Yavru kediler yüzünden hem kedim hem de eşim bana küstü.:(

Sourlife

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2016
2.978
7.494
Merhaba arkadaşlar,
Geçen hafta apartman temizlikçisi iki yavru kedi getirdi, annelerini araba ezmiş sokakta kaldılar diye. Yaklaşık 1.5 aylıklar.

Ben zaten evde kedimiz var alamam, başkalarına sorun dedim. Eşim de kadın gidince "almak gibi bir hata yapma sahiplendirmek kolay değil" dedi.
sonuç olarak apartmanda kimse almamış ve kediler bizde :)

Sorun şu ki 1 yaşındaki kedim uzaklaştı benden. Salona girmiyor, uyurken yanıma gelmiyor, dokundurmuyor, küstü resmen ve ben bu duruma çok üzülüyorum. Eşim de, "beni dinlemedin aldın" diye küstü ama onun küsmeleri bitmiyor zaten, onu es geçiyorum.
Kedilerden birini internetten çok temiz müzisyen bir genç sahiplendi bugün. Tuvalet egitimlerini de vermiştim zaten, o sıcak yuvasına kavuştu.
Asıl dert öteki yavru. Öyle sıcak kanlı ki kafamızdan inmiyor, gördüğüm andan itibaren ona çok bağlandım, sahiplenmek istiyorum ama kendi kedimiz ve eşim engeli var önümde, artı masrafları var tabi. Biri onu isteyecek, alacak diye ödüm kopuyor

Evde iki kedi bakma fikri aklımdan çıkmıyor.
Yavru erkek, bizim kedi dişi bu arada.
Onları sürekli veterinere götüremem, sadece iç dış parazit ilaçlarını düzenli veriyorum. Alırsam ikisini de kısırlaştırmak gerekiyor.
Sıcak bir yuva ve karın tokluğuna sahiplenmek bencillik mi olur?
Sizce ne yapmalıyım?

Allah'ım o kadar güzel ki bir kedi delisi olarak ben olsam ikisini de bırakamazdım. Ama dediginiz gibi iki kedi iki çocuk gibi. Büyük kedi zamanla alışır da eşiniz konusunu bilemiyorum.
Kendimi düşünüyorum aynı durumda olsam ne yapardım diye, ona benden daha fazla imkan saglayacak biri çıksa verirdim açıkçası. Arkasından ağlardim orasi da ayrı.

Ben parazit ilaçlarını ihmal etmiyorum, onun dışında bir sıkıntısı olursa veterinere götürüyorum, iyi mama almaya çalışıyorum,8 yaşına giricek maşallahı var. Karın tokluğu sayılıyor herhalde bu. Eşiniz razı olucaksa sahiplendirecek de kimseyi bulamazsanız sizde kalsın hep derler 2 kedi 1 kediden daha kolaydır diye.Hem niye bencillik olsun, vereceğiniz kişinin sizden daha iyi bakacağı ne malum, sürekli veteriner ziyaretleri yapılıp , vitaminler, pahalı pahalı takviyeler verilip de ilk taşınmada bırakılan kediler köpekler var. En vefalı kimse onda kalsın kedicik.

Ahh çok üzüldüm annelerine çok etkileniyorum böyle konularda .
Evde 6 daimi ,1hamile misafir ve birde bir iki gün sonra sahiplendirecegim misafir kedim var
Eşinizin kafasını anlayamadım , eğer kediye her zaman istenmeyen bir şeymiş gibi davranacaksa sahiplendirin, takip şartı ve camlarda sineklik şartı ile .
Yok o zamanla alışır derseniz kediniz de alışır merak etmeyin ,hatta ikisi arkadaş bile olur
Ve evet kisirlastirmak lazım ..
Ömürleri uzun olsun kuzucuklarin

Hangi şehirdesiniz. Bende bir kedi bağımlısıyım. Eğer Samsundaysanız, siyah beyaz yavru için çok çok güvenilir bir aile önerebilirim. Doktor bir arkadaşım kaç gündür beni yedi, siyah beyaz yavru kedi diye. Tabii ki sahiplendirmeye karar verdiyseniz. Onun dışında en güzeli evde iki kedidir. Ama sizin kedişinize bağlı.benimki kesinlikle ikinci bir kediyi kabul etmedi. Hatta yavruyu boğmaya kalktı. İyi anlaşırlarsa siz de rahat edersiniz. Okuldan azcık geç gelsek saatlerce kucağımızda oturur, sürekli miyavlayarak şikayet ederdi. Bir yaştan sonra özellikle kısırlaştırma sonrası kilo alımı olduğu için oyun oynasın hareket etsin diye saatlerce uğraşırdım.ama iki kedi olursa kendileri oynarlar, sıkılmazka

Babamın her türlü karşı çıkmalarına karşın bir sokak kedisine önce süt sonra mama vererek eve alıştırmıştık. Başta girip çıkıyodu sonra çıkmamaya başladı. Çok acamiydik hiç bir şey bilmiyorduk o zaman kedilere dair. Bu kedi eve alıştı ve bir daha çıkmadı. Sonraki aylarda babam yatakta kediyle yatıyodu yani öyle söyleyim. Sonra doğurdu 4 tane yavru. 4ünü de sahiplendiremedik. Evde 5 kediyle yaşıyoruz. Sizin dediğiniz karın tokluğu mu oluyor artık. Arada aşıları yapılıyor belki çok kalite mama veremiyoruz ama seviyoruz patilerini göbüşlerini öpüyoruz. Oynuyoruz hasta olunca ilgileniyoruz. Önemli olan da bu zaten. Biz olmasak sokakta doğacaktı o yavrular. Royal canin mi yiyeceklerdi sanki. 2 kedi inanın zor değil bazen kedilere arkadaş lazım oluyor. Siz sevdiyseniz bakabileceğine inanıyorsanız ekstra çok büyük bir masraf çıkaracaklarını sanmıyorum.

Sanırım ben de vericem birine ağlayarak kendi kedim hastalandı, burdan sponsor aradım veteriner için. Maddi imkanım olsa evi kedi doldururdum sanırım.
Eşim sen teyze olmuşsun, her evden çıktığımda evi kedi dolduruyorsun diyor.

Çok tatlısınız :) evet karın tokluğu dediğim o. Kendi kafamda netleşse eşimi ikna etmeye çalışırım, ama biri dişi biri erkek. İkisinin fe kısırlaştırılması gerekir filan. Onları düşündükçe cesaret edemiyorum. Vazgeçemiyorum da

Hayalimdeki durum sizinki. Evde birsürü kedi dolaşsa sesim çıkmaz. Eşim çok merhametlidir, kötü davranmaz asla, ama inat eder mi sahiplendirmek için bilmiyorum. Sana kolay geliyor, kolay değil diyor. Deneyeceğim bakalım.

İstanbul' dayım malesef, öteki yavruyu alan kişi çok tatlı bir gençti. İstediğiniz zaman fotoğraflarını atabilirim dedi.
Yedim onu çünkü sokağa atacaksanız almayın diye :) ama atacak biri değil, kediyi görünce gözleri parladi. Öyle birini bulsam ya da sizin arkadaşınız gibi. Gözüm arkada kalmaz.

İlan verdim zaten, ama almak isteyen olur diye ödüm kopuyor.

İlan verdim zaten, ama almak isteyen olur diye ödüm kopuyor.

İlan verdiyseniz bu korkuyu yenmeniz lazım. Etrafımızda her gün bayıldığımız sevdiğimiz geçici olarak sahiplendiğimiz kediler oluyor. Geçici sahiplenmenin en zor kısmı aidiyet hissetmek. Ama şartlar her zaman aynı şeyi el vermiyor.

Benim eşimde alışır, sever biliyorum. İkna etmek kolay değil ama, çok dediğim dediktir. Ben daha önce sokaktan bir kedi aldım hastaydı, enfeksiyon kapmıştı, iyileşene kadar bakarım dedim. Kaç defa belediye veterinerine götürdük, yüzüne bile bakmadılar doğru düzgün ve öldü o kedi.
Diyorum acaba özel veteriner yaşatabilir miydi. Böyle kaygılarım var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…