• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlarrrrr

Bir şirket düşünün. Yüzde 95 ortağı olduğu başka bir şirket var. Şimdi o şirket halka arz olacakmış

Bu demektir ki bu ilk şirkette coşabilir mi

Evet o haberi bende gördüm, yorumlayabilen tecrübeli biri olursa iyi olur.Mevcut hisseyi düşürecek hamle yapmak istemezler diye düşünüyorum, ama bünyesindeki bir şirketi ayrıca satmak ana şirketin faaliyet kolunun birinin ayrılması, karının zararınında ayrılması demek olmazmı 🤔 Mune MuneMune hesabı doğrulanmış üye. GeyikliGece GeyikliGece ve borsayla ilgilenen arkadaşlar sizin yorumunuz ne olur?
Halka arzlarda arz edilen hissenin bağlantılı olduğu şirket/lerin hisselerine yansımalarına bakmadım açıkçası çünkü burada hep yazdığım gibi halka arzlarla ilgilenmiyorum ama genel olarak yazmam gerekirse, bir şirketin ortağı olduğu başka bir şirket veya bir şirketin bünyesinde bulunan ve farklı sektörlerde faaliyet gösteren şirketlerin hisseleri ana şirketin hisselerinden bağımsız hareket edebilir, şöyle örnek vereyim daha basit bir anlatım olsun.

Bir holding kurdunuz faaliyet alanını da geniş tuttunuz, ayakkabı bağcığından uzay aracına kadar geniş bir üretim yetkilendirmeniz var diyelim, aynı zamanda uzay aracı üretimi için bir şirket açtınız, ayakkabı bağcığı için bir şirket açtınız, hepsinin de borsaya hisselerini pazarladınız, yine diyelim ki o ara ayakkabı bağcığı sektörü yok satıyor, acayip bir kar ve talep var, bu yalnızca bağcık şirketinizi primlendirebilir ana şirketiniz bundan nemalanmayabilir, borsada her hisseyi birbirinden bağımsız düşünmelisiniz, biri gidecek diye hepsi aynı şekilde gidecek diye bir şey olmayabiliyor çünkü.

Atıyorum örnek olsun diye yazıyorum yalnızca, bankacılık sektörüyle alakalı olumlu bir haber düşer piyasaya ama bankacılık sektöründeki her hisse aynı oranda olumlu karşılamayabilir bu haberi, 3-4 banka primlenirken diğer bankalar yerinde sayabilir ya da beklentilerin altında primlenebilir.

Yine de sonu babamın malından mal edindiye gidebilir bence nomu:/

chelzy yanlış anlama, abin için bilip bilmeden yazıyormuş gibi olmayalım ama mal mülk girdiğinde işin içine ilişkiler çok kötü bir noktaya gelebiliyor. Bahsettiğin 350 bin kredi sizi iki küçük yavrunun bakım masraflarıyla zora sokabilir. Bir de kaç sene sonra teslim edilecek o evler. Sanki sen oraya yatıracağın parayı kendin yatırım olarak değerlendirebilirsin? Yani başladın bile bir ucundan bitcoin falan🧿
Yok yok asla yanlis anlamam.Zaten bu tarz konularda esim asla yaş tahtaya basmaz.Benim fikrim kadar onunki de onemli.Biz zaten isin bir ucundan basladik.Simdi ikisine de ayri hesap acmayi dusunuyoruz 18 ine gelene kadsr ikiside hic dokunmayacagimiz ve dahasi da var.Her sey onlar icin.Bu isten sogumaya basladim sanki.

Deprem olan bölgeyi biliyorum oradaki bir evi 300 bin arsa bedeline tercih ederim açıkçası.
Abi ile ilgili konuyu yeni okudum yorumumu şöyle değiştirebilirim ev için eğer babanız ve abiniz ekstra bir katkı yapmayacaksa kendi kredi çektiğiniz rakamı tapuda kendi payınız olarak gösterin böylelikle ileride abinin elbet miras payı olur ama senin odediğin paya konamaz
Tapu vs islerinden hic anlamadigim icin boyle bir madde konulabilir mi bilmiyorum.Bu da bir secenek olabilir
Ya aslinda ben bu tarz bir konuya hic girmek istemedim asla aklimin ucundan dahi gecirmedim.Yok babamlardan ev kalicak ta ikimize falan ama bu deprem olayi ailemin tum duzenini allak bullak etti.Simdi kirada oturuyorlar hatta.O bile canimi sıkıyor yettirebiliyorlar mi diye.

Bence gerek yok bu abiyle ortaklik zorlamaya.

Ancak su olabilir, krediyi siz cekince tapunun bir kismi direkt size verilebilir. Yoksa krediyi nasil cekiceksiniz ki zaten? Yarisi babada, yarisi sizde. Allah gecinden versin ilerde yarisini bölüsürsünüz.
Ama gercekten bu abiyle ortaklik cok da luzumlu degil.
Tapuda boyle bir sey yapilabilecegini bilmiyordum.Dedim ya babam bizden size bir bu ev derdi aman baba sus acma soyle konulari der kapatirdim ama bu deprem isi bu tarz konulari malesef acilmasina sebep oldu.Ilerisini dusunmezken simdi neler konusuyorum😞
Hisleriniz kuvvetliymis cidden abim parasal konularda kaypaktir.Babamdan kac kez borc aldi ,benden ona keza.Abimle boyle bir durumda karsi karsiya kalmak istemem.

C ceycey0406 görünmedin bu aksam ☺
idrar yolları enfeksiyonu olmuşummm.ondan girmedimm uyudum dinlendimmm birazzz.cuma günü güzel para kazandık borsadann.ama ben altından büyük battım 3500 e yaklaştı zararım.4000 ü de görür bu haftaa

idrar yolları enfeksiyonu olmuşummm.ondan girmedimm uyudum dinlendimmm birazzz.cuma günü güzel para kazandık borsadann.ama ben altından büyük battım 3500 e yaklaştı zararım.4000 ü de görür bu haftaa

Cok gecmis olsun.
Sevindim kazanmaniza. Cunku haftaniz pek parlak gecmemisti. Insallah zararlari karsilayacak gibidir 😇😇
Altini bosver, kisa vadeci degilsin ki. Bak baharda nasil cosacak.

Ben 5 gramdayim bu yil. Pts sali car 1er gram daha alicam.

Cok gecmis olsun.
Sevindim kazanmaniza. Cunku haftaniz pek parlak gecmemisti. Insallah zararlari karsilayacak gibidir 😇😇
Altini bosver, kisa vadeci degilsin ki. Bak baharda nasil cosacak.

Ben 5 gramdayim bu yil. Pts sali car 1er gram daha alicam.
evet zararları çıkardıkk cuma günü 13000 tl ye yakın kazandık.altın daha da düşecek deniyor bekle istersen alımı bir hafta dahaa.yoksa benim gibi fakirleşirsin günden güne.zararıma 9 gram altın alınıyor şaka gibii. :rolleyes:

evet zararları çıkardıkk cuma günü 13000 tl ye yakın kazandık.altın daha da düşecek deniyor bekle istersen alımı bir hafta dahaa.yoksa benim gibi fakirleşirsin günden güne.zararıma 9 gram altın alınıyor şaka gibii. :rolleyes:

Ohh cok iyi kazanc allah bereket versin.

Selam kızlar yetişemedim yazılanlara🤩🤩
fazla bir şey yok...
altın yatırımcıları daha fakir
borsa öğrencileri çalışkan
borsa yatırımcıları heyecanla kazançlı.
hatalı seçimler yapan coinciler daha dikkatli olmaya kararlı.

bir de Chelzy Chelzy 'nin babasının evini ne yapsak en doğrusu olur meselemiz var.

:KK25:

fazla bir şey yok...
altın yatırımcıları daha fakir
borsa öğrencileri çalışkan
borsa yatırımcıları heyecanla kazançlı.
hatalı seçimler yapan coinciler daha dikkatli olmaya kararlı.

bir de Chelzy Chelzy 'nin babasının evini ne yapsak en doğrusu olur meselemiz var.

:KK25:
Ne güzel özetledin çok yaşa emi 😍😍😍
Bende coin de 100 lirada 4 lira kazandım 😂😂

Back