mide bulantısı gibi herhangi bir yan etki olmadı.Adetim he zmn kaç gün sürüyosa yine o kadar sürdü.Sadece afedersiniz adetim bitmeye yakın biraz rengi değişti.
ama burda doğum kontrol hapları ile ilgili yazılanları okudukça korktum,gebe kalmayı geciktirir,sinir stres,damar tıkanıklığı,kilo alma,tüylenme vs. bi sürü sey yazıyor.

bir de sigara kullanıyorum.Bunun bi zararı olur mu ? yoksa yol yakınken şimdiden ilacı kullanmayı bıraksam mı? bişey olur mu bırakırsam ?

ben de bugün başlayacağım buna, ama bazı yerlerde rahim içi zarında incelme yaptığını falan okudum, diane 35'den geçiş yapacağım. ama korktum. bu konuda bilgisi olan var mı ? asparagas bilgi olabilir mi ?

ilk kutuya adetimin 2. günnde başladım 2 ağustosta bugün ayın 28 i 3. beyaz hapımdayım ve aralıksız hergün adetim devam etti ve hala devam ediyor, yarın son beyaz hapım ve yeni kutuya başlamalıyım bırakmalı mıyım bilmiyorum :KK43: biri bana yardımcı olsun lütfen

Canım burdan da cevap yazıyım dedim öteki mesajımda dedğim gibi bence devam etme çünkü duruma bakılırsa benm gibi olmuşsun snede 1 ay boyunca devam etmiş kanaman eğer doktora gidemem diyorsan bence desolett kullan canım bende hiç akıntı bile olmuyo çok memnunum. Yazz ın dozu çok düşükmüş ondan bazı bünyeye yan etki yapıomuş ama desolettin dozu yüksek ondan kanamayı kesiyor

arkadaşlar ,bu hapın prospektüsünde ilk kullanımda koruma saglar.adetin lk gunu baslanirsa ilk 7 gun ek bir koruma sonrasinda korumaya gerek yoktur diyor.yasminde ilk kutu bitirmek gerekiyordu.bir bilgisi olan var mi?

arkadaşlar bende yazz a başladım 16. haptan sonra kanamam başladı çok az leke tarzı, 22. haptayım ve hala devam etmekte hergün afedersiniz akıntıyla birlikte kan geliyor bu durum sizlerde oldu mu? başka yan etkisi çok şükür olmadı.

arkadaşlar bnde bu ilacı kullanıyorm.ve sadec ilk ay adetime bi anormallik oldu.adet görmedm.ve hmn dr a gittm.bünyemin alışma dönemimde olduğu için bi gecikme yaşamışım meğer.o aydan snra her ay düzenli bi şeklde adet gördüm.benm adet dönemim çok sancılı geçiyodu.drm bana bunun için ve yakın tarhte evlenceğm için korunma yöntemli önerdi ve akebinde evlendiğimdede dra gidince kullanmaya devam etmem grektiğini bünyemin alıştığını hiçbi sorun olmadğını söyledi. çok şükür ki ne bir tüylenme nedebaşka bi problem yaşamadım bu ilaçla.ama unumaynkii bünyeden bünyeye değişiyor.benm dr m detaylı bi muayenden snra vermşti bunu bana.yalnz adet gününüze yakn bigünde birgünlüğüne hapı kullanmayı unttğnzda ara ara lekenmeler olabliyor.adetin dha erken gelcekmş gbi olabliyor.ama buda sorun dğl çnkü bünye ilaca alştğı için,alamaynca noluyo dyp kanama gösterebliyor bünye:KK1: ama dediğm gbi bu benm bünyem vb..her bünye için değişir.bu ilacı öneren bi dr varsa size,detaylı muaayeneden geçmeyi isteyn.ztn ii bi dr ise bunu ztn yapacktr:KK34:bol sağlıklı günler dilerim:)

arkadaşlar bnde bu ilacı kullanıyorm.ve sadec ilk ay adetime bi anormallik oldu.adet görmedm.ve hmn dr a gittm.bünyemin alışma dönemimde olduğu için bi gecikme yaşamışım meğer.o aydan snra her ay düzenli bi şeklde adet gördüm.benm adet dönemim çok sancılı geçiyodu.drm bana bunun için ve yakın tarhte evlenceğm için korunma yöntemli önerdi ve akebinde evlendiğimdede dra gidince kullanmaya devam etmem grektiğini bünyemin alıştığını hiçbi sorun olmadğını söyledi. çok şükür ki ne bir tüylenme nedebaşka bi problem yaşamadım bu ilaçla.ama unumaynkii bünyeden bünyeye değişiyor.benm dr m detaylı bi muayenden snra vermşti bunu bana.yalnz adet gününüze yakn bigünde birgünlüğüne hapı kullanmayı unttğnzda ara ara lekenmeler olabliyor.adetin dha erken gelcekmş gbi olabliyor.ama buda sorun dğl çnkü bünye ilaca alştğı için,alamaynca noluyo dyp kanama gösterebliyor bünye:KK1: ama dediğm gbi bu benm bünyem vb..her bünye için değişir.bende bölle dye sizdede aynı tepkiyi göstercek dye bşey yok ani:)bu ilacı öneren bi dr varsa size,detaylı muayeneden geçmeyi isteyn.ztn ii bi dr ise bunu ztn yapacktr:KK34:bol sağlıklı günler dilerim:)

bende kullanıyorum eylül ayında başladım normalde adetım 7 gun sürerdi şimdi 4 gün düzensizdi ilaçtan sonra düzene girdi suanda memnunum arada miğde bulantım oluyo fena bi şekilde gögüslerimde çok hassas acaba ilaçtanmı bilmiyorum direk eczanaeden almıştım yan etkisi az olan ilaç diye bilmiyorum inşallah bi sorun olmazz

merhaba arkadaşlar bu hapla ilgili başıma gelenleri sizinle paylaşmak istedim. ekim ayında ben bu hapa başladım adetimin ilk günü sonra 16. hapta kanamam başladı taki son beyaz hapların ikincisine gelene dek, fakat ikinci beyazı içtiğim gün benden sünger şeklinde beyaz bir parça düştü bende çok korktum ertesi gün doktora götürdüm o parçayı. doktorda şaşırdı bu ne diye sonra o parça hemen patolojiye gitti. patoloji sonucunda tanıda; desidua ; uterus kavitesi, küretaj yazıyordu daha doktora gitmedim sonucu göstermek için düşük gibi bişey olduğunu öğrendim. sonra bu hapın böyle bişey yaptığını zannedip bıraktım. bu ay tekrar adetimin ilk günü başladım fakat bu seferde adetimi 2 güne indirdi toplamda 3 gün sürdü. nasıl olduğunu anlamadım bu ayda mı aynı problemle karşı karşıya olurum bilemiyorum. aca önceden hamile kalmış olabilirmiyim yada üstüne görme olayı felan mı yaşadım bilmiyorum. sizlerde böyle bir sorunla karşılaştınızmı acaba?

Arkadaşlar ben bu ilacı kullanıyorum ama bazen unutuyorum içmeyi. Türkçe olan kullanım kitapçıklarında yok ilk hafta farklı ikinci hafta farklı son haftatada farklı uygulamalar var unutulduğu takdirde. Ama ingilizce kullanım reçetesinde unutursanız hatırladığınızda alın ve normal kullanmanıza devam edin diyor. Ben de unuttuğumda hatırladığım an alıyorum ve kullanmaya devam ediyorum,
İki tane alabiliyorum yani bir günde bazen. O günlerde baş ağrısı, baş dönmesi yapabiliyor.

bende kullanmıştım. on gün önceden adet olmuştum ve neredeyse on gün sürmüştü. sabahları uyandığımda çok mide bulantım oluyordu.
ama yan etkisi en az olan hap olduğunu duymuştum.
demek herkese farklı etkiler yapıyo

Hoff arkadaşlar şimdi ben 3 aydır hapla korunuyorum ilk iki kutu ginera kullandım 3. Kutuya 1 hafta ardan sonra yazz 24 le devam ettim. Hap değiştirildiğinde o ara verilmiyomuş az önce öğrendim. Şimdi sorum şu benim 3. Kutu bitti beyazlarda bitti yarın 4. Kutuya başlıcam ancak buğun sabah kahve bi leke geldi ve bitti o kadar. Yani ginera kullandığımda böle değildi onda 1 hafta ar veriliyodu 21 hap vardı o arada da 3 -4 gün reglm oluyodum temizleniyodum. Bu hap bu kadar az mı regl yapıyo nedir anlamadım.

bende 2 gündür kullanıyorum bu ilacı, susuzluk hissi ve sık idrara çıkma var bende.sürekli su içiyorum.umarım başka bi yan etkisi olmaz.adetimin 5. günü başladım.lekelenme veya kanamam da yok çok şükür :nazar:

merhaba bayanlar..
bugün daha önce de gittiğim ve memnun olduğum doktora gittim. korunmak istediğimi söyledim. iğneyi tavsiye etmedi. doğum kontrol hapını sigarayla kullanamazsın dedi yasminin çok yan etkisi var dedi. gönderdi. sonra tanıdık eczaneye gittik.o da yazz 24+4 hapını önerdi. yan etkisi yok memnun kalırsın sorun yaratmaz dedi. aldım hapa başladım az önce. yalnız garibime giden, doktorun bu haptan hiç bahsetmemesi. düzenli kullanıcam bakalım yan etkisi olacak mı.

merak ettiğim bişey daha var, aranızda sigara içen ve bu hapı kullanan varmı? varsa ne gibi etkiler oldu? bilgi verirseniz çok sevinirim:)
bide ben glifor ve B12 hapı kullanıyorum. bi de yazz çıktı şimdi :KK70: eczacı sorun olmaz dedi ama inş:)

X