Kizlaaarrr bu aralar bu forum ölü gibi ama umarım cevap alabilirim. Akıl danisacagim kimsem yok .
Ben - söylemişimdir- kiraya vermelik ev arıyordum çok uzun zamandir. Bu yüzden çok ücra bir sehirde - kurulalı fazla olmamış bir üniversitenin civarında yeni yapılan evlerin olduğu yerdeki emlakcilarla konuşuyordum . Bu bölgede evler cidden çok ucuz. Ama
bir bit yenigi olduğunu düşünmüyorum çünkü zamanında benim üniversite okuduğum bölgenin kampüs civarinda da evler çok ucuzdu, daha yeni yeni -tek tük apartlar vardı. Oysa şimdi dünyanın parası o evler.
Şimdi benim emlakcilardan biri bugün bana bir ev göndermiş
Eki Görüntüle 2921237 Şu şekil, metrekare olarak küçük, iceride de bir odası ve balkonu var.
Ve 72 bin TL
Aslında ben bu evi alabilirim ama paramı genelde altında tutuyordum, altın da o kadar düşük ki
Yani hepsini bozdursam;
29.715 Gumuslerim de son baktığımda bin lirayı geçiyordu, o da olmuş;
950 Coinlerim desen anaparam 4000,yarı yariya geriye düştüm. Onları asla bozduramam.
Bir de 500 dolarım var, neyse ki o degerinde;
4400 ediyor.
Yani toplam param (coinleri saymazsak) 35 bin lira
Biraz pazarlık yapıp 38 bin lira kredi çeksem (noter vs vs masrafları için)
36 ay / 1.49 faizle
52 bin TL ödüyorum. Yani 13 bin TL havaya para atmış olacağım.
Ödemesine gelince , aylık 1440 TL
Kiracılar 600 veriyormuş. Yani ilk sene benim payıma dusen ayda 840 oluyor ,
Zaten 840 lira benim her ay birikime ayırdığım bir miktar, yokluğunu hissetmem.
zamanla kira da artar, maasim da artar, öderken sıkıntı çıkarmaz.
Bu bakimdan alayım gitsin diyorum. Ne kadar erken, o kadar iyi...
Ama öte yandan da altın elbet artacak, geçenlerde 540 olmuştu mesela. O zamana kadar birikim yapa yapa devam edip yüksekten bozdurup daha düşük kredi mi çeksem?
Yoksa 'amaaaaaannn' diyip alsam mı? Ev sonuçta. Üstelik daha yeni bina. Yani kaza bela doğal afet olmazsa bir otuz yıl daha bende olacak bir yatırım.
Ne dersiniz?