Yavru kediler yüzünden hem kedim hem de eşim bana küstü.:(

Ben de vücudunda yanık olan, inanilmazzz tatlı, kepçe kulaklı bir bebek kedi görmüştüm. Trafiğin olduğu bir alanda olduğu için ve çooook sevgi dolu olduğu için (geçici olarak) evime aldim . Benim de kedim strese girip bana küsmüştü. Ailem kesinlikle istemediğini söylediler,hatta 6 kiloluk kedimizle yatan annem bebekten korktu , karşısına çıkınca fare görmüş gibi bağırdı falan😂 sonuç olarak aklına gelebilecek her grupta paylaştım, kimse almayinca İstanbul,Ankara, Kocaeli,İzmir,uşak,afyon'a elden teslim ederim yazdim, yine de kimse istemedi:KK43: ben de daha fazla eve alismadan onu akşamları mahalleye indirmeye başladım,sosyallessin -beni bıraksın diye)
Her akşam kapı önüne inerdik, ben netflixten indirdiğim iki bölüm diziyi izlerdim, o sırada kedi koşturur dururdu, mahalledeki beslediklerimle oynatmaya falan çalışırdım.
Böyle böyle iki hafta her akşam indik (o arada pirelendi, evdeki kedime de bulastirdi falan) , bir süre sonra iyice sokağa alisip benimle gelmek istemedi 🥺🥺
IMG_20210421_101353.jpg

Kıyamam yaa, o kadar sevgi doluydu ki , avuç içimde uyurdu. Keşke imkanım olsaydı da sahiplenseydim :KK43: ya da bir kişi isteseydi de en azından yuvası var diye rahat etseydi vicdanım. İnşallah sizin kocanız ikna edersiniz de sizinle yaşar.

Benim eşimde alışır, sever biliyorum. İkna etmek kolay değil ama, çok dediğim dediktir. Ben daha önce sokaktan bir kedi aldım hastaydı, enfeksiyon kapmıştı, iyileşene kadar bakarım dedim. Kaç defa belediye veterinerine götürdük, yüzüne bile bakmadılar doğru düzgün ve öldü o kedi.
Diyorum acaba özel veteriner yaşatabilir miydi. Böyle kaygılarım var.
Siz benim anneme benziyorsunuz. O da kediyi kısırlaştırınca ağlamıştı evde anne olma hakkını elinden aldım diye. Aynı şekilde belediye veterinerinde bir kedimiz ölmüştü keşke özele götürseydik diye içi içini yemişti. Kalbiniz güzel. Napalım bazen olacaklar oluyor dünyayı siz kurtaramazsınız.

Merhaba arkadaşlar,
Geçen hafta apartman temizlikçisi iki yavru kedi getirdi, annelerini araba ezmiş sokakta kaldılar diye. Yaklaşık 1.5 aylıklar.

Ben zaten evde kedimiz var alamam, başkalarına sorun dedim. Eşim de kadın gidince "almak gibi bir hata yapma sahiplendirmek kolay değil" dedi.
sonuç olarak apartmanda kimse almamış ve kediler bizde :)

Sorun şu ki 1 yaşındaki kedim uzaklaştı benden. Salona girmiyor, uyurken yanıma gelmiyor, dokundurmuyor, küstü resmen ve ben bu duruma çok üzülüyorum. Eşim de, "beni dinlemedin aldın" diye küstü ama onun küsmeleri bitmiyor zaten, onu es geçiyorum.
Kedilerden birini internetten çok temiz müzisyen bir genç sahiplendi bugün. Tuvalet egitimlerini de vermiştim zaten, o sıcak yuvasına kavuştu.
Asıl dert öteki yavru. Öyle sıcak kanlı ki kafamızdan inmiyor, gördüğüm andan itibaren ona çok bağlandım, sahiplenmek istiyorum ama kendi kedimiz ve eşim engeli var önümde, artı masrafları var tabi. Biri onu isteyecek, alacak diye ödüm kopuyor :KK43:

Evde iki kedi bakma fikri aklımdan çıkmıyor.
Yavru erkek, bizim kedi dişi bu arada.
Onları sürekli veterinere götüremem, sadece iç dış parazit ilaçlarını düzenli veriyorum. Alırsam ikisini de kısırlaştırmak gerekiyor.
Sıcak bir yuva ve karın tokluğuna sahiplenmek bencillik mi olur?
Sizce ne yapmalıyım?
2 yıl once abimin pesine bir kedi takilmis yigenlerimde kiyamamis eve almislar evde 3 4 tane kedi var o ara beni aradilar hasta iyilesene kadar sende kalabilirmi diye kalsin dedim. Bi kac gun sonra almaya geldi yigenim ben salya sumuk agliyorum😂 Esim kiyamadi sahiplendirene kadar madem bizde kalsin uzulme dedi. Sonuc 2 yildir bizimle biz sahiplendik 😍

Babamın her türlü karşı çıkmalarına karşın bir sokak kedisine önce süt sonra mama vererek eve alıştırmıştık. Başta girip çıkıyodu sonra çıkmamaya başladı. Çok acamiydik hiç bir şey bilmiyorduk o zaman kedilere dair. Bu kedi eve alıştı ve bir daha çıkmadı. Sonraki aylarda babam yatakta kediyle yatıyodu yani öyle söyleyim. Sonra doğurdu 4 tane yavru. 4ünü de sahiplendiremedik. Evde 5 kediyle yaşıyoruz. Sizin dediğiniz karın tokluğu mu oluyor artık. Arada aşıları yapılıyor belki çok kalite mama veremiyoruz ama seviyoruz patilerini göbüşlerini öpüyoruz. Oynuyoruz hasta olunca ilgileniyoruz. Önemli olan da bu zaten. Biz olmasak sokakta doğacaktı o yavrular. Royal canin mi yiyeceklerdi sanki. 2 kedi inanın zor değil bazen kedilere arkadaş lazım oluyor. Siz sevdiyseniz bakabileceğine inanıyorsanız ekstra çok büyük bir masraf çıkaracaklarını sanmıyorum.
Benim babamda öyleydi bahcede kedileri besliyordum doldurdun heryer kedi oldu diye söyleniyordu

Şimdi dısarda üşürler diye gece evde uyutuyor😀

Bu babalar hep aynı😍

İstanbul' dayım malesef, öteki yavruyu alan kişi çok tatlı bir gençti. İstediğiniz zaman fotoğraflarını atabilirim dedi.
Yedim onu çünkü sokağa atacaksanız almayın diye :) ama atacak biri değil, kediyi görünce gözleri parladi. Öyle birini bulsam ya da sizin arkadaşınız gibi. Gözüm arkada kalmaz.
Aman deyim takipte olun o genci. Özellikle o yaştaki erkekler eziyet etmek icin alıyor.
Gozlerinin parladuguna aldanmayin
Bir fotoğraf isteyin en azından bakalım tepkisi ne olcak

Evinizdeki kediyi kısırlaştırmadan başka kedinin sorumluluğunu almayın derim.
Küsüyorlar ama bir şekilde yaşamaya alışıyorlar. Benim için kriter sürekli dipdibe yatıp birbirlerini yalamaları değil (keşke o görüntüyü bir kez görsem kedimde 🥺)
Aynı evi paylaşıp arada oyun oynamaları yeterli bence. Yavru kedinin başlangıçta çok veteriner işi oluyor, yetişkinliğe geçince bu durum azalıyor.

Çok tatlısınız :) evet karın tokluğu dediğim o. Kendi kafamda netleşse eşimi ikna etmeye çalışırım, ama biri dişi biri erkek. İkisinin fe kısırlaştırılması gerekir filan. Onları düşündükçe cesaret edemiyorum. Vazgeçemiyorum da :KK43:
Aslında ikinciyi sahiplenmeseniz de kendi kediniz için de kısırlaştırma gerekir, şu an operasyon ücretleri çok yüksek ama malesef olmazsa olmaz masraflardan. Size de kediye de eziyet olur. Şimdiden fiyat araştırın,bazen iki kedi olunca indirim ve ve ödeme kolaylığı sağlayan veterinerler oluyor. Yine de siz bilirsiniz, siz almazsanız da iyi birine vereceğiniz aşikar.

Kısırlaştırmazsanız çok sayıda bebekleri olabilir. Hepsine yuva bulmak çok çok zor. Her sene yeni bebekler eklenecek. İlla sahiplenecekseniz hayvanlarla ilgili bir yardım kuruluşundan destek isteyin. İki kedinizi de kısırlaştırabilirler.

Benim eşimde alışır, sever biliyorum. İkna etmek kolay değil ama, çok dediğim dediktir. Ben daha önce sokaktan bir kedi aldım hastaydı, enfeksiyon kapmıştı, iyileşene kadar bakarım dedim. Kaç defa belediye veterinerine götürdük, yüzüne bile bakmadılar doğru düzgün ve öldü o kedi.
Diyorum acaba özel veteriner yaşatabilir miydi. Böyle kaygılarım var.

Yaşatamıyor maalesef. Bahçemizde bir günlük bir kedi yavrusu bulduk sesi bile çıkmıyordu. Muhtemelen annesi de hasta diye bıraktı. Günlerce sabaha kadar besledim, önce şırınga ile. Iki saatte bir sıcak su torbası hazırladım. Kendi oğluma bu kadar özenmedim sanırım doğduğunda :) Çünkü emecek gücü bile yoktu. Sonra biberon aldım. Biraz kendine gelir gibi oldu. Üç kez özel veterinere götürdük. O kadar küçük ki yapacağım hiçbir şey yok dedi her seferinde. Şayet yaşasaydı bırakmayacaktık ama öldü. Özellikle eşim o kadar etkilendi ki bir daha asla almam eve yavru kedi, ellerimde öldü dedi. Velhasıl hasta bir yavru kedi özel veterinere de götürsen, günlerce sabaha kadar uyumayıp başında nöbet de tutsan ölüyor maalesef. Yaşarsa mucize oluyor.

Şatlarınız nedir bilmediğimden bırakmayın sizde kalsın diyemiyorum. Yavru için en doğrusu neyse o olur inşallah.

Kısırlaştırmazsanız çok sayıda bebekleri olabilir. Hepsine yuva bulmak çok çok zor. Her sene yeni bebekler eklenecek. İlla sahiplenecekseniz hayvanlarla ilgili bir yardım kuruluşundan destek isteyin. İki kedinizi de kısırlaştırabilirler.
Ne kadar doğru bilmiyorum ama 6 senede miydi neydi 120 bine çıkıyor sayıları diye okumuştum. Kısırlaştırmadan gerçekten olmuyor evde. Kızgınlık dönemleri falan Allah'ım, çok edepsizleşiyorlar 🙈

Şu cümleyi bana bi açıklar mısınız?
"Eşim de, "beni dinlemedin aldın" diye küstü ama onun küsmeleri bitmiyor zaten, onu es geçiyorum."

Aynı yastığa baş koyduğunuz bir insanın fikrini yabana atıp, kafayı hayvanlarla bozmak nasıl oluyor? Tam bir 21.yy evliliği.

Adamla aynı evi paylaşıp adamı tınmamak kabul edilir değil. Çok değişik insanlar evler görüyorum bu forumu okudukça. Böyle konular aileler görünce iyi ki evli değilim diyorum.

Buse,

Siz benim anneme benziyorsunuz. O da kediyi kısırlaştırınca ağlamıştı evde anne olma hakkını elinden aldım diye. Aynı şekilde belediye veterinerinde bir kedimiz ölmüştü keşke özele götürseydik diye içi içini yemişti. Kalbiniz güzel. Napalım bazen olacaklar oluyor dünyayı siz kurtaramazsınız.
Annenize söyleyin ici rahat olsun. Kedilerin bizler gibi anne olma isteği yoktur. Hormonlardan dolayi donemsel olarak çiftleşmek isterler sadece. Eger anne olma istekleri olsaydi doğurduklari yavrularla çiftleşmezlerdi.

"Eşim de, "beni dinlemedin aldın" diye küstü ama onun küsmeleri bitmiyor zaten, onu es geçiyorum."

Aynı yastığa baş koyduğunuz bir insanın fikrini yabana atıp, kafayı hayvanlarla bozmak nasıl oluyor? Tam bir 21.yy evliliği.

Adamla aynı evi paylaşıp adamı tınmamak kabul edilir değil. Çok değişik insanlar evler görüyorum bu forumu okudukça. Böyle konular aileler görünce iyi ki evli değilim diyorum.

Buse,

Abartmayin ya hu. kustu dedigi trip yapmistir biraz. esimi tanıyorum merhametlidir kotu davranmaz kediye diyor. demekki esi icin olum kalim meselesi degil. ya kedi ya ben meselesi de degil. sanki esi ya kedi ya ben demiste kedi secmis eside buyuk kavga cıkarmiş gibi yazmişsınız.

Ayrica uzun sureli evliliklerde ufak emivakiler olur. tutup karşı tarafın kesinlikle kabul etmeyecegi bir seyi inadına yapmaktan bahsetmiyorum. Bazen esim eve bir sey almak ister ben istemem alır gelir dayanamadım kizma ne olur der bende iyi madem derim aynısının tersi de olur bu da böyle bir durum.

Bu olaydan 21. yüzyılın sosyolojik yapısına bağlamaya gerek yok.

Buse,
Adamin huyundan sikayet etmiş, adam biraz nazlıymış ne var bunda? Ne diye cımbızlıyorsunuz? Konu bu mu yani? Derdiniz polemik olmuş. Iyi ki evli değilmişsiniz tebrikler.

Fikrini yabana atmıyor sadece şu an büyük kedinin küsmesine daha çok üzülmüş. O sebeple kocasinin küsmesini umursamıyor.

Kafayı hayvanlarla bozmak ne demek asil siz onu açıklayın. Insan olarak kendinizi kedilerden üstün mü görüyorsunuz?

Sokaklara koyduğumuz mama ve su kaplarini deviren, çöpe atan zihniyet de sizinle aynı tarafta.

Merhaba arkadaşlar,
Geçen hafta apartman temizlikçisi iki yavru kedi getirdi, annelerini araba ezmiş sokakta kaldılar diye. Yaklaşık 1.5 aylıklar.

Ben zaten evde kedimiz var alamam, başkalarına sorun dedim. Eşim de kadın gidince "almak gibi bir hata yapma sahiplendirmek kolay değil" dedi.
sonuç olarak apartmanda kimse almamış ve kediler bizde :)

Sorun şu ki 1 yaşındaki kedim uzaklaştı benden. Salona girmiyor, uyurken yanıma gelmiyor, dokundurmuyor, küstü resmen ve ben bu duruma çok üzülüyorum. Eşim de, "beni dinlemedin aldın" diye küstü ama onun küsmeleri bitmiyor zaten, onu es geçiyorum.
Kedilerden birini internetten çok temiz müzisyen bir genç sahiplendi bugün. Tuvalet egitimlerini de vermiştim zaten, o sıcak yuvasına kavuştu.
Asıl dert öteki yavru. Öyle sıcak kanlı ki kafamızdan inmiyor, gördüğüm andan itibaren ona çok bağlandım, sahiplenmek istiyorum ama kendi kedimiz ve eşim engeli var önümde, artı masrafları var tabi. Biri onu isteyecek, alacak diye ödüm kopuyor :KK43:

Evde iki kedi bakma fikri aklımdan çıkmıyor.
Yavru erkek, bizim kedi dişi bu arada.
Onları sürekli veterinere götüremem, sadece iç dış parazit ilaçlarını düzenli veriyorum. Alırsam ikisini de kısırlaştırmak gerekiyor.
Sıcak bir yuva ve karın tokluğuna sahiplenmek bencillik mi olur?
Sizce ne yapmalıyım?
Eşinizi ikna etmeye çalışın :) zamanla alışacaktır evdeki varlığına zaten hayvanlar bu dünyadaki en güzel canlar 😍

Buse,
Çok geri kalmış düşünceler bunlar yaşına göre..

X