Aile Planlaması Yasmin Doğum Kontrol Hapı Kullananların Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
1 yılı geçti düzenli olarak kullanıyorum,ama ilacı bıraktıktan 3 gün sonra reglim başlardı,şimdi bugün 4.gün hala bekliyorum tık yok sanırım kanamaları azalttı,çünkü hiç bozmadan saati saatine düzenli alırım...

eywahhh mı diyiyim ben şimdi akannehir dr. nin dediğini yaptım ben hap a başladıktan sonra ilk 7 gün korun dedi tamam öyle yaptım. 7 günlük arada gerek yok demişti ohaoldumsmile . bugün 7 günlük aranın 2. günü bekleyelim bakalım off ya off mafoldumben

Dayanamdım doktorumu aradım ve bana mail attı aynen yayınlıyorum bende
DOĞUM KONTROL HAPLARININ KORUYUCULUĞU NE ZAMAN BAŞLAR?
ılk kutuya adet kanamasının ilk beş günü içinde başlandığı ve hiç hap unutulup atlanmadan kullanıldığı taktirde koruyuculuk ilk hapın alımıyla birlikte başlar. ılk kutu kullanılırken ek bir korunma uygulamak gerekmez. Hap alımına ara verilen 7 günlük zaman diliminde koruyuculuğun devam edip etmediği e-posta ile gelen sorular arasında sıkça yer almaktadır. Böyle bir koruyuculuk azalması söz konusu değildir ve ara verilen yedi günlük sürede ilişkiden kaçınmak ya da ek korunma uygulamak gereksizdir. Ancak yedi günün sonunda yeni bir kutuya başlanmadığı taktirde teorik olarak ilacın koruyuculuğu sona erer ve hamile kalma riski doğar. kaydirigubbakcemile2 ben bir nevi rahatladım :KK70:

Dayanamdım doktorumu aradım ve bana mail attı aynen yayınlıyorum bende
DOĞUM KONTROL HAPLARININ KORUYUCULUĞU NE ZAMAN BAŞLAR?
İlk kutuya adet kanamasının ilk beş günü içinde başlandığı ve hiç hap unutulup atlanmadan kullanıldığı taktirde koruyuculuk ilk hapın alımıyla birlikte başlar. İlk kutu kullanılırken ek bir korunma uygulamak gerekmez. Hap alımına ara verilen 7 günlük zaman diliminde koruyuculuğun devam edip etmediği e-posta ile gelen sorular arasında sıkça yer almaktadır. Böyle bir koruyuculuk azalması söz konusu değildir ve ara verilen yedi günlük sürede ilişkiden kaçınmak ya da ek korunma uygulamak gereksizdir. Ancak yedi günün sonunda yeni bir kutuya başlanmadığı taktirde teorik olarak ilacın koruyuculuğu sona erer ve hamile kalma riski doğar. kaydirigubbakcemile2 ben bir nevi rahatladım :KK70:

ilginç bişey ben 4 yıldır kullanıyorum dr. kontrolünde bana 7 günlük arada mutlaka korunma şart dedi.zaten yutulmayan hap nasıl 7 gün korur ki saçma bence dr. dediği:KK3:

merhaba,benim de bi sorum olacak.
2 gün oldu yasmine başlayalı.
Koruma etkisini ne zaman göstermeye başlıyor acaba .

mrb canım zaten adetliyken başlıyosun hapa.hemen başlar korumaya.ben 4 yıldır kullanıyorum çok şükür bi sorunum olmadı....opuyorumnanaktan

ben çok korkmaya başladım .24 temmuzds düğünüm var ayın 5 inde başlamayı düşünüyorum .ama bi taraftan korkudan ölcem. kısır kalanlar felç olnalr kilo alanlar kılllananlar hormonu bozulan adet olamayan okadar çok kki napcamı bilemedim.hem hamile kalmak istemiyorum hemen hemde kullanmaktan korkuyom. o fo ff

Aklım Beynim iyice karıştı bekleyeceğiz artık bakalım belli olur 4 gün içinde eğer ben hamile falan kalırsam dr. le kavga ederim vallaalsanaalsanasmile

ben çok korkmaya başladım .24 temmuzds düğünüm var ayın 5 inde başlamayı düşünüyorum .ama bi taraftan korkudan ölcem. kısır kalanlar felç olnalr kilo alanlar kılllananlar hormonu bozulan adet olamayan okadar çok kki napcamı bilemedim.hem hamile kalmak istemiyorum hemen hemde kullanmaktan korkuyom. o fo ff

bişicik olmaz tatlım rahatlıkla kullana bilirsin.yasmin çok tavsiye edilen bi hap çünkü.gerçi bünyeden bünyeye fark ediyo ama.bi dene yan etkisi ni görürsen bırakırsınopuyorumnanaktan

bence de o 7 günlük arada hap kullanımına gerek yoktur çünkü yumurta çatlamış olur zaten bu nedenledir herhalde

çok kafam karıştı şimdi ara verince koruyomu korumuyo mu :))
bide bu ilacın yan etkileri ne zaman görülmeye başlar acaba

arkadaslar ben yasmin kullanmıştım 6 ay kadar ilk evlendigim zamanlarda ve bir kere 1 gün aksatmıştım ve benim cok düzenli olan adetlerim düzensizleşti, bana doktor vermişti, o da sasırdı..hep ara kanamalarım var 3 yıldır, tavsiye etmiyorum kesinlikle yasmini.. ben cok pişmanım

Kişiden kişiye yan etkileri değişiyor sonuçta.Ben de iştahsızlık yaptı yaklaşık 1,5 beden kadar incelip kilo verdim, göğüsler biraz toparlak oldu ve 3 ay mutlu mesut dolanırken, neredeyse hiç selülite sahip olmayan ben diz kapağı altına kadar abartısız inen selülitle tanıştım :KK43:
Vücutta su tutmadığı için Yasmin daha tercih edilen, balon gibi insanı şişirmeyen ilaç diye çok ilgi görüyor ama herkese bir hediyesi sanki oluyor :)
Sonuçta ilacı bırakamayacağıma göre, extra spor , su, masaj falanla selülit savaşına sayende katıldım Yasmin!

27 haziranda adetimin ilk günü yasmine başladım, yalnız 3-4 gündür, mide bulantısı gibi harekete duyarlı midemde hassasiyet var, ayrıca çok halsizim, ayakta zor duruyorum, acaba haptan mıdır, ben hapa yormuyorum, midemi üşüttüm diyorum ama nişanlımla hap yüzünden birbirimize girdik, ayrıca adetim de uzadı gibi, ara vermek istemiyorum ayın 23 une düğünüm var, napayım sizce?:gitme:

27 haziranda adetimin ilk günü yasmine başladım, yalnız 3-4 gündür, mide bulantısı gibi harekete duyarlı midemde hassasiyet var, ayrıca çok halsizim, ayakta zor duruyorum, acaba haptan mıdır, ben hapa yormuyorum, midemi üşüttüm diyorum ama nişanlımla hap yüzünden birbirimize girdik, ayrıca adetim de uzadı gibi, ara vermek istemiyorum ayın 23 une düğünüm var, napayım sizce?:gitme:

mrb canım öncelikle mutluluklar dilerim.bence bırakma ben 4 yıldır kullanıyorum yasmin i,benimde mide bulantlarım oluyodu ilk başladığım zamanlarda daha sonra bünye alışınca düzene giriyo herşey hiç meraklanma,ilk kutuyu bitir baktın 2. kutuda şikayetlerin devam ediyo daha sonra bırakırsın istersen opuyorumnanaktan

kesinlikle korumaz hapa ara verince. çünkü içilmeyen hap ilişkiyi nasıl korurki.ilk kutuda başlar eğer bi yan etkisi olursa ama pek yan etki olmuyor mide bulantısından hariçopuyorumnanaktan

selam kızlar
yasmine başlayalı 3 gün oldu henüz
aşırı derecede iştahım açıldı ama, yiyorum yiyorum bi yandan mum gibi eriyorum
kilo değişimine bakmadım ama giyemediğim pantolonlar cok rahat şekilde oluyo şimdi
normalde öle iştahsız zayıfda deilim ben normalde de yerim zaten =))
şimdi hem daha çok yiyip hem cok yakıyorum gibi
yasminle alakalı mıdır sizce? başka bişeyin mi etkisi vardır? geçen hafta nişanım falan vardı baya stresliyim zaten bu aralar, acaba ondan mıdır?
doktoruma soramıyorum cünkü cok utangacım, doktorum zaten nişanlım da, açmak istemiyorum bu konuyu hiç ://

mrb canım öncelikle mutluluklar dilerim.bence bırakma ben 4 yıldır kullanıyorum yasmin i,benimde mide bulantlarım oluyodu ilk başladığım zamanlarda daha sonra bünye alışınca düzene giriyo herşey hiç meraklanma,ilk kutuyu bitir baktın 2. kutuda şikayetlerin devam ediyo daha sonra bırakırsın istersen opuyorumnanaktan

tşkler canım cevabın için, tahmini olarak ne kadar sürede geçer acaba yan etkileri insallah daha kötü olmaz, dediğim gibi hassasiyet var midem de bulantı desem değil gibifisfisfis off çok zormuş bu işler:çok üzgünüm:

X