• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yazım yanlışı soğuma sebebiniz olur muydu

Bari kelimesine bayli yazmak peki ? İnan denk geliyorum
Üstüne bahaneye mahna yazan var
Ama neden bunu bana anlatması lazım anlayamıyorum
Neyi anlatması lazım? Aha benim devreler yandı 😅

Neden böyle yazdiklarini bizzat o kişilerin anlatmalari lazım 🤷problem nedir yani
Disleksileri var desem o durum biraz farklı
Ya bence okumamakla alakalı. Ben okulda adam akıllı imla öğrendiğimi hatırlamıyorum. İlkokul dörde giderken tüm noktalama işaretlerini kullanırdım öğretmen yazı yazdırırken. Benden başka kullanan yoktu. Ya da en fazla nokta kullanırlardı. Ama ben çok okurdum, hepsini kitaplardan öğrenmiştim.

Ya bence okumamakla alakalı. Ben okulda adam akıllı imla öğrendiğimi hatırlamıyorum. İlkokul dörde giderken tüm noktalama işaretlerini kullanırdım öğretmen yazı yazdırırken. Benden başka kullanan yoktu. Ya da en fazla nokta kullanırlardı. Ama ben çok okurdum, hepsini kitaplardan öğrenmiştim.
ben sosyal medya hayatımıza girdiğinden beri noktalamalari unuttum açıkçası

nerede noktalı virgül koyacaktım ya da mesela de da yi ayırmam gereken özel haller mi vardı vardi ise neydi hatırlayamıyorum
Android telefona geçmemle böyle oldu
Bu da normal değil ama kelimeleri yanlış yazmak hiç kabul edemez bir durummus gibi geliyor bana

• Beğen
Reactions: Kuf
Aynen, oluşmaz bence de. Benim oturduğum ilçede, sosyal medyadan takip ettiğim bir kuaför hesabı var. O da böyle yanlış yanlış şeyler yazıyor instagram hikayelerinde. Beni kaşıntı tutuyor onları okudukça inanın. Ki hani bu birebir iletişimde olduğum ya da romantik bir ilişki düşündüğüm bir insan bile değil 😅. İnanılmaz rahatsız ediyor. Artık kadının paylaşımlarında yazı varsa okumuyorum, paylaştığı saçlara falan bakıp geçiyorum.
Bende hemen düzeltme istegi doguyor…
Bir keresinde instagramda takip ettigim bir fotografciya yazmistim hikayesinde bir kelimeyi yanlis kullandigi icin 🤷🏻‍♀️😂 Yalniz bu türkce degildi, ben yurtdisinda dogup büyüdüm. Gayette anlayisli karsiladi, hatta düzeltmisti galiba hatayi.
Bu tek tük oluyorsa bunu insanlara söylemekte sorun görmüyorum, bazilari galiba gercekten bilmiyor.

İmla hatasını sürekli yapmak kesinlikle çok sinir bozucu. Beni rahatsız ederdi. Her ne olursa olsun rahatsızlık duyduğum şeye hayatımdaki şahıs özen göstermiyorsa ben de önemsediklerim listesinden onu çıkartırdım. O çabalamıyorsa ben de katlanmak için çabalamam. Gönül ilişkisinde emek, karşılıklı verilir. Vermeyen taraf gidicidir bence.

Olmaz,öncelikle doğrusunu söylerim düzeltiyorsa ne ala düzeltmez devam ederse o zaman düşünürüm…

Eşim flört ederken “eğer” kelimesini “eyer” diye yazardı gördükçe sinir krizi geçirip ben utanırdım bir defa doğrusunu söyledim ve bir daha öyle yazmadı.

Bazı insanların uyarılmaya ihtiyacı vardır demek ki ona da kimse doğrusunu söylememiş bu kelime için ilişkiyi bitirseydim şuan 4 yıl sevgililik 1.5 yıl evlilik + dünyalar tatlısı bir oğlum olmazdı…😊🤷🏻‍♀️

Bende aynı sizin gibiyim, temel kelimelerde yanlış yapılınca direkt gözümden düşüyor
Konuşma stili nasil sadece mesajda mi boyle
Yine de ben soğurdum. Hatta eşimi çok defa uyarir oyle degil boyle diye anlatırdım da eşim de sonra beni duzeltmeye başladı inadından 🤪

Allah'tan benim akrabam değil😃.

Eklentiler

• Screenshot_20220109-080805_Facebook.jpg
    Screenshot_20220109-080805_Facebook.jpg
    82,6 KB · Görüntüleme: 49
Soğumam.
Kendim çok özen gösterdiğim halde başkasının hataları beni rahatsız etmiyor, önemsiz buluyorum insan ilişkileri açısından.
Düzeltirim, şakaya vururum vs ama soğuma sebebi değil benim için.
Ben de böyleyim. İster hata ister şive hiç gözüme batmaz, uyarmak aklıma bile gelmez. Anlatılana bakar geçerim. Hiç uyarmadım, soğumam da niye soğuyayım. 😂😂 Beni sadece kendim ilgilendirir.

Kendim resmiyette ve yabancılarla iletişimde çok dikkat ederim. Noktalama mutlaka kullanırım. Yakın çevremde kafama nasıl eserse öyle yazarım. Mesela balişkom 😂😂😂 Her halükarda ingilizce kelime kullanmamaya ayrıca özen gösteririm. Fjhdgkk gibi saçma sapan harf karmaşası yerine bir emoji koyarım.

Bu arada eşim çok kitap okur ama felaket bir yazısı var. Yazmaktan nefret eder. T9 kullanır. rastgele atar. Kitapla bir alakası olduğunu düşünmüyorum. Düzenli tertipli insan olmakla alakalı bence.

Yanlışı nasıl yaptığına göre değişir bence. Mesela ben de forumda yazarken dikkat ederim belli başlı şeylere ama arkadaşlarımla mesajlaşırken çok özensiz yazarım.

Buradaki ayrıntı doğrusunu bildiği halde samimiyetten kaynaklı öyle yazması olabilir. Bu durumda çok üzerine düşmem ama karşımdakinin ortaokul seviyesindeki yazım kurallarına bile hâkim olmadığını bilirsem soğurum. Ufak tefek şeyler gibi gözükebilir ama insanın eğitim seviyesini belli eder bu tarz şeyler. Herkes yerine 'herkez' yazan bir insan hayatında hiç kitap okumamış diye düşünürüm. Kitabı geçtim herhangi bir şey okumamıştır. Okumayan, hayatında sahip olduğu bilgiler televizyondan dinledikleri üzerine kurulu olan insanı sevmem ben.

Back