Aile Planlaması Yasmin Doğum Kontrol Hapı Kullananların Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
Günaydın bayanlar.
Bende ilk kez dün akşam aldım hapı.
Ve bu sabah berbat bir mide bulantısıyla uyandım. Gözümü zor açtım.
Giyindim ve işe geldim. Direk lavaboya koştum.
Afedersiniz istifra ettim ve rahatladım.
Yasmin le alakalı olabilir mi?
Birde kilo almaktan çok korkuyorum hap yüzünden. Diyet yapıyorum çünkü etkilemesini istemiyorum.

Günaydın bayanlar.
Bende ilk kez dün akşam aldım hapı.
Ve bu sabah berbat bir mide bulantısıyla uyandım. Gözümü zor açtım.
Giyindim ve işe geldim. Direk lavaboya koştum.
Afedersiniz istifra ettim ve rahatladım.
Yasmin le alakalı olabilir mi?
Birde kilo almaktan çok korkuyorum hap yüzünden. Diyet yapıyorum çünkü etkilemesini istemiyorum.

Olabilir, çünkü bir arkadaşım mide bulantısını en aza indirmek için gece alıp sonra uyuyor.

Gerçi siz de akşam almışsınız zaten ama sizde daha baskın oldu demek ki. Bir de ilk kez almışsınız..

Umarım yakın zamanda alışır bünyeniz.

Olabilir, çünkü bir arkadaşım mide bulantısını en aza indirmek için gece alıp sonra uyuyor.

Gerçi siz de akşam almışsınız zaten ama sizde daha baskın oldu demek ki. Bir de ilk kez almışsınız..

İşallah eğer böyle devam ederse sanırım kullanamam.
Hamileyken yaşanan sabah bulantılarına benziyor aynen.

bende de mide bulantısı yaptıohaoldumsmile

Birşey soracağım bayanlar..Ben bekarım bu ilacı sırf cildime iyi gelsin diye içiyorum(çok da bişey farketmedi midem bulanıyo) ve tatile gideceğim hap tam bitiyor 3 gün sonra tatil günüm..
Acaba hapı tam bitirmesem 2-3 tane eksik içsem erken regl olabilirmiyim??
yani regliyi öne çekermi erken ilaç bırakmak...???
ve ilacı bıraktıktan kaç gün sonra regl olunuyor?
Çok önemli benim için noolur cvp yazın...

Birşey soracağım bayanlar..Ben bekarım bu ilacı sırf cildime iyi gelsin diye içiyorum(çok da bişey farketmedi midem bulanıyo) ve tatile gideceğim hap tam bitiyor 3 gün sonra tatil günüm..

mrb canım hap bitince 4 veya 5.regl oluyosun.

ilaç bitince hiç ara vermeden diğer kutuya başlarsan regl olmazsın canım

hapı bitirdikten sonra 4. - 5. gün regl oluyosun.
bende tatile denk geldiği zamanlar hap bittikten sonra ara vermeden bi sonraki kutuya başlıyorum regl olmamak için.yeni kutudan bir kaç gün içip uzatabilirsin. istersen bu şekildede yapabilirsin.

Son düzenleme:
ilacı aldıktan 1 saat sonra ilişkiye girdik bişey olur mu ilaç etkisini göstermeye başlamışmıdır

Son düzenleme:
Merhaba
Bir soru da benden 21 gün kullanıp 7 gün ara verdiğimiz dönemde ilişkiye girmemek mi lazım.
Yoksa hap koruyucukuğuna devam eder mi?

Bu sabah dün sabah olduğu gibi bulantım olmadı şükür. ıkinci kez almıştım dün gece.

selamm

ben 1 haftadır kullandıyorum yasmini dünden beri göğüslerim şişti ve acıyor dokununca regl olmadan önce olurdu genelde bu.Anlam veremedim ama acaba yasminin etkisi olabilir mi ??

Merhaba
Bir soru da benden 21 gün kullanıp 7 gün ara verdiğimiz dönemde ilişkiye girmemek mi lazım.
Yoksa hap koruyucukuğuna devam eder mi?

Bu sabah dün sabah olduğu gibi bulantım olmadı şükür. İkinci kez almıştım dün gece.

mrb canım ilişkiye giriliyor tabiki 7 günlük arada ama korunma şart zaten 4 veye 5. günü adet oluyosun ben mesela şuan 7 günlğk aradayım cuma bitti hapım ama korunuyoruz.ve yarın adet olmam gerek.opuyorumnanaktan

arkadaşlar bana yardım ikinci kutuya geçen gece başladım
2. kutunun ilk gecesi ilacı aldıktan 1 saat sonra ilişkiye girdik bişey olur mu ilaç etkisini göstermeye başlamışmıdır

kesinlikle etkisini göstermişitr tatlım endişelenme sakın.birde hapı almayı unutursan ertesi gün 2 tane içebiliyosun tatlım.istersen hapı içmeden önce ilişkiye girip hapı sonrada içebilirsin çünkü hap 24 saat etkisini gösteriropuyorumnanaktan

Merhaba arkadaşlar
bende bu dertden çok sıkıntıdayım

31 temmuzda dugunum var kısmetse .Yanlız korunma yönemleri ve muayane ıcın doktora gıdecekdım gıdemedım ,Regl oldum 29 hazıranda ve 4 temmuzda bıttı bu donemdede hapa başlıyamadım.
Dun eczaneye gıdıp sordugumda sımdı alsanızda bır etkısı olmaz dedi

Doktora gidip onun onerecegı hapı alıcam ve 29 temmuzda hastalıgım baslıcam
acaba hapı aldıgımda etkısını gosterırmı regl bıtımınde tekrar korunmaya gerek varmı

Ne olur yardım

Merhaba arkadaşlar
bende bu dertden çok sıkıntıdayım

31 temmuzda dugunum var kısmetse .Yanlız korunma yönemleri ve muayane ıcın doktora gıdecekdım gıdemedım ,Regl oldum 29 hazıranda ve 4 temmuzda bıttı bu donemdede hapa başlıyamadım.
Dun eczaneye gıdıp sordugumda sımdı alsanızda bır etkısı olmaz dedi

Doktora gidip onun onerecegı hapı alıcam ve 29 temmuzda hastalıgım baslıcam
acaba hapı aldıgımda etkısını gosterırmı regl bıtımınde tekrar korunmaya gerek varmı

Ne olur yardım

öncelikle mutluluklar dilerim. doktor hangi hapı önerirse önersin adet olduğunuz ilk gün başlamanız gerekir, adeti de 29 temmuzda olacağınız için 2 gün içinde etkisini göstermez, ama yine de adet olduğunuz gün ilaca başlayın ve ilk ay eşiniz de korunsun

Kafam karışıyor mesajları okudukça.
ılaca ara verilen 7 günlük dönemde başka bir şekilde korunmak gerekir mi?
ılaca başlanan ilk ay yine başka şekilde korunmak lazım mı?

X