Yaza Merhaba , Kilolara Elveda :)

Nisanım benden yana iyi bile oluyor gazla tatlim bizi

:KK36:

Sen rahat ol şekerim niye gücenelim:KK68:
Ben şahsen mutlu ve memnunum hepinizden.Seviyorum sizleri ve bu topiği:KK15:

Şöyle birşey var yalnız; ben 10 yıldır bu sitedeyim. Uzun zaman çok güzel arkadaşlıklar kurdum. Fakat ilk girdiğim günden beri dikkat ediyorum sistem mesajlaşma olduğu için yazdığımız şeyleri sadece okuyoruz, mimik ve ses tonumuzu duymadığımız - görmediğimiz için yazılan mesajlar, espriler yanlış anlaşılabiliyor.
O esnada da emojiler kurtarıyor bazen.
Bunları senin için söylemiyorum yanlış anlama, bu siteye girdiğim günden beri olan izlenimlerim. Hatta geçen gün bdv'ye bi mesaj yazdım bir konuya, ordan oraya cekildi durdu gereksiz bir şekilde. Bir daha da yazmam zaten.
Velhasıl kırıcı olmadığımız sürece birbirimizle bir sorunumuz olacağını sanmıyorum. Herkes az çok tanıdı birbirini, gayet uyumluyuz bence.
Ben idareci olduğum için böyle şeylerde çenem açılıyor kusura bakma nisacım :KK50:

aynen :KK70: buyuzden burada bas konus ozellıgı olmalı dıyorum
basıcam butona konusup gondercem
ne yazım hatası ne uzun zaman klavye duzenlemesı hıc bırıne gerek yok ıcınde duygu var sohbet ortamı var oh mis :)

Oneri ve motivasyonlar icin ben tesekkurlerimi sunuyorum.
Peki gercekten iki ayda okkali bir kilo verilebiliyor mu.ben ikibucuk ayda ancak bu kadar verebildim.
Disiplini sağlayamiyorum. Nedir bunun puf noktasi.
Yani o kararliligi nadil uyguluyorsunuz.
Ben hayat tarzimda da oyle azimli degilim.kaderciyim biraz.
Olana şukur cinsinden yani. Aslinda farkindaligim var.yani gozukapali sayilmam ama hirs etmiyorum yasam tarzimda da.
Bunu bir becerebilsem...

verılıyor canlı ornegı benım :)
bu meseleye dıyet olarak bakmamak lazım saglıklı yasam olarak bakmak lazım
boyle deyınce ınsanlar korkuyor ne yanı ben cips cıkolata hıc yemezsem yasamanın ne anlamı var ezıyet bu hayat dıyorlar
dıyorum cıps yasak degıl var ıdeal kıloma geldıgımde cıps tabıkı yerım ama kendım yaparak yerım
cıkolatamı da kendım yapıcam ornegın 2 hurma 1 kuru kayısı bıraz toz kakao bıraz süt yarım muz fındık fıstık badem cevız blanderdan cek buz kalıplarında dondur al sana cıkolata :)
neden artık boyle cıkolata cunku bız zamanının cok sısmanlarıyız bu demek oluyor kı yıne oyle sısmanlama kapasıtemız var yanı bızım hazıp paketlerden uzak durmak ama hayatın ıcınde uyum saglamamız bunun ıcın saglıklı yasamak zorundayız

boyle dusunur bunu benımsersen verırsın verdıgını de almazsın

benı anlamanız ıcın benım bulundugum memleketde yasamanız lazım aslında
dayanamadım bı parca cıkolata yedım canım bore cektı dıyenlere guluyorum ama dalga gecmek ıcın degıl
ah dıyorum ah onlar en masum seyler buna kanan kısı burda yasasa 250 kılo olur demek kı :KK70: dıyorum

ben burda cok cıddı bır sabır sınavı verıyorum oyle boyle degıl benımkı dıyetden cok baska bırsey oldu aslında

once cocugumu dusundum sonra yaslılıgımı dedım nisa yedın catlıcan yedın yeter vucudunu ne hale getırdın okuz gıbısın dedım kendıme
en buyuk elestırıyı yaptım kendıme en buyuk hakaretı

ve asla kendıme acımadım
aman canım bı kereden bırsey olmaz sımdı ye bu hafta dıkkat edersın aman nolucak demedım
tam aksıne yumusamak en buyuk tehlıke ve zarar oyuzden burda kacamak yapana ters konusuyorum
yumusak konusursan o sadece karsımdakı kısının kendını kandırmasına ızın vermıs olurum hıc durust bır davranıs olmaz
bız burda hatamızdan ders almak ıcın toplandık bırbırımıze hayır demek dogru yonlendırmek ıcın
kısı yıne bıldıgını okuyacaksa ınadına devam edecekse dıyet adı altında arada kacamaklarda kendıne yememe ezıyetı edecekse etmesın bızı de germesın kendını de yormasın gıtsın yemege devam etsın gercekden karar verdıgınde gelsın dedım hep

yanı bu ıstedıgın kıloya ulasana kadar bır surec degıl
omurluk bır surec
bızler zamanın sısmanları olarak gelecekte de her an yıne sısman olabılırız
bunu bılıp kabul edıp bunu hastalık olarak gorup omur boyu oyle devam etmelıyız

baklava da yıcem bırgun tabıkı omur boyu yememem munkun degıl
ama 1 catal yıcem ve bunu yıyebılmek ıcın once saglıgıma kavusmam gerek vucudumun bunu haketmesı gerek
daha oncekı yedıklerıme sayıyorum nasılsa tadını bılıyorum dıyorum hep
yanı en onemlı sey once karar sonra sabır . bunun bırlesımı irade oluyor .

sende yaparsın ınankı yaparsın cok kolay .tek zor kısmı verdıgım kıloyu gerı alacakmısım bakıs acılı potansıyellerın olması bana guvenlerı yok heralde dıyorum ben :KK70:

N nscckts nisoş sana küsen ölsün kız :))

oyyy :KK36:

guya bızım ust katın tepemıze dusen tuvaletı halloldu demıs rahat ermıstım dımı

benım ısım rast gıder mı

tabıkı gıtmez

ust komsu aradı kac gun gectı kurumustur sıfona basalım mı dıye
dedım basmayın bayram oncesı bı sorun olsa kımse gelıp yapmaz dıger tuvaletı kullanın dedım
yok efendım mısafırım gelecek denıcem bascam sıze artık zararımız olmaz dedı

sıfona basmasıyla tum su bızım kata benım tuvaletıme aktı (asma tavan)

benım yaptıgım tum temızlık gıttı ona uzuldum yıne kac gun tuvaletı kullanamıcam ona uzuldum adamlar tekrar akarsa yenıden tum tuvaletı kırmak ve yenıden yapmak zorundayız demıstı aklıma o geldı ona daha ayrı uzuldum
cunku tum pıslıgı ben cekıyorum
ben bu pıslıgı cekmek zorundamıyım
tepemde tuvalet kırılınca sıvası yapılınca asma tavan oldugundan tum pıslıgı bende oldugu gıbı evıme dusuyor
hatta klozetım kırıldı ust dustu dıye daha yenı yaptırdım yıne aynı sey olacak masraf yorgunluk

canıma tak ettı
napayım nasıl edeyım
tekrar tuvaletın kırdırılmasına ızın vermesem kullanmasınlar orayı desem olmaz ust kiracının sucu yok
benım sucum ne :KK43:

:KK36:

aynen :KK70: buyuzden burada bas konus ozellıgı olmalı dıyorum
basıcam butona konusup gondercem
ne yazım hatası ne uzun zaman klavye duzenlemesı hıc bırıne gerek yok ıcınde duygu var sohbet ortamı var oh mis :)

verılıyor canlı ornegı benım :)
bu meseleye dıyet olarak bakmamak lazım saglıklı yasam olarak bakmak lazım
boyle deyınce ınsanlar korkuyor ne yanı ben cips cıkolata hıc yemezsem yasamanın ne anlamı var ezıyet bu hayat dıyorlar
dıyorum cıps yasak degıl var ıdeal kıloma geldıgımde cıps tabıkı yerım ama kendım yaparak yerım
cıkolatamı da kendım yapıcam ornegın 2 hurma 1 kuru kayısı bıraz toz kakao bıraz süt yarım muz fındık fıstık badem cevız blanderdan cek buz kalıplarında dondur al sana cıkolata :)
neden artık boyle cıkolata cunku bız zamanının cok sısmanlarıyız bu demek oluyor kı yıne oyle sısmanlama kapasıtemız var yanı bızım hazıp paketlerden uzak durmak ama hayatın ıcınde uyum saglamamız bunun ıcın saglıklı yasamak zorundayız

boyle dusunur bunu benımsersen verırsın verdıgını de almazsın

benı anlamanız ıcın benım bulundugum memleketde yasamanız lazım aslında
dayanamadım bı parca cıkolata yedım canım bore cektı dıyenlere guluyorum ama dalga gecmek ıcın degıl
ah dıyorum ah onlar en masum seyler buna kanan kısı burda yasasa 250 kılo olur demek kı :KK70: dıyorum

ben burda cok cıddı bır sabır sınavı verıyorum oyle boyle degıl benımkı dıyetden cok baska bırsey oldu aslında

once cocugumu dusundum sonra yaslılıgımı dedım nisa yedın catlıcan yedın yeter vucudunu ne hale getırdın okuz gıbısın dedım kendıme
en buyuk elestırıyı yaptım kendıme en buyuk hakaretı

ve asla kendıme acımadım
aman canım bı kereden bırsey olmaz sımdı ye bu hafta dıkkat edersın aman nolucak demedım
tam aksıne yumusamak en buyuk tehlıke ve zarar oyuzden burda kacamak yapana ters konusuyorum
yumusak konusursan o sadece karsımdakı kısının kendını kandırmasına ızın vermıs olurum hıc durust bır davranıs olmaz
bız burda hatamızdan ders almak ıcın toplandık bırbırımıze hayır demek dogru yonlendırmek ıcın
kısı yıne bıldıgını okuyacaksa ınadına devam edecekse dıyet adı altında arada kacamaklarda kendıne yememe ezıyetı edecekse etmesın bızı de germesın kendını de yormasın gıtsın yemege devam etsın gercekden karar verdıgınde gelsın dedım hep

yanı bu ıstedıgın kıloya ulasana kadar bır surec degıl
omurluk bır surec
bızler zamanın sısmanları olarak gelecekte de her an yıne sısman olabılırız
bunu bılıp kabul edıp bunu hastalık olarak gorup omur boyu oyle devam etmelıyız

baklava da yıcem bırgun tabıkı omur boyu yememem munkun degıl
ama 1 catal yıcem ve bunu yıyebılmek ıcın once saglıgıma kavusmam gerek vucudumun bunu haketmesı gerek
daha oncekı yedıklerıme sayıyorum nasılsa tadını bılıyorum dıyorum hep
yanı en onemlı sey once karar sonra sabır . bunun bırlesımı irade oluyor .

sende yaparsın ınankı yaparsın cok kolay .tek zor kısmı verdıgım kıloyu gerı alacakmısım bakıs acılı potansıyellerın olması bana guvenlerı yok heralde dıyorum ben :KK70:

oyyy :KK36:

Aynen, hep bu mesajlardan oluyor ne oluyorsa :)
Ben anneme birşey yazdığımda da bazen alınır kadın, yanlış anlamasın diye 30 tane emoji koyuyorum arkasına yaa :))

Ayni zamanda sab. ogretmenlik yapiyor musun ? Kisaltayim dedim kokulu desem olmaz , koku desem hic olmaz, sabun desem de olmaz ben de sab yaptim :)

Ayy ne güldüm ben bugün, Allahta seni güldürsün emi :) nasıl rahat ediyorsan öyle de şekerim sen :KK36:

Daha önce öğretmenlik yaptım ama şuan yapmıyorum canım. Ama arkadaşların işi olursa 1 2 saatliğine ya da o gün içinde derse girerim.

Ayy ne güldüm ben bugün, Allahta seni güldürsün emi :) nasıl rahat ediyorsan öyle de şekerim sen :KK36:

Daha önce öğretmenlik yaptım ama şuan yapmıyorum canım. Ama arkadaşların işi olursa 1 2 saatliğine ya da o gün içinde derse girerim.
Benim de gulmeye ihtiyacim var sekerim. :cool:Hem kilo atiyoruz, hem stresss daha ne olsun. :KK8:
Siradaki karikatur sab. mudiremize gelsin. :KK70:

_780x850-hlw8bc89ai.png

N nscckts
Ben nerde yanliş yapiyorum da olmuyor.
Biskuvi sevmem.cips iğggyy,gazli icecekler icmiyorum,dondurma senede bir yada iki yani aradigim birsey degil.sevmiyorum.kuruyemis cok nadir ceviz ve findik,cikolata kirkta yilda bir belki.
Balik evet,tavuk yanii evtt.patatesin kizartmasi,tencere turu,yağli,soslu firin turu sevmiyorum.sadesini her oğun yiyebilirim ama.zeytin,peynir,yogurt,sebze ozellikle çiğ olarak.tuketiyorum.
Eskiden gunde uç ekmek yiyordum.ikibucuk aydir gunde toplasam yarim ekmek etmiyordur ortalamasi.
Bakliyatlardan yine acligimi bastiracak kadar yerim.aramam ama.pilav,kisir,ayda bir kaç kere.borek turu yine ayda bir falan.yumurtanin yağda ola turlerini sevmiyorum.kaynamis tam pismis yumurtayi sabah tuketirim.
Ama meyve ye aşiğim.
Meyve disinda yeme tercihletimde zararli olan ne ki?
Evt meyve cok fazla farkindayim.hatta kendimce bahanemse; kan grubuna gore beslenme sisteminde meyveyi tolere edebilen tek grup B.
Bunuda arkama alarak şimariyorum meyve konusunda.
Peki bir ay hic meyve yemesem ne olur?
Bu da tipki sigarayi birakmak gibi geliyor.
Bu un disinda yediklerimden hangilwrini kaldirmam gerekiyor listeden.

Iyi geceler kizlar , yarin iki kursum var sabah 10 dan aksam 10 a kadar. :deli:

Ogle arasinda bi ceee deyippp kacarim. :KK53:
Sanada iyi geceler canım :KK54:
Bende yarın çok yoğun olurum, malum arefe günü, birara menüyü yazarım unutmam umarım :süslü:
Karikatür için de teşekkür ettimm:KK66:

N nscckts
Ben nerde yanliş yapiyorum da olmuyor.
Biskuvi sevmem.cips iğggyy,gazli icecekler icmiyorum,dondurma senede bir yada iki yani aradigim birsey degil.sevmiyorum.kuruyemis cok nadir ceviz ve findik,cikolata kirkta yilda bir belki.
Balik evet,tavuk yanii evtt.patatesin kizartmasi,tencere turu,yağli,soslu firin turu sevmiyorum.sadesini her oğun yiyebilirim ama.zeytin,peynir,yogurt,sebze ozellikle çiğ olarak.tuketiyorum.
Eskiden gunde uç ekmek yiyordum.ikibucuk aydir gunde toplasam yarim ekmek etmiyordur ortalamasi.
Bakliyatlardan yine acligimi bastiracak kadar yerim.aramam ama.pilav,kisir,ayda bir kaç kere.borek turu yine ayda bir falan.yumurtanin yağda ola turlerini sevmiyorum.kaynamis tam pismis yumurtayi sabah tuketirim.
Ama meyve ye aşiğim.
Meyve disinda yeme tercihletimde zararli olan ne ki?
Evt meyve cok fazla farkindayim.hatta kendimce bahanemse; kan grubuna gore beslenme sisteminde meyveyi tolere edebilen tek grup B.
Bunuda arkama alarak şimariyorum meyve konusunda.
Peki bir ay hic meyve yemesem ne olur?
Bu da tipki sigarayi birakmak gibi geliyor.
Bu un disinda yediklerimden hangilwrini kaldirmam gerekiyor listeden.

gıda intoleransı testı yaptırmanı tavsıye ederım
basıt bır domatese karsı bıle vucudunun tepkısı olabılır bazı ınsanlara pırınc degıl domates kılo aldırır mesela
bunu ogrenmenın tek yolu bu

bırde bulgur ve turevı ne olursa olsun 1 kasıkta olsa kılo yapar cıvcıv gıbı sısersın bu bır gercek
meyve de seker ıdeal kılondaysan gunde 1 porsıyon meyve yıyebılırsın ama karsılıgında sporunu yapacaksın
benım doktorum evlere temızlıge gıdıyorsan veya ınsaatda calısıyorsan ye 1 meyve o denlı sekere donusuyor onu yemek yerıne otur 2 tabak yemek ye daha mantıklı dedı

sonra vucudun organların calısma saatı varmıs dedıkı sabah 10 da kahvaltı bıtmıs olmalı aksam 6 da yemek bıtmıs olmalı gunde 2 ogun ye
calısmıyorsan ev hanımıysan gunden tek ogun ye oglene dogru 11 de yemegını bıtırmıs ol dedı

ben bazen tek ogun bazen ıkı ogun yıyerek asla aksam 7 ye bırakmadan yedım yemegımı
ben cok guzel yedım asla ac kalmadım bu arada
leptın hormonu dıye bırsey var bunun calısması lazım kılo vermen ıcın
onun calısması ıcınde aralıklı orus tutucaksın mesela sabah 10 da yedın aksam 5 de yersen bır sonrakı ögünü leptın hormonun ust sevıyede calısır ve kılo verırsın

ama arada 1 leblebı bıle atsan agzına bozuluyor o ıs beyın ve bagırsak dınlenıyor olmalı cene kasları calısmamalı

nasıl dayanıcam yemeden dıyeceksın bunun ıcınde sınırsız ayran sekersız bıtkı cayı cay ve turk kahvesı secenegın var onları ıcınce hem sıvı almıs oluyorsun hem asla acıkmıyorsun

doktorum dedı kı kahvaltıdan sonra aksama kadar acıkmamalısın normalde , acıkıyorsan yanlıs yapıyorsun demektır dedı
1 lokma bıle asla ama asla ekmek yeme dedı unlu seylerı pasta boregı bulgur pırıncı hayatından cıkar kılo verme surecınde dedı ... bunları yıyerek saglıklı kılo veremezsın onlar yerıne 2 tabak fazla salata ye 2 tabak fazla yemek ye ama asla nişasta ıceren uc ıceren kızartılmıs trans yag ıceren ve seker olan bırsey tuketme dedı

bana cazıp geldı 1 kasık pılav yerıne 1 tabak fazladan yemek yemek daha mantıklı degılmı
mesela taze fasulye yıcem sadece taze fasulye yıyıp 2koca tabak karnımı doyuruyorum
yanına 1 kasık pılav yıyıp acım dıyecegıme puf noktası bu

2 ögün yemek
asla kacamak yapmamak tek kural bu

yememen gereken seyler dıyetde oldugun ıcın degıl saglıklı olmadıgı ıcın aralıklı oruc tutarak baklava yesen yıne kılo verırsın fakat yagdan gıtmez kasdan gıder ve yavas sacma bır yıpratıcı surec olur kılo vermen durur bazen alırsın ödemın olur falan
bu ezıyetı cekmek yerıne komple kesmek gerek

yerıne muadıl koy

bak 1 hafta benım yaptıgımı yap

ögün yazıyorum

sabah 2 haslanmıs yumurta
6 zeytın
1 tabak salata
ıstedıgın kadar sekersız cay kahve
1 cay bardagı dolusu badem cevız leblebı fındık
2 dılım peynır

oglen sınırsız ıcecek cok acıkırsan 1 cay bardagı badem cevız sınırsız ayran

aksam 1 porsıyon et salata ayran .
veya 2 porsıyon zeytınyaglı sebze yemegı ayran

pılav hamur işi tatlı meyve yok

yemen gereken herseyı yıceksın saatını sasırmayacaksın ögün atlamayacaksın proteın olabıldıgınce cok alacaksın kas dokusunu guclendıren metebolızma calıstıran sey proteın

ben hıc yemek ayırt etmem 2 ayda yemedıgım kadar yemek yedım
onceden meger yemek yemıyormusum hep atıstırmalık
resmen çöplükmüş mıdem :KK70:

bu arada kan grubum meyveyı tölere edebılıyor dıye bırsey yok
hangı kana hangı vucuda sahıp olursan ol meyve kana karıstıgı an vucut ona şeker muamelesı yapıyor
eger süpermen degılsen gozlerınden lazer ısınlarını cıkartamıyorsan yanı superguclerın yoksa yeme :KK70:
onun yerıne ayran ıc
yogurda tarcın ek yanına badem al tırtıkla ama meyve yeme

meyveyı ben hayatıma şöyle aldım 3 erık veya 6 cılek yıyorum
sonra 1 saat yuruyorum ozaman kılo aldırmıyor
meyve yıyıpde kılo almayan ınsan yok bu dunya da

aslında en guzelı iç hastalıklarına gıdıp tahlıl olmak
ben kalp uzmanı ve ıc hastalıkları prof. bır hocaya gıttım
42 tahlıl yaptı bana bıldıgın bastan asagı ınceledı tek tek bacagıma kadar olctu benı
yanı kısıye gore bılgılendırıyor calısıyormusun cocugun var mı yeme duzenın ne soruyor

sonra bana dedıkı un seker meyve pasta borek yeme
2 ögün ye
aralıklı oruc tut sabah 10 aksam 6 ye
baska bısey yapmana gerek yok 1 ayda 10 kılo verırsın dedı (kılom 98 oldugu ıcın ) en az 5 kılo verılır ama zaten

bu sekılde beslen sende ne ınsulın drencı kalır ne troıd hepsı gecer dedı

bu adamlar bu işi bılıyor ınsan vucudunu en ıyı bılecek olan kısı sonucta. nıye benı yanlıs yonlendırsın kı dedım ınandım
dıyetısyene asla gıtme dedı bana 5-6 ogun yemek uzun vadede cok cıddı zararlı 2 ogun yemek uzerıne programlı ınsan dedı
dıyet yapma ıstedıgını ye ama saatınde ye ve abur cubur yeme otur adam gıbı duzgun yemek ye yemekten kımse kılo almaz yanlıs sey yersen kılo alırsın ve asla doymazsın bu kısır döngü dedı

bı dene bak. denemekten ne kaybedersın kı bunca zaman yaptıgın dogru olsa kılo almazdın dimi oyle dusun , sahsen ben oyle dusundum.
yeme bagımlısıydım ben yemın edıyorum vallahı bıllahı 1 bucuk aydır karnım bıle guruldamıyor artık
sırf metebolızmam calıssın dıye yıyorum
1 kere bıle kabız olmadım bu arada cunku yıyorum
zeytınyagı cok tuketıyorum gunde 2 avuc kuruyemıs yıyorum hergun yemek yıyorum kahvaltı yapıyorum ıcınızde en cok yıyen benım

yanı kılo vermek ıcın yemek gerekıyor ama saglıgın kendısını yıceksın :KK70:
vucudunu mucevher gıbı gör ona ıyı bak :KK70:

bırde dıyete gırdım dedıgınde herkes hep bır agızdan bırlesmıs gıbı bıkereden bırsey olmaz
ölümü gör yemezsen
bı tadına bak bır catal dıye ısrar etmeye baslıyorlar

normalde ye demeyen ınsanlar ye demeye basladı
aman kılonda ne varkı verırsın dıyenler oldu :KK70:

derler

ınsanlar bır garıp cunku

benı sevıyorsanız ısrar etmeyın tokum deyıp konuyu kapatmakta care buldum
aman yemıyeyım zararlı dersen onu ev sahıbı mutlaka yedırır !
mısafırlıge gıttım ayıp dıye dusunme sadece cay iç cok yedım bu aksam dokunur mıdem rahatsız reflum var de :KK70: saglık malum de

ben boyle buldum yolu
yoksa ılk 1 ay ne cektım ben hele ılk 2 hafta benım ıcın cok zordu cıddı anlamda zorlandım dusunsene burda hersey yemek :KK70: cıkolata havuzunda yuzup cıkolata yememek gıbı

X