• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ben kıza altın biriktirelim üniversitede lazım olur.paramız olmazsa okuyamazsın a101 e veririm çalışmaya ozaman da seni demiştimm.şimdilerde haldır haldır birikim yapıyor kumbarasınaaaa :rolleyes:

Peki benim oglum...
Henuz 4 yasinda oldugunu unutmayalim lutfen...
Bir gün dedesiyle bankaya gitmis pandemi öncesi muhtemelen 3 yasinda bile degil. Bankadan para cekmisler.
Bunu aklina nasil kazimissa...
Herhangi bisey olunca "dedem bankadan para alar, bankadan ona cok para vererler"
Sen buyuyunce ne olucaksin?
"Bisey olmuycam bankadan para alarim"

Bankadan sinirsiz para alabildigimizi saniyor 🤪🤪

Kizlar,hani su cocuklar icini hesap aciliyo ya belli bir yasa gelene kadar dokunamiyosun bazi bankalardan aciliyor.Yaptirsam mi?Mantikli mi? Bir ara bireysel emekliligi otomatik gecirmislerdi hatirlayan vardir.Ben hemen cikmistim.Esim cikmamis.4 senedir falan cuzi miktar cekiliyor.Bende yaptirsam mi oglanlar icin ? Bilemedim🤷‍♀️

Peki benim oglum...
Bir gün dedesiyle bankaya gitmis pandemi öncesi muhtemelen 3 yasinda bile degil. Bankadan para cekmisler.
Herhangi bisey olunca "dedem bankadan para alar, bankadan ona cok para vererler"

Eşimin eniştesi sürekli kredi çeker bir krediyle diğerini kapatır falan eşimin yigeni bir gün bizden birşey istemişti şuan alamayiz paramız yok diyince bankadan alalım babamın bankası var demişti 😂😂

ben kıza altın biriktirelim üniversitede lazım olur.paramız olmazsa okuyamazsın a101 e veririm çalışmaya ozaman da seni demiştimm.şimdilerde haldır haldır birikim yapıyor kumbarasınaaaa :rolleyes:
Bilmiyorum ztn bana cok benziyor anasi soyleniyor bana cektiyse biriktirirse yine soylenir anasina cektiyse 2 kat ugrasir :D

Eki Görüntüle 2778716

Günaydiiiin...

Altin konusunda cahil ve acemiyim biliyorsunuz. Bu altin simdi dusmus mu de yaninda kirmizi yon isareti var?
Ben sanki cuma daha ucuza aldim, 409 gibi biseye aldim gibi.

Acil edit; 410a almisim :)
Şuan düşüşte gösteriyor evet ama bugün yükseldi cuma günü 410 du şuan 412

dolapta satıcı ve alıcı birbirlerini tanımıyorlar bu güvenlii.para dolap hesapta kalıyor ürün onaylanınca da satıcının hesabına geçiyor.üründe belirtilmeyen kusur vs. varsa anca iade talep edebiliyor.onun dışında beğenmedimm bedeni uymadı vs. bahanelerle iade yapamıyorrr.ben 13 bine yakın kazandım 3 yıla yakın sürede.herşeyyiii alıyorlarrrr.kargo kodu veriyor sistem satılınca o kodla kargoluyorsunnn kimseyle muhatap olmadannn
Merhaba ceycey dolapta kesinti oluyor mu? Bir de kargo gelip evden aliyor mu ? Oyle bir anlasmasi var mi dolabin

Ben 380e dusecegini ongoruyorum ya,ikinci esigimi hic soylemeyeyim simdi.
Benim alacagim icin demiyorum,keske hic kimse zarar etmeseydi,ama 6 aylik tahminlerim tuttu ayniyle,dilerim herkes zararini kapatir zamanla..
Ahmet mergeni dinledim tv de . Altin dusmez gibi dedi ama 407 408 ler destekmis . 407 nin altina duserse alt destek 380 ler 😯 tabi uzun vade de illa ki cikaciktir . Ytd

Merhaba ceycey dolapta kesinti oluyor mu? Bir de kargo gelip evden aliyor mu ? Oyle bir anlasmasi var mi dolabin

Ahmet mergeni dinledim tv de . Altin dusmez gibi dedi ama 407 408 ler destekmis . 407 nin altina duserse alt destek 380 ler 😯 tabi uzun vade de illa ki cikaciktir . Ytd
Evet 380 li rakamlardan bahsediyorlar bende gördüm 😔 dolar içinde 6.8 görülebilir diyorlar 😔😔

Kizlar,hani su cocuklar icini hesap aciliyo ya belli bir yasa gelene kadar dokunamiyosun bazi bankalardan aciliyor.Yaptirsam mi?Mantikli mi? Bir ara bireysel emekliligi otomatik gecirmislerdi hatirlayan vardir.Ben hemen cikmistim.Esim cikmamis.4 senedir falan cuzi miktar cekiliyor.Bende yaptirsam mi oglanlar icin ? Bilemedim🤷‍♀️
Benim bilgim yok o hesaplarla ilgili ama Tl cinsinden mi biriktirmek istiyorsun?
Benim de Bes vardı, fon cinsini altın olarak değiştirdikten sonra anlamlı bir fark olmuştu birkaç yılda..Tl cinsinden biriktirme de bence, hisse olur, altın olur, dolar olur.. bir miktar belirle o cinsten biriksin. Ben işe başladığımda öyle yapacağım çocuklar için.

Evet 380 li rakamlardan bahsediyorlar bende gördüm 😔 dolar içinde 6.8 görülebilir diyorlar 😔😔
İns olmaz cunku uzun zamandir bu kadar dusmemis altin . Cok ekonomiden anlamiyorum ama bu kadar dusmesi de iyi mi bilmiyorum.
Yaptiklari zamanlari geri alirlarsa ne ala , ama onu da sanmiyorum .

Peki benim oglum...

Bence cocuk hakli,boyle birikimci akilli annesi varken bankadan oluk oluk para alar tabikisi😜😜

Selam kızlar ne çok konuşmuşsunuz okuya okuya anca bitirdim :)
Sen yıllardır gizli hesapta birikim yap elin gazetecisi gelsin seni ifşa etsin iyi mi :) çok kırıldım o arkadaşa çok
Neyse sanal borsadan zarardayım o yüzden biraz gözüm korktu
Bi kaç gram altınım vardı baktım hızla düşüyor 427den satmıştım 410 altına düşerse alırım diyordum ama sabah baktım çıkmaya başladı 412den aldım tekrar 250 lira kar etmiş oldum :)
2. El uygulamalar konuşulmuş bende aktif kullanıyorum. Hiç bişey almadım ama baya çok şey sattım. Letgo dan satarsanız yüzyüze buluşup teslim ediyorsunuz. Sattığım şeyler o kadar saçmasapan alakasız ki mesela 10 yıldır bozuk olan yapılması imkansız olan dandik bi laptop vardı onu sattım alan kişi içinden bi parça alıcam önemli değil demişti, eşimin bekarken kullandığı çok çirkin küçücük bi tül perde vardı onu 50 liraya sattım, yarısı kırılmış 3-4 tane kalmış bardakları fincanları sattım , bi tartım var mesela sağlam ama ben başka tartı beğendim evdekini de ilana koydum o satılsın üstüne az daha ekleyip diğerini alıcam.
Neyse dolap ve Gardrops kargo yoluyla gönderiyorsunuz hediye gelen eve sıktığım sevmediğim parfümleri dibinde az bişey kalmış olsa bile koyuyorum alan oluyor. Dolapta her 24 saatte bir öne çıkar seçeneği var ürünleri öne çıkarıp daha çok kişinin görmesini sağlayabilirsiniz. Gardropsda öne çıkar seçeneği ücretli.

Arkadaslar,çi... Sep..inden cikolatali gul keklerden kendine gelen ya da gonderen var mi,nasil,tadi guzel mi acaba?
Dogumgunu hediyesi olarak gondermek istiyorum ama cekiniyorum da.

Geç mi kaldim bilmem, acayip kanserojen. Görünüş tabii cezbedici... Tavsiye etmem.

Geç mi kaldim bilmem, acayip kanserojen. Görünüş tabii cezbedici... Tavsiye etmem.
Siparis vermedim portakalcim,cikolatada karar kildim digeri daha albenili de olsa.Evet sen isin icindeydin,nasil da unuttum..

Back