Aile Planlaması Yasmin Doğum Kontrol Hapı Kullananların Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.

benimde aynı sorun olmuştu düğünümde bende dediğin gibi yaptım hiç bir roblem yaşamadım.

ek koruma yapmamıştım.korumuştu

biraz riskli canım.ama yinede hiç belli olmaz. bence bi doktora danış derim.keşke 1-2 ay öncesinden başlasaydın.ben öyle yapmıştım.

Doktor bana yasmini önerdi geç kaldığımı söyledi ben 1 ay yeterli olur sanmıştım şimdi endişeliyim

Peki ikinci kutudan bi kaç tane içtiğin için o kutu artık işe yaramaz oluyor sanırım. çünkü artık 21 tane olmayacak eksilmiş olacak

evet malesef bi işe yaramıyo artık o kutu.ama ben onları yedekte tutuyorum hep.adeti uzatmak istediğim zaman onlardan içiyorum.

Doktor bana yasmini önerdi geç kaldığımı söyledi ben 1 ay yeterli olur sanmıştım şimdi endişeliyim

evet canım baya geç kalmışsın.keşke daha önceden başlamış olsaydın.şimdiye hiç endişe duymazdın.tek çare ogün korunmak.. boshayallersmile

kızlar ben geçen sene balayında regl olmamak için 7 günlük arayı tatil dönüşü vermiştim...kısmetse 2 hafta sonra tatile gidicem ve yine ara verme dönemine denk geliyo ama sanırsam aynı geçen yıl ki olayı tekrarliicam,ilacı 1 hafta kesmeden içicem ve tatil dönüşü kesicem..sanırsam bi zararı olmaz di mi kızlar???

daha dur canım yeni başlamışsın.illaki ufak bi yan etki olur.yan etki görsende bi zaman sonra geçiyo.kalıcı olmuyo yani

yok canım bişey olmuyo.rahat rahat tatilini yapabilirsin.

Uzun süre kullanmak istemiyorum. Büyüklerimiz hep zararlı olduğunu söylüyorlar. Kullandığımı bile bilmiyorlar biliyorum söylesem kızacaklar ama ne yapayım hemende çocuk istemiyorum

bu konuda çok tartışma var elfida ama herkeste farklılık gösterebiliyor

ben 9 ay yasmin kullandım bende hiç bir yan etki yapmadı.hiç sorun yaşamadım.ya etkiden ziyade cildimi düzeltti sivilceler yok oldu

uzun süre kullanımda gebeliği önler derler

9 ay içtim ve bıraktım bebek istediğimiz için.bana hep 9 ay ila 1 sene olmaz dediler.korur dediler 4. ayımda hamile kaldım.sadece bıraktıktan sonra ilk ay adetimde bir gecikme oldu sonra düzeldi.

bunlar tamamen kendi hormonal yapınızla ilgili şeyler.tüm suçu hapa atmamak lazım.eğer fizyolojik bir rahatsızlık varsa hap bunu tetikler ve sorun çıkabilir.amaçıkmayailirde.

Sonuçları yaşayarak görücem artık bakalım bende ne gibi değişiklikler yapacak.. Fizyolojik bi sorunum yok gibi adetlerim çok düzenli. bi tek göğüslerim küçük diye östrojen eksikliğim olabilir o da hapta var

canım ben de 1 ay önce evlendim ve ilaca da düğünden 1 ay önce başladım yani 2 aydır kullanıyorum ama hiç kilo almadım ve hiçbir yan etkisini görmedim. ilaca da doktora gidip başladım

büyüklerimiz doğum kontrol hapından ne zarar görmüş çok merak ediyorum doğrusu? eskiden doğum kontrol haplarında östrojen miktarı çok yüksekmiş.o yüzden zor çocuk sahibi olunurmuş. şimdi ise östrojen miktarını düşürmüşler.eskiye göre olmasa da kısa bir süre korumaya devam ediyor bu haplar.
bana insanlar çok söylüyo. kullanma kızım kısır olursun diye.ne kısırı ya??? çok kızıyorum böyle insanlara çoook. lmaz: bilip bilmeden konuşuyolar.kısırlık yapmıyor.sadece koruyuculuğu uzun sürüyor. tabi buda kişiye göre değişir.
ayrıca bu hapların çok da güzel yönleri vardır..
kadın sağlığı açısından pek çok olumlu etkileri var.düzenli kullanım sonucunda bazı kanser türlerine karşı koruyuculuk sağlar.rahim ağzı kanseri mesela... cildi güzelleştirir,sivilce ve tüylenme problemine çözüm olur,adet kanamaları düzene girer, süresi ve miktarı azalır,çektiğimiz sancılar azalır... kaydirigubbakcemile2

canım ben de 1 ay önce evlendim ve ilaca da düğünden 1 ay önce başladım yani 2 aydır kullanıyorum ama hiç kilo almadım ve hiçbir yan etkisini görmedim. ilaca da doktora gidip başladım

canım ben 2 yıldır yasmin kullanıyorum. o zamandan bu yana 8 kilo aldım. yaptığım bir araştımada bu hapların ödem yaptığını öğrendim. bu yüzden bu hapları kullanan kişilerin çok hareketsiz kalmaması gerekiyomuş. aynı şeyi ben yaşadım. mafoldumben evlendikten sonra çok hareketsiz kaldım.sonrada kiloları aldım... hepsi olmasada bir kısmını haptan dolayı aldım sanırım :sinifsinif:

doktor test yaptı mı peki.. bende doktora gidipte başladım bana sadece yasmini önerebileceğini söyledi reçete yazdı o kadar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…