- 20 Ocak 2010
- 47.001
- 173.701
- 1.123
- 44
- Konu Sahibi nomunomuchua
-
- #18.301
O bibimkedi peki?senin çeyizin mi eşinle mi geldi?
Öyle ama çok şükür yokluktan gelmiyorlar . Yedikleri önlerinde yemedikleri arkalarında . Hatta bazen babalarına kızıyorum her istediklerini almayalım yoksa maymun iştahlı oluyorlar diye . Evleneceği kız da hemen hemen aynı denkte olur . Hem 18 olsunlar kendi ayakları üstünde durmasını öğreteceğim. Gidip kendi düzenlerini kursunlar hayatını yaşasınlar , zorluk neymiş öğrensinler diye . Bende o yaşlarda hem çalışıyor hemde okuyordum ve kimseden tek bir kuruş maddi destek görmedimbiraz gözü doymuş olsun kuzum.yoksa iliğimizi kemiğimizi sömürürler demedi deme.senin maaşı bile komple ister ölmeni bekler malın kalsın diye.böylelerini çok gördüm ben.en fakirlikten gelin aldık bizi beğenmedi gözü açılınca
avrupada yaşayanlar hep türkiyeden evlenmek istiyorlar ya bana saçma geliyor.aynı kültürde yetişmiş gençler daha iyi anlaşmaz mı?ha avrupada yaşayacak kadar donanımlı türk kızları var onlar başka.ama köyünden alıp götürüyorlar sonra da beğenmiyorlar kendi elleriyle aldıkları gelinleri.Öyle ama çok şükür yokluktan gelmiyorlar . Yedikleri önlerinde yemedikleri arkalarında . Hatta bazen babalarına kızıyorum her istediklerini almayalım yoksa maymun iştahlı oluyorlar diye . Evleneceği kız da hemen hemen aynı denkte olur . Hem 18 olsunlar kendi ayakları üstünde durmasını öğreteceğim. Gidip kendi düzenlerini kursunlar hayatını yaşasınlar , zorluk neymiş öğrensinler diye . Bende o yaşlarda hem çalışıyor hemde okuyordum ve kimseden tek bir kuruş maddi destek görmedim
Ben şahsen türkiden kimseyi istemezdim . Küçük gördüğüm icin degil . Birincisi kültür farkı oluyor , ayrıca dil iş vs adapte olması zaman alıyor . Ayrıca ailelerin zoruyla oluyor genelde , bu ise tamamen yanlış olan kısmı .avrupada yaşayanlar hep türkiyeden evlenmek istiyorlar ya bana saçma geliyor.aynı kültürde yetişmiş gençler daha iyi anlaşmaz mı?ha avrupada yaşayacak kadar donanımlı türk kızları var onlar başka.ama köyünden alıp götürüyorlar sonra da beğenmiyorlar kendi elleriyle aldıkları gelinleri.
ne dolar ne tl bahşiş falan vermezdi şimdilerde.ben olsam ben de vermem.1 dolar 9 tl olacak yakındaaaSelamlar takılar ve ne kadar fakirlestigimiz konuşulmuş 13 yıl önce çeyrek 50 tlydi kuyumcuya yetişemeyen arkadaşlar 50 tl takmıştı dolar bir liraya denkti eşim üzerinde atatürk olan paramı yere atmam deyip bahsis olarak dolar dağıtmıştı şimdi olsa ooooo
45 miAltın:481tl
Dolar45tl görünüyor şuan
8.44 gösteriyor şuan dolar
8.44 gösteriyor şuan dolar
Yok kız simdi mümkün mü düğün bile yapmazdik boşa harcanan para yanine dolar ne tl bahşiş falan vermezdi şimdilerde.ben olsam ben de vermem.1 dolar 9 tl olacak yakındaaa
Ufff daha da artack gibi duruyor birde sanırım halkbank davası var yakın zamandaAltın:481tl
Dolar45tl görünüyor şuan
Yanlış yazmışım 8:44 yazacaktım
alyans takmam ben hiç.bunalıyorumm.eşim de takmaz.rose rengi almışım bir de sevmem de o rengi hatıra diye saklıy
An itibariyle çoğunluğu kalp hastası yaptınızYanlış yazmışım 8:44 yazacaktım
Doğru yazmıştım ama nasıl olduysa araya emoji girmişAn itibariyle çoğunluğu kalp hastası yaptınız
Yürüyüşe çıkmam lazım, ben dönene kadar 1 $ 100 lira olmaz değil mi
Görümcem ablamdan farksızdır.Bizde herşeyi kendimi yaptık.Ama kv çok çekmiş okutmuş çocuklarını ama görümce faktörü var bende biri bana akıl versin kız iyimi kötümü anliyamiyamiyorum.bir türlü sevemiyorum Tam seviyorum derken bir hareketi benim çarpıntilarima sebep oluyor.
Benimkide nişan alışverişinde elimde 2 ruj görünce napıyorsunuz siz diye bizi azarlamıştıGörümcem ablamdan farksızdır.
Söz gününde kolye küpe yüzük 3lü altın set almıştı. Eşimin bile haberi yoktu. Takarken gördü. Takı setini düğünde görümcem aldı. Beni tanıdık kuyumcusuna götürüp benim beğendiğimi aldı.
Eşim de 10 tane bilezik aldı. 2 KV, 2 görümce, 2 kaynım taktı. 4 unu de eşim taktı. Kp rahmetli. Eşyaları kendimiz aldık, düğünü de kendimiz yaptık. Kredi çektik herşeyi kendimiz yaptık. İyi ki de yapmışız kimseye minnet etmedik, kimseye söylenecek söz bırakmadık. İyiki de öyle yapmışız
Şimdi ne kadar ?millet neredesiniz?1 dolar 100 tl olacakmışşş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?