Aile Planlaması Yasmin Doğum Kontrol Hapı Kullananların Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
sağolun .evet haklısınız bünyeden birazda.bende kilo alanları duymuştum şimdilik bıraktık bakalım durum neyi gösterecek.allaha şükür hastalığımda da sonlara gelmiş durumdayım inşallah onuda çok yakında yenicem.çok tşk.ederim

2,5 aydır kullanıyorum bir beden inceldim diyebilirim,Normalde sudan nefret ederdim hala da nefret ediyorum ya neyse eskiden hiç su içmez çay, kahve ve limitsiz kolayla su ihtiyacımı karşılardım şimdiler de hap acaip susatıyor beni ve suya alışmaya başladım,şişmanlatacak diye çok tırsmıştım ama Allahtan o etkiyi göstermedi, iştah kesti, suya yöneltti, çok memnunum.Sadece sigara kullananlara önerilmiyor, o yüzden en kısa sürede sigarayı bırakmalıyım

Bu güne dek nişanlımla birlikteliklerimizde hep condom kullandık ancak bende kaşıntı ve kuruluk yaptığı için yasmine geçiş yaptım, henüz başlamadım reglimi bekliyorum başlamak için, hem koruyuculuk hemde adet düzensizliğim için kullanmaya karar verdim ancak yorumlar doğrultusunda tereddütte kaldım, kimileri adet bitimnde başlayın diyor ancak doktorum ilk defa kullanacağım için adetinin ilk günü başla dedi keza prospektüstede öle yazıor, yorumları dikkate alınca ilk kutu bitimine kadar bariyer yöntemi tavsiye ediliyor, doktorum 1 haftalık aradada koruyuculuğun süreceğini söledi yine prospektüstede aynı şey yazılı..
Nasıl uygulamam gerektiğini şaşırdım bende tecrübeden ziyade doktoruma güvenmek istiyorum ancak belliki ilk kutu bitimine kadar sırf içim rahat etsin diye bariyer yöntemine devam edeceğim:S

burberry, ilk kutuya adetinin ilk günü başlayacaksın. 21 gün kullandıktan sonra 7 gün ara vericeksin o ara regl olucaksın, 7. günde 2. kutuya başlayacaksın. Yasmin, o 7 günde de korumaya devam eder ve kutuya başlar başlamaz koruyuculuk etkisini gösterir. Ben de kullanıyorum... Burda önceden ne yazılmış okumadım ama bu şekilde. Yani doğrusu bu.

valla 7 günlük arada da her ihtimale karşı korunun derim ben ben yaklaşık 1 yıldır kullanıyorum bana da öyle demişlerdi ama ben güvenemedim nolur nolmaz...

Katze, teşekkür ederim prospektüstede sizin sölediğiniz gibi yazılıydı ancak yorumları okuyunca ,ster istemez şüphe duyuyor insan..
niltt, sırf içim rahat etsin die ilk kutu bitimine kadar korunmaya devam edeceğim ancak o kaşntılara dayanabilir miyim bilemiorum:S teşekkür ederim..

7 günlük arada zaten regl olunduğu için çok sorun yok ama doktorum koruduğunu söyledi. Bunu da derste gördük; doğum kontrol hapını almaya başladığımız anda vücudumuz kendini hamile sanıp, overlerimiz spermlere karşı kendini kapatırmış naniknanik

bi nevi yalancı hamilelik yaşıoruz kutu bitimine kadar yani haha acaba yasmin köpeklerdede etkili oluor mu
Katze ilgin için çok teşekkür ederim, yeni üye olduğum için msjları yanıtlıyamıyormuşum kusuruma bakmazsın artık canım)

ben 9 ay kullandım ve bu ay bıraktım.bir yorum yapmak için bu süre yeterli mi bilmiyorum ama (3 sene kullananların yanında :) )bende kullandığım süre boyunca hiç kilo yapmadı.44 kiloyum 9 ayda 1 kilo aldım ki oda olsun artık

sivilcelere iyi geldi evet

adetlerim çok düzenliydi hap bittikten sonra hiç şaşmaz 3. günü olurdu.

şu an hapı bıraktım ilk ayımdayım.bakalım bundan sonra nasıl etkiler yapacak

arkadaşım ilacı neden bıraktın hamile kalmak için mi ?
bende 9 aydır kullanıyorum hormanlarım düzelsin diye 1-2 ay kadar bırakmak istiyorum...
doğru mu bilmiyorum ama her ay bu ilaçlarla vücudun dengesi değişiyor gibi geliyor bana

ya doktor banada dedi o 7 günlük arada regl dönemi olduğundan hamile kalma mümkün değil diye.Ama genede bi şüpheleniyo insan işte.Sonuçta o 7 günün tamamını adet olarak geçirmiyoruz.olmadığımız da ilişkiye girersek sorun olmaz inşallah:)bilmiyorumkismile

yasmin kullanırken içine bosalma olsada %kaç koruma ıhtımali var ?

doğum kontrol hapı zaten bahsettiğin durum yaşansın cinsellik daha rahat yaşansın diye kullanılıyorki ..sen hap kullanırken yukarıdaki durumu yaşanmayacakmı sanıyorsun ..hap seni koruyor zaten ..o yüzden rahatlıkla bu durumu yaşayabilirsin ..hapın amacı bu zaten rahat birliktelik yaşarken korunmak kaydirigubbakcemile3

yaa hiç mi netten araştırma yapmıyorsunuz arkadaşlar ..7 gün içinde tabiki koruması tam ..ilaç zaten ona göre ayarlanmış ...ilacı kullanmaya başladığından itibrn hormon salgılıyor vucudun ve bu da gebeliği engelliyor ..ilaca ara versen de o koruma devam ediyor ..çünkü kullnadığın 21 günde o 7 günde de korunman için gerekli ilaç dozunu alıyorsun zaten ..bilmeyenler için aşağıya bilgi alıntıladım

DOĞUM KONTROL HAPLARININ KORUYUCULUĞU NE ZAMAN BAŞLAR?
İlk kutuya adet kanamasının ilk beş günü içinde başlandığı ve hiç hap unutulup atlanmadan kullanıldığı taktirde koruyuculuk ilk hapın alımıyla birlikte başlar. İlk kutu kullanılırken ek bir korunma uygulamak gerekmez. Hap alımına ara verilen 7 günlük zaman diliminde koruyuculuğun devam edip etmediği e-posta ile gelen sorular arasında sıkça yer almaktadır. Böyle bir koruyuculuk azalması söz konusu değildir ve ara verilen yedi günlük sürede ilişkiden kaçınmak ya da ek korunma uygulamak gereksizdir. Ancak yedi günün sonunda yeni bir kutuya başlanmadığı taktirde teorik olarak ilacın koruyuculuğu sona erer ve hamile kalma riski doğar.

DOĞUM KONTROL HAPLARININ KORUYUCULUĞU NE KADARDIR?
Doğum kontrol hapı etkinliği çok yüksek bir yöntemdir. Tüm yöntemlere bakıldığında en etkili geri dönebilen korunma yöntemi haplardır.

Bütün doğum kontrol yöntemlerinin teorik ve pratik koruyuculukları vardır. Aradaki fark kişisel farklılıklar ve kullanıcı hatalarından kaynaklanmaktadır. Usulüne uygun kullanıldığında oral kontraseptiflerin koruyuculuğu %99.96'dır. Başarısızlık şansı yani hap kullanımına rağmen hamilelik oluşması 1.000'de birden daha az görülen bir durumdur. Buna karşın pratik koruyuculuk oranı %97 civarındadır. Bu oran bile diğer pekçok yöntemin teorik koruyuculuğundan daha yüksektir.

HAP ALIMI UNUTULURSA NE YAPMAK GEREKİR?
Kadınların pek çoğu hap almayı zaman zaman unutmaktadır. Bu durumda hapın koruyuculuğu azalabilmekte ve istenmeyen gebelikler görülebilmektedir.

Eğer doğum kontrol hapınızı almayı unuttuğunuzu fark ederseniz unuttuğunuz hap sayısı ve bulunduğunuz döneme göre ek önlemler alarak istenmeyen bir gebeliğin önüne geçebilirsiniz.

.
Ne yapmalı ?
Ek korunma

1 hap unutulursa Akla geldiği anda o hap alınır ve bir sonraki hap normal şekilde kullanılır Gerekmez
İlk 2 haftada 2 hap unutulursa Takip eden 2 günde ikişer hap alınır Şart olmamakla beraber 7 gün ek korunma uygulanabilir.
Eğer 3. haftada 2 hap ya da herhangi bir zamanda ikiden fazla hap unutulursa Kalan haplar bırakılıp yeni bir kutuya başlanır Hemen ek bir korunma uygulanmalı ve 7 gün sürdürülmelidir.

E TAMAM DA ben de yardımcı olmak adına söylüyorum işte ..ne diyebilirim başka :)))

Ne kadar okusakta 2. agızdan duymak ıcımızı rahatlatıyor ben bıraz panigim bu konuda k bakmayın kaydirigubbakcemile2

panik olma ..ben hap kullanırken ( şimdi bıraktım ) 2 günde bir alırdım ...düzensiz kullanırdım ..ek koruma da yapmazdım ama bir kazaya kurban gitmedim ...hap öyle bir koruyorki öyle hemen hamile kalmazsınız merak etmeyin ..istisnalar kaideyi bozmaz bu arada ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…