- 13 Eylül 2015
- 21.846
- 68.657
-
- Konu Sahibi nomunomuchua
- #1.581
Kiz ben limoncumuyumyurtdışında evim var demek için bulgaristandan al gitsinnnn.miami bize hayal yaaa
Bir an evvel unsiyet kur mune,altin,altin cagini yasiyorDilim dolanmış mücevher bile yazamamışım, o kadar yabancıyım altına pırlantaya
PekiBu arada Twitter’dan takip edin bazen tiyolar veriyor güvenilir bi isim bende bi kere yakaladım sayesinde 2 gün arka arkaya tavan aldım. Ama bu adam harici de kimseyi takip edip dinlemeyin.
Evet hırslarına kapılmalarının yanısıra dediğim gibi benbilirimcilik var erkeklerde, baştan mantıkla hareket edip sonra duygularına yeniliyorlar.Hep söylerler şu sözü “nakite çevirmiyorsan borsada hissedeki para senin değildir” diye..bizde de o durum oldu..hayalimizde dahi göremeyeceğimiz bir miktardı ama gitti yani..o zamandan beri anlamlı bir artış da olmadı..
bu konuya dahil olduktan sonra çok iyi anladım; gerçekten ben el atsam çok güzel kotarırmışım olayı.
Gururlarına yediremiyorlar “ordaki başarısızlığı” sanırım, peşini kovalarken de hırslarında cebelleşmekten bihal oluyorlar:/
Evet mune,makul miktarda korku iyidir,insani dikkatli olmaya yoneltir.Evet hırslarına kapılmalarının yanısıra dediğim gibi benbilirimcilik var erkeklerde, baştan mantıkla hareket edip sonra duygularına yeniliyorlar.
Borsayı çabuk ve kolay yoldan zengin olma yeri sanıyorlar, borsayı yıllardır bilirim, sağlam dedikleri hisselerin tahtasının kapatıldığını da gördüm, ben bilirim deyip tüm sermayesiyle hisselere yüklenip bir gecede trilyonlarca lirayı batıranlar da gördüm.
Reel bir istatistik olmayacak elbette, yalnızca yıllara dayalı gözlem diyebilirim lakin bir gecede sıfırı tüketenlerin çoğunluğu erkek yatırımcıydı.
Çok cinsiyetçi olacak ama gerçek verilere dayalı bir bilgi paylaşayım, 2006-2012 yılları arasında ölümlü-yaralanmalı trafik kazaları incelemesinde bu kazaları yapan şoförlerin %95'i erkekmiş, konuyla ne alaka derseniz süper bağlama yapacağım
Benbilirimci erkekler iyi şoförüm aradan kayar giderim, sağlarım sollarım gaza basarım diyerek tedbiri elden bırakıp kuralları unutuyor, fren pedalı ve sinyal akıllarından gidiyor, hepsi birer F1-formula yarışçısına dönüşüyor ama kadın sürücüler ne trafik tabelasını kaçırır, ne sinyali, ne kuralları hiçe sayar, onlar için güvenlik önemlidir o yüzden de temkinli olmaktan asla vazgeçmezler, erkeklerin bu tutumları hayatın her alanında böyle, yatırım yaparken de ayaklarını gazdan asla çekmiyorlar
Şimdi forumda erkekler olsa muhtemelen şöyle derlerdi ' Sonunu düşünen kahraman olamazEvet hırslarına kapılmalarının yanısıra dediğim gibi benbilirimcilik var erkeklerde, baştan mantıkla hareket edip sonra duygularına yeniliyorlar.
Borsayı çabuk ve kolay yoldan zengin olma yeri sanıyorlar, borsayı yıllardır bilirim, sağlam dedikleri hisselerin tahtasının kapatıldığını da gördüm, ben bilirim deyip tüm sermayesiyle hisselere yüklenip bir gecede trilyonlarca lirayı batıranlar da gördüm.
Reel bir istatistik olmayacak elbette, yalnızca yıllara dayalı gözlem diyebilirim lakin bir gecede sıfırı tüketenlerin çoğunluğu erkek yatırımcıydı.
Çok cinsiyetçi olacak ama gerçek verilere dayalı bir bilgi paylaşayım, 2006-2012 yılları arasında ölümlü-yaralanmalı trafik kazaları incelemesinde bu kazaları yapan şoförlerin %95'i erkekmiş, konuyla ne alaka derseniz süper bağlama yapacağım
Benbilirimci erkekler iyi şoförüm aradan kayar giderim, sağlarım sollarım gaza basarım diyerek tedbiri elden bırakıp kuralları unutuyor, fren pedalı ve sinyal akıllarından gidiyor, hepsi birer F1-formula yarışçısına dönüşüyor ama kadın sürücüler ne trafik tabelasını kaçırır, ne sinyali, ne kuralları hiçe sayar, onlar için güvenlik önemlidir o yüzden de temkinli olmaktan asla vazgeçmezler, erkeklerin bu tutumları hayatın her alanında böyle, yatırım yaparken de ayaklarını gazdan asla çekmiyorlar
Aynen öyle, altın, döviz gibi yatırım araçları için bir şey diyemem zira çok da tecrübe ettiğim alanlar değil ama borsada yatırım yapacak kişi asla sermayesinin hepsini hisselere yatırmamalı, evet doğru hisseyi doğru zamanda yakaladığınızda çok tatlı paralar kazanırsınız ama tersi olursa acı bir faturayla da karşı karşıya kalırsınız.Evet mune,makul miktarda korku iyidir,insani dikkatli olmaya yoneltir.
Biz kadinlar dikkatliyiz,algilarimiz daha acik..
Kimisi de diyor ki " ben rezil olacagima param rezil olsun"Şimdi forumda erkekler olsa muhtemelen şöyle derlerdi ' Sonunu düşünen kahraman olamaz
Biz ona gel Hüseyin abi boyu geçmiyor son sözleriydi diyoruz ya da rahmetli babamın tabiriyle hızlı yaşa genç öl cesedin yakışıklı olsun :)))Şimdi forumda erkekler olsa muhtemelen şöyle derlerdi ' Sonunu düşünen kahraman olamaz
Kisi kendini bilmek gibi irfan olamaz mune,ben kendimi tahlil ettim,yatirimlik daire ve belki kucuk capta dukkan anca bana gore.Aynen öyle, altın, döviz gibi yatırım araçları için bir şey diyemem zira çok da tecrübe ettiğim alanlar değil ama borsada yatırım yapacak kişi asla sermayesinin hepsini hisselere yatırmamalı, evet doğru hisseyi doğru zamanda yakaladığınızda çok tatlı paralar kazanırsınız ama tersi olursa acı bir faturayla da karşı karşıya kalırsınız.
Borsada kalıcı ve süreklilik arz eden bir yatırımcı olacağım diyorsanız kenarda 100 liranız varsa 25 lirasıyla oynayın, kazanç düşük olur belki ama sermayenizin büyük kısmı hep güvende olur, kaldı ki aracı kuruma paranızı yatırdığınızda hisseye yatırmadığınız kısım için de repo uygulamaları var, kenarda kalanda üstüne ekleme yapmaya devam ediyor.
Çok doğru bir noktaya değinmişsin Deniz'im emlak kraliçem:)))Kisi kendini bilmek gibi irfan olamaz mune,ben kendimi tahlil ettim,yatirimlik daire ve belki kucuk capta dukkan anca bana gore.
O kagit ve gumus isi,baktim da saniye saniye takip edenler daha neler neler
Benim 3 kurusumu ham yaparlar da ciceklerin dibine dokerler valla:))
Bence de mune,ben huzur insaniyim,gece boyu emlak baktim dumankayalardan,nasil dingin sakindim:))Çok doğru bir noktaya değinmişsin Deniz'im emlak kraliçem:)))
Yatırım yapacağınız alanı kendinize göre seçmeniz doğru bir adım olur, döviz, altın günlük dalgalanmalarını çok takip etmenizi gerektiren bir yatırım aracı değildir, alış-satış fiyatı belirler girer beklersiniz, keza emlak öyle, bütçene uygun yer belirler alırsın kiraya verirsin, etinden sütünden yararlanırsın ama borsa biraz daha kurt kapanı bir yerdir, sürekli takip ister, anlık verilerin bile önemi vardır, ki hisse kısmı biraz daha kolay ama misal viob var, viob da hisse almıyorsun borsanın endeksine oynuyorsun, düşecek veya çıkacak'a yatırım yapıyorsun, orada 1 saniyenin bile önemi oluyor, 1 saniyede elindekinin hepsini kaybetmek var, anlık veri takibi için devamlı ekran karşısında olman lazım.
Hisselere daha bakarken çarpıntı yapıyorsa borsaya girersen tansiyonun 20'ye, kalp ritmin 220'ye fırlarBence de mune,ben huzur insaniyim,gece boyu emlak baktim dumankayalardan,nasil dingin sakindim:))
Ama kagit,takip denince bir heyecan,kalbim carpmaya basliyor,bu bana gore degil demekki:))
Tansiyonu bilmem de kazanc ibrem asagi bakar gibi geliyor bana:)Hisselere daha bakarken çarpıntı yapıyorsa borsaya girersen tansiyonun 20'ye, kalp ritmin 220'ye fırlar
Dalgasız denizde olman senin için daha iyi o zaman
Aynen realize etmedigin kar senin degildir. Digital ekranda görmek hic bir sey ifade etmez, etmemeli. Sonuc husran olur.
Arkadasim ekranda 60 bin kar gordu o gazla telefon aldi tatile gitti. Annesine ev tadilatina basla dedi ve cakildi
Benim eşim ısrarla benim böylesi “erkek işlerini!” yapamayacağım kanaatinde..açıkçası beni kısıtlamanın yolunu böyle bulmuş galiba kendince..ehliyet sınavına bile son girişimde ondan habersiz gittim, öyle bir negatif etkisi oluyordu ki..en son o konuda o şekilde kurtuldum.
ne güzel senin eşin ikna olmuş kendi durumuna
ben de ufak ufak başlayıp, tamamen devraldığım günleri de görürüm inşallah
77
Banadaaaa
eşim ondan ders almıştı 2 günlük 4 sene önce.hala da bloombergde takip eder her gün.ali perşembenin kitapları var biz de yeni başlayanlara uygun
Hisselere daha bakarken çarpıntı yapıyorsa borsaya girersen tansiyonun 20'ye, kalp ritmin 220'ye fırlar
Dalgasız denizde olman senin için daha iyi o zaman
lavaboya gidip dönene dek değişiyorlar bana göre değil bu borsaaaGeçen hafta mesela hisse tavan dedim tamam uyuyayım biraz uykum var stopta koymadım güvendiğim hisse diye 1 saat uyudum uyandım tavan bozmuş kârdan zarar nasıl sinir oldum 2 sn ayıldım
Kâr cebe yakışır :)
Şöyle söyleyeyim ben baskın karakterim ama eşime danışırım onu pasif konuma atmam asla. Eşim benimle tanıştığında mimarlık ofisim vardı hep eşi çalışmasın istemiş ama söyleyemedi bile.
Evin erkeği konumundaydım ben annemle yaşarken her şey bana danışılır ben hallederim falan. Hatta bazen bi iş olduğunda çözülmesi zor eşim sen gitsene ben halledemem der :) öyle ki kendi polis EGM olan işimizi bile ben daha rahat hallediyorumçevresi de hep plastic kafası ticarete çalışıyor der o da farkında :) ben hiç işten gocunmam her şeyi yaparım legal olduğu sürece, mimarım pazarcılık bile yaparım ve üstesinden gelirim o da biliyor bunu o nedenle erkek anlar modunda hiç olmadı evde ki kasa benim onda olmaz para
Baştan hiç geri de durmamak lazım
Canım İnan kadınlara daha çok yardımcı olmak isteyen biriyim hatta arkadaş çevremden var yardımcı olduğum ama hisse söylerim biraz düşer sonra çıkar yatırımcı anlamaz ben sorun yaşarım stres yaşarım yatırımın farkında olan olması lazım yani mantığını çözen. Borsadan zarar etti komşum diyen kişi mesela olmaz zarar malı satarsan olur satmazsan olmaz ama anlatamıyorsun
Evet bence de çok başarılı bi adam ama bu kişinin de kitapları işte borsayı çözenlerin hep okuduğu hatta sayesinde çözmüş çoğu.
Pekiplasticwoman seni borsa dışında yatırım yaptığın bir yer var mı? GeyikliGece gibi değişik yatırım araçları varsa nasıl bir yöntemle yapıyorsun anlatabilir misin?
zengin olursan bizi de unutma haaaÇok güzel yapmışsın
Baştan geminin dümenini emanet etmekle alakalı sanırım durum..yavaş yavaş deniycem ben de şansımı.
Ben de çalışkanlığımla çevremde isim yapmış biriyim övünmek gibi olmasın amabu çalışkanlığımı bu sefer borsada icra edicim