Aile Planlaması Yasmin Doğum Kontrol Hapı Kullananların Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
Merhaba benimde sizlere sorum olacak bana önerebilceğiniz dogum kontrol hapı varmı ben yasmini cok duydum ve kullanmak istiyorum adetin kacıncı günü baslamam gerekiyor ve her bi paket 1 haftalıkmı oluyor ve ilaca basladıgım gün eşimle farklı bi korunmaya ihtiyacımız olabilir mi yada nekadar süreden sonra rahat olabilriz

reglin ilk günü başlıyosun, 21 gün boyunca yaklaşık aynı saatlerde her gün yutuyosun. hap bittiğinde regl olcaksın, aradan 7 gün geçince 2. kutuya başlıycaksın. böyle.

cimy bende senini gibiyim birde gerginlik yaptı bende ikinci kutum benim bakalım bu kutuyuda içeyim devam ederse bırakmayı düşünüyorum

Merhaba benimde sizlere sorum olacak bana önerebilceğiniz dogum kontrol hapı varmı ben yasmini cok duydum ve kullanmak istiyorum adetin kacıncı günü baslamam gerekiyor ve her bi paket 1 haftalıkmı oluyor ve ilaca basladıgım gün eşimle farklı bi korunmaya ihtiyacımız olabilir mi yada nekadar süreden sonra rahat olabilriz

hapların etkisi kişiden kişiye değişiyor kimisini zayıflattığı bile oluyor ..ama bende aşırı mide bulantısı yaptı 2 yılda 10 kilo aldım ...yan etkileri oldu bende yani ....adetin1 ila 5.günleri arasında alman gerek ilk hapı ...hap ilk alınmaya başladığı andan itibaren korumaya başlıyor ..ilk gün için rahat edecekse korunun ama ondan sonra gerek yok

yardımcı olabilecek her türlü açıklama için teşekkürler öyleyse :)))))

rica ederim ..yardımcı olabildiysem ne mutlu :kedi:

kızlar bu hapın antibiotiklerle etkileşimi olduğu yazıor prospektüste ancak düzenli mide ilacı kullanıorum acaba korumayı azaltır mı???

bende ne çok soru sormuşum yahu:kedi:

kızlar merahabalar bende geçtiğimiz cmt adetimin son günü yasmine başladım fakat bende bulantı ve kusma yaptı pzt günü bıraktım yani 2 gün kullandım ama bgn adet oldum sizce normal mi napmalıyım? çok panik oldum

merhaba bende bu yasmin hapına yumurtalık kisti nedeniyle salı günü başladım ama başlamaz olaydım çok kötü oldum okuldan izin alıp geldim ewe yollarda yürrüyemedim ağrıdan midem bulandı yollarda kusup rezil oldum o ağrı öyle bir ağrıydı ki artık öleyim diye allaha dua ettim burda çoğu kişi bu problemleri yaşamamış ne güzel ben sanırım allahın şanssız bir kuluymuşum diyeceğim şu ki ilk kullanmaya başlayanlar aynı rahatsızlığı görürlerse hemen ilk gün bıraksınlar çünkü damarların tıkanıklığına ve sanırım ciddi sağlık sorunlarınada neden oluyormuş

kızlar bn 5yıl kullandım .ilk kullandıgım zamanlar mide bulantısıı alışana kadar ar kanamsı yapyorduuu ama kilo almadım...çok iyi bi hap piyasadaki em masum haata bana göre..ben 4ay önce kesmiştim hamile kaldım amadüşüğüm oldu makeseeff:KK43:ondana sonra buay tekrara ilk adete başlıcam.

Bu güne dek nişanlımla birlikteliklerimizde hep condom kullandık ancak bende kaşıntı ve kuruluk yaptığı için yasmine geçiş yaptım, henüz başlamadım reglimi bekliyorum başlamak için, hem koruyuculuk hemde adet düzensizliğim için kullanmaya karar verdim ancak yorumlar doğrultusunda tereddütte kaldım, kimileri adet bitimnde başlayın diyor ancak doktorum ilk defa kullanacağım için adetinin ilk günü başla dedi keza prospektüstede öle yazıor, yorumları dikkate alınca ilk kutu bitimine kadar bariyer yöntemi tavsiye ediliyor, doktorum 1 haftalık aradada koruyuculuğun süreceğini söledi yine prospektüstede aynı şey yazılı..
Nasıl uygulamam gerektiğini şaşırdım bende tecrübeden ziyade doktoruma güvenmek istiyorum ancak belliki ilk kutu bitimine kadar sırf içim rahat etsin diye bariyer yöntemine devam edeceğim:S

kesinlikle yasmin diyebilirimmmvereliniortak

slm arkadaşlar ben uzun süredir yasmin kullanıyorum,bugün gazetede uzun süre kullanılan doğum kontrol haplarının meme kanserine sebep olacağı yazıyordu,inanın çok korktum ve artık kullanmayı düşünmüyrum:KK43:

yaa hiç mi netten araştırma yapmıyorsunuz arkadaşlar ..7 gün içinde tabiki koruması tam ..ilaç zaten ona göre ayarlanmış ...ilacı kullanmaya başladığından itibrn hormon salgılıyor vucudun ve bu da gebeliği engelliyor ..ilaca ara versen de o koruma devam ediyor ..çünkü kullnadığın 21 günde o 7 günde de korunman için gerekli ilaç dozunu alıyorsun zaten ..bilmeyenler için aşağıya bilgi alıntıladım

ii hoş sölüorsunuz ancak insanın ii rahat etmior yinede, nettende araştırdım doktorumada sordum, prospektüsüde ezberledim, burdada 2 defa sorum :) ancak yinede bi tedirginlik var arkadaşta benim gibi paniktir belki:))

teşekkürler canım iyi açıklamışsın.Tabiki okudum.Oradada yazdığım gibi doktorada sordum.Ama sürekli kullanmış olan sizlerden bilgi almak içimi dahada rahatlatıcak.Onun için var bu site zaten.

arkadaş yine kızıcak belki hiç mi araştırmıyorsunuz diye ama ben yinede soruyorum.Çünkü ben daha önce iğne kullanıyordum hiç ara vermek gibi bir durum falan yoktu.Onu bıraktım hapı ilk defa kullanıyorum.ılk kutu daha yani.Ondan dolayı bi acemilik var.
şimdi ben ilk kutuyu 28.mart.2010 pazar günü bitirdim.ve 7 gün ara dönemine girdim.ılaca 8.gün yani ptesimi başlıcam yoksa 7.gün pazar günümü?

arkadaşlar 3 gün sonra düğünüm var korunma amaçlı yasmin kullanmaya başladım. ilk kutunun neredeyse sonuna geldim 4 tane hapım kaldı. en azındam 15 gün daha ara vermeden kullanmayı düşünüyorum. ancak ara kanamalırım var ve bir türlü bitmek bilmiyor. ve düğünümde böyle olmasını istemiyorum bunun için ne yapabilirim acaba bilgisi olan varmı?

Ara vermeden olmaz, ara vermesen bile ara kanama gibi kanaman ve kocaman şiş bir karnın olacaktır. Ayrıca düzenin kalmaz, zararlı... Ara kanamaların olması ilk 1-2 kutuda normal sayılıyor. Vücudunun alışması lazım.

arkadaşlar 3 gün sonra düğünüm var korunma amaçlı yasmin kullanmaya başladım. ilk kutunun neredeyse sonuna geldim 4 tane hapım kaldı. en azındam 15 gün daha ara vermeden kullanmayı düşünüyorum. ancak ara kanamalırım var ve bir türlü bitmek bilmiyor. ve düğünümde böyle olmasını istemiyorum bunun için ne yapabilirim acaba bilgisi olan varmı?

canım bende aynısını yapıcam düğünüme denk geliyo benimki de 10 gün fazla hap içicem ve ve bi doktorun söylediğini söyliyim sana bunu senede 2 defadan fazla yapmak zararlıymış ama 1 kereden bişey olmuyomuş yani korkma hapa devam et kanaman falan da olmaz dedi doktor bana ben denicem

arkadaş yine kızıcak belki hiç mi araştırmıyorsunuz diye ama ben yinede soruyorum.Çünkü ben daha önce iğne kullanıyordum hiç ara vermek gibi bir durum falan yoktu.Onu bıraktım hapı ilk defa kullanıyorum.İlk kutu daha yani.Ondan dolayı bi acemilik var.
şimdi ben ilk kutuyu 28.mart.2010 pazar günü bitirdim.ve 7 gün ara dönemine girdim.İlaca 8.gün yani ptesimi başlıcam yoksa 7.gün pazar günümü?

cnm pazar günü başlayacaksın ben ilk zamanlar p.tesi başlıyordum ama öyl değilmiş doktora sordum 7. gün başlaman lazım

evet bir kere yaptığında herhangi bi sorun olmadığını biliyorum ama bu ara kanamalardan kurtulmanın bir yolu yokmu?

X