Yatırımdan anlayanlar

Mutlulukolsunartik

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2020
358
507
39
Kızlar size bı sorum var .ağustosa kadar belli bir miktar para biriktirmem lazım .Çünkü borcum var ama ağustosta kesin vermem lazım.Elime geçen parayı altın yaptırmak mantıkli mi ağustosa kadar zarar mı ederim? Ya da dolar mı yaptırmak lazım yoksa türk lirasinda mi kalmalı mı ?Süre kısa olduğu için zarar mı ederim ki 1 lira bile önemli.borc büyük vesselam.Degerli yatırımcılar bana bı akıl simdiye kadar hiç yatırım yapmadığım için bilmiyorum

Kızlar size bı sorum var .ağustosa kadar belli bir miktar para biriktirmem lazım .Çünkü borcum var ama ağustosta kesin vermem lazım.Elime geçen parayı altın yaptırmak mantıkli mi ağustosa kadar zarar mı ederim? Ya da dolar mı yaptırmak lazım yoksa türk lirasinda mi kalmalı mı ?Süre kısa olduğu için zarar mı ederim ki 1 lira bile önemli.borc büyük vesselam.Degerli yatırımcılar bana bı akıl simdiye kadar hiç yatırım yapmadığım için bilmiyorum
Borcunuz ne cinsindense ondan biriktirmek risksizdir. Ama borcunuz Türk lirasıdır, kimse size altın kesin çıkar diyemez. Çünkü yatırımda her zaman risk vardır. Hele ki kısa vadede...

Türk lirasinda kalma da ne yaparsan yap:) uzun vade için (ki 9 ay bence biraz uzun vade) altın yapmak mantıklı sanki
Screenshot_2020-12-24-10-42-51-423_com.android.chrome.jpg

Bakın bu bir yıllık altın grafiği, Aralık 2019da ,286yken Aralık 2020de 460, gram altın. On yıllık için de baksan devamlı bir artış görürsün.
Ama tabii ki her şey risk. Neyin ne olacağı kesin olarak bilinseydi bütün yatırımcılar ona oynardı. Misal , Ekim'de bir anda 530lari gördü gram altın, ama sonra tekrar düştü. Bu bir senede iki katı arttı ama daha çok artar mı yoksa pandemi nedeniyle yaşanan krizlerle mi arttı, düzelince azalır mı, bunu kimse bilemez.
Benim de Ocak ayında kYK ödemem var, maaşı alır almaz çok büyük bir kısmını dolar yaptim, üç beş artar diye düşünüyorum,ama aldığım rakamdan inebilir de.. Bakalim ne olacak. Yine de tlde tutmamak daha hayırlı, kesinlikle. Enflasyon karşısında eriyor gariban:KK43:

Bu isler hic belli olmuyor. Altın genellikle uzun yıllarda kazandiriyor ama agustosa ne olur kimse bilemez.

Bir tanidigimin 30 bin tl si vardı bana sordu ben bu parayı harcamak istemiyorum ne yapayım dedimki eger en az 5 yıl dokunmayacagim diyorsan altın al unut parayı 490 dan altın almış altin dustu 460 a acil para lazım olmuş diye 2 ay sonra satmiş zarar ettim diyor. Ben ona altın alacaksan en az 5 yıl unutacaksan al demistim ama tutamamış kendini yine o parayı harcayacak bir yer bulmuş.

8 ay altın icin uzun bir vade degil. dususe gecebilir cikabilirde ama vade kısalinca risk artıyor daha uzun vadede risk azalıyor.

Altın gerçekten uzun vadeli bir yatırım türüdür sabır ister, dolar biraz daha esnek orta vadelidir. Yinede riskli bir kumar paramı katlayacağım derken dahada batırabilirsin bence uzmanından görüş al yoksa bu tip platformlarda herkesin kendince fikri vardır net karar veremezsin

Kısa vade de kazanç elde edemezsin.. Banka vadeli hesap açıp orada birikim yapabilirsin. Ayda kaç TL para ayırıcaksın? Toplu bir birikimin varmı?

Borcunuzu TL olarak mı aldınız?

Ağustosa kadar ne olacağını bilemeyiz. Eğer ihtiyacınız olmayacak bir paraysa yatırım yapın derdim. Çıkarsa ne ala ama ya düşerse aldığınız altın döviz??

Ben olsam vadeliye koyardım eğer borç TL cinsindense.

Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

CANIM DOLARA VEYA ALTINA YATIRIM YAPMAK ÇOK MANTIKLI AMA ANİ DÜŞÜŞLERE KARŞI SÜREKLİ GÖZÜN EKRANDA OLMALI DÜŞÜNCE BİR ANDA TABANDASIN AMA ŞU SIRALAR ALTIN DOLARDAN DAHA KARLI TABİ Kİ AKSİ OLURSA VEBAL ALMAK İSTEMEM

Canım kısa Bi süre altın vs hiç belli olmuyor ama bi tavsiyem eğer o zamana kadar paraya dokunmayacaksan vadeli hesaba koymak olabilir elindeki miktara bağlı ama güzel getirisi de oluyo en azından düşüş değer kaybetme gibi Bi şeyi yok

telefonuna iş cep gibi bir banka uygulaması indir.ordan altın dolar alıp rahatça günlük karını zararını takip edersin.asla tl de bırakma paranı .

Döviz hep riskli.
Mesela Kısa süre önce Euro 10tl yi geçmişti. Bakan istifa edince düştü. Şuanda da sanki devam düşüyor gibi.
Uzun vadede muhtemelen yine çıkar. Ama ağustosa kadar ne değişir bilmiyorum.
Gerçi şimdi düşününce 2 ay bile euronun çıkması için iyi süre. Ağustosa da çıkar sanırım.
20201224_111900.jpg

X