merhaba cnm
rica etsem o listeyi paylasirmisn bizimle...biliyorum sana gore yapilmis liste ama belki bazilarimizn isine yarar...ben aslinda diyetisyenlere pek guvenmiyorum herkese ayni listeyi yapiyolar sanki...ornegin benim bi tanidigimn tanidigi diyetisyene gitmis iste kan su bu tahlili yapilmis ona gore guya liste yapmis ama sonra kiz tesadufen bi forumda gormus ayni diyeti bi baskasi tarafindan paylasilmis okurlar icin...
listeni paylasmak zorunda degilsin ama cnm...tmm mi:))
aa ne demek canım hemen paylaşayım :) bu arada evet genelde ilk aylar için vermen gereken fazla kilon yoksa aynı diyet verilebiliyor, tabii senin yeme alışkanlığına da göre de düzenliyorlar.
Listede yağsız peynir deniyor ama illa beyaz oeynir olmak zorunda değil çünkü yağsız olanların tadını ben hiç mi hiç sevmiyorum.Yağsız tüm peynirleri kullanabiliyoruz yani kaşar gibi yağlılar yasak ama pınar beyaz light yenebilir, ya da civil peynir falan.
Listede belirtilen dilim sayısı şöyle, listedeki 1 dilim ekmek=bizim marketlerde dilimlettiğimize göre 2 dilim ekmek ve mutlaka kepekli
Haftasonları ya da kendinize göre saatleri kaydırabiliyorsunuz.
En önemlisi meyve porsiyonlarını belirten bir listem var, bu diyet listesindeki porsiyonları ona göre ayarlıyorum fakat çok uzun, buraya nasıl resim eklenir onu da bilmiyorum.
Ve bir de 1 dilim ekmek yerine geçenler diye bir listem var, istersem 1 dilim ekmekten vazgeçip onları yiyebiliyorum, tabii 1 dilim, market dilimlerinde 2 dilim demek. (mesela 1 dilim ekmek yerine 1 su brdağı patlamış mısır gibi ama genelde pek tercih etmiyorum)
Kahvaltı (7.00)
Çay(şekersiz)
2 Dilim ekmek (markette dilimlettiğimiz ince dilimlere göre ayarlarsak listedeki 1 dilim, 2 dilim demek aslında.Yani ince dilimse 4 dilim demektir bu-kepekli olmalı)
1 yumurta (haşlanmış ya da rafadan, haftanın 2-3 günü yenmeli) VEYA 1 kibrit kutusu yağsız peynir
1 kibrit kutusu yağsız peynir (yani yumurta yoksa 2 kibrit kutusu kadar peynir)
3 zeytin
Bol salata-domates-yeşillik
Ara Öğün (9.00)
1 su bardağı süt/yoğurt veya 2 su bardağı ayran
1 porsiyon meyve
Öğle (12.30)
1 kepçe çorba
2 köfte büyüklüğünde et(ızgara-haşlama, beyaz et olabilir) VEYA 2 kibrit kutusu yağsız peynir
1 porsiyon(4 yemek kaşığı) sebze yemeği VEYA salata+1 tatlı kaşığı yağ
3 dilim kepekli ekmek (market dilimlerine göre 6) VEYA 9 yemek kaşığı pilav(özellikle bulgur) / makarna
1 çay bardağı yoğurt VEYA 1 su bardağı ayran
Alternatif:
4 ince dilim(1/3 somun ekmek) arasına 2 kibrit kutusu peynir VEYA 2 köfte büyüklüğünde et/tavuk/balık ve bol miktarda yeşillik ile sandviç yaparak yanında 1 kutu ayran
Ara(15.00):
1 çay bardağı süt/yoğurt VEYA 1 su bardağı ayran
1 porsiyon meyve
1 çay bardağı kadar leblebi
Akşam(18.00):
1 kepçe çorba
2 köfte büyüklüğünde et(ızgara-haşlama, beyaz et olabilir) VEYA 2 kibrit kutusu yağsız peynir
1 porsiyon(4 yemek kaşığı) sebze yemeği VEYA salata+1 tatlı kaşığı yağ
3 dilim kepekli ekmek (market dilimlerine göre 6) VEYA 9 yemek kaşığı pilav(özellikle bulgur) / makarna
1 çay bardağı yoğurt VEYA 1 su bardağı ayran
1 porsiyon meyve
Ara(20.30):
1 çay bardağı süt/yoğurt VEYA 1 su bardağı ayran
1 porsiyon meyve
2 adet ceviz VEYA 5-6 adet fındık-badem
*Her gün 2-2.5 litre su içilmeli.
*Her gün yarım saat egzersiz yapılmalı.
çay, kahve, ıhlamur, bitki çayları, nescafe, salça, sirke, hardal ve her çeşit baharat serbesttir.