Kizlar ,size danisayim.Esime henuz laf arasinda citlattim konuyu ama uzerinde dusunuyorum.Fikirleriniz onemli.
Simdi Kasim ayindaki Izmir depreminden annemlerin oturdugu eve oturulamaz raporu verildi.Once orta hasardi.Sonra itiraz edildi cunku hasar baya var.Ama tahminimiz o civarda o kadar cok orta hasar varki artik yardim yapilmamasi icinmidir nedir az hasara dondurduler.Apar topar cikarttirdilar ama bizleri.
Simdi bu evin konumu cok iyi yerde.Yeni yapilan hastane var.Simdi muteahitler haliyle siraya girmisler bizim apartman icin.Soylenen ev sahiplerinin butcelerine gore 2+1 ve 3+1 site yapilacagi.Krediye uygun olacak ama 70 yas ustune kredi verilmiyor.Zaten babam da sizlere borc mu birakacagim diye dusunup cüzi bir.miktara arsa payi alirim.Size de o kalir diyor.Ama bu daireler.oldugunda en az 1 bucuk trilyon gibi birer rakama gidicekmis cunku daha depremden once bile 28 yillik evimizin fiyati 600-700 bin civariydi.
Eger bu ev isine girersek ya abimin uzerine ya benim uzerime kredi cekicez.Abim mesleginin 20.senesinde henuz kirada oturan,zibilyon tane ozel dersi olmasina ragmen esi ve cocuguyla yiyelim icelim modundalar,altlarinsa 2004 model bir kulustur var devamli ariza cikaran.Bizim ise su anda hali hazirda bir.ev kredimiz var.6 yillik cekmistik.2 senesi bitti.100 binin altina dustu kredimiz.2300 lira aylik .Cok bir koymuyor acikcasi bize.Ikimizde ogretmeniz.Malum pandemi vs .Hemen hemen hix giderimiz olmadi. tek giderimiz ikiz bebeklerimin bez,mama paralari.Hastane giderleri de olmuyor.Tamamlayicilari var.Hani biz girissek bu ise.Cok zorlanir miyiz?Arsa payi max 300 bin verirler ama 3+1 olmasa bile 2+1den 1 trilyona biz bu evi satariz.
Kafam karisik.Daha henuz apartman sakinleri mutabik olamadilar.Uzun bir sure de olamaz gibiler.Esim gecen gun babama o gun gelsin konusuruz dedi.Sanki o da benim gibi dusunuyor.Bir iki seneye bizim ev kredimiz iyice rahatlayacak ama sonra oglanlarin kreştir,kurstur onlar baslayacak.Gozum korkmuyor degil.Kenarda 100 bin liralik altin var.Dugun takilarima hic dokunmadim araba alirim kendime diye..Babam bir yandan stres oluyor ne olacak evin durumu diye.Uzulmesini hic istemiyorum ama biz kalkabilir miyiz bir ikinci evin kredisinin altindan.Ne dersiniz ?Bir akil verin.