Yatırım bizden sorulur! :)

bankadan gr altin almak yerine altin fonu alsaniz daha karli aslinda. burda konuşuyoruz, cihat çiçek var bir onun videolarına bakın siz de dilerseniz.

ben de dinliyordum cihat dedeyi :) eğlenceli ve parasını iyi yönetmiş birisi.
altın fonunu bu aralar ben de duyuyorum. sertifika şeklinde olan var bir de fon hesabında satılan içinde başka fonlarında olduğu bir hali var sanırım.

kredi kartıyla altın almayı ben de düşünüyorum bayadır internetten, taksit yaparak ama denemedim daha hiç.

günaydınlar;
2023 hedefim: 25.000 tl tutarında temettü hisseleri ve 10.000 tl tutarında fon yatırımı.

borsaya bir girip çıkmıştım, az buçuk da öğrendim. şimdi düşüşlerde alım yaparak sıfırdan minik bir portföy oluşturmak istiyorum. bu seneki hedef 25.000 tl.
ben yatırımımı altından yana yaptım. oradaki hedefim iki çocuğumun da ayı kadar gram biriktirmekti. örneğin iki çocuğun toplam ay miktarı 150 ise o kadar gram biriktirmek ve bunu sürdürülebilir bir şekilde devam ettirmek. bu sene için bu hedefi tutturdum.

Senelik mi 25 bin kazanmak hedef ?

Şimdi o zaman ben de yazayım

aylık 455 tl kendim için 455 tl oğlum için bes birikim devam (aylık 910 tl carpı 12 ay = 10.920 tl buradan )

Prim iadeli hayat sigortam var aylık 30 dolar ( carpı 12 ay = 360 dolar buradan)

bunlar ruhum bile duymadan birikenler

şimdi bilinçli birikim kısmına gelelim.

hisselerde yaklaşık 40 bin param var yıl sonuna kadar bunu 100 bin yapmak istiyorum (biraz üstüne eklerim tam kestiremiyorum ne kadar diye ama aralık 2023 hisse hesabımın 100 bini görmesi hedefim. cogunlugu kardan gelsin ben ekleme yaptıgım ıcın degıl)

onun dısında su altın borclarım ıcın artık
1 gram
1 ceyrek
1 yarım

olayını bıtıreyım.

HADI BAKALIM ya Allah :)

Benim de şuan 7 Gr altın ve bir çeyreğim var. Maaş idare eder de masraf kalemi çok:) temmuzda aylık 1600 olan bı ödemem bitecek o zamana kadar işte her ay bı gram+ bı çeyrek ya da bı çeyrek atıp, temmuzda bı 100 bin çekip altına yatırıp ev kredisi ile birlikte onu 24 ayda ödeme planım var. Ayrıca 5 yıldır devlet katkılı maaştan kesilen besim var ama ne kadar birikmiş hiç bilmiyorum:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…