yavrum ölecek diye çok korkuyorum(Allah Korusun)

iremim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2007
189
1
96
bunu sizlerle paylaşmak istedim,bebeğim şuan 8buçuk aylık ve 7buçuk aylık doğmuştu ve 1-2 aylıktan bu yana hep ağlayınca yada birşeyi ağzında geveleyip yutamayıp midesi kalkınca heyecan yapıp tükrüğünü nefes borusuna kaçırarak tıkanıyor ve son 3 aydırda geniz akıntısı olduğu kanatine varıldı, yavrum öyle tıkanıyorki mosmor oluyor çaresizce çırpınıyor eğer (tabi önce Allahın izniyle) eceremesek açmayı çocuk gitti.. kaç defadır yavrum öldü ölecek sanıyorum ne yapacağımı bazen şaırıp titrmeye başlıyorum, geçen mesela ben salondaydım kızım uyuyordu bir öksürük sesi geldi bir de geldim ki;mosmor olmuş gözleri yerinden fırlamış kıpkırmızı çırpınıyor Allahım ölüyor s<andım hemen elime alıp parmağımı soktum ağzına olmadı ters çevirdim olamadı sırtına vurdum parmağımı sokup iyice doladım içerde sonra balgam çıkarmaya başladı ve rahatladı,ve enson dün akşam babaanesindeydik iftarda ve kayınvalidem kızıma patates verirken biraz büyük kaçırmış, tabi o da yutamayınca içi kalktı ve yine ağlamaya başlayıp tıkandı ve dün akşam hepsinden daha da kötüydü ben malesef karşıdan izledim kaldım yavrumun sesi soluğu kesildi babaannesi irem yavrum yavrum,eşim kızım gitme ,kayınpederim kızm kendine gel diye bağrışmaya başladılar bir yandanda açmak için çaba sarfettiler ,bense bayılcak gibi oldum ve inanırmısnız,hiç bir harf bile çıkmadı ağzımdan kilitlendim yavrum gözlerimin önünde gididyor sandım ve onu taşıdığım günler ve onu doğurduğum an, onu emzirdiğim anlar ,ve onunla geçen her zmanaım bir anda gözümün önünden geçti ...........senağlama. Allahım sana çok şükür kendine geldi... ve hepimiz mafolmuştuk ve dün gece bebeğimi yanımdan bir an olsun ayırmak bile istemedim, ona baktıkça o an aklıma geliyor ve yavruma sımsıkı sarılıyorum,ALLAHIM HEPİMİZİN EVLATLARINI BAĞIŞLASIN..... anne baba olmak ne zor ama ne kutsal ve güzel birşey...............a.s..

öncelikle geçmiş olsun.Allah sabır ve sakinlik versin.tıkanması durumunda yapılacakları zaten öğrenmişsin.ama ağzına elini sokmak yerine hafifçe sırtına vur olmazsa koluna yatırıp aşağıya doğru tutarak yine sırtına vur.ve sakin ol.ağzına parmağını sokarak yaralanmasına sebep olursun.eğer çok sıkışırsan sertifikalı bakıcıyım uygun bir günde gelip bildiklerimi seninle paylaşırım.

okurken tüylerim diken diken oldu canımyaa çok çok geçmiş olsun umarım en yakın zamanda düzelir bir daha böyle kötü anlar yaşamazsınız rabbim evladına çooooooook uzun sağlıklı sevdikleriyle beraber hayırlı bir ömür versin

canim yanlis anlama insallah bebisinde problem yoktur ama benim kuzenimin bebeginde de soluk borusuna kacan seyler sebebiyle tikanma bogulma meyda geliyordu megerse midesinde yedigi yemeklerin yukari cikmasini engelleyen kapak bozukmus ve yedikleri yukari cikip soluk borusuna kaciyormus. o hastanede yatti durum ciddi oldugu isin. bi tane alet vardi. vakumlu. kucuk bir hormunu bogazina sokup tkaindiginda onunla cekiyorlardi bogazina takilan seyi. pipet vs ile de olabilir mi acaba? tutup cekseniz

ah canım kardeşim..ana olmama allhın izniyle sayılı günler kaldıı..içimdeyken mudahelede edemıceğim için evhamlı yapımdan ötürü 10 ayımın 9u kabus gıbı gectı..eşim soğukkanlı ve bu hallerıme kızdıgından cogunu ıcıme yutkunarak uykusuz gecelerde kendı kendıme konuşarak atlatmaya çabaladım..bundan sonrada sağlıkla yavrumu kollarıma alırsam başka evhamlarım korkularım başgösterecek..nedyım..allah kalbımıze esenlık ferahlık versın...sende yavrunu mumkunse unı hastanelerının önde gelen hocalarından bırıne göstermeyı dene..belkı daha farklı bı çözumun olur..allah kımseyı kaldıramıyacagı elemle sınamasın...

arkadaşlar gerçekten mecbur değilseniz veya ilkyardım eğitiminiz yoksa lütfen bir bebeğin ağzına hele de boğazına kesinlikle parmağınızı sok-ma-yın.yırtılma,yaralanma,kanama vb.sebep olursunuz

canım geçmiş olsun inan gözlerim dolarak okudum allah bir daha yaşatmasın sağlıkla büyür inşallah

canlarım hepinize çok teşekkür ederim,sevgili minikız tavsiyeni göz önünde bulunduracağım,sevgil patik umarım hayırlısı ile yavruna kavuşurşun , eğer durum dahada ilerleyecek olursa ünv. hocaya gideceğim,sevgili kibele umarım öyle bir problemimiz yoktur, (yeğeninede çok geçmiş olsun) sevgili beyaz toprak ve elifnaz anne olmak işte böyle birşeymiş zor ve güzel.a.s.s.

canııım çok geçmiş olsun.valla annelik zor zanaat,gözlerinin içine bakıyoruz yavrularımızın.heleki bu tıkanma problemi ise,insanın omründen ömür gidiyor.canım ihmal etmeden tam teşekküllü bir hastanede güzelce kontrollerini yaptır yavrunun,tam olarak anlaşılsın,hem ona zor hem sana.her dakika diken üstündesin anlaşılan.umarım bir problem çıkmaz.RABBİM saglıcakla büyütmeyi nasip etsin inşaallah.ALLAH ım hepimizin yavrularını korusun.onları bizsiz,bizleri onlarsız bırakmasın.

Çok geçmiş olsun... Okurken içim bir acayip oldu... Bende bebekler nefessiz kalınca çok korkuyorum ve panikliyorum....

Çok geçmiş olsun canım bu yeni doğan ve katı gıdaya geçen her bebekte oluyor bende çok yaşadım böyle şeyleri dikkatli ve soğuk kanlı olmak gerekiyor inşallah tekrarlamaz normale döner en kısa zamanda.

canım benim çok geçmiş olsun ..inşallah biran önce düzelir irem.her seferinde nekadar zor bir durumda kaldığını anlaya biliyorum allah sabır versin allah yavrularımızı bizlere bağışlasın..bence ihmal gelme biran önce iyi bir doktora götürün canım..tekrar çokk geçmiş olsunn..

AMiN a.s.canim benim ya cok gecmis olsun peki dr ne diyo bi caresi varmiymis?

Çok geçmiş olsun canım gözlerim dolu dolu oldu o ana gözümün önüne geldi . Bebeğim erken doğdu diyorsun belki yutma refleksleri gelişmemiştir. Daha çok sıvı ya yakın gıdalarla besleseniz . Bir de Uludağ üniversitesine götürseniz detaylı bir inceleme içinizi rahatlatır . Allah kimseyi evlatlarıyla sınamasın .

Canım çok geçmiş olsun.seni çok iyi anlayabiliyorum,annelik çok güzel ama bir o kadar da zor..Bir hastanede ayrıntılı bakılsa yani niye oluyor diye..doktorunuz ne diyor..

merhaba arkadasim insallah bir sey olmaz korkma....ama o korkuyu bende biliyorum benim kizim dogdugunun ikinci gecesi hastanede gece dinleniyim diye hemsireler götürmüstü bebek odasina saat üc gibi uyanmistim ama bogazima tükürük kacmis yutkunamadigim icin öksürerek uyanmistim(hamilelikte cok hizli nefes aldigim icin oluyordu bende) kendi kendime dogumda yaptim ama neden hala oluyor diye düsündüm ....sonra kalktim bir kizima bakayim diye bebek odasina gittim birde ne göreyim:1shok: kizim hemsirenin kucaginda kipkirmizi olmus gözleri yas icinde..senağlama..hemsirede onu yutkundurmaya calisiyor sonra baska hemsireler ve doktor vardi kizimda aynen yutkunamamis ve oksijen falan vermisler doktor tekrar kontrol etti ve iyi dedi.ama o an odadakiler bana öyle bir baktilarki o an yani sanki benim haberim olduda o odaya gittim gibi....nasil olduda uyandim anlamadim herhalde annelik bu olsa gerek bebegimle ayni dakikalarda ayni seyi yasadim sonra kizimi yanima aldim o kadar yorulmuski gögsümde sabaha kadar uyumustu hemsire eger o an müdahele etmeseydi belkide kizim....düsünmek bile istemiyorum onun yoklugunu........ simdi bendede o korku var en ufak öksürmesinde elim ayagima dolasiyor Allah cocuklarimizi korusun canim:teselli:

Son düzenleme:
evet anne olmak gerçekten çok zor , ve yavrum o tıkanma olayını yaşadıktan sonra tam 1 saat hiçbri şekilde gülmüyor oynamıyor,yorulduğundan olsa gerek.:bbo:
doktoruna syledik o muayene ettikten sonra şuan itibarile geniz akıntısından ileri geldiği ve fizyolojık serumla geçeceğini söyledi ,yani şuanda burnundan damla veriyoruz.eşimde sağlık sektöründe görevli doktor arkadaşları var söylüyordu onlarda aynısını söylüyorlardı.:bbo:

a.s BU SİTE NE GÜZEL BİR SİTE DERDİME KAÇINIZ ORTAK OLDUNUZ, SİZE HEPİNİZE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM, BEN HER PC BAŞINA GEÇTİĞİMDE İLK ÖNCE BU SİTEYE GİRİYORUM ,:1rolleyes:EŞİM NEDEN HEP ORAYA GİRİYORSUN NE BULUYORSUN ORADA DİYE SORUYOR, NE BULUCAĞAIM SİZİN GİBİ CANDAN İNSANLARI ,ANNELERİ ,TECRÜBELERİ BULUYORUMa.s.

Canım anne olmak işte böyle hissediyorsun yaaa, için yanıyor, eskiden filmlerde izlerdim de inanmazdım yokyaaa hissedilirmiymiş derdim ama hakiktaen hissediyor insan, Allahımın birr mucizesi bunlar iştea.s.

çok çok geçmiş olsun canım.senin kadar olmasada benzerini bende bi kaç gün önce bi kaç kere yaşadım.kızımı yanıma almıştım uyutmak için beşiğinde ağlıyordu sonra uyudu yanımda ben daha uyumamıştım birden kızım çırpınmaya başladı burnundan biraz mama geldi nefessiz kaldı hemen kaldırdım sırtına vurdum yan çevirdim ağzını açtım parmağımla (ağzından nefes alabilmesi için) çok çok kötüydü.ben uyuyor olsam belkide kurtaramayacaktı kendini daha 2 aylık.sımsıkı sarılıp öptüm sonra nasıl ağladım.bi kaç kere daha oldu bu sefer tükürüğü geldi burnundan kollarını yukarı kaldırıp nasıl çırpınıyor ama.allahtan yine yanındaydım.inşallah bi daha olmaz yaa.her an yanında olamayabiliyor insan.allah cümlemizin yavrusunu ana babasına bağışlasın.

canım benm yaaa:teselli:, işte benim kzımda 2 aylık falandı öyle başladı, halada devam etmekte, umarım sizinki devam etmez , biraz kendine huy edindi sanırım kızım, çünkü bazen ilgilenmediğimde bilerek, öksürüyor(çok komik oluyorkaydirigubbakcemile2),ama malesef ki çoğu zaman ağladığında tıkanıyor....senağlama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…