• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yazım yanlışı soğuma sebebiniz olur muydu

Flört ettiğiniz kişi bariz yazım hataları yapsa soğur musunuz ? Mesela
öyle yerine öle demek,
öyle diyecekken öğle demek,
yaptığım iş demek yerine yaptım iş
Böyle yazan biri üniversite mezunu ise o üniversitelere de yazıklar olsun! Gerçi böyle bir arkadaşım var. Beden eğitimi öğretmeni ama hala yürüğüş yazıyor. Defalarca uyarmamıza rağmen. Cidden bazıları cahillikten hoşlanıyor.

Uyarın bence şakayla karışık "öğle değil öyle eyer değil eğer mi desen acaba 😂" derdim ben. Gülünce ayıpta olmaz heralde. Uyarıyı da dikkate alırsa ne mutlu size. Bende böyle eksik harf bariz kelime hatası yapılmasından hoşlanmıyorum rahatsız oluyorum. Karşımda ergen var gibi geliyor ciddiye alamıyorum

Benim için de soğuma sebebi. Bariz hatalar burada bile sinirlerimi zıplatıyor, karşımdaki insanı ciddiye alamıyorum.

evet
mesela
benim için çok değerlisin demek yerine deyerlisin derse...
yalnız demek yerine yanlız derse
bu tip hataları düzgün okumayanlar , yazarken düşünerek yazayım özenini göstermeyenler yaptığı için soğurum
İlk defa i leri ı diye yazmamışsınız, demek ki yazabiliyorsunuz. Size gıcıklığım yok ama sırf i harfini ı diye yazdığınız için yorulup sizin yorumlarınızı okumuyordum hatta göz ardı ettiğim tek kişi sizsiniz sırf bu yüzden 😀ama böyle bi konuda ne yazmış diye içeriği göster dedim gayet düzgün yazmışsınız.

İlk defa i leri ı diye yazmamışsınız, demek ki yazabiliyorsunuz. Size gıcıklığım yok ama sırf i harfini ı diye yazdığınız için yorulup sizin yorumlarınızı okumuyordum hatta göz ardı ettiğim tek kişi sizsiniz sırf bu yüzden 😀ama böyle bi konuda ne yazmış diye içeriği göster dedim gayet düzgün yazmışsınız.
cunku o yorumu telefonumdan yazmıstım gerı kalan yorumları bılgısayardan
:deli:

Evet.

Bugün kelimeleri eksik/yanlış yazan, yarın çocuğu sallapati yapar. Allah muhafaza. 🤪

Benim için de soğuma sebebidir. Hele bazıları kelimenin doğrusunun aslında o şekilde olduğunu dusundugu için öyle yazar ki bu daha vahimdir.

Beyenmek
Deyil
Eylenceli
Odamda ki lamba
Seviorum
Güsel kız
Bende gelicem
Kitabım sen de kalmış

Bak yazarken bile kalbim sıkışıyor, böyle şeyleri yanlış yazıyorsa hiç tutma hayatında
“Bunlarda ne yanlış var ki “?” diye düşünen kaç kişi vardır forumda? 🤣

"Değil" yerine "deyil" yazmıyorsa sıkıntı yok :)) o değilde eskiden saçma sapan yazmak modaydı Z yerine s harfi kullanmak, v yerine w kullanmak. Küçük büyük harfli yazılar filan. Şimdi dilbilgisi kurallarını elimizde büyüteçle inceler olduk yok mu ortası :))

Bariz yazım hataları beni de rahatsız ediyor.
Herkez
Vijdan
Öyle vakti
Yiğen
Liste uzayıp gidiyor 🤷‍♀️
Oo vijdan çok kötü ya 😅
Ben de yazayım birkaç tane favorimi, belki düzelten olur. 🤣

Hayla
Aceba
Beyendim
Kaile - kayle almak (doğrusu tabi kâle almak olacak)
Mahfoldum
Sirkelen kendine gel

:KK53:

Olmaz,öncelikle doğrusunu söylerim düzeltiyorsa ne ala düzeltmez devam ederse o zaman düşünürüm…

Eşim flört ederken “eğer” kelimesini “eyer” diye yazardı gördükçe sinir krizi geçirip ben utanırdım bir defa doğrusunu söyledim ve bir daha öyle yazmadı.

Bazı insanların uyarılmaya ihtiyacı vardır demek ki ona da kimse doğrusunu söylememiş bu kelime için ilişkiyi bitirseydim şuan 4 yıl sevgililik 1.5 yıl evlilik + dünyalar tatlısı bir oğlum olmazdı…😊🤷🏻‍♀️
Hangi birini uyarayım. Ayrıca cümle kurmuyor, iki üç kelime yazıp yazıp gönderiyor alt alta

Back
X