Yatırım bizden sorulur! :)

Kiraya verilebilecek bir yerse ev alabilirsiniz.

Bana lazim degil, beklentim de yok derseniz arsa alip yillar sonra degerlenmesi icin unutabilirsiniz.

Biraz emek veririm kovalarim veya destek alirim derseniz parayi hic bir yere baglamayip artmasini saglayabilirsiniz. Ben borsadan anlamazken her seyi eve arsaya yatirdim. Sonra borsayi cozunce elime gecen borsaya 🤪 burdan kazandigim yuklu miktar oldukca yine ev, arsa 🤪🤪
Bu arada sizin yorumunuzu gördüm sanırım yine oradan fikir kaldı ev ya da arsa alma amacım bankada kredi işlemleri yüksek yürüsün diye banka için nerede ve nasıl olduğunun önemi var mı

Bugünü 500 tl karla kapattim günde 500 ayda hadi 10bin olsun🤪 ne zaman gercek borsa isine atilsam acaba :))

Arada düşecek muhtemelen :)
Nerde öyle her gün 500 kâr

Benim de bin lira kârda şuan..
Âmâ 8 hissem var.
Az hissede dolanmak mi mantıklı çok hissede mi onu düşünüyorum şuan:)

Tamam güldüm eğlendim ama şimdi ciddi ciddi soracağım. Arkadaşlar ben de arada kenara üç beş atsam diyorum ama sizinkilerin yanında adı ağza alınmaya değmeyecek küçük rakamlar. Her ay gram alamam, o kadar param kalmıyor, kredilerim var.
Mesela 300 lira kaldı hesapta, ben onu çeksem harcıyorum, çekmesem bir sonraki aya devredinde zaten her türlü gidiyor. Ya çocuklara alıyorum ya başka türlü ama asla hesapta birikmiyor. Bir ara başka hesap açayım dedim ordan da ücret kesintisi oluyor. Ben zaten küçük rakamlardan bahsediyorum bir de ona ücret ödemek çok mantıksız geldi( şu an o kesinti ne kadar bilmiyorum)
Yani en kötü iki ayda bir gr alsam diyorum ama parayı tutamıyorum, nasıl kalan miktarları değerlendirebilirim? ( eşim asla biriktirmez, zaten ucu ucuna yetiriyoruz, eksiye düşmediğimiz ay mutluyuz öyle söyleyeyim)
Değerlendirmek dediğim de tatile giderken falan harcamak için cebimde param olsun diye yoksa öyle araba ev parası için falan değil😂

Peki bankadan ev almak mantıklı mı çok ucuza satıyorlar

Bu konuda hic bilgim yok malesef

Bu arada sizin yorumunuzu gördüm sanırım yine oradan fikir kaldı ev ya da arsa alma amacım bankada kredi işlemleri yüksek yürüsün diye banka için nerede ve nasıl olduğunun önemi var mı

Nerede ve nasil oldugu evet önemli, cunku tapu ibraz ediyorsunuz. Ona gore uzman deger biciyor o eve. Simdi nisantasindaki evle ücradaki ev bir olur mu?
Ama en kötü tapu bile artidir.

Tamam güldüm eğlendim ama şimdi ciddi ciddi soracağım. Arkadaşlar ben de arada kenara üç beş atsam diyorum ama sizinkilerin yanında adı ağza alınmaya değmeyecek küçük rakamlar. Her ay gram alamam, o kadar param kalmıyor, kredilerim var.
Mesela 300 lira kaldı hesapta, ben onu çeksem harcıyorum, çekmesem bir sonraki aya devredinde zaten her türlü gidiyor. Ya çocuklara alıyorum ya başka türlü ama asla hesapta birikmiyor. Bir ara başka hesap açayım dedim ordan da ücret kesintisi oluyor. Ben zaten küçük rakamlardan bahsediyorum bir de ona ücret ödemek çok mantıksız geldi( şu an o kesinti ne kadar bilmiyorum)
Yani en kötü iki ayda bir gr alsam diyorum ama parayı tutamıyorum, nasıl kalan miktarları değerlendirebilirim? ( eşim asla biriktirmez, zaten ucu ucuna yetiriyoruz, eksiye düşmediğimiz ay mutluyuz öyle söyleyeyim)
Değerlendirmek dediğim de tatile giderken falan harcamak için cebimde param olsun diye yoksa öyle araba ev parası için falan değil😂

Hangi bankada hesabınız peki?

Gram gümüs alabilirsiniz.
Euro dolar alabilirsiniz. 50 liraniz mi var, alin 5 euro ☺

Kesinti tam nasil bilmiyorum ben cuma 1 gram aldim ömrümde ilk defa 🤪 ben altinci degilim. 88 kurus kesti.
Bir de bir cok bankada kac liralik isterseniz altin alabilirsiniz. Gram 500 olsa bile mesela 300ünüz var, 300 tllik alinabiliyor. Dusunebilirsiniz bence.

Gram gümüs alabilirsiniz.
Euro dolar alabilirsiniz. 50 liraniz mi var, alin 5 euro ☺

Kesinti tam nasil bilmiyorum ben cuma 1 gram aldim ömrümde ilk defa 🤪 ben altinci degilim. 88 kurus kesti.
Bir de bir cok bankada kac liralik isterseniz altin alabilirsiniz. Gram 500 olsa bile mesela 300ünüz var, 300 tllik alinabiliyor. Dusunebilirsiniz bence.
İşte aradığım cevap, teşekkür ederim. 300 liralık altını nasıl alabiliyorum ama hep gr hesabı satışı var sanki. Euro hiç düşünmemiştim, gerçekten anlamadığım konular. Çok sağolun.
1 gr altınınız hayırlı olsun, benim de 2 gr var😂😂😂

Rica ederim, faydali olduysa ne mutlu bana ☺☺Garantide böyle cikiyor. Ister gram alanina gram yaziyoruz ister tl alanina paramizi yaziyoruz.
Ama baska bankalari bilmiyorum.

Eklentiler

• 20210120_192637.jpg
    20210120_192637.jpg
    46,4 KB · Görüntüleme: 85
Arada düşecek muhtemelen :)
Nerde öyle her gün 500 kâr

Benim de bin lira kârda şuan..
Âmâ 8 hissem var.
Az hissede dolanmak mi mantıklı çok hissede mi onu düşünüyorum şuan:)

1 günlük sanal borsa deneyimimle ben geldim acilin:KK70:

Bence ilk basta iyi takip edebilmek ve daha az risk almak icin az ama öz hisselere yatirim yapmak lazim. Mesela 1000 tl ile baslicaksan 10 farkli hisse kafa agrisi olur. Ama iyice arastirip 3-4 saglam hisseye girersen kar ettikce cogaltilabilir.

Böylesi daha kolay olur gibime geldi. Ben cok karisik pek bakmadan aldim attim nede olsa sanal para diye🤪 gercekten yatiracak olsam kendimce bilanco vs arastirip güvendiklerimi tercih ederdim

Hayir yaa ztn altindan dolardan aliskin olmaliyiz dusunce paniklemek yok
Beni kurtaran sey merkeze gidememem yoksa altinlari gommustum
Su anda ilk gruptan 2 seferde altida biri kadar kar ettim
Cuma tekrar yatirdim bu sefer yuzde 10u gectim bi kipirdanma gelse devami gelecekte cakildi kaldi bekliyorum
Nerden alım yapıyorsun canım?aldığın yerde bitcoin ve alt coinlerin varmı?

Halk bankası kullanıyorum. Onda alabiliyor muyuz öyle 300-400liralık altın bilginiz var mı? Ya da gümüş hesabı? Euro işi mantıklı ama onu sevdim bakacağım. Çünkü Türk lirası olarak asla gözünün yaşına bakmıyorum🤦🏻‍♀️
Alırsın canım 10 liralık bile alırsın. Ben hesapta bozukluk falan kalırsa altın/gümüş alıyorum onlarla 😄

Nerden alım yapıyorsun canım?aldığın yerde bitcoin ve alt coinlerin varmı?

Altcoin var ama hepsi varmi bilmiyorum ben bir kac tane belirledim
Bitcoin almiyorum 265.000 civari bir paranin dusmesi yada artmasi dusuk miktarlara dusuk yansiyor
Sana uygun olan mobil programlardan alabilirsin ben onermek istemem cunku gecen dususte problem yasamislar ben orta vadeciyim problem yapmadim

Kızlarrrrr yarın Işık Plastik firmasının halka arzı var, koşunnnnnnnnnnn :KK71:
Son zamanlarda halka arzlara talep oldukça fazla, sürekli tavan yapmış bu firmalar. Mesela Esenboğa almadığıma sonradan çok pişman oldum :))

Şimdi bilen biri mutlaka vardır burda. Firma seçerken neye göre seçeceğimi az çok kestiriyorum artık da şu halka arzda firmanın hangi bilgilerine bakmak gerekiyor ya da direkt dalmak mı mantıklı? :KK17:
[/
Halka arzlar genelde 2 3 tavan gidiyor

X