- 28 Ocak 2017
- 1.389
- 3.885
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
kızlarrrr, bir tarif daha paylaşayım, bu diyetisyen dilara koçak'ın vicdan çorbası...haftasonu çok mu kaçırdık, hemen pazartesi salı 2 gün bu çorbayı yiyoruz, ödem attırıcı, daha önce yemiştim ben bunu da... lahanaya göre daha hafif bir çorba, lahana gibi şişkinlik yapmıyor, aklınızın bi kenarında olsun
Vicdan Çorbası
2 kabak
2 soğan
2 domates
2 yemek kaşığı bulgur
2-3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 demet nane
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
Kuru nane, kimyon, karabiber, kimyon
Yapılışı;
Kabak, soğan, domates küp küp doğranır. Sarımsaklar bıçak yardımı ile hafifçe ezilir. Nane maydanoz ve dereotu çok ince olmayacak şekilde doğranır veya elle parçalanabilir. Tüm malzeme 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile hafifçe sotelenir. Üzerine 2-3 bardak su ilave edilerek sebzeler yumuşayıncaya değin pişirilir. Dilerseniz blender yardımı ile püre haline gelebilir veya taneli olarak da içilebilir.
Afiyet ve sevgiyle…
çok iyi tebriklerGünaydın kızlar,
sabah çıktım tartıya 85,8 kg
böylelikle lahana diyetinin 1. haftasında 2,8 kg verdim.
benim için 1 haftada bu yaşımda nerde ise min. spor ile çokkk iyi bir rakam
perşembe günü çok yürümüş ve pert halde tartılmıştım merakla 86 çıkmıştım.
Yalnız yoğurt bulgur ve lahana çok şişiriyor beni.
Daha doğrusu bulgur sanırım şişkinlik yapan.Takip edeceğim bakalım.
çok olmaz be canım...dışarıda mı olacak? ben bu tarz durumlarda restorandaysak, derisiz piliç ızgara ve haşlanmış sebze garnitür istiyorum...ama senin düşündüklerinde gayet güzel, tek sorun doyurucu olacak mı? mesela ben bir şeyi ağzıma sürdüğümde doyana kadar yemek istiyorum o sebeple 1 kaşık alayım bırakayım yapamıyorum maalesefEvet en güzeli kişinin kendisini tek olmadığını bilmesi . Çünkü insanoğlu hemen pes ediyor , vazgeçiyor . Bugün bir arkadaşımızın son günü bizimle. Hep birlikte yemek yenilecek . Ben zeytinyağlı tabağı falan alırım sanırım . Sizce tabakta Birer yemek kaşığı kısır , yoğurtlu havuç , yoğurtlu kereviz mezeleri , belki biraz buğdaylı salata ya da 1 tane dolma alsam abartmış mı olurum ? KAfanızda çok canlanmasın bildiğiniz yemek kaşıkları ölçülerinde.
günaydın:)Günaydın bahar çiçeklerim
günaydın tatlımmm, ne güzel bi mesaj olmuş :)Günaydın bahar çiçeklerim
rica ederim tatlım, faydalı bi çorbaBen bunu denerim , çıktı alayım :) Teşekkürler no_name_
dene tatlım ilk verdiğim kabaklı yumurtalı tarif, zeytinyağlı yemek...onu da öneririm mutlaka dene canım bak çok beğeneceksin...no_name_ canım sana da helal olsun,
o kadar aleyhine işleyen durumlara rağmen çok iyi atlattın bu haftayı,
yanlışın farkına varıp ertesi günü toparlayarak geçirmek bizlere yakışan
çorba tariflerini favorilerime ekledim.
yapacağım bunları haftaya.
Akşam farkettim ki lahanalarım bitmiş tekrar istedim eşimden gelirken alır mısın diye, 2 top almış ara ara yaparım.
Bu haftadan sonra çorba olarak senin tari,fleri denerim.
çoook sağol canım vallahi o yemeye dedim kesin 3 kilo geri gelmiştir, ucuz atlattım :)no_name_ canım sana da helal olsun,
o kadar aleyhine işleyen durumlara rağmen çok iyi atlattın bu haftayı,
yanlışın farkına varıp ertesi günü toparlayarak geçirmek bizlere yakışan
çorba tariflerini favorilerime ekledim.
yapacağım bunları haftaya.
Akşam farkettim ki lahanalarım bitmiş tekrar istedim eşimden gelirken alır mısın diye, 2 top almış ara ara yaparım.
Bu haftadan sonra çorba olarak senin tari,fleri denerim.
tatlım gayet güzel hiç moralini bozma, hep yazıyorum yoğun spor kasları şişirip tartıda ağır çıkmaya sebep oluyor bi 15 gün devam edildiğinde vücut alışıp bir anda kiloyu düşürüyor, çok başıma geldi...deli gibi spor yapardım bi dönem, kaç beden küçülürdüm de tartıda anca 2-3 kg eksi görürdüm, sonra çok araştırdım ki meğerse şişen kaslardanmış, bir süre sonra bi anda -4, -5 kiloyu gördüm tartıda..sadece vücudun alışma süreci bunlar...Tartıya çıktım istedigim gibi veremesemde 101.7 olmuşum buda bişeydir
ona hiç bakma be tatlım, benim boy 1.70, 66 kilo olduğumda millet verme artık hatta al biraz diyor, kemiğim mesela ağır çekiyor benimde... 60 kilo olduğumu düşünemiyorum bile...şimdi kahvaltı yapacam. 1 haşlanmış yumurtam var. tost yapmak istiyorum lüssen lüssen
kızlar boylar kaç? idela kilo boyun 10 altında olurmuş. mesela benim 1.63 ,ideal kilo 53 gibi.
sen bu tost merakıyla hayatta çıkamazsın o tartıya, demedi deme...diyette tost da ne demek be yavruz?no_name_ canım benim tartı bozuk olabilir, çıkıp moralimi bozmak istemiyorum. benim yanlarım var, onlar gidince zayıfladığımı anlayıp öyle tartılacam:)
çok olmaz be canım...dışarıda mı olacak? ben bu tarz durumlarda restorandaysak, derisiz piliç ızgara ve haşlanmış sebze garnitür istiyorum...ama senin düşündüklerinde gayet güzel, tek sorun doyurucu olacak mı? mesela ben bir şeyi ağzıma sürdüğümde doyana kadar yemek istiyorum o sebeple 1 kaşık alayım bırakayım yapamıyorum maalesef
kas kaybı olmasın? yada kaslar sıkılaşıyordur, sen inceliyorsun ama az kilo veriyorsuntatlım gayet güzel hiç moralini bozma, hep yazıyorum yoğun spor kasları şişirip tartıda ağır çıkmaya sebep oluyor bi 15 gün devam edildiğinde vücut alışıp bir anda kiloyu düşürüyor, çok başıma geldi...deli gibi spor yapardım bi dönem, kaç beden küçülürdüm de tartıda anca 2-3 kg eksi görürdüm, sonra çok araştırdım ki meğerse şişen kaslardanmış, bir süre sonra bi anda -4, -5 kiloyu gördüm tartıda..sadece vücudun alışma süreci bunlar...
yeşilçayı demlerken içine kabuk tarçın ve karanfil at. enfes oluyor. bide şeker koymaYani doyurucu olması için kısırı 2 kaşık yapabilirim belki , yanına çay da istiyorum . o an baya baya doyuruyor. Piliç ızgara istemeyi düşündüm ama canım çekmedi pek :) Bakalım bir öğlen olsun da . Bitki çayları tüktiyor musunuz ? Yeşilçay içmek istiyorum ama böğğh midemi bulandırıyor o
Ayyy inşallah artık şu 100kilonun altına düşmek istiyorum sıkıldım canımm yatatlım gayet güzel hiç moralini bozma, hep yazıyorum yoğun spor kasları şişirip tartıda ağır çıkmaya sebep oluyor bi 15 gün devam edildiğinde vücut alışıp bir anda kiloyu düşürüyor, çok başıma geldi...deli gibi spor yapardım bi dönem, kaç beden küçülürdüm de tartıda anca 2-3 kg eksi görürdüm, sonra çok araştırdım ki meğerse şişen kaslardanmış, bir süre sonra bi anda -4, -5 kiloyu gördüm tartıda..sadece vücudun alışma süreci bunlar...