- 30 Haziran 2010
- 4
- 0
öncelikle mutluluklar dilerim. doktor hangi hapı önerirse önersin adet olduğunuz ilk gün başlamanız gerekir, adeti de 29 temmuzda olacağınız için 2 gün içinde etkisini göstermez, ama yine de adet olduğunuz gün ilaca başlayın ve ilk ay eşiniz de korunsun
Kafam karışıyor mesajları okudukça.
İlaca ara verilen 7 günlük dönemde başka bir şekilde korunmak gerekir mi?
İlaca başlanan ilk ay yine başka şekilde korunmak lazım mı?
7 günlük arada başka şekilde korunmaya kesinlikle gerek yok, 2 aydır o şekilde kullanıyorum çünküKafam karışıyor mesajları okudukça.
İlaca ara verilen 7 günlük dönemde başka bir şekilde korunmak gerekir mi?
İlaca başlanan ilk ay yine başka şekilde korunmak lazım mı?
teşekkür ederim ama adet bitimi zamanına kadar 5yada 6 gun kullanmış olucam .
İlaç ozamanda korumaz dıyorsunuz değilmi
24 temmuzda düğünüm var .bugün adet oldum ayın 8 i akşam hap alıp içicem beni korurmu yoksa exstra korunmalımıyım.ve hala hangi hapı alacağıma kara veremedim.yasmin en iyisi dedinyo mcyronln mu yazz mı .yasmin youmları iyi.ama mcyrlon sinir yapıyomuş genelde .yarın nikah için sağlık ocağına gidicez ama ilk gününde başlanıyomuş.yasminden memnunmusunuz arkadaşlar.ve 21 gün içtik 7 gün ara verdik 8.gün hapa devam demi ister adet ol ister olma.inş. yan etki yapmaz.
şimdi arkadaşlar sanırım doğum kontrol hapları yanlış anlaşılıyor
öncelikle hap kullanılmayan 7 gün korunma gerektirmez
zaten bir bayanın hamile kalma zamanı sadece yumurtlama dönemidir
bu da siklusdan (adetin ilk günü) itibaren 14 gun +2 -2 şeklinde sayılır (ortalama 4 gun falan)
o yüzden hap kullanılmayan günler zaten yumurtlamanın olmadığı zamanlardır
ayrıca ilk kez başlayacaklar için siklusun ilk günü başlanırsa hapa o ayda koruyuculuk vardır, ek korunmaya gerek yoktur.
ilk ay koruyuculuğu az olan haplar minipil denilen tek hormon içeren haplardır
bu arada ara ara fazla olmasa da bulantım geçti, ama gögüsler çok fena:kedi:
selamm
ben 1 haftadır kullandıyorum yasmini dünden beri göğüslerim şişti ve acıyor dokununca regl olmadan önce olurdu genelde bu.Anlam veremedim ama acaba yasminin etkisi olabilir mi ??
merhaba ben 23 temmuzda evleniyorum.Yasmin kullanmaya başlayacağım ama adet dönemim tam düğüne denk geliyor.Yasmini şimdi kullanmaya başlarsam etkili olur mu?Sizce ne yapmalıyım?
merhaba ben 23 temmuzda evleniyorum.Yasmin kullanmaya başlayacağım ama adet dönemim tam düğüne denk geliyor.Yasmini şimdi kullanmaya başlarsam etkili olur mu?Sizce ne yapmalıyım?
kızlar birşey sorcam
bu haplar kesinlikle kilo aldırıyormu
tam düğün arefesinde kilo almak istemiyoum gelinlik nolcak böyle olursa:S
yaklaşık 3 ay var ama daha ben bişeye başlamadım
kadın doğumcuya gidip testlerinizi yaptırıp mı başladınız ilacaa
Merhaba arkadaşlar benimde bi sorum olacak. düğünüme 19 gün var dün ilk hap içtim düğüne 1 gün kala haplarım bitecek ve 2 yada 3 gün sonra adet olursam düğüne denk gelir. hapı bırakmayıp 21 yerine yeni kutudan bi kaç tane daha içip sonra 7 gün ara versem bişey olurmu acaba..:uhm:
yasmini 1 hafta kullandım ve yan etkilerinden dolayı bıraktım.bıraktıktan sonra yine regl oldum ve daha normal regl biteli 2 gün olmuştu.şuan 4 gündür yine regl olmaya başladım.normal midir bu geçer mi ????