Aile Planlaması Yasmin Doğum Kontrol Hapı Kullananların Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.

teşekkür ederim ama adet bitimi zamanına kadar 5yada 6 gun kullanmış olucam .
İlaç ozamanda korumaz dıyorsunuz değilmi

Kafam karışıyor mesajları okudukça.
İlaca ara verilen 7 günlük dönemde başka bir şekilde korunmak gerekir mi?
İlaca başlanan ilk ay yine başka şekilde korunmak lazım mı?

kafan karışmasın tatlım kesinlikle 7 günlük arada korunma şart.hapa ilk başlanan ayda korunma gerekmiyoropuyorumnanaktan

şimdi arkadaşlar sanırım doğum kontrol hapları yanlış anlaşılıyor
öncelikle hap kullanılmayan 7 gün korunma gerektirmez
zaten bir bayanın hamile kalma zamanı sadece yumurtlama dönemidir
bu da siklusdan (adetin ilk günü) itibaren 14 gun +2 -2 şeklinde sayılır (ortalama 4 gun falan)
o yüzden hap kullanılmayan günler zaten yumurtlamanın olmadığı zamanlardır
ayrıca ilk kez başlayacaklar için siklusun ilk günü başlanırsa hapa o ayda koruyuculuk vardır, ek korunmaya gerek yoktur.
ilk ay koruyuculuğu az olan haplar minipil denilen tek hormon içeren haplardır

bu arada ara ara fazla olmasa da bulantım geçti, ama gögüsler çok fena:kedi:

Kafam karışıyor mesajları okudukça.
İlaca ara verilen 7 günlük dönemde başka bir şekilde korunmak gerekir mi?
İlaca başlanan ilk ay yine başka şekilde korunmak lazım mı?
7 günlük arada başka şekilde korunmaya kesinlikle gerek yok, 2 aydır o şekilde kullanıyorum çünkü
teşekkür ederim ama adet bitimi zamanına kadar 5yada 6 gun kullanmış olucam .
İlaç ozamanda korumaz dıyorsunuz değilmi

5-6 günde ilaç etkisini göstermeyebilir bence yine de 1 hafta falan eşiniz de korunsun

24 temmuzda düğünüm var .bugün adet oldum ayın 8 i akşam hap alıp içicem beni korurmu yoksa exstra korunmalımıyım.ve hala hangi hapı alacağıma kara veremedim.yasmin en iyisi dedinyo mcyronln mu yazz mı .yasmin youmları iyi.ama mcyrlon sinir yapıyomuş genelde .yarın nikah için sağlık ocağına gidicez ama ilk gününde başlanıyomuş.yasminden memnunmusunuz arkadaşlar.ve 21 gün içtik 7 gün ara verdik 8.gün hapa devam demi ister adet ol ister olma.inş. yan etki yapmaz.

canım öncelikle mutluluklar dilerim.ben yasmini tavsiye ederim bugün adet olduysan hapa bugün başlaman gerek.ben 4 yıldır kullanıyorum çok memnunum.ne kilo aldırdı ne başka bişey.evet tatlım 21 gün kullanıp 7 gün ara ve 8.gün başlıyosun hapa zaten kutu bitince 4 veya 5. gün adet oluyosunopuyorumnanaktan

ben bıraktım artık içmicem.
göğüslerim çok fena aynen,ayrıca vücudumda kırmızı benekler çıktı,bide garip bi akıntı oluştu.kullanalı 1 hafta oldu bunlar oldu yani devam etsem nolur bilmiyorum :çok üzgünüm:

merhaba ben 23 temmuzda evleniyorum.Yasmin kullanmaya başlayacağım ama adet dönemim tam düğüne denk geliyor.Yasmini şimdi kullanmaya başlarsam etkili olur mu?Sizce ne yapmalıyım?

selamm

ben 1 haftadır kullandıyorum yasmini dünden beri göğüslerim şişti ve acıyor dokununca regl olmadan önce olurdu genelde bu.Anlam veremedim ama acaba yasminin etkisi olabilir mi ??

evet canım bu yasminin etkisi.aynısı ilk zamanlar bendede olmuştu.bir kaç ay sonra geçer merak etme.

merhaba arkadaşlar bende aranıza yeni katıldım. yasmini bende aldım ama tamda anlayamaıorm kawrayamıorm yanii. simdi bu hap aldıım ilk gnden itibaren mi gecerli, yoksa bir hafta sonrasına kadarmı, yoksa 1. kutu bitene kadarmı bana yardım edin nolurr((((

merhaba ben 23 temmuzda evleniyorum.Yasmin kullanmaya başlayacağım ama adet dönemim tam düğüne denk geliyor.Yasmini şimdi kullanmaya başlarsam etkili olur mu?Sizce ne yapmalıyım?

İlaca mümkünse âdetinizin ilk günü, ya da olmadı o birkaç gün içinde başlamalısınız, kafanıza göre başlayamazsınız. Ve ilk kutuya başlar başlamaz korumaz sizi, ilk ay başka yöntemlerle korunmanız gerekir.

yasmini 1 hafta kullandım ve yan etkilerinden dolayı bıraktım.bıraktıktan sonra yine regl oldum ve daha normal regl biteli 2 gün olmuştu.şuan 4 gündür yine regl olmaya başladım.normal midir bu geçer mi ????

kızlar birşey sorcam
bu haplar kesinlikle kilo aldırıyormu
tam düğün arefesinde kilo almak istemiyoum gelinlik nolcak böyle olursa:S
yaklaşık 3 ay var ama daha ben bişeye başlamadım
kadın doğumcuya gidip testlerinizi yaptırıp mı başladınız ilacaa

kızlar merhaba
ben yasmin kullanıma ilk defa bügün ilk başlıyorum adetim ilk günü daha sonra adet sonlandığında korunmama gerek var mı yok mu? yani bu ilk ay nasıl oluyor.yeni evlendim bana yasmini önerdiler araştırdım da sizlerde kullanıyorsunuz.yani ilk kullanımda adetten sonra farklı korunma yöntemlerini uygulamak gerekiyor mu?

lepicim ben geçen sene evlendim, gidip test yaptırmadan, kafama göre yasmine başladım. hem çok kilo aldım, hem de tuhaf bi baş dönmesi uyku hali yapıyordu. bana hiiç iyi gelmedi. şimdi kist tedavisi için yazz kullanıyorum. 9-10 gün oldu hiç bi yan etkisi olmadı, rahatım çok şükür. sen test yaptır ama her bünyeye her ilaç iyi gelmiyor.

kızlar bn geçtiğimiz 1 ay kullandım bi kutu. bu ay bırakıyorm. kilo falan aldırmadı bna bir ayda.göğüslerde hassasiyet oluyor ama ne yazkıkki 1 beden fln büyümedi bnmkiler=)
Annem ve ablm korkuttular bni. içim rahat etmedi bırakıyorm. Abkmın arkadaşı Emboli hastalığına yakalanmıştı. hastanede uzun zaman yattı.Sebebini doğum kontrol hapına bağlamışlar. o da yasmin kullanmış:2:
hiç bi şey sağlığımızdan önemli değil. bn daha fazla risk almk istemedim.
Ayrıca bn kullandığım sürece ara lekelenmeler oldu hiç bitmedi dha yeni adet oldum. ilk kullnımlarda olası bi durummuş.
bnden yasmin yorumu va yaşadıllarım bunlar : )

Merhaba arkadaşlar benimde bi sorum olacak. düğünüme 19 gün var dün ilk hap içtim düğüne 1 gün kala haplarım bitecek ve 2 yada 3 gün sonra adet olursam düğüne denk gelir. hapı bırakmayıp 21 yerine yeni kutudan bi kaç tane daha içip sonra 7 gün ara versem bişey olurmu acaba..:uhm:

bişey olmaz canım öyle yapabilirsin ama ilk ay ek korunmaya gerek var

yasmini 1 hafta kullandım ve yan etkilerinden dolayı bıraktım.bıraktıktan sonra yine regl oldum ve daha normal regl biteli 2 gün olmuştu.şuan 4 gündür yine regl olmaya başladım.normal midir bu geçer mi ????

yasminin etkisi bu canım.normaldir.zaten normal hapı kulladığın zaman ara verdiğinde mutlaka kanama oluyo.yani kısaca yasmin korumanın dışında adet kanamasınıda düzene sokuyo.yan etkileri de ilk aylarda normaldir.ama keşke doktora danışıp bırakmaya karar verseydin.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…