Aile Planlaması Yasmin Doğum Kontrol Hapı Kullananların Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
tatlım ebe bir kuzenim var benim sağlık ocağında
ona ertesi gün hapını sromustum nedir ne değildir diye
ertesi gün hapı doğum kontrol hapının aynısıdır dedi
hatta doğum kontrol hapını 2 gun 2şer tane alırsan ertesi gün hapı olur dedi
hatta sağlık ocağında doktor bu şekilde doğum kontrol haplarından veriyormus
senınkıde bu şekilde olmuştur belki

hmm anladım canım saol , bana doktor oyle gunde 2 tane degılde 1 er tane 21 gun seklınde verdı belkı koruyordur bu sekıldede napalım bekleyıp gorecegız bu gebelık testınden ılıskıden kac gun sonra kesın sonuc alırız pekı bılıyormusunuz ?

hormon tteesti yaptırdım ve normal çıktı. adet olamıyorum 2 aydır söktürücü verdi ve çene altında da tüylenme basladığı içinde yasmin verdi. tüylerinizi geçirdi mi geçirir mi ? ben bi de hiç almadım onları .

hmm anladım canım saol , bana doktor oyle gunde 2 tane degılde 1 er tane 21 gun seklınde verdı belkı koruyordur bu sekıldede napalım bekleyıp gorecegız bu gebelık testınden ılıskıden kac gun sonra kesın sonuc alırız pekı bılıyormusunuz ?

tatlım bildigim kadarıyla kandan bakıldıgında 10 gun sonra belli oluyor

KIZLAR LÜTFEN BANA YARDIM EDİN DOKTORADA GİDİCEM AMA GİDENE KADAR SİZEDE DANIŞMAK İSTEDİM.

BİLENLER LÜTFEN YARDIM ETSİİİİİN :Saruboceq: :Saruboceq:

BEN HAZİRANIN 3 ÜNDE HASTA OLDUM VE YASMİNE BAŞLADIM
NORMALDE BİR HAFTA SÜRMESİ GEREKEN ADETİM 10 GÜN SÜRDÜ YANİ 13 ÜNDE BİTTİ AMA BUGÜN AYIN 16 SI HALA KAHVERENGİ AKINTIM GELİYOR BİR TÜRLÜ BİTMEDİ.

NE YAPMAM GEREKİYOR BUNUN SEBEBİ YASMİN MİDİR?

BİRDE TEMMUZ 18İNDE DÜĞÜNÜM VAR ADETİM O GÜNE DENK GELİRMİ

canım haziranın 23ünde hapı içmeyi bırakacaksın 1 temmuza kadar içmeyip tekrar 1 tmmuzda başlicaksın içmeye,bu aradada adet olucaksın
ikinci adetin de temmuzun 21inde hapı bırakacağın için 23ünde falan gelir muhtemelen
balayına falan gideceksen 2 kutu üstüste iç hiç ara vermeden ben öyle yapıcam mesela
bi de o kahverengi lekeler normal ben 16 gündür hap kullanıyorum,bende de hep geliyodu 2-3 gündür kesildi şükürler olsun seninde kesilir zamanla
hadi kolay gelsin

tuğçiçekcim merak ettim,hastalanınca haber ver olurmu?
birde sana bi sorum olucaktı canım 2 kutu üstüste kullanınca herhangi bir yan etkisini gördünmü?
karnın şişmesi yada yüzün makyajı kabul etmemesi sivilcelenme yada başka şeyler?
benim düğünüm varda temmuzda o zaman 2 kutu kullanıp balayında da rahat edeyim diyorum ama yan etkileri olur diye de korkuyorum
gerçi nazalp arkadaşımız bilgilendirdi onda olmamış ama yine de kullanan bi kaç kişiye sormak istedi
cevabın için şimdiden teşekkürler canım
kelebeketkisiz öncelikle şunu belirtiyim ben 2. kutumun bitiminden sonra dördüncü günün akşamında hastalandım çok şükür. Sorunun cevabına gelincede; ben 2 kutuyu üstüste içince hiçbir problem yaşamadım,sadece bazen sanki hastalanıcakmışsın gibi kasık ağrıların oluyo ama çok sık olmuyo ve de öyle şiddetli bi ağrı deil, onun dışında hiçbir yan etkisini görmedim,zaten daha önce yine buradan bu şekilde kullananlar olduğunu okumuştum o yüzde sen de gönül rahatlığıyla 2 kutu üstüste içebilirsin canım.

Bende bgün başladım ..
Okdukça korktum ama:)
Umarım bi sıkıntı olmaz. Burayı okuyup Psikolojik olarak da etkilenileblir..
Arkadaşım kullandı hiç bi etkisi olmamış ona haberiniz olsun.,iNŞ. bizde öyle oluruz:)

hormon tteesti yaptırdım ve normal çıktı. adet olamıyorum 2 aydır söktürücü verdi ve çene altında da tüylenme basladığı içinde yasmin verdi. tüylerinizi geçirdi mi geçirir mi ? ben bi de hiç almadım onları .

bi cevap vereydiniz ablalarım kaydirigubbakcemile

kelebeketkisiz öncelikle şunu belirtiyim ben 2. kutumun bitiminden sonra dördüncü günün akşamında hastalandım çok şükür. Sorunun cevabına gelincede; ben 2 kutuyu üstüste içince hiçbir problem yaşamadım,sadece bazen sanki hastalanıcakmışsın gibi kasık ağrıların oluyo ama çok sık olmuyo ve de öyle şiddetli bi ağrı deil, onun dışında hiçbir yan etkisini görmedim,zaten daha önce yine buradan bu şekilde kullananlar olduğunu okumuştum o yüzde sen de gönül rahatlığıyla 2 kutu üstüste içebilirsin canım.

teşekkür ederim tuğçiçekçim çok naziksin,ya zaten mecburen içicem tam balayıma denk geliyor yoksa,ama yan etki yapar diye korktum sadece

KIZLAR LÜTFEN BANA YARDIM EDİN DOKTORADA GİDİCEM AMA GİDENE KADAR SİZEDE DANIŞMAK İSTEDİM.

BİLENLER LÜTFEN YARDIM ETSİİİİİN :Saruboceq: :Saruboceq:

BEN HAZİRANIN 3 ÜNDE HASTA OLDUM VE YASMİNE BAŞLADIM
NORMALDE BİR HAFTA SÜRMESİ GEREKEN ADETİM 10 GÜN SÜRDÜ YANİ 13 ÜNDE BİTTİ AMA BUGÜN AYIN 16 SI HALA KAHVERENGİ AKINTIM GELİYOR BİR TÜRLÜ BİTMEDİ.

NE YAPMAM GEREKİYOR BUNUN SEBEBİ YASMİN MİDİR?

BİRDE TEMMUZ 18İNDE DÜĞÜNÜM VAR ADETİM O GÜNE DENK GELİRMİ

aynen
akıntı devam mafoldumben
kutum bitti 7 günlük aradayımşuan
2.günüm biteli adeti beklıyorum
gelen kanama adet mı yoksa ara kanamamı bılmyıorum
kullanmdıgımdan berı hıç kesılmedı

Arkadaşlar 4 aydır yasmin kullanıyorum.. Adetlerimde belirgin bi azalma vardı ama bu ay çok koyu renkte sadece bir gün geldi.. Bıraktıktan sonra 3. gün adet oluyordum. Yine öyle oldu.. Ancak geldi ve bitti daha kanama gelmiyor. Hamile kalmış olabilir miyim? Lütfen aydınlatın..

Arkadaşlar 4 aydır yasmin kullanıyorum.. Adetlerimde belirgin bi azalma vardı ama bu ay çok koyu renkte sadece bir gün geldi.. Bıraktıktan sonra 3. gün adet oluyordum. Yine öyle oldu.. Ancak geldi ve bitti daha kanama gelmiyor. Hamile kalmış olabilir miyim? Lütfen aydınlatın..

Bence biz ne dersek diyelim senin içinde hep bir şüphe kalacak, ben olsam kan testi yaptırırdım, en garantisi o.

hormonal testlerini yaptırdınmı canım..eger onlarda sorun yokdsa yasmin hem sivilceleri hem tüylenmeyi azaltıyorrra.s

bende yasmine yeni başladım adetimin 5. günü gece aldım ilk ilacı.. acaba düzenli devam etsem korunur muyum? bilmiyorumkismile
ayrıca cildi güzelleştiriyo diye duymuştum bende aksine sivilceler bastı yüzümü :sinifsinif:

bende yasmine yeni başladım adetimin 5. günü gece aldım ilk ilacı.. acaba düzenli devam etsem korunur muyum? bilmiyorumkismile
ayrıca cildi güzelleştiriyo diye duymuştum bende aksine sivilceler bastı yüzümü :sinifsinif:

ilk zamanlar bende de sivilceler çıkmıştı ama sonra düzene giriyor canım.. Ben memnunum işte bi tek eskiden bir hafta sürüyordu adetlerim şimdi 2 günde bitiveriyor. Bi de biraz selülit yaptı galiba ama ondan mı yoksa benden mi kaynaklı emin değilim pek :-)

aynada ilk gördüğümde yüzümü korkmuştum açıkcası :-) umarım geçerr..

bir de ilk hapı adetin ilk 5 günü içinde mi almalıyız yoksa ilk 7 günün içinde alsak da olur mu? aklım karıştı hangisi doğru ki?

Son düzenleme:
X