Yatırım bizden sorulur! :)

Senin ilginç bir hikayen var portakal, rusum diyosun fransada büyümüşsün türkiyeye gelmişsiniz vs. Yaşın nispeten küçük olsa da inişli çıkışlı çok yaşanmışlık sığdırmışsındır muhtemelen hayatına. Senin bakış açınla çocukluğundan beri at yarışı gibi sınavlara hazırlanan ve nihai hedefinin maaşlı bir işe girmek olduğu yurdum gencinin bakış açısı/ufku aynı olmaz, senin için iyi anlamda söylüyorum. Yurdum genci (bizler) bakış açısı dar büyüdük, genç emekli olmak pasif gelir oluşturmak falan bizim daha son senelerde duyduğumuz bir şey. Bizim anne babalarımız bir işe girer ömür boyu orada çalışırdı, biz de en fazla birkaç iş değiştiriyoruz ama bizim için hala iş dediğin emekliliğe kadar yapılan bişeydir.

Bilmedigin konularda uzmanlaşmaya çalışmak, bunu yaparken risk almak büyük cesaret.

Ben daha var olan yeteneklerimi parlatamamışım.
Günlerdir hayatımda hiç yapmadigim şeyi yapıyorum.
Ekonomi haberleri okuyorum borsa üzerine kafa patlatiyorum.
Aslında bu da normal değil.

Bütün anormalliklerimin de farkındayımdır :KK70:

aynen katılıyorum.üniversite bitiyor tek amaç kpss 5 6 sene evde oturup bu sınava hazırlanıyorlar şaka gibi.girişimcilik yok donanım yok çoğu yeni emzunlarda işsizlikte var zaten dubleee vahimmm
Aynen öyle, öte yandan gelişmiş bir ülkede üniversiteli genç dünyayı geziyor ufkunu genişletiyor. Tabi onlar çocuklarına erken sorumluluk da veriyor biz daha ana kuzusuyuz o ayrı ama geçim derdi bizi erken sarıyor niyeyse 😄 tabi diğer taraftan gençlerin eğitime bile erişemediği çok ülke var biraz da kişinin kendi elinde ama eğitim sisteminin çocukluktan itibaren yarış atına çevirdiği bir kafa yapısını değiştirmek zor oluyor, üzülüyorum bazen buna. Halbuki çok kapasiteli yetenekli insanlarımız var daha güzel değerlendirilebilirdi çocuklar.

Bilmedigin konularda uzmanlaşmaya çalışmak, bunu yaparken risk almak büyük cesaret.

sen gene iyisin 10 yıllık evliyim 10 yıldır evimde borsayla ilgileniliyor her gün ama ben de icraat sıfırrrrr 3..5 şeyden başka hiç bir şey öğrenmedimm

Öğrenmek çok güzel nomu hangi konu olursa olsun insanı canlı tutuyor 😍

33 yasima geldim yok kpss yok atanma yok bekleme yok evlenme derken ahanda daha bebem 1 yasinda. Bir ev bir araba yaptik ancak. Bu yastan sonra 2 memur maasi ile Türkiye de alsan alsan 2 ev daha alirsin onu da tutumlu olursan.
Cok şükür evet ama keske finansal olarak özgür olabilmeyi o kadar cok isterdim ki...
Refah seviyesinde yasamayi bi nimet sayar olmuşuz...

Ooo bitti benim iş anlaşıldı.. :/

Güvenilir değil bu deyip vermezler onay artık.

Keşke testi yapmadan evvel burada sorsaydım.
Dürüst dürüst cevapladım testi en başta.

Uff neden fakir kaldım.

1) akılsızlık
2) yerli yersiz vicdan
3) dürüstlük işte

Ben ilk açtığımda bilgisizdim hepsini öyle cevapladım yoksa bana aldırmaz belki bilgisiz diye düşündüm düz mantık iyi düşünmüşüm 😂

Vardır yolu Canım sadece 1 gün gecikir herhalde tekrar onay alınıyor sanırım. Olmadı başka bankadan dene tekrar ben Daha sonra yatırım şirketine geçtim, şirket bana dikkatli olun uğraşırırız sonra demişti belki onların ki uğraştırıyordur

yesa yesa sende bugün bir sessizlik var.
Sanki parayı kırdın bugün de nazardan korkuna susuyor gibisin :KK70:

puahhahhahhaha ay borsa ıle ılgılı sıtelerden cıkamıyorum ahahhahah

burayı da hep okuyorum ama valla konu super

ben al satcı degılım ya orta vade uzun vade dusunuyorum hahhahahha ay cumlelere gel yaaaaa kım der kı kac yıllık kadın boyle cumleler kuracak hahhaah

ytd hahahah

Senin ilginç bir hikayen var portakal, rusum diyosun fransada büyümüşsün türkiyeye gelmişsiniz vs. Yaşın nispeten küçük olsa da inişli çıkışlı çok yaşanmışlık sığdırmışsındır muhtemelen hayatına. Senin bakış açınla çocukluğundan beri at yarışı gibi sınavlara hazırlanan ve nihai hedefinin maaşlı bir işe girmek olduğu yurdum gencinin bakış açısı/ufku aynı olmaz, senin için iyi anlamda söylüyorum. Yurdum genci (bizler) bakış açısı dar büyüdük, genç emekli olmak pasif gelir oluşturmak falan bizim daha son senelerde duyduğumuz bir şey. Bizim anne babalarımız bir işe girer ömür boyu orada çalışırdı, biz de en fazla birkaç iş değiştiriyoruz ama bizim için hala iş dediğin emekliliğe kadar yapılan bişeydir.

Size neden turkiyeye geldigimizi anlatayim mi 🙂
Ama kizmak yok.

Burda daha once memurlugun cok da iyi bir sey olmadigini yazdigimda linc edilmistim. Bir uye intihar girisiminde bulunmustu kpss kotu gecti diye. Biraz korkuyorum bu konulardan.

Biz turkiyeye imkanlar cok fazla oldugu icin, zengin olmak icin geldik. Bana surekli neden fransaya donmedigim soruluyor burda da gunluk hayatimda da.
Turkiye ekonomisi kotu ama turkiyede cok fazla firsat var. Turkiye zengin olmak icin cok uygun bir yer. Bulasikci 7 bin, karsilama hostesi 6 bin, garson 6.500 aliyor. Sef garson 10 bin... Isler acikken biz ayda 5bin lira prim aliyoruz. Ayda 3 bin tipbox aliyoruz.
Bakin daha maasa gelmedik :)) ama calisanlar hep rus, moldovali, gurcu, turkmen, özbek, suriyeli. Türkler gelmiyor. Cunku evde kpss calisiyorlar. Zaten okullar cok uzun, biz 9 senede lise mezunu oluyoruz. 3 sene de universite 😇😇

20 yasinda lisans mezunu... burda 24 yasinda okul bitiyor bi de kosa kosa yuksek lisans.

Hizmet sektoru ayip goruluyor ancak bu ulkede para kazanan tek sektor bu gibi bisey 😀 ancak turk genci ulkesinin bal kaymak sektorunu yabana atip yabanciya yediriyor :) Evet zor, ama iste stratejiyi iyi kurarsan cok cok guzel erkenden kendini emekli ediyorsun 🙂🙂

Prestij, sayginlik tabi ki onemli. Ama bence calismanin amaci para kazanmak 😀🤪

Son düzenleme:
Ooo bitti benim iş anlaşıldı.. :/

Güvenilir değil bu deyip vermezler onay artık.

Keşke testi yapmadan evvel burada sorsaydım.
Dürüst dürüst cevapladım testi en başta.

Uff neden fakir kaldım.

1) akılsızlık
2) yerli yersiz vicdan
3) dürüstlük işte
Ara müşteri temsilcini uğraşma hiç direka açarlar.özellikle devlet bankaları internetten açma yapmıyorlar

X