Aile Planlaması Yasmin Doğum Kontrol Hapı Kullananların Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
ben yasmin i 6 ay kullandım yan etkileri olduğundada bıraktım. çok zararını gördüm. ara kanamalarım oldu. ilk bıraktığım ay 10 gün adet gecikmesi yaşadım diğer aydada 18 gün adet gördüm. bu ayda adet oldum bittikten 9 gün sorna tekrar kahverengi halde sancılı adet kanamam oldu. hala adet kanamam devam etmekte.

merhaba kızlar
ben yaklaşık 9 ay kullandım bu hapı. ve bu ay kutum bitti hapı bıraktım..
ben hiç bir yan etkisini görmedim ama şimdi ara kanama yaşıyorum...
Bir de 5 yıl kullanan arkadaslar varmış
ben doktorların 2 yıldan fazla kullanılmasını önermediğini duymuştum yanlış mı duydum acaba?

iyi akşamlar ben hap kullanmaya yeni başladım 1 hafta oldu adetimin ilk günü aldım ve hiç aksatmadım. koruyuculuğu başlamış mıdır? yoksa ek bir korunma yöntemi uygulamam gerekir mi? yardım ederseniz sevinirim

iyi akşamlar ben hap kullanmaya yeni başladım 1 hafta oldu adetimin ilk günü aldım ve hiç aksatmadım. koruyuculuğu başlamış mıdır? yoksa ek bir korunma yöntemi uygulamam gerekir mi? yardım ederseniz sevinirim

ilk 1 ay ek koruma kullan . koruyuculuğu başlıyor ama doktorumun söylediğine göre koruyuculuk yüzdesi biraz daha düşük oluyor. Riske girmemek gerek:KK70:

selam kızlar

bende adet düzensizliği için bu hapa başlamıştım. cuma günü son hapımı içtim.. hapı içtikten 2. gün sonra adetin gelmesi gerek diye biliyorum ama 3. gün oldu hala tık yok.. bu normal mi acaba ? dr a gitmem gerekir mi ?

yan etkilerinden korktuğum için cesaret edemedim kullanmaya..Eee bir de tiroid rahatsızlığım var. Ne yapacağım bilmiyorum.

arkadaşlar bende yasmin kullanıyorum ilk kutuyu pazar günü bitirdim ama hala hasta olmadım hapı kullanmadan önce hesaplamalarıma göre adet günüm12sine geliyo ama hap bittiğinde adet olunması gerekiyo diye biliyorum bu durum normalmi ya

Kızlar aranızda kutuya devam ederken kutuyu kaybeden vs oldu mu?

Dün gece kutumu köpeklerim yemişler bugün yeni kutu aldım aynen kaldığım yerden devam ediorum ancak köpeklerin yediği kutudan 11 hap kullanmıştım şimdikii kutuda o kullandığım 11 hapı kullanmayacak mıyım????

Kızlar aranızda kutuya devam ederken kutuyu kaybeden vs oldu mu?

Dün gece kutumu köpeklerim yemişler bugün yeni kutu aldım aynen kaldığım yerden devam ediorum ancak köpeklerin yediği kutudan 11 hap kullanmıştım şimdikii kutuda o kullandığım 11 hapı kullanmayacak mıyım????

e tabiki o 11 hapı tekrar almayacaksın ..hap toplamda 21 tane ..11 i ni yediğine göre geriye alman gereken 10 var ..gayet basit bir matematik hesabı kaydirigubbakcemile3

kızlar bu ay başladım yasmin kullanmaya..ilk kutu bitmek üzere..ama bikaç gündür felaket mide bulantım var..gece uykumdan uyandım resmen...ilaçla ilgili olabilir mi ki...

bi de feci isteksizlik...acaba yan etkiler bünye alışınca ortadan kalkıyor mu ...yoksa kullandığım sürece böyle devam mı eder..

e tabiki o 11 hapı tekrar almayacaksın ..hap toplamda 21 tane ..11 i ni yediğine göre geriye alman gereken 10 var ..gayet basit bir matematik hesabı kaydirigubbakcemile3

Sorun şurda doktoruma ulaşamadığım için panik yapıp yeni kutu aldım kaldığım yerden devam etmeye başladım ancak başka bir doktora ulaştığımda ise o bana 1 hafta ara ver sonra yeni kutuya başla dedi, bense ara vermeden eski kutuma devam ediyor gibi yeni kutuya devam ettim. 11 gün kullanıp bir hafta ara vermek bana mantıksız gelmişti sonuçta içerik aynı diğer kutuyla elbette yeni kutuda kalan 11i kullanmayacağım ancak kafam karıştı yinede ara vermeli miydim..

merhaba arkadaşlar... yaklaşık 5 aydır yasmin kullanıyorum. geçen ay 20 gün kadar adet oldum. Adet sürem çok uzadı. Bu ay ise 14. hapımı içiyorum hala adet olamadım. hamilemiyim diye test aldım. nefatif çıktı ama çok tedirginim. hapları aynı saatte alamıyorum ama genelde sabahları alıyorum. (hafta sonları bir kaç saat atıyor gerçi) sizce yasmini kullanıp hamile kalan varmıdır? yoksa hormonlarımda bir etki mi yarattı? çünkü geçen ay 20 gün kadar adet oldum bu ay yaklaşık 2 hafta gecikti adetim. yanıtlarınız için şimdiden çok teşekkürler...

Sorun şurda doktoruma ulaşamadığım için panik yapıp yeni kutu aldım kaldığım yerden devam etmeye başladım ancak başka bir doktora ulaştığımda ise o bana 1 hafta ara ver sonra yeni kutuya başla dedi, bense ara vermeden eski kutuma devam ediyor gibi yeni kutuya devam ettim. 11 gün kullanıp bir hafta ara vermek bana mantıksız gelmişti sonuçta içerik aynı diğer kutuyla elbette yeni kutuda kalan 11i kullanmayacağım ancak kafam karıştı yinede ara vermeli miydim..

hayır ara vermene gerek yok ...doktor yanlış anlamıştır . ya da yarım kutudan başlayınca tam anlayamazsın karıştırırsın diye ara ver direk tekrar yeni kutudan sağlam başla diye öyle demiştir..ben hep aksak kullanırdım hapı kullanırken ...ve hep bir kutunun yarısından başlayıp diğerinden devam ederdim ....önemli olan hapı 21 gün kullanıp 7 gün ara vermek ve bu şekilde kullanmak ..hapları kullandığın gün sayısı önemli olan ,hap kutusunun neresinden başladığın değil ...

merhaba arkadaşlar... yaklaşık 5 aydır yasmin kullanıyorum. geçen ay 20 gün kadar adet oldum. Adet sürem çok uzadı. Bu ay ise 14. hapımı içiyorum hala adet olamadım. hamilemiyim diye test aldım. nefatif çıktı ama çok tedirginim. hapları aynı saatte alamıyorum ama genelde sabahları alıyorum. (hafta sonları bir kaç saat atıyor gerçi) sizce yasmini kullanıp hamile kalan varmıdır? yoksa hormonlarımda bir etki mi yarattı? çünkü geçen ay 20 gün kadar adet oldum bu ay yaklaşık 2 hafta gecikti adetim. yanıtlarınız için şimdiden çok teşekkürler...

endişelenmene gerek yok ..arada öyle sapmalar olabilir ...hapın kişiden kişiye etkisi değişebiliyor ..bende de hap kullanırken normalde aksama olmaması gerekirken oluyordu böyle şeyler ...ama gebe de olabilirsin o ihtimal de var ..hapın koruyuculuğu çok yüksek ama hap kullanırken hamile kalan da olabiliyor ..adetin de bayağı gecikmiş ..sen her ihtimale karşı bir kadın doğumcuya git derdini anlat ...kan testi yapsın ..gebe isen onda mutlaka çıkar ..böylece için rahat eder

kızlar benim de tam 1 yıl olacak geçen sene 1mayıs ta başlamıştım,7 gün aralarla birlikte düzenli olarak kullandım,1 yıl oldu ya acaba devam etsem sorun olur mu,herhangi bi şikayetim yok ama dr.a gitmekten de biraz tırstım açıkçası,ilk defa alttan muayene olacağım gidersem...şu an 7 günlük aradayım reglimi bekliyorum...

çok teşekkür ederim... :KK43: kendimi oldukça kötü hissediyorum.. yeni evliyim ve çocuk düşünmüyorum daha.. o yüzden böyleyim sanırım...

kızlar benim de tam 1 yıl olacak geçen sene 1mayıs ta başlamıştım,7 gün aralarla birlikte düzenli olarak kullandım,1 yıl oldu ya acaba devam etsem sorun olur mu,herhangi bi şikayetim yok ama dr.a gitmekten de biraz tırstım açıkçası,ilk defa alttan muayene olacağım gidersem...şu an 7 günlük aradayım reglimi bekliyorum...

doktora neden gideceksin

hayır ara vermene gerek yok ...doktor yanlış anlamıştır . ya da yarım kutudan başlayınca tam anlayamazsın karıştırırsın diye ara ver direk tekrar yeni kutudan sağlam başla diye öyle demiştir..ben hep aksak kullanırdım hapı kullanırken ...ve hep bir kutunun yarısından başlayıp diğerinden devam ederdim ....önemli olan hapı 21 gün kullanıp 7 gün ara vermek ve bu şekilde kullanmak ..hapları kullandığın gün sayısı önemli olan ,hap kutusunun neresinden başladığın değil ...

potansiyel gıcık deil potansiyel danışman olarak deişmeliyiz bence, çok teşekkür ederim yardımcı olduğun için bi anda üzerimden bi yük kalktı valla ilk defa bu haplara başladığım için panik yaptım,
ilgin için çok teşekkür ederim canımopuyorumnanaktan

X