Yatırım bizden sorulur! :)

Bence yatırım yaparken zevki harcamalar da yapabilmeliyiz.

O kadar uzun yasayacagimizin garantisi yok.
Başımın üstünde çatı 1 tane araba, çocuğuma rahat bir yaşantı sunacak kadar para, üç beş kötü gün birikimi bana yeter..

Hepsi tamam diyorsanız ikinci ev de olur yani:)

Ee emekli maaşı bir kira da yeter heralde ya..
1 ev 1 araba kismi tamam. 5 yillik memurum. Sanirim emekli olana kadar da 1 ev daha yapabiliriz diye düşünüyorum. Hic kötü gun param yok cidden. En kisa zamanda bunu halletmemiz lazım 🤔

Simdi sizlere sorum büyük fikirli arkadaslarimza gıpta ile bakarken aklima manyak manyak sorular geliyor. 2 memur kari koca omru hayati boyunca kac ev araba yapabilir sizce. Ya da kac ev ya da araba rahat bir emeklilik gecirmemizi saglar. Yani diyorum ki bir amacim olsun o amaca ulastigimda demeliyim ki evet bundan sonra parami zevk icin harcayabilriim artikin. Ayyy anlatabildim mi 🤣🤣🤣

Bu sizin beklentinize bagli
Ben siyasi bir kurumda calisiyorum
Acikcasi hep prim gununu doldurup kacmayi dusunuyordum
Fakat pandemi doneminde evde kalmak ne kdr sey kaybettigimi dusundurdu
Hayat bugun
Elinize gececek toplu paraya da bagli
Ben prim gununude doldurmadan daha hafif bir tempoya gecip isi birakacagim

Simdi sizlere sorum büyük fikirli arkadaslarimza gıpta ile bakarken aklima manyak manyak sorular geliyor. 2 memur kari koca omru hayati boyunca kac ev araba yapabilir sizce. Ya da kac ev ya da araba rahat bir emeklilik gecirmemizi saglar. Yani diyorum ki bir amacim olsun o amaca ulastigimda demeliyim ki evet bundan sonra parami zevk icin harcayabilriim artikin. Ayyy anlatabildim mi 🤣🤣🤣
Kaç ev gerek bilmiyorum ama ek bir yatırım olması gerektiği kesin. Emekli maaşıyla geçim bizim yaşlılığımızda mümkün olmayacak, ben o yüzden maaşlı iş falan takmıyorum pek. Zaten devlet boşuna zorunlu BES yaptırmıyor bize, bu bir işarettir aslında önleminizi alın bana güvenmeyin diyor :KK70:

Burada devlete pavyon falan geyiği çok yaparım ama işime de haksızlık edemem açıkçası, şükür piyasaya göre kendi yaş skalamda şimdiye kadar iyi kazandım. Bu iş yerimde maaşım düştü ama ona rağmen iyi-tabi hiç 657 DMK'ya tabi olmamamın da etkisi var :KK70: kendi özel kanunu olan yerler denk geldi hep. Görmediğim yerler gördüm, normal hayatta tanımayacağım, memlekette böyle insanlar/gruplar var mıymış diyeceğim kişiler tanıdım. Bir vizyon kattı yani bana devlet, fakat bu haldeyken bile ben geleceğe çok güvenmiyorum. Öğretmen olan babam (şimdi uzun yıllardır emekli) zamanında öğretmen maaşıyla 3 çocuğunu da okuttu, ev araba sahibi de oldu yatırım da yaptı (gerçi çiftçilik/hayvancılık da yaptı ve yapmaya devam ediyor oradan da gelirleri var). Yani zengin olmadık ama geçim sıkıntısı da yaşamadık memur maaşıyla. Şimdi emekliyken de ailemin standartları biraz daha iyi hatta, gençlikte çalıştıklarının karşılığı olarak. Ama sadece emekli maaşına kalsaydı zor olurdu. Ben ise babamdan daha yüksek maaş aldım ama benim emekli maaşım çerez almaya falan yeter muhtemelen, o yüzden garanti işti emeklilikti falan pek bel bağlamıyorum, değecek bir iş fırsatı karşıma çıksa devlet mevlet dinlemem vınlarım açıkçası :deli: bizde iş biraz amerikaya dönüyor herkes kendi geleceğini kendi düşünmek zorunda. Ama amerikada bu kadar fazla vergi yükü yok en azından, biz hem vergi veriyoruz hem emeklilik için gayret göstermek zorundayız :işsiz:

Ay yok nerden bilebiliriz benimki eglence
Heyecan hep dorukta ama degisik bir dunya
Ben cok aktif degilim bir sonraki turda daha cok alsat yapabilirim
Uygulamalar var ama artisi eksisi sana gore degisir paribu btcturk biance en cok bilinenler
Ay gerçekten mi :KK45:
Dogecoin uçmuş dün gece, coin dünyasını hiç bilmiyorum ve çok ilginç geliyor bana :)) nasıl hesap açılıyor?

Risk alabilmenize bagli her sey.
Ben sanirim memur da olsam benzer varliga sahip olurdum.

Kızlar birisi konya kağıt ve işbir sentetik halka arz oluyor demişti peki biz bunu nerden nasıl alacağız başka yeni halka arz olacaklar var mı bilgi verir misiniz

Twitterda "halka arz haber" gibi sayfalar var takip edebilirsiniz.
Mesaj da geliyor bankalardan, sms iptali yapmadiysaniz.

Twitterda "halka arz haber" gibi sayfalar var takip edebilirsiniz.
Mesaj da geliyor bankalardan, sms iptali yapmadiysaniz.
Ben borsayı çok insan gibi son zamanlarda öğrendim bilmezdim fon hisse yatırım falan. Bankadan sms gelirdi X halka arz ediliyor falan diye, bana ne yahu bilmem nerdeki fabrikanın haberini bana niye veriyolar derdim :KK70: demek bu yüzdenmiş 🤓

Kızlar birisi konya kağıt ve işbir sentetik halka arz oluyor demişti peki biz bunu nerden nasıl alacağız başka yeni halka arz olacaklar var mı bilgi verir misiniz

Konya kağıt halk yatırımla sözleşme imzaladı 1 hafta kadar önce. Henüz spk onayı yok. Yakın takipteyim, netleşince burdan bilgi veririz.

Ay yok nerden bilebiliriz benimki eglence
Heyecan hep dorukta ama degisik bir dunya
Ben cok aktif degilim bir sonraki turda daha cok alsat yapabilirim
Uygulamalar var ama artisi eksisi sana gore degisir paribu btcturk biance en cok bilinenler
Yeni merakım belli oldu, bi süre oynaşırım ben bununla :KK70:
binance'ye gönlüm kaydı kayıt oldum, martta kripto paralar da düşmüş herşey gibi, son aylarda feci yükselmiş, robinhoodlar gamestoplar elon musklar bu kripto dünyasında neler oluyor :KK45:

binance'ye gönlüm kaydı kayıt oldum, martta kripto paralar da düşmüş herşey gibi, son aylarda feci yükselmiş, robinhoodlar gamestoplar elon musklar bu kripto dünyasında neler oluyor :KK45:
ne alengirli işlerle uğraşıyorsunn al altınını koy yastık altına ayoll. :KK53:

Altının yeri ayrı, bin yıldır insanların bildiği bişey vardır sonuçta :deli: Yeni şeyler öğrenmekten zarar gelmez ama, bu fakirler borsada kripto parada falan ayaklanmış ayol jp morgana falan kafa tutuyolarmış, fakir taraf olarak hemen empati yaptım

Sorma
Milleti mahvettiler aksam zarar eden varmis dusun 🙄
Ben cok sevdim yaa cok zevkli

Ben yeni basladim altina. Ocak ayi 3 gram aldim. Isikplastikten gelen artilarla da alicam ne kadar olursa. Anaparalari geri borsaya 🤑

Cunku o kadar calkantili ki sepet yapma ihtiyaci duydum.

Neden olmasin 🤑 terlik alirken bayilmayacagimiz günlere 😝🤪
harikasın ya ama borsa aktif takip istiyo ben de o sabır yok ama beyim ilgileniyor bazen tv izliyoruz birden telefona gidip takip ediyo ahahahdj işin ucunda para var diye kızamıyorum da :KK70:

Ben yeni basladim altina. Ocak ayi 3 gram aldim. Isikplastikten gelen artilarla da alicam ne kadar olursa. Anaparalari geri borsaya 🤑

Cunku o kadar calkantili ki sepet yapma ihtiyaci duydum.
Benim hesabımı birikim hesabı yaptık bu hafta iki gram aldım az USD birazda borsa için kullandım borsa da kullandıklarımin hepsi zararda şuan 😔 Bu şekilde ilerlemeyi düşünüyorum artık..

X