• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evet sen soyleyince hatirladim
Hayatta hep degisim icerisindeyiz
Bizde de gelecek hic birsey yok ama olsada cok yaslanamazdim herhalde
Insanin kendi elde etmesi gibi guzel birsey varmi

Aynen

Ben de aslinda hazir para aksin yiyeyim kafasindayim. Ama bunu kendim hazirlamak istedim.
Bu da belli olmaz yarin bir uygulama cikar herkesin ev sahibi olmasi icin. Benim plan yalan olur. Bu yüzden hazir bir seye cok da yaslanmamak istiyorum.

Benim ailem oyle degil. Mesela abim veteriner ama bir turlu guzel bir sey tutturamadi. Ailem ona hep destek oldu.
Ablam 2 cocukla bosandi ve her seye sifirdan basladi. Lanet olsun diye evden hic bir sey almadan cikti. O surecte tabi ki ona destek olundu. Benim esim vefat etti bana da teklif ettiler, hala ederler ancak istemem, zorda kalirsam tabi ki kabul ederim.

Esimin ailesi aynen anlattigin gibi. Esimle bir araba aldik, hyundai i20. Kiyametler koptu. Aslinda o zaman biz passat begendik, butcemiz de uygundu. Ama ilk arabamiz. Minik olsun, hasarina vs uzulmeyelim diye daha uygun bisey aldik. Kiyametler koptu siz nasil araba alirsiniz bize neden soylemediniz, bilmem ne... o araba senin olsun dediler haftasina araba aldilar 🤪 simdi eminim bir cok kisi der ki bulmus da bunuyor. Evet aile destegi cok guzel ama mesela benim esim cogunlukla calismadi, uretebilecek durumdayken uretmedi. Babasinin isini de devralamadi babasi yasli oldugu icin esim ergenlik duzeyine yaklasmadan tum isletmeleri devren kiralamis. Herhangi bir isleyen duzen yok ki gitsin basina gecsin. Kafa yapisi hep hazir yeme uzerineydi.
Benim de oyle ama yiyecegimi kendim hazirladim 😍

O tek cocuk oldugu icin sanirim babasinin malini kendisinin görmekte hic sorun yasamadi. Benim henuz okuyan kardesim var. Ben babamin malina bu sekilde yaklasamam hala.

Ah esinizi kaybettiginizi bilmiyordum. Acinizi hatirlattiysam kusura bakmayin. Isiklarda uyusun, size de sabir dilerim.

Doğru yatırımın yanı sıra, ben doğru insanın doğru yatırımı diye düşünüyorum.

Mesleği itibariyle; sağduyu, mantık ve dirayet sembolü olacağı düşünülen, ve gerçekten de mesleğinde başarılı bir arkadaşım, borsada çok ciddi, gerçekten çok ciddi bir para kaybetti.

Para kazanılır da kaybedilir de. Ama kaybetme nedeni benim aklımı başımdan aldı.
Kazanıyor olduğu için kaybetti.

Maddi olarak sıkıntısı olmayan bir insandı.
Saygın uzman bir aracı kurumla, mesleki bağlantıları sayesinde, kendisine atanan çok kalifiye bir yatırım danışmanıyla çalışmaya başladı.
Haftalık, aylık, ara ara da günlük al-satlarla ciddi paralar kazandı.
Delirdi.
Bu kazancın dahasının olabileceğini düşünmeye başladı.

Hatalar yapmaya başladı.
Sadece kazandığından kaybediyordu ilk başlarda.
Burayı iyi anlatabilirim umarım, kaybettiğinden dolayı değil, o "daha" kazançlara ulaşamadığından hırslandı.

Kazandıklarını kaybetti. kendi öz sermayesinden de ciddi paralar kaybetti.

İnsan, iradesini test etmediği alanlarda çok çok dikkatli olmalı dedim, bunu kulağıma küpe yaptım.

Kesinlikle cok dogru

Benim cevremde de soyle bir model var, bugununden kisip yatirim yapan. Bu da cok yanlis.
Bugunden calacaksak olmaz. Yarinin garantisi yokki.

Herhangi bir yere yazdigim bisey uzerine mesaj aliyorum bazen, siz tatil onerisine xxx yer yazmissiniz ama cok pahali. Siz yatirim yapmiyor muydunuz? Gibi gibi...

Yatirimi sartlarimizi iyilestirmek icin yapmaliyiz. Bunu unutuyoruz. Egomuzu tatmin etmek icin, arac degil amac gozuyle, hirsla yapilan yatirimdan cok hayir geldigini gormedim.

Pandemi oncesi biz her hafta tiyatroya giderdik hep de özel tiyatrolara.
Bunlarin ayda 1-2si ozel, digerleri devlet/sehir olarak degistirdik mesela.
Ama sehir tiyatrolarinda bize hitap eden oyunlar bitince yine özele döndük.
Genel yaklasim, gerek yok bi kere gittik yeter biriktir paralari 🤪🤪

Aynen

Ben de aslinda hazir para aksin yiyeyim kafasindayim. Ama bunu kendim hazirlamak istedim.
Bu da belli olmaz yarin bir uygulama cikar herkesin ev sahibi olmasi icin. Benim plan yalan olur. Bu yüzden hazir bir seye cok da yaslanmamak istiyorum.

Yok toprak ve gayrimenkul hic deger kaybetmez sanmiyorum
Ben ilk ise basladigimda soz vermistim ilceye tasinacaktim
Fakat sonra gerek olmadi, baskan insanlari susturdu ve unutturdu. Ev bile bakmistik ilce merkezinde 70 bine ev alacaktim bu lafida ortada dolandirdik
Kimse onayak olmadi bende 22 yasindaydim oturacak ev almamiz gerekiyordu annemin ailesiyle yasiyorduk cok eksideydik biraz rahatlamak istedik olmadi kismet degilmis
Keske biri akil verseydi arsa tarla aldirsaydi ( calistigim ilceden )
Hic birsey icin gec degil biliyorum keske de demiyorum aslinda, ama boyle firsatlari kacirdigim bekar gezip tozup sorumluluk almadigim yillarda oldu

Sen nasıl bulmuştun danışmanı canım?Güvenilir bir danışman bulmak için nasıl bir yol izlemeliyiz,nelere dikkat etmeliyiz? Olması gereken evrakları nelerdir?Danışmanla çalışan diğer arkadaşlarda bilgi verirse sevinirim.Ortalık ne olduğu belirsiz insanla dolu biz doğru insanı nasıl ayırcaz.Hani illa kazandıracak uçuracak kaçıracak kişi demiyorum.Dolandırıcı olmayan bu işi gerçekten iş olarak yapan kalifiye kişi kasteddiğim

Benimki de zaten cok ucacak kacacak isler yapmiyor. Emin oldugu yerlere para yatirmama vesile oluyor.
Mesela derim ki xx hisse 10 tavan yapti hani niye almadik. Acik acik der ki bilmiyordum.
Simdi bi kagit aldim. Eksideyim. Hatta kagidi aldim, haber almis bir miktar dusecek diye. Beni cikartti, dusukten soktu tekrar, o arada kar ettirdi, yine dusecek ama tekrar ugrasmayalim, sorun yapma hedef tarihimiz bu, o zaman konusalim dedi kapatti. Güven cok onemli. Yoksa suan kendimi yer dururdum.
Bankamdan tanistik. Ancak iliskimiz banka disinda ilerliyor suan.

Portakal mesela hisse düşüşte ama sorun değil parlak diyor valla gecemi gündüzume kattım ama bunu kestiremiyorum az yol gösteriniz ya

Bu biraz zaman alir. Biraz da sagdan soldan bilgi almaya bakar.
Ben soyle diyim, suan bir miktar eksideyim ama halka arz var. O donemde en kotu ihtimal maliyetime gelir cikarim. Ki buna inanmiyorum. Kar alip cikacagim

Coin bu hafta destan yazdi 🤩 maas yatsin hesaba biraz daha yatirmayi dusunuyorum.Sonra pusuya yatip bekleyecegiz yani bekleyecekmisiz😄😄

Ohh ohh bereketli olsun.
Coin bana göz kırpıyor. :)
Sen hangi uygulamayı kullanıyorsun peki?
Bir kaç isim yazdılar bakindim ama seçemedim.
Uygulamayı yükleyince ilk olarak kimlik istiyor diye okudum öyle mi?
Orda da testten falan geçiyor muyuz?
Aynı hataları yapmayayım:D

Ohh ohh bereketli olsun.
Coin bana göz kırpıyor. :)
Sen hangi uygulamayı kullanıyorsun peki?
Bir kaç isim yazdılar bakindim ama seçemedim.
Uygulamayı yükleyince ilk olarak kimlik istiyor diye okudum öyle mi?
Orda da testten falan geçiyor muyuz?
Aynı hataları yapmayayım:KK70:
Uygulama btcturk pro.
Test mest yok.Hurraa dalisa geciyosun.Hesaplari var.Oraya eft ile para geciyosun.Kimlik istiyor mu inan hatirlamiyorum.Ben bazen suzgecten gecirmeden biseylere boyle tavsiye edilmisse sorgulamadan daliş yaparim ama istiyodu diye hatirliyorum.

Uygulama btcturk pro.
Test mest yok.Hurraa dalisa geciyosun.Hesaplari var.Oraya eft ile para geciyosun.Kimlik istiyor mu inan hatirlamiyorum.Ben bazen suzgecten gecirmeden biseylere boyle tavsiye edilmisse sorgulamadan daliş yaparim ama istiyodu diye hatirliyorum.

Benim de btc türk pro

Tc istedi nomunomuchua nomunomuchua

Kizlar ,size danisayim.Esime henuz laf arasinda citlattim konuyu ama uzerinde dusunuyorum.Fikirleriniz onemli.
Simdi Kasim ayindaki Izmir depreminden annemlerin oturdugu eve oturulamaz raporu verildi.Once orta hasardi.Sonra itiraz edildi cunku hasar baya var.Ama tahminimiz o civarda o kadar cok orta hasar varki artik yardim yapilmamasi icinmidir nedir az hasara dondurduler.Apar topar cikarttirdilar ama bizleri.

Simdi bu evin konumu cok iyi yerde.Yeni yapilan hastane var.Simdi muteahitler haliyle siraya girmisler bizim apartman icin.Soylenen ev sahiplerinin butcelerine gore 2+1 ve 3+1 site yapilacagi.Krediye uygun olacak ama 70 yas ustune kredi verilmiyor.Zaten babam da sizlere borc mu birakacagim diye dusunup cüzi bir.miktara arsa payi alirim.Size de o kalir diyor.Ama bu daireler.oldugunda en az 1 bucuk trilyon gibi birer rakama gidicekmis cunku daha depremden once bile 28 yillik evimizin fiyati 600-700 bin civariydi.
Eger bu ev isine girersek ya abimin uzerine ya benim uzerime kredi cekicez.Abim mesleginin 20.senesinde henuz kirada oturan,zibilyon tane ozel dersi olmasina ragmen esi ve cocuguyla yiyelim icelim modundalar,altlarinsa 2004 model bir kulustur var devamli ariza cikaran.Bizim ise su anda hali hazirda bir.ev kredimiz var.6 yillik cekmistik.2 senesi bitti.100 binin altina dustu kredimiz.2300 lira aylik .Cok bir koymuyor acikcasi bize.Ikimizde ogretmeniz.Malum pandemi vs .Hemen hemen hix giderimiz olmadi. tek giderimiz ikiz bebeklerimin bez,mama paralari.Hastane giderleri de olmuyor.Tamamlayicilari var.Hani biz girissek bu ise.Cok zorlanir miyiz?Arsa payi max 300 bin verirler ama 3+1 olmasa bile 2+1den 1 trilyona biz bu evi satariz.

Kafam karisik.Daha henuz apartman sakinleri mutabik olamadilar.Uzun bir sure de olamaz gibiler.Esim gecen gun babama o gun gelsin konusuruz dedi.Sanki o da benim gibi dusunuyor.Bir iki seneye bizim ev kredimiz iyice rahatlayacak ama sonra oglanlarin kreştir,kurstur onlar baslayacak.Gozum korkmuyor degil.Kenarda 100 bin liralik altin var.Dugun takilarima hic dokunmadim araba alirim kendime diye..Babam bir yandan stres oluyor ne olacak evin durumu diye.Uzulmesini hic istemiyorum ama biz kalkabilir miyiz bir ikinci evin kredisinin altindan.Ne dersiniz ?Bir akil verin.🤦‍♀️

Kizlar ,size danisayim.Esime henuz laf arasinda citlattim konuyu ama uzerinde dusunuyorum.Fikirleriniz onemli.
Simdi Kasim ayindaki Izmir depreminden annemlerin oturdugu eve oturulamaz raporu verildi.Once orta hasardi.Sonra itiraz edildi cunku hasar baya var.Ama tahminimiz o civarda o kadar cok orta hasar varki artik yardim yapilmamasi icinmidir nedir az hasara dondurduler.Apar topar cikarttirdilar ama bizleri.

Simdi bu evin konumu cok iyi yerde.Yeni yapilan hastane var.Simdi muteahitler haliyle siraya girmisler bizim apartman icin.Soylenen ev sahiplerinin butcelerine gore 2+1 ve 3+1 site yapilacagi.Krediye uygun olacak ama 70 yas ustune kredi verilmiyor.Zaten babam da sizlere borc mu birakacagim diye dusunup cüzi bir.miktara arsa payi alirim.Size de o kalir diyor.Ama bu daireler.oldugunda en az 1 bucuk trilyon gibi birer rakama gidicekmis cunku daha depremden once bile 28 yillik evimizin fiyati 600-700 bin civariydi.
Eger bu ev isine girersek ya abimin uzerine ya benim uzerime kredi cekicez.Abim mesleginin 20.senesinde henuz kirada oturan,zibilyon tane ozel dersi olmasina ragmen esi ve cocuguyla yiyelim icelim modundalar,altlarinsa 2004 model bir kulustur var devamli ariza cikaran.Bizim ise su anda hali hazirda bir.ev kredimiz var.6 yillik cekmistik.2 senesi bitti.100 binin altina dustu kredimiz.2300 lira aylik .Cok bir koymuyor acikcasi bize.Ikimizde ogretmeniz.Malum pandemi vs .Hemen hemen hix giderimiz olmadi. tek giderimiz ikiz bebeklerimin bez,mama paralari.Hastane giderleri de olmuyor.Tamamlayicilari var.Hani biz girissek bu ise.Cok zorlanir miyiz?Arsa payi max 300 bin verirler ama 3+1 olmasa bile 2+1den 1 trilyona biz bu evi satariz.

Kafam karisik.Daha henuz apartman sakinleri mutabik olamadilar.Uzun bir sure de olamaz gibiler.Esim gecen gun babama o gun gelsin konusuruz dedi.Sanki o da benim gibi dusunuyor.Bir iki seneye bizim ev kredimiz iyice rahatlayacak ama sonra oglanlarin kreştir,kurstur onlar baslayacak.Gozum korkmuyor degil.Kenarda 100 bin liralik altin var.Dugun takilarima hic dokunmadim araba alirim kendime diye..Babam bir yandan stres oluyor ne olacak evin durumu diye.Uzulmesini hic istemiyorum ama biz kalkabilir miyiz bir ikinci evin kredisinin altindan.Ne dersiniz ?Bir akil verin.🤦‍♀️
Selamlar ,
Evin bedeli ne kadar olacak ben anlayamadım o kısmı ? Ortalama ne kadara gelecek yeni ev ?
Konuya dalmis oldum kusura bakmayın, cevap yazmak istedim .

Ben eskiden vadeli hesaptan gelen 3 kuruşu para kazanmak sanıyordum 🤪
Danışman ufkumu açtı.
İçinize sinen birini en kisa zamanda bulmanizi dilerim 😍💯

Çok teşekkür ederim umarım bulurum 🙏🏻

SPK belgesi yoksa ve referans bulamazsanız riskli gibi geliyor bana çok büyük paralarla girmeyecekseniz. Yani yokluğu hissedilecek paralarla girmeyecekseniz diyeyim daha doğru olur

Evet ben de öyle düşünüyorum 🤗

Ben de kredi cekerseniz ne kadar cekeceginizi anlayamadim.
Krediyi siz mi odeyeceksiniz, abinizle ortak mi? Ev kimin olucak? Bana anlatiminizdan abi destek olmaz ama hak iddia eder gibi geldi. Yanlis anlamis olabilirim.

R Rosalind Franklin ne güzel bir ailen varmış🌸 çok şanslısın gerçekten.
Fazla ısrarcı gibi gözükmek istemem, afedersin ama sene sonuna İzmir’e taşınıcam. Danışman konusunda ben de yardım rica edicem senden🙏 Benim acelem yok. Referans olayı nasıl olur bilmem ama burdaki kızlara sor beni:))) şaka şaka bilemedim walla:/
Ben hayatımı GeyikliGece GeyikliGece öncesi ve sonrası olarak ikiye ayırıyorum :KK24: gerçekten ufkumu açtı.

benim çocukluğumdan beri özellikle kız olmamdan kaynaklı çok zor bir hayatım oldu. Evlenince parayı elin oğlu yiyecek, okumasın diye çok direttiler babaannemler. Okulu bile evden kaçıp okudum.
plasticwoman plasticwoman a da selam olsun:KK37:
Burdaki desteği gördükçe gözlerim yaşarıyor gerçekten:(

Evin bedeli 3+1 ler 1bucuk trilyona gider demisler.bizlerden de istenen 450 bin civari.

Şimdi 3 seçenek var demi.

1. Arsa payı almak (babanın düşüncesi)
2. 2 artı 1 almak 350 bin civarı mi
3. 3 artı 1 almak 450 bin civarı

Siz 2 öğretmen, ikız bebek, 2300 ev kredisi borcu ve kenarda 100 binlik altın olan bir ailesiniz.

2. Ya da 3. Seçeneği biz değerlendirsek altından kalkabilir miyiz diye soruyorsunuz

Not: bence abi direk talip olur böyle kazançlı bir şeye:))

Ben de kredi cekerseniz ne kadar cekeceginizi anlayamadim.
Krediyi siz mi odeyeceksiniz, abinizle ortak mi? Ev kimin olucak? Bana anlatiminizdan abi destek olmaz ama hak iddia eder gibi geldi. Yanlis anlamis olabilirim.
Ne kadar istediklerine bagli ve o zaman bizim pesinat ne kadarimiz olur bilmiyorum.Ama muhtemelen bir 300-350 cekmemiz gerekir.Tabi belki babam hepsini olmasa da 50 bin cekebilirim de diyebilir.Simdilil hersey afaki.
Abim girerse topa ne ala ama onlar.hic kendileri icin bile dusunmuyorlar ki ev olayini.Destek olursa cok daha iyi olur tabi sonucta o ev ikimize kalicak tabiki hakki olucak.Sonucta kredi cekicem ama ev yapilmadan onceki mulk bedeli ikimizin payi.

Şimdi 3 seçenek var demi.

1. Arsa payı almak (babanın düşüncesi)
2. 2 artı 1 almak 350 bin civarı mi
3. 3 artı 1 almak 450 bin civarı

Siz 2 öğretmen, ikız bebek, 2300 ev kredisi borcu ve kenarda 100 binlik altın olan bir ailesiniz.

2. Ya da 3. Seçeneği biz değerlendirsek altından kalkabilir miyiz diye soruyorsunuz

Not: bence abi direk talip olur böyle kazançlı bir şeye:))
Abi talip olmasa bile sorun çıkartır gibi geldi bana ilerde:///

Ne kadar istediklerine bagli ve o zaman bizim pesinat ne kadarimiz olur bilmiyorum.Ama muhtemelen bir 300-350 cekmemiz gerekir.Tabi belki babam hepsini olmasa da 50 bin cekebilirim de diyebilir.Simdilil hersey afaki.
Abim girerse topa ne ala ama onlar.hic kendileri icin bile dusunmuyorlar ki ev olayini.Destek olursa cok daha iyi olur tabi sonucta o ev ikimize kalicak tabiki hakki olucak.Sonucta kredi cekicem ama ev yapilmadan onceki mulk bedeli ikimizin payi.

Hic gerek yok. Ev yapilmadan evvel hak tabi ikinizin ama siz suan kucuk olmayan bi yatirim yapacaksiniz. Sonra ev ikinize kalacak. Hatta evi olmadigi icin eve konmasi da ihtimaller dahilde..

Oyum olumsuz.

Back