- 12 Temmuz 2006
- 55.561
- 213.223
- 52
- Konu Sahibi nomunomuchua
- #1.521
Dilim dolanmış mücevher bile yazamamışım, o kadar yabancıyım altına pırlantaya
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
siz profesyonelsiniz acemi borsacı o 5000 i kaybedince yandımm allahhh diye döner durur evde bizim de büyük para kaybettiğimiz günler oluyor başka hisselerden kurtarıyoruz dengeyi buluyoruz bu da devamlı araştırma ve hisseyi takip gerektiriyor gün boyu.bunu borsadan anlamayan yapamaz batar gider. o yüzden çok cüzii miktarların üstüne çıkmasınlar değil mi ilk aylarda üzülmemek için
Ooooo ceycey hanımcım yine pırlantalarınızı gözümüze gözümüze sokuyorsunuz
Pırlanta işçiliği olan bir şey değil mi satarken kar eder mi ki?
Valla hiç anlamıyorum pırlantadan, eşim yerden cam parçası bulup yüzüğe monte etse pırlanta dese yerim yani benim bilmediğim yerlerden giriyorsunuz ceycey hanım hanımcıııım :)))
Değerli mücevherler sizin işiniz, ben nakitçiyim demiş idim değil mi
ne karııı yarı parasına gidiyor satıncaaaa.zaten bu hafta sahte yakut pırlantalı set alan avukat haberine kıllandımmm.muhtemelen aynı yerden aldım ben deeee .borsayla ilgileniyorsunuz ama o belli .ekonomi psikoloji sosyoloji kaynana görümce her konuda çok bilgilisiniz ve yazım diliniz de kuvvetliii maşallahhhhhhh.Ooooo ceycey hanımcım yine pırlantalarınızı gözümüze gözümüze sokuyorsunuz
Pırlanta işçiliği olan bir şey değil mi satarken kar eder mi ki?
Valla hiç anlamıyorum pırlantadan, eşim yerden cam parçası bulup yüzüğe monte etse pırlanta dese yerim yani benim bilmediğim yerlerden giriyorsunuz ceycey hanım hanımcıııım :)))
Değerli mücevherler sizin işiniz, ben nakitçiyim demiş idim değil mi
Teşekkür ederim Mune abla.
Peki aynı şirkette benim 10 lotum var senin 20 lotun. Bu bedelli sermaye artırımı döneminde ikimize de haber verilir mi? Yoksa fazla olanların mı rüçhan hakkı olur?
Az çok farketmez o şirkette hissem varsa rüçhan hakkım olur mu?
Sanırım aldim hisseyi unuttum.
Bunun zararı şu oluyor. Bunun gibi fırsatları kaçırabilirim falan..
Bu mudur?
Kötü bir öğrenci olabilirim zor anlıyorum galiba kusura bakmayınız.
bedavaya alır ölücüler dursun evde çocuklara kalırBu şey değil mi ya ben hatta su yolu pırlantam var hediye onu satayım da gr altına çevireyim diyorum durdukça zarar ediyormuş gibi geliyor
bedavaya alır ölücüler dursun evde çocuklara kalır
yatırımlık değiller gram altın işçiliksiz bilezik ata vs. olmadığında ama onlarda değerleniyorrlar dolar arttıkça mücevher firmaları aynı gün fiyatlarını güncelliyorlar mesela.bu ara düştü fiyatları geri çektiler.2000 e aldığım ürün şu an 8000 mesela 4 katı arttı gibi ama satsam 5000 anca eder .yatırımlık değildir almayınızzz sayın k.k kadınlarııııÖnceden olsa hemen satardım da şimdi hiç satmak istemiyorum değerli taşlar, altınlar satılamaz artık kıyamıyorum duruyor öyle takmıyorum da bakalım
Çok güzel değinmişsin bu konuya noraBu arada öğrenmek isteyenlere nacizane ufak bir tavsiye vereyim.
Kendinize sağlam sadece tek bir firma ya da 2 firma seçin sadece o firmaların analizini yapmaya çalışın. Bir kaç ay bu firma/firmaları takip edin. Investing'te geçmiş fiyatlarına bakın, aylar ve seneler itibariyle nasıl bir artma eğilimi göstermiş. Şu tarihte alınabilirmiş ya da satılabilirmiş gibi çıkarılmlarda bulunun. Sonrasında kendinize hedef fiyat belirleyin. Investing'te alarm kurma yeri var. Şu hisse 17 tl olduğunda haber ver gibi. Bunu da deneyin mesela. Bu hisse şu fiyat bandında olursa alıcam gbi hayali düşünün önce:) Ekonomi ile ilgili bir haber mi duydunuz (2 gün önceki faiz kararı gibi) hemen takip ettiğiniz şirkete bakıp düşme eğitimi göstermiş mi ya da nasıl bir etkisi olmuş onu gözlemleyin hatta böyle haberlerde borsanın geneline baksanız daha iyi olur. Biraz biraz öğrenmeye başlayınca 100 tl-200 tl ile takip ettiğiniz firmalardan alım yapıp bu kez o şekilde takip edin bu şirketleri.
Biz işyerinden biriyle borsaya girdik o hiç araştırmadan çok bilindik bir firmaya girdi. Pek kar edemedi. Baktığın zaman köklü bir firma ama geçen seneden beri 0,75 tl gibi bir artış göstermiş sadece, ben bu firmaya girmezdim mesela:) Ha uzun vadede yine kazandırır belki ama 1 senede bu kadarcık artan kağıdı tercih etmem ben.
Ben borsaya ilk girdiğimde bu şekilde öğrenmiştim. Yanlışım/eksiğim varsa diğer arkadaşlar düzeltsin lütfen.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Çocukken sürekli çok bilmiş diyorlardı, 40 kere söyledilersene karııı yarı parasına gidiyor satıncaaaa.zaten bu hafta sahte yakut pırlantalı set alan avukat haberine kıllandımmm.muhtemelen aynı yerden aldım ben deeee .borsayla ilgileniyorsunuz ama o belli .ekonomi psikoloji sosyoloji kaynana görümce her konuda çok bilgilisiniz ve yazım diliniz de kuvvetliii maşallahhhhhhh.
al unut yapmışşşş ama tam unutmuşşşşş.Çok güzel değinmişsin bu konuya nora
borsada başarısız olanlar kitap yazıyormuş ya ben de eşimin hataları üzerinden buraya not düşüp durucam:/
kendisi aldığı hisse tarihi zirvesini gördüğünde 45 tl idi, çok meşhur bir hissedir. Düşe düşe 33 lere geldiğinde satmayı akıl edebildi. Hala 30 larda o hisse 3 yıldır. Ve hala aynı hissenin muhabbeti bizim evde. Göbek bağı var sanki hisseyle. Saplanıp kalmanın da bi anlamı yok yani..bazıları tarihi zirvesini gördüyse çık git yani, babanın oğlu mu hisse niye ayrılmıyorsun
yatırımlık değiller gram altın işçiliksiz bilezik ata vs. olmadığında ama onlarda değerleniyorrlar dolar arttıkça mücevher firmaları aynı gün fiyatlarını güncelliyorlar mesela.bu ara düştü fiyatları geri çektiler.2000 e aldığım ürün şu an 8000 mesela 4 katı arttı gibi ama satsam 5000 anca eder .yatırımlık değildir almayınızzz sayın k.k kadınlarıııı
ben altıncıyım elime ne geçerse 1 gram olsun alır atarımm.öğrenciyken bile biriktirirdim çeyrek alıp.Bende normalde hiç altın takmam sevmem güne girmiştik 2000 tl 10 gr işçiliksiz bilezik aldım şu an 2 katını geçti. Ondan sonra ben sevdim altını
Ben kendime almam alırsam da zaten hiç satma, yatırım amaçlı değilde takı amaçlı alırım ama çok ilgi alanım değil
Çok güzel değinmişsin bu konuya nora
borsada başarısız olanlar kitap yazıyormuş ya ben de eşimin hataları üzerinden buraya not düşüp durucam:/
kendisi aldığı hisse tarihi zirvesini gördüğünde 45 tl idi, çok meşhur bir hissedir. Düşe düşe 33 lere geldiğinde satmayı akıl edebildi. Hala 30 larda o hisse 3 yıldır. Ve hala aynı hissenin muhabbeti bizim evde. Göbek bağı var sanki hisseyle. Saplanıp kalmanın da bi anlamı yok yani..bazıları tarihi zirvesini gördüyse çık git yani, babanın oğlu mu hisse niye ayrılmıyorsun
siz de borsa sevda olmuş reel işinizi bile bırakmışsınız cesaretinizi sevdim.umarım çok daha fazla kazançlarınız olurrrBende normalde hiç altın takmam sevmem güne girmiştik 2000 tl 10 gr işçiliksiz bilezik aldım şu an 2 katını geçti. Ondan sonra ben sevdim altını
Ben kendime almam alırsam da zaten hiç satma, yatırım amaçlı değilde takı amaçlı alırım ama çok ilgi alanım değil
Erkek yatırımcılar kızacak ama maalesef erkek yatırımcıların bir kısmı kendine hedef koymuyor ya da koyduğu hedefe uymuyor, x hisseyi şuradan alırım ne olursa olsun kaç liraya çıkarsa çıksın şuradan da satarım istikrarını koruyamıyorlar.Çok güzel değinmişsin bu konuya nora
ben altıncıyım elime ne geçerse 1 gram olsun alır atarımm.öğrenciyken bile biriktirirdim çeyrek alıp.
siz de borsa sevda olmuş reel işinizi bile bırakmışsınız cesaretinizi sevdim.umarım çok daha fazla kazançlarınız olurrr
Anam boşuna mı bekliyoruz şimdi:)burdan okudum sordum nuh çimentoda zaten yüksekmiş boşa kar beklemesinler de dediiii