• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne kadar istediklerine bagli ve o zaman bizim pesinat ne kadarimiz olur bilmiyorum.Ama muhtemelen bir 300-350 cekmemiz gerekir.Tabi belki babam hepsini olmasa da 50 bin cekebilirim de diyebilir.Simdilil hersey afaki.
Abim girerse topa ne ala ama onlar.hic kendileri icin bile dusunmuyorlar ki ev olayini.Destek olursa cok daha iyi olur tabi sonucta o ev ikimize kalicak tabiki hakki olucak.Sonucta kredi cekicem ama ev yapilmadan onceki mulk bedeli ikimizin payi.

Bu durumda abi ile yarı yarıya katkıda bulunmayı teklif edin.
Kabul etmezlerse ev yapılmadan önceki hakkını babanız ona ayrıca versin.
Sizin haklarinizdan ayırsın tamamen.
Haksızlık önlenecekse sıkıntıya girmeye değebilir yani.

Yine de sonu babamın malından mal edindiye gidebilir bence nomu:/

chelzy yanlış anlama, abin için bilip bilmeden yazıyormuş gibi olmayalım ama mal mülk girdiğinde işin içine ilişkiler çok kötü bir noktaya gelebiliyor. Bahsettiğin 350 bin kredi sizi iki küçük yavrunun bakım masraflarıyla zora sokabilir. Bir de kaç sene sonra teslim edilecek o evler. Sanki sen oraya yatıracağın parayı kendin yatırım olarak değerlendirebilirsin? Yani başladın bile bir ucundan bitcoin falan🧿

Sen bu 450 binin ödemesini nasıl planlıyorsun chelzy?
Henuz bir fikrim yok.2 haftadir Izmirde ailemleydik.Babami oyle stresli ve uzgun gorunce olustu kafamda.Bir de artik kiradalar tabi apar topar ciktilar evden.
Şimdi 3 seçenek var demi.

1. Arsa payı almak (babanın düşüncesi)
2. 2 artı 1 almak 350 bin civarı mi
3. 3 artı 1 almak 450 bin civarı

Siz 2 öğretmen, ikız bebek, 2300 ev kredisi borcu ve kenarda 100 binlik altın olan bir ailesiniz.

2. Ya da 3. Seçeneği biz değerlendirsek altından kalkabilir miyiz diye soruyorsunuz

Not: bence abi direk talip olur böyle kazançlı bir şeye:))

Ya o da kazancli olsun da ama evin paylasimi nasil olur bilemedim.
Hic gerek yok. Ev yapilmadan evvel hak tabi ikinizin ama siz suan kucuk olmayan bi yatirim yapacaksiniz. Sonra ev ikinize kalacak. Hatta evi olmadigi icin eve konmasi da ihtimaller dahilde..

Oyum olumsuz.

Abime bu maddi konularda zaten guvenim sifir.Borcuna sadik degildir pek.Ona kredi cekmistim zar zor odedi bazi taksitler gume gitti vs.🤦‍♀️🤦‍♀️

Bu da guzel bir fikir.Tabi o zaman gelsin babam mutlaka teklif eder.Su anda acik acik ben 70 yasindan sonra bu krediye giremem diyemiyor hakli olarak.Abim kabul ederse ne ala.

Yine de sonu babamın malından mal edindiye gidebilir bence nomu:/

chelzy yanlış anlama, abin için bilip bilmeden yazıyormuş gibi olmayalım ama mal mülk girdiğinde işin içine ilişkiler çok kötü bir noktaya gelebiliyor. Bahsettiğin 350 bin kredi sizi iki küçük yavrunun bakım masraflarıyla zora sokabilir. Bir de kaç sene sonra teslim edilecek o evler. Sanki sen oraya yatıracağın parayı kendin yatırım olarak değerlendirebilirsin? Yani başladın bile bir ucundan bitcoin falan🧿

Öyle ama sonuçta iki seçenek de sunulacak.
Hangisini isterse seçecek.
Sonradan ağlamaya hakkı yok.
Ve başından bu uyarı da yapılmalı.
Bak gönül ister birlikte alalim.
Hatta yukumuz hafif olur seviniriz.
Sıkışırız korkusu yaşıyoruz bir yandan ama babam üzgün diye de onu rahatlatmak istiyorum.
Sen de varsan güzel olur.
Yokum dersen al hakkını şimdiden. Ama daha sonra bu konuda en ufak bir kırıcı söz duymayalım uyarısı yapılsın.

Kıyamam amcaya yaa tabi evlatları için iyi fırsatlar kaçmasın istiyor.

Selam hanımlar :) Nasılsınız geçmişe bakmadan yazıyorum
Bu temettü işi nedir? Ne kadar zamanda öderler hani 2 haftalık al satta temettü geliyor mu nasıl bir şey bu ?

Temettu: bir şirketin karını tum ortakları ile paylasma kararı almasıdır

Temmuttu verildiği an o şirketin hissesine sahipsen hak kazanırsın

Istersen bir gün önce al o hisseyi istersen 1000 gün önce

Genelde 2 gün içinde yatiyormus

Temettu: bir şirketin karını tum ortakları ile paylasma kararı almasıdır

Temmuttu verildiği an o şirketin hissesine sahipsen hak kazanırsın

Istersen bir gün önce al o hisseyi istersen 1000 gün önce

Genelde 2 gün içinde yatiyormus

Ek olarak temettü veren hisseler araştırarak bu sene de temettü gelebilir diye tahminde bulunabiliriz değil mi? :)

Iyi gelistirdin kendini aferin aferiinn :)

Öyle ama sonuçta iki seçenek de sunulacak.
Hangisini isterse seçecek.
Sonradan ağlamaya hakkı yok.
Ve başından bu uyarı da yapılmalı.
Bak gönül ister birlikte alalim.
Hatta yukumuz hafif olur seviniriz.
Sıkışırız korkusu yaşıyoruz bir yandan ama babam üzgün diye de onu rahatlatmak istiyorum.
Sen de varsan güzel olur.
Yokum dersen al hakkını şimdiden. Ama daha sonra bu konuda en ufak bir kırıcı söz duymayalım uyarısı yapılsın.

Kıyamam amcaya yaa tabi evlatları için iyi fırsatlar kaçmasın istiyor.
Başkasına ne güzel akıl veriyorsun bak:KK50:
:KK19:

Kizlar ,size danisayim.Esime henuz laf arasinda citlattim konuyu ama uzerinde dusunuyorum.Fikirleriniz onemli.
Simdi Kasim ayindaki Izmir depreminden annemlerin oturdugu eve oturulamaz raporu verildi.Once orta hasardi.Sonra itiraz edildi cunku hasar baya var.Ama tahminimiz o civarda o kadar cok orta hasar varki artik yardim yapilmamasi icinmidir nedir az hasara dondurduler.Apar topar cikarttirdilar ama bizleri.

Simdi bu evin konumu cok iyi yerde.Yeni yapilan hastane var.Simdi muteahitler haliyle siraya girmisler bizim apartman icin.Soylenen ev sahiplerinin butcelerine gore 2+1 ve 3+1 site yapilacagi.Krediye uygun olacak ama 70 yas ustune kredi verilmiyor.Zaten babam da sizlere borc mu birakacagim diye dusunup cüzi bir.miktara arsa payi alirim.Size de o kalir diyor.Ama bu daireler.oldugunda en az 1 bucuk trilyon gibi birer rakama gidicekmis cunku daha depremden once bile 28 yillik evimizin fiyati 600-700 bin civariydi.
Eger bu ev isine girersek ya abimin uzerine ya benim uzerime kredi cekicez.Abim mesleginin 20.senesinde henuz kirada oturan,zibilyon tane ozel dersi olmasina ragmen esi ve cocuguyla yiyelim icelim modundalar,altlarinsa 2004 model bir kulustur var devamli ariza cikaran.Bizim ise su anda hali hazirda bir.ev kredimiz var.6 yillik cekmistik.2 senesi bitti.100 binin altina dustu kredimiz.2300 lira aylik .Cok bir koymuyor acikcasi bize.Ikimizde ogretmeniz.Malum pandemi vs .Hemen hemen hix giderimiz olmadi. tek giderimiz ikiz bebeklerimin bez,mama paralari.Hastane giderleri de olmuyor.Tamamlayicilari var.Hani biz girissek bu ise.Cok zorlanir miyiz?Arsa payi max 300 bin verirler ama 3+1 olmasa bile 2+1den 1 trilyona biz bu evi satariz.

Kafam karisik.Daha henuz apartman sakinleri mutabik olamadilar.Uzun bir sure de olamaz gibiler.Esim gecen gun babama o gun gelsin konusuruz dedi.Sanki o da benim gibi dusunuyor.Bir iki seneye bizim ev kredimiz iyice rahatlayacak ama sonra oglanlarin kreştir,kurstur onlar baslayacak.Gozum korkmuyor degil.Kenarda 100 bin liralik altin var.Dugun takilarima hic dokunmadim araba alirim kendime diye..Babam bir yandan stres oluyor ne olacak evin durumu diye.Uzulmesini hic istemiyorum ama biz kalkabilir miyiz bir ikinci evin kredisinin altindan.Ne dersiniz ?Bir akil verin.🤦‍♀️
Deprem olan bölgeyi biliyorum oradaki bir evi 300 bin arsa bedeline tercih ederim açıkçası.
Abi ile ilgili konuyu yeni okudum yorumumu şöyle değiştirebilirim ev için eğer babanız ve abiniz ekstra bir katkı yapmayacaksa kendi kredi çektiğiniz rakamı tapuda kendi payınız olarak gösterin böylelikle ileride abinin elbet miras payı olur ama senin odediğin paya konamaz

Son düzenleme:
Selam hanımlar :) Nasılsınız geçmişe bakmadan yazıyorum
Bu temettü işi nedir? Ne kadar zamanda öderler hani 2 haftalık al satta temettü geliyor mu nasıl bir şey bu ?

18 subata kadar coca cola alanlar sanirim ayin 22sinde alacak temettü.
Emin degilim bakabilirsiniz detaylarina.

Ben bi kere aldim temettu, cok doyurucu bir sey degil. Ha hic yoktan iyidir de öff cocacolaya ortak oldum kardan pay haa diye bakarsaniz hayal kirikligi yaratir

Abime bu maddi konularda zaten guvenim sifir.Borcuna sadik degildir pek.Ona kredi cekmistim zar zor odedi bazi taksitler gume gitti vs.🤦‍♀️🤦‍♀️

Bu da guzel bir fikir.Tabi o zaman gelsin babam mutlaka teklif eder.Su anda acik acik ben 70 yasindan sonra bu krediye giremem diyemiyor hakli olarak.Abim kabul ederse ne ala.

Bence gerek yok bu abiyle ortaklik zorlamaya.

Ancak su olabilir, krediyi siz cekince tapunun bir kismi direkt size verilebilir. Yoksa krediyi nasil cekiceksiniz ki zaten? Yarisi babada, yarisi sizde. Allah gecinden versin ilerde yarisini bölüsürsünüz.
Ama gercekten bu abiyle ortaklik cok da luzumlu degil.

18 subata kadar coca cola alanlar sanirim ayin 22sinde alacak temettü.
Emin degilim bakabilirsiniz detaylarina.

Ben bi kere aldim temettu, cok doyurucu bir sey degil. Ha hic yoktan iyidir de öff cocacolaya ortak oldum kardan pay haa diye bakarsaniz hayal kirikligi yaratir

Temettu ilk etapta sermaye arttirmak icin kullanilirmis en az 3 yil beklenditiniz olmasin diyorlar sonrasinda da takip gerektiriyor bence riskli 10 yil surekli firmanin durumunun degisip degismedigini takip zor
Tabiki kartopu etkisi gibi ilerlemis olma dusuncesi keyif veriyor

Chelzy Chelzy bende boyle bir durum yasadim ama ben yanasmadim acikcasi
Sadece sitede baska bir ev varsa siz kendiniz icin dusunebilirsiniz ortakli isi sevmiyorum ben

Temettu ilk etapta sermaye arttirmak icin kullanilirmis en az 3 yil beklenditiniz olmasin diyorlar sonrasinda da takip gerektiriyor bence riskli 10 yil surekli firmanin durumunun degisip degismedigini takip zor
Tabiki kartopu etkisi gibi ilerlemis olma dusuncesi keyif veriyor

Bazi sirketlerde oran daha guzel.
Simdi 75.300 yatirip 705 tl temettu cidden komik.

15 20 tl bandindan 0.50 temettü verenler oluyor. Bunlar yakalanirsa guzel.

Bazi sirketlerde oran daha guzel.
Simdi 75.300 yatirip 705 tl temettu cidden komik.

15 20 tl bandindan 0.50 temettü verenler oluyor. Bunlar yakalanirsa guzel.

Evet ama ztn 75 tl lik hisse almak su an ne kdr dogru cok yuksek bir rakam degilmi
Tamamen duygusal yorum yapiyorum

Evet ama ztn 75 tl lik hisse almak su an ne kdr dogru cok yuksek bir rakam degilmi
Tamamen duygusal yorum yapiyorum

Öyle bakmamak lazim.

Soyle dusun, ikimizde 1000 tlye sahip olalim.
Sen bunu 10a böl 100 liralik kagit halka arz et hissen 100 lira olsun.

Ben 1000e böliym hissem 1 lira olsun.

Dolasimdaki lot sayisi onemli.
Ben 355ten kagit aldim 292ye dustu sonra 600 kusurlere geldi sattim 😃😃 yani rakam yuksekse illa şişmiş demek degil.

Öyle bakmamak lazim.

Soyle dusun, ikimizde 1000 tlye sahip olalim.
Sen bunu 10a böl 100 liralik kagit halka arz et hissen 100 lira olsun.

Ben 1000e böliym hissem 1 lira olsun.

Dolasimdaki lot sayisi onemli.
Ben 355ten kagit aldim 292ye dustu sonra 600 kusurlere geldi sattim 😃😃 yani rakam yuksekse illa şişmiş demek degil.

Yok onu kastetmedim
Galiba oransal olarak bana daha cok getirisi olabilecek firsatlari arardim Borsada firsatlar bitmez ki hele benim gibi yabanci biri icin lot sayisi daha onemli olurdu

Yok onu kastetmedim
Galiba oransal olarak bana daha cok getirisi olabilecek firsatlari arardim Borsada firsatlar bitmez ki hele benim gibi yabanci biri icin lot sayisi daha onemli olurdu

Yanlis anladim, sorry 😇😇

Evet oransal olarak daha uygun seyler bakilmali. Bu bana da cazip gelen bir sey degil ☺☺

Back